Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Unikoulu alkoi! Miten meni ensimmäinen yö

Kiitos hei vielä paljon kommenteista, tsempeistä, jeeseistä, sekä myös niistä muutamasta muusta kommentista En jaksa enää! Unikoulu edessä postaukseen.Vastasin osaan kommenteista jo, loput hoidan myöhemmin.

Tulin nyt kertomaan uunituoreeltaan meidän unikoulun aloittamisesta ja ensimmäisestä yöstä.

Illalla käytiin saunassa pitkästä aikaa ja vauva pääsi ekaa kertaa myös saunaan. Syötiin iltapala, pestiin hampaat, vaihdettiin yöpaita jne normaalit iltahommat. Luettiin esikoiselle iltasatu ja vietiin nukkumaan, jonka jälkeen menin hämärään olohuoneeseen imettämään.

Imetin sohvalla ja mietin heti, että miksi en ole tajunnut tehdä yöuni-imetystä tässä aikaisemmin? Selälle nimittäin paljon miellyttävämpi kun oli selkänoja mihin nojata. Syötin istualtaan, nousin lopussa seisomaan ja hiljakseen kävelin makuuhuonetta kohti.

Laskin vauvan pinnasänkyyn ja hän jäi siihen nukkumaan! Aikamoinen ero nimittäin kun pari päivää sitten nukutus kesti melkein 2-tuntia…luulen, että saunominen väsytti.

Miina heräsi vähän vaille 00.00. Silittelin pari minuuttia ja neiti jatkoi unia. Whot?

3.40 vauva heräsi itkemään ja uni silmässä könysin sänkyyn polvilleen ja silittelin. Pinnasänky on siis kiinni meidän sängyssä. Luulin jo, että tässäkö tämä olikin, mutta 10-minuutin päästä vauva kätisi taas joka vaihtui itkuksi. Miina nousi seisomaan, laskin hänet takaisin makuulleen. Laitoin pehmolelua pään viereen ja silittelin. Rauhoittui hetkeksi. Menin pötkölleen. Kätisi taas, nousi seisomaan ja itki. Toistin saman kuin ekalla kerralla. Menin pötkölleen ja hetken kuluttua sama homma.

Tuota kesti ehkä tunnin verran. Itku yltyi kovaksi ehkä 3-kertaa, mutta ei tarvinnut kuitenkaan ottaa kertaakaan syliin. Miina nousi seisomaan pinnasängyssä ehkä 3 kertaa. Hän oli näköjään sitten todella väsynyt kun ei jaksanut alkaa taistelemaan.

Seuraavan kerran tytsi heräsi 06.50. Viereen oton rajaksi olen asettanut 05, joten nostin Miinan viereen ja imetin. Olin sata varma, että hän nukahtaa uudelleen, mutta ei. Menin vierashuoneeseen vauvan kanssa, annoin Miinan miehelle joka otti tytön hoitaakseen, ja jatkoin itse unia n. 09 asti.

Ensimmäinen yö meni paljon paremmin kuin etukäteen odotin! Vaikka hereillä oloa oli ”vain” tunnin, ilman aamu-unien jatkamista olisin ollut varmaan aika dööd.

Toisen yön kuulumiset/jatkon unikoululle kirjoitan myöhemmin. Nyt kun kirjoitan tätä, on unikoulun toisen yön ilta ja sain juuri beben unille. Nyt hän heräsi kun laskin pinnasänkyyn ja raivosi ehkä 5-minsaa kunnes nukahti. Peukut pystyyn, että meidän perheeseen saataisiin kokonaiset yöt ja tisseille sekä päälle yörauha.

Lue myös:

Perhepedistä pinnasänkyyn – näin se meni!

Vauvan siirtäminen omaan huoneeseen(kirjoitettu esikoisen vauva-aikaan)

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (2)

  1. Emma

    Hei mahtavaa, että homma on startannut noin hyvin! Toivotaan, että jatkossakin menee yhtä hyvin! 🙂

    • Tiina / Fit Fat Mama

      Niinpä, toivottovasti jatkuu hyvin 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.