Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

TURKKI SIDE -MEIDÄN KOKEMUS

Matkustimme Turkkiin Sideen koko perheen voimin heinäkuun puolivälin tietämillä. Googlettelin ennalta kohdetta ja se vaikutti todella lupaavalta. Sopivan rauhalliselta ja lapsiystävälliseltä. Turkissa olimme viimeksi 3-vuotta sitten, kaupunkina oli silloin Istanbul. Reissusta jäi sen verran kökkö maku suuhun, että vannottiin ettei matkusteta enää ikinä Turkkiin. No, päätettiin antaa vielä toinen mahdollisuus maalle ja onneksi annettiin!

Hehtaaripostaus olkaa hyvä!

YLEINEN FIILIS

turkkiside

turkkiside2

turkkisidemerenranta

Istanbul oli meluisa, kiireinen ja tupaten täynnä. Sidessä huomasi heti eron. Autoja ei ollut läheskään niin paljon, liikenne oli rauhallista ja yleismeininki oli paljon rennompaa. Matkan aikana ollut vallankaappaus ei onneksi vaikuttanut Sidessä millään lailla, vaan saimme lomailla rauhassa.

Paikallinen väestö oli todella ystävällistä ja sisäänheittäjät eivät olleet liian tyrkkyjä. Siden kaupungin puolella emme paljoa pörränneet korkean lämpötilan takia, mutta siellä oli lähinnä samaa feikkikamaa kuin kaikissa muissa ulkomaankohteissa. Niiden lisäksi paikallisia tuotteita kuten teetä, matkamuistoja ja sen sellaisia.

Meri oli yhtä kaunis, ellei kauniimpi kuin kuvissa. Sininen meri ja valkoinen hiekka. Rantaviiva on todella pitkä, toinen puoli on Siden vanhan kaupungin puolella jossa rantatuoleja on vierivieressä ja porukkaa niin penteleesti. Suosittelen ehdottomasti rauhallisemman puolen rantaa jossa mekin hengailtiin. Rannat olivat puhtaat ja rantatuolit varustettuna päivänvarjolla joten paahdetta pääsi tarvittaessa karkuun.

rantaloma

TP5D7990b

Rannalla oli myös erilaisia aktiviteetteja kuten mm. purjeliitoa jossa mieheni kävi. Semi kateellisena katselin rannalta, tuolloin kun vielä luulin että vauvalla on kaikki hyvin. Purjeliidon lisäksi löytyi ainakin banaaniveneilyä ja jotain muita vesiaktiviteetteja. Me lähinnä lötväiltiin rannan tuntumassa, aallot kun oli niin isot etten uskaltanut mennä paljoa uimaan.

turkkisidenähtävyydet

turkkisidenähtävyydet2

turkkisidenähtävyydet3

Nähtävyyksiä oli vain muutama ja se kävi miulle paremmin kuin hyvin. En ole koskaan osannut innostua pelkistä isoista kivikasoista, vaan ulkomailla eniten nautin nimenomaan yleisestä fiilistelystä ja nähtävyyksissä kaipaan jotain konkreettista.

Ensimmäisessä kuvassa näkyvä Kreikkalainen amfiteatteri ja toisessa näkyy Apollon temppeli.

OSTOKSET

turkkisideostokset

turkkisidekahvila

turkkisideostoskatu

turkkisideostoskeskus

Alunperin meidän ei pitänyt shoppailla mitään reissun aikana, mutta Sideen oli juuri avattu uusi ostoskeskus, joten pitihän se käydä kurkkaamassa. Matkustimme taksilla hotellilta ostarille ja melkein kaikki muutkin matkat mentiin aikalailla taksilla. Oli niin pirun kuuma.

Ostoskeskukseen mentäessä piti mennä turvaporteista läpi vartijoiden katsoessa piippaako portti. Valikoimaa oli paikallisista liikkeistä hm:n ja hintataso paikallisissa kaupoissa hyvinkin edullinen, mutta tuontitavara Suomen hinnoissa. Käytiin myös pirtelöllä kahviossa ja ruokailut muutenkin muualla kuin hotellissa oli aika kalliita. Tai sitten vaan valittiin väärät paikat heh.

Basaarit ja muut turistin kusetuskaupat oli Siden kaupungin puolella johon hotellilta oli n. alle 2km. Ostettiin sieltä vaan paikallista teetä ja matkamuistomagneetti. Feikkikrääsää oli pilvin pimein joka ei todellakaan kiinnosta.

Haluatteko että teen ostoksista erillistä postausta?

turkkisiderauniot

turkkisideallas

turkkisidekaupunki

Side oli rauhallinen, lapsiystävällinen, aurinkovarma kohde jossa saatiin rentouduttua ja ladattuja akkuja. Tavoitteena oli ruskettua, maata altaalla ja syödä hyvin. Kaikki ne toteutui. Aurinko oli välillä liiankin kuuma lähes 40-asteen paahtaessa, altaalla lötväessä se ei haitannut, mutta muualla tuntui tukahduttavalta. Suurinosa lomasta otettiinkin vaan iisi biisi hotellialueella.

Odotan jo ensi vuotta, että päästäisiin uudestaan ulkomaille. Kyllä matkailu avartaa ja piristää, pyritään siihen että joka vuosi päästään edes kerran reissuun.

Kuvia katson hieman haikeana, mutta onneksi saimme elää tuon viikon luullen kaiken olevan kunnossa. Hehkuen onnea <3.

Teen erikseen meidän hotellista, sekä Taaperon kanssa Turkissa postauksen. Muuten tämä olisi ollut vieläkin täydempi. Kysykää ihmeessä jos tulee jotain mieleen 🙂

Oletko käynyt Turkin Sidessä? Tykkäsitkö?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (17)

 1. Anna^

  Meillä sattu Gran Canarialla Maspalomasis silleen, että niitä halpoja feikkipaikkoja ei ollutkaan tai ei löydetty, kun oli tuliaispyyntöjä. Oli Pradan, Bossin, D&G, Guessin ym merkin kauppoja. Mukavaa oli kyl käydä niissä. Suomessa ois ahdistavaa käydä, kun täällä tahtoo myyjät olla liian päälle käyviä. Siellä oli ihan nautinnollista käydä merkkiliikkeissä ilman, että oltiin iholla hönkimässä.

  Mukavaa, että reissu sujui hyvin 🙂 Itse en välttämättä lähtisi ikinä Turkkiin levottomuuksien takia, mutta kyllä tuo matkakuume on ollut joulukuisen matkan jälkeen vähemmän ja enemmän päällä. Saa nähdä millon sitä taas lähtee. Matkakuvat ei juuri kyl auttanut kuumeeseen ollenkaan 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oho no se on ollu hyvin kun ootte onnistunu välttämään pilipali liikkeet, mielellään olisin tuolla käyny jossain oikeessa liikkeessä :). Ostarillakin oli aika perusliikkeitä.

   Matkakuume iski itellekin heti kun katsoi noi kuvat läpi uudelleen hihi.

 2. Maria

  Me oltiin viime vuonna Alanyassa ja sieltä jäi samat fiilikset kuin teillä Istanbulista. Takas ei halua. Hirveä melu ja autoja ympäriinsä 😀 Turkki ei houkuttele tällä hetkellä, sillä on niin monta muutakin maata missä ei ole käynyt, mutta ehkä tämä Side voisi olla kohde joskus tulevaisuudessa. 🙂 Ihania loma kuvia! <3

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Joo miekin oon kuullu Alanyasta pahaa,että liian paljon porukkaa ja tyrkkyä :D. Kiitos Maria ja Sideä suosittelen kyllä (:

 3. Janica

  Tutulta näyttää! 🙂 samoin ajatuksin paikasta. Rauhallinen rantakohde ja kuvoja perhehotelleja.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Niin oli :). Huomasi, että perheitä paljon kohteessa kun oli huomioitu kaupungissa hyvin lapsiperheet muutenkin =)

 4. Janna

  Ehdottomasti ostoksista postaus, shoppausaddikti kiitää 😍 Voimia menetyksen käsittelyyn, tuntuu pahalta sun puolesta 😔

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Voisinkin tehdä vaikka videon niistä (taas ostosvideo :D) :). Kiitos Janna, päivä kerrallaan 🙂

 5. Sanna

  Moikka! Kiva lukea nyt side kokemukset siulta. Laitoin siis ennen teidän lomaa että samaan paikkaan menossa, no se vallankaappausyritys sattui samalle viikonlopulle kun lähtö niin päätettiin vaihtaa kohdetta koska tilanne oli kumminkin epävarma ja kotona vielä oltiin…meillä oli finnairilta lennot jotka sai kuluitta vaihtaa ja hotelliperuttiin. Kohteeksi vauhtui dubrovnik Kroatiassa tai tarkemmin Cavtat, vielä pienempi kohde kuin side. Oltiin tyytyväisiä vaihdokseen,olin kerran käynyt Alanyassa kumminkin, Kroatia kummallekkin uusi kohde. Mutta olipahan se kokemus melko lennosta vaihtaa kohdetta…vähän kuin äkkilähdöllä lähtis,nyt vaikutti välirahan hinta lentoihin 😃
  Onneksi teidän loma meni hyvin vaikkakin ikävä oli lukea huonoista uutisista loman jälkeen… Katse eteen ja suupielet ylöspäin,vastoinkäymisestä saat voimaa ☺️

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Joo kävikin mielessä Sidessä,että tuletkohan vastaan hih :). Tosi hyvä että saitte vaihdettua tuolleen, aika jännä fiilis varmasti ollut tuollanen lennosta vaihto :D. Ite oisin varmaan ollut ihan häsässä kun tykkään suunnitella aina tarkasti reissut hehe.

   Siskoni on käynyt Kroatiassa ja kehui kovasti, mekin mietittiin että joskus voisi käydä :). Kiitos Sanna, tästä pääsee vaan ylöspäin!

 6. LAPSEN KANSSA TURKISSA KOKEMUS – Fit Fat Mama

  […] Turkin reissu Sideen oli jo heinäkuussa, mutta jotenkin en saanut sopivaa draivia lomapostausten purkamiseen. Joten tässäpä kesäisiä kuvia ja kertomusta miten meillä meni Turkissa vajaa 3-vuotiaan lapsen kanssa. Pientä piristystä pimeään iltaan <3. […]

 7. RIPSIENPIDENNYSTEN POISTAMINEN – Fit Fat Mama

  […] päätin ottaa kaikki feikkihärpäkkeet pois, kunnes kesällä otin pitkästä aikaa räpsyt Turkin reissua varten […]

 8. Aise

  Heippa muistatko minkä niminen ostoskeskus oli?:)

 9. Aise

  Heipp muistatko minkä niminen oli kauppakeskus:)

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moi,Novada oli sen nimi 🙂 Ajettiin taksilla sinne ja osasivat ihan kun sanottiin että uusi kauppakeskus 🙂

 10. YLEISTYNYT AHDISTUNEISUUSHÄIRIÖ JA RASKAUS – Fit Fat Mama

  […] TURKKI SIDE -MEIDÄN KOKEMUS […]

 11. VUOSI KESKENMENOSTA – Fit Fat Mama

  […] TURKKI SIDE -MEIDÄN KOKEMUS […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.