Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

UNIPESÄ VAUVALLE

Toisella vauvavuosi kierroksella hankintoja ei ole tarvinnut tehdä niin paljoa kuin esikoisen aikana. Siltä ajalta on jemmassa esim. hirmuinen kasa leluja. Osan tavaroista kuitenkin ennätin hävittää pois, silloin kun tuntui ettei meille vaan koskaan suoda toista lasta. Nyt 4-vuotta myöhemmin markkinoille on tullut monen perheen hehkuttamia must have vauvajuttuja ja yksi niistä on unipesä vauvalle.

Unipesä on vauvalle tarkoitettu pehmeä reunallinen alusta. Unipesässä pienokainen voi nimensä mukaan vedellä unia turvallisesti, ilman pelkoa tippumisesta sopivan paksujen reunojen ansiosta. Ennen unipesän tulemista talouteemme vauva oli sisätiloissa eniten vaunukopassa. Vaunukoppaa ei ole kuitenkaan kovin miellyttävä roudata ympäri huushollia ison koon ja painavuuden takia.

Jollyroomin valikoimasta löytyy useita unipesiä, mutta meille valikoitui Sleepyhead Unipesä Deluxe malli. Valitsin kyseisen pesän kauniin ulkonäön lisäksi syystä, että siinä on Öko-tex Standardi (ei sisällä mitään myrkyllisiä tekstiilikemikaaleja) , materiaali on hengittävä ja antibakteerisia ominaisuuksia sisältävä -sekä kaikista tärkein: se on konepestävä. Voin nimittäin kertoa, että pyykkirumbaa tulee tässä taloudessa niin paljon ettei mikään käsipyykki nappaisi ollenkaan.

Kuten kuvista huomaa, kotona käytetään unipesää useassa eri paikassa. Aamulla mikäli neiti malttaa, asetan hänet unipesään siksi aikaa kun laitan esikoiselle aamupalaa. Pesässä olevasta käsikahvasta vedän pesän keittiöstä eteiseen wc:n eteen jossa teen esikoiselle sekä itselleni aamupesut. Unipesän kevyeden takia sitä on helppo liikutella paikasta toiseen. Päivällä kun leikitään esikoisen huoneessa, bebe on helppo pitää pesässä joko lattialla meidän näköpiirissä, tai unien tullessa nostaa Eetun sänkyyn. Iltaisin kun katsomme miehen kanssa jotain sarjaa, maratontissittelyjen välissä neiti köllii pesässä. Eikä tämän häsä-Mutsin tarvitse asetella miljoonaa eri tyynyjä joka puolelle sohvaa ja pelätä vauvan tippuvan.

Käsikahvoista mainitsinkin jo äsken, kahvojen lisäksi pesän alareunassa on kliksu jolla pesän saa auki. Vauvan ollessa isompi, hän voi hengailla ja pötkötellä siinä siitä huolimatta. Kliksujen kanssa pitää vain olla miun tarkkana; 4-vee kielloista huolimatta käy vähän väliä niitä aukomassa joten ennen unipesän nostamista pitää tarkistaa että kliksut on varmasti kiinni.

Mietin jossain vaiheessa, että onko unipesä niin must have, mutta ainakin tässä vastasyntynyt vaiheessa siitä on ollut meille iso hyöty ja helpotus kun en vauvaa vielä sitteriinkään ole voinut laittaa.

Onko teidän vauvalla ollu unipesä käytössä?

unipesä saatu Jollyroomilta

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (6)

 1. Nappi

  Kyllä! Unipesä on ollu ihan huippu! Meillä oli pikkuvauvaaikana käytössä koko ajan, just kun vaihdettiin huonetta, sohvalla, sängyllä jne. Pinnasängyssä oli yöllä, jotta tuntee olonsa turvalliseksi kun on pienempi tila. Nyt tänään vasta otin pesän sängystä pois kun jäbä on 5kk ja aamulla nukkui masullaan. Pesä oli ihan paras kun jäbä oppi masulleen kääntymään niin yöllä sitten rauhoitti harjoittelua, laidat kun otti vastaan😊 mut nyt kun malttaa masullaan kerta nukkua niin pesästä luovuttava 🤓 Meän pesä oli ystävän tekemä 💛

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hei tuo on muuten hyvä tietää, että voi rauhoittaa sitä kääntymis harjoitteluakin :). Ihan unohduksissa kaikki nuo vauvavaiheet :D. Oi ihana että ystäväsi osasi tehdä sellaisen <3

 2. Marsa

  Esikoista täällä ootellessani oon miettinyt että tämä vois olla näppärä! Tämä vahvisti vaan tuntemustani.

  En oo koskaan sinulle mitään aiemmin kommentoinut (enkä kovin kauaa blogiakaan seurannut) mutta täytyy sanoa että vaikutat aivan ihanalta, aidolta ja aurinkoiselta ihmiseltä! Toivottavasti saadaan pian kuulla synnytyksestä! Ihanaa syksyä teidän perheelle! 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moi Marsa, oi että tulipa aamusta kiva mieli kun luin tän kommentin <3. Joo pesä on ollu kyllä kätevä, suosittelen! Onnea siulle odotukseen ja toivottovasti viihyt täällä jatkossakin <3.
   SYnnytyskertomus on jo kirjoitettu, kuvat vielä pitäisi laittaa joten lähiviikkoina tulossa synnytyskertomus 🙂

 3. Jaana

  Tuo sleepyhead näyttää kauniilta 🙂 itse ehdin jo tilaamaan Suomessa valmistetun unipesän nimeltä bebiboo. Esikoisen kanssa olin ihan hysteerinen kun nukkui meidän välissä, että kierähdänkö päälle.. jospa unipesä ratkaisi sen ongelman 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Jaana, itsekin tykkään tuon ulkonäöstä(kin) 🙂
   Bebiboosta olen kuullutkin 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.