Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

UUPUMUKSESTA TOIPUMINEN: Kirjoittaminen

Täällä ollaan! Kiitos ihan hurjasti edelliseen postaukseen kommentoijille jossa kerroin uupumuksestani. Postauksesta on nyt tasan viikko ja se oli aika, jonka koin itselleni sopivaksi taukoajaksi.

Viikko oli aika vaihteleva. Maanantaina sain heti aamusta paniikkikohtauksen töissä, mutta se oli toisaaltaan hyvä asia. Kerroin esimiehelle tilanteesta, niin uupumuksesta kuin muistakin taustalla olevista jutuista. Tuntuu jotenkin helpottavalta kun on edes yksi, joka ymmärtää miksi Tiina ei olekaan kokoajan se hymy pyllyssä oleva vuoden positiivisin tyyppi.

BURNOUT

Yksi isoin arkea helpottava asia oli kirjoittaminen. Ei kuitenkaan mihinkään älylaitteelle tai someen, päin vastoin. Viikon aikana asetin kännykän ja netin käytön huomattavasti vähemmäksi. Instagramiin laitoin ihan vain muutamia kuvia ja blogin facebookia käytin vain kerran.

Nuorena kirjoitin monta vuotta päiväkirjaa ja kouluaikana  tykkäsin kirjoitelmien luomisesta. Valinnaisaineeksi valitsin ylä-asteella joka vuosi luovan kirjoittamisen. Tykkäsin siis sekä omien tuntemuksien kirjoittamisen päiväkirjan muodossa, että mielikuvituksen lentämisen kirjoitelmien muodossa.

UUPUMUKSESTATOIPUMINEN

Ajattelin siis prosessoida uupumisasiaa pikkuhiljaa ja tässä niistä ensimmäinen oma keinoni jonka huomasin helpottavan oloani. Kirjoittaminen. Kirjasin viikon ajan vihkoon ajatuksiani päivän kulusta. Videolla siitä:

meinasin olla kokonaan julkaisematta videon ja alkoi ahdistamaan koko homma. en ollut yhtään niin ”pirtsakka oma itteni Tiina” kuin vaikka blogin random höpötysvideolla, mutta aihekin tosin sen verran arka ja pinnalla etten ihan rillumareinä asiasta vielä pysty puhumaankaan.

IMG_0863

IMG_0881b

ihokin alkaa pikkuhiljaa parantua.

IMG_0886b

Blogin jatkosta sen verran, että homma todellakin jatkuu, mutta oman voinnin puitteissa. Postauksiin liittyen otan myös käyttöön kirjoitusprosessin, eli kirjaan ideoita ja ajatuksia paperivihkoon ylös ja toteutan niitä fiiliksen mukaan. Tauon aikana tulikin pari idistä päähän ja räpsin muutamia kuviakin. Syöminen oli muuten aika haastavaa kun en ottanutkaan annoksista kuvia :D.

Ensi viikolla on aika psykologille, aurinko paistaa ulkona ja Eetu sai tänään kaipaamansa Muumitalon ja luvassa on monet kivat leikkihetket. Mini sai muuten tänään ihan jäätävän uhmakohtauksen ja huvitti tuulettaa sen jälkeen kun pysyin lähes kokoajan aika cuulina. Jee! Lähtipäs hieman rönsyilemään, mutta se sallittakoon kun olen ollut hiljaa viikon.

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA

Kommentit (6)

 1. Elina

  Toivottavasti siun ahdistus alkaa mennä ohi, pelottavan usein sanoit sanan videolla. Vaikkakin on kevät ei se saa aina elämää aurinkoiseksi, varsinkin kun lähellä tapahtuu ikävää ja ei itse voi hyvin. Eteenpäin on kuitenki mentävä ja kyllä se onni vielä löytyy! 🙂 Ois kiva kuulla akupunktiosta ja hyvinvointi valmennuksestasi postauksen muodossa 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Niin muuten sanoinkin, en ite ees kiinnittäny huomiota mut kun katoin äsken niin aika monta kertaa sanoin :C. Kiitos Elina <3. Tänään itseasiassa varasin akupunktion ensi kuulle niin voisin tekijältä napata muutaman jutun ylös niin saisin blogimatkua =)

 2. JenniH

  voii tiina! ♥ unohdin kommentoida aiempaan postaukseen vaikka se oli pitkään tarkoituksena, mutta hurjasti tsemppiä sulle! ♥ aina ei tarvitse jaksaa ja olla vahva. elämä potkii päähän tai ahdistaa, mutta kuitenkin se kannattaa ja asiat menee parhain päin. kaikki varmasti järjestyy! ota aikaa itsellesi, ajatuksillesi ja hyvinvoinnillesi! haleja ♥

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Jenni, oot ihana <3!

 3. Veera

  Hienoa että uskalsit videon postata ja vähän purkaa asioita. En tiedä onko ehkä vähän niin, että nimenomaan itse oletat ihmisten kaipaavan sinussa juuri aina sitä pirteyttä ja reippautta yms. En toki sinua tunne, mutta ainakin tästä videosta sai kuvan todella aidosta, mukavasta ja sydämellisestä ihmisestä. Ehkei aina tarvitsekaan olla se energiapommi, sillä eihän kukaan koskaan sellainen jaksa kaikkea aikaa olla. Tietysti blogiympäristö on aina eri juttu, mutta uskon kyllä vahvasti että monista on mukava nähdä että myös sinussa on erilaisia puolia. Arvostan tällaista aitoutta blogissa kaiken muun kiiltokuvan keskellä. Tsemppiä kevääseen 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Vaati hieman mietintää painanko videon kohdalla julkaise vai ei, mutta päätin että menköön. Aitona olen pyrkinyt olemaan blogin alkuajoista asti niin hyvässä kuin pahassa :). Niin voi olla…mutta todella monta kertaa on ollut sellaisia tilanteita kun en ole ollut niin pirteä ja monet on nostanu siitä hirveän haloon. ”Älä oo noin vakava” tmv.. :/.

   Kiitos paljon Veera kommentista ja ihanaa kevättä siullekin <3!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.