Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

TYTTÖ VS. POIKARASKAUS

Tein tyttö vai poika testejä postauksen ennen rakenneultraa ja halusin tulla kertomaan oman kokemukseni tyttö vs. poikaraskaus odotuksesta. Esikoisen odotusaikaan, joka on poika olin 23 ja nyt tyttöraskauden aikana olen 27, joten varmasti ikä+aikaisempi synnytys vaikuttaa moneen seikkaan. Joka tapauksessa tässä oma vertailuni poika vs. tyttöraskaudesta!

toukokuu 2017

toukokuu 2013

RASKAUSPAHOINVOINTI

Poika

Esikoisen odotusaikana oli lievää pahoinvointia ensimmäiset pari viikkoa. Pahin sauma oli juuri ennen lounasta, silloin natustelin välipalakeksejä ja muuta pientä. Pahoinvointi meni kuitenkin ohi parin viikon jälkeen, eikä tullut takaisin.

Tyttö

Huonovointinen olin reilu 3kk. Kaksi kertaa tuli vain oksennus oksennus, kakomista ja yökkimistä välillä päivittäin. Juuri sellainen krapulainen olo, kurkussa epämiellyttävä olo. Oksetti, mutta oksennusta ei tullu.

RASKAUSVATSA

Poika

Eetun odotuksessa mahan kasvu meni koko ajan miinuskäyrällä. Vatsa oli hyvin pieni, mutta silti rakas <3. Kohtu oli taaksepäin kallistunut, joten pienimahaisuus varmaan johtui siitäkin. Liikkeet tuntuivat varsinkin syömisen jälkeen, mutta minimies oli muistaakseni aika rauhallinen masu-asukki.

Tyttö

Vatsan kasvu keskikäyrällä ja rupesi paisumaan paljon nopeammin kuin esikoisesta. Tämä maha jotenkin nousee myös ylempää kuin pojasta, istuminen alkaa ahdistamaan henkeä ikävästi. Jenkkakahvat pullahti kummassakin, mutta tyttöraskaudessa mahan muoto on jotenkin yleisesti muhkeampi.

LONKKAKIVUT

Poika

Nada, net. Ei ollenkaan.

Tyttö

Kun raskauspahoinvointi loppui, alkoi lonkka/liitoskivut. Eli jostain 4kk eteenpäin muistaakseni.

kesäkuu 2013

HARJOITUSSUPISTUKSET

Poika

Ihan loppumetreillä rupesi kävellessä tulemaan mahan kovettumisia, mutta muuten ei mitään.

Tyttö

Yes, yes, yes. Tukivyö on ollut päivittäisessä käytössä muistaakseni n. rv 20 eteenpäin.

RASKAUSHIMOT

Poika

Rakastin kaikkea vaaleaa höttölöttöä, kuten Lidlin paistopisteen croissantteja <3. Karkkia, suklaata ja herkkua muutenkin upposi hitokseen..

Ceppo ceen, eli keskenmenneen raskauden aikana himoitsin suolaista ja kirpeetä ihan älyttömästi. Emme koskaan saa tietää kumpi mahassa olisi ollut, mutta oma veikkaukseni on tuosta syystä poika.

Tyttö

Raskaushimotuksista kirjoitin postauksen ja onhan noita mahtunut matkan varrelle ihan reilusti haha! En ole erityisesti huomannut himoinneeni erityisesti suolaista tai makeaa. Himotukset on menneet aika sykleissä, välillä tekee suolaista mieli ja välillä makeaa.

MIELIALA

Poika

Muistan yhden kerran kun heitin suutuspäissäni salmiakkipussin seinään, mutta muuten olin aika lungi. Tai no oma itteni, eli temperemanttinen mutta en mikään seko.

Tyttö

Herkkyys, oi herkkyys. Hitto mikä itkupilli miusta on tullut!

heinäkuu 2013

heinäkuu 2017

VAUVAN LIIKKEET

Poika

Eetu oli aika rauhallinen masu-asukki, tai en ainakaan muista potkujen ja liikkeiden varsinaisesti sattuvan.

Tyttö

Minimimmillä on menojalka päällä jo mahassa, siis voi jösses. Liikkeet ja potkut välillä sattuu ihan kunnolla. Mietinkin tässä yksi päivä, että voiko raskausarpia muodostua potkuista mutta ei kuulemma haha!

VAUVAN SYKE

Poika

Rauhallisempi viuh viuh ääni

Tyttö

Myyllä on nopeampi syke mahassa kuin Eetulla oli

elokuu 2013

Varsinaisia mahavertailukuvia voisin tehdä johonkin toiseen postaukseen, tässä kuvituksena vertailuna esikoisen odotusajalta 2013 vs. 2017 odotusajalta muutamia kuvia.

Oliko sinulla  poika -ja tyttöraskaus erilaiset?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (12)

 1. raakku

  kaksi tyttöraskautta takana, molemmista itketti kaikki. Muistan vinkuneeni neuvolassakin jopa sihteerille hänen käyttämästään äänensävystä! supistuksia kokoajan, teki mitä tahansa. Ei erikoisempia ruokahaluja, paino nousi molemmissa n.10kg.
  Poika tulossa, ei itketä mikään, kaikki lähinnä vitu**aa. Ei supistele ainakaan vielä (vko25 menossa). mielitekoina tuliset ruuat ja juuri kirpeät karkit. paino noussut tähän mennessä vähän alle viisi kiloa, eli samaa rataa mennään kuin tytöistäkin. Ruokahalu on ollut valtava, kaikki tuoksuu hyvälle, kun taas tytöistä kaikki haisi pahalle.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hehe hauska kuulla, että muillakin tuolleen että tytön kohdalla itkettää enemmän :D.
   Hajuaisti tytön kohdalla muuten ollut herkempi myös kun pojasta

 2. Sussu

  Ihania masukuvia ❤ Ja selkeästi sulla kyllä erilaiset nuo poika- ja tyttöraskaudet.

  Minulla tyttöraskaus oli täysin ”oireeton”, ei ollut kovaa pahoinvointia (no jonkin verran etovaa oloa rv12 asti) eikä muutenkaan hirveästi kipuja. Supistuksia ei tullut koko raskauden aikana. Mutta se hedelmien himo..ostin varmaan joka päivä lähikaupan hedelmäpuolen tyhjäksi. Appelsiinimehua meni kans purkkikaupalla. Mitään muuta en juuri himoinnut, mutta hedelmiä meni paljon. Minulla oli myös kaamea väsymys rv8-12. Onneksi sattui olemaan kesäloma, saatoin nukkua kolmetkin päikkärit 🙄 Äitini on aina sanonut, ettei ole huomannut eroja omissa tyttö- ja poikaraskauksissaan, epäilen, että minullekin voi käydä niin, jos joskus pojan saan. Oli niin seesteinen tuo tyttöraskauskin.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitti Sussu <3. Joo nää eroaa kyllä aika paljon, moni "tyttö" ja "poika" klisee pitää paikkansa :D.
   Appelsiinimehu muuten maistunut tässä odotuksessa ihan älyttömän hyvältä! Usein sitä ei tule ostettua, mutta ne kerrat kun juo niin oi että. Hotellin aamupalallakin tänään join ja nams. Väsymys oli muuten tässä odotuksessa jäätävämpää kuin Eetun odotuksessa, silloin ei muistaakseni väsyttänyt yhtään sen enempää

 3. Johanna

  Ihaneita masuja 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos <3. Hauskaa oli muistella myös minimiehen odotusta kuvien muodossa 🙂

 4. Nappi

  Aivan ihania kuvia!

  Meillä -14 tyttö ja nyt pian 3kk poju. Raskausaikana en itse huomannut niinkään eroa. Emme tienneet kummallakaan kerralla kumpi on tulossa. Jälkimmäisessä lähin omalla mutulla tyttöä synnyttämään mutta upeaa oli poitsu saada 😍

  Jälkikäteen raskauksia miettiessä olin tyttöä oottaessa tosi herkkä, saatoin yhtäkkiä alkaa vain vollottaan 😁 Molemmissa teki mieli hulluna suklaata. Kuvista katsottuna tyttömaha oli leveämpi kuin poitsulla, molemmat isoja masuja. Tätä en raskausaikana osanu arvioida. Sydämen Sykkeetkin aika samalla linjalla. Liitoskivut jälkimmäisessä mutta johtunee siitä kun paikat jo muutenkin löysät 😂

  Raskausaika oli rankka, en juurikaan tuntenut itseäni hehkeäksi. Ihana oli potkuja tuntea. Luulenpa että meillä lapsiluku täynnä <3

  Ihanaa loppuodotusta 😘

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitti Nappi ja mukavaa kuulla siusta pitkästä aikaa 🙂
   Hehe joo herkkyys ollut kyllä ihan eri luokkaa tyttöodotuksessa :D. Potkut tuntuu ihanalta <3. vaikka välillä Myy satuttaakin Mamaa kun riehuu niin kovasti hihi :D. Kiitti <3

 5. Henni

  Moikka!
  Täällä kirjoittelee se kuopiolainen lukijasi jolla nyt myös 32+ viikot menossa.

  Meillä myöskin esikoinen poika; odotusaikana himoina hedelmät,Fazerin sininen ja pizza jalapenojen kera.
  Nyt odotan tyttöä,himotuslistalla kirpeät karkit,tulinen ja mausteinen ruoka ja sipsit.

  Pojasta etovaa oloa alussa,joskaan oksentanut en montaakaan kertaa,tytöstä olikin sitten kuukausia jatkunutta oksentelua,heikotusta ja kuolettavaa väsymystä. Sykkeet aika lailla samanlaiset,samoin mahan koko mennyt koko ajan samalla tavalla kuin esikoista odottaessa.

  Pojasta tuli myös linea negra tosi vahvana,tytöstä ei oo tullut ainakaan vielä.
  Ja nuo liitoskivut ja ”puukon iskut” nivusissa – niistä en tiennyt mitään ennen tätä raskautta! Toivon vain että kävelykyky pysyisi edes jotenkin,koska tuntuu että lantion seutu on tosiaan kovilla ’:D

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moi Henni :)! Jännää että niin samoilla viikoilla mennään!
   Siullakin menny pahoinvointi pahempana tytössä ja sit noi liitoskivut.. iteki odotan sitä, että normaali kävelykyky tulisi takaisin 😀

 6. Outi Karita

  Heh, mulla on sun tyttöraskauden oireet ja monet meille tyttöä povaskin, mutta poikaa tässä nyt odotellaan 😅

  • Tiina / Fit Fat Mama

   hehe jännä miten noi oireet vaihtelee 😀 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.