TULA FREE-TO-GROW KANTOREPPU

Jo raskausaikana päätin, että kahden lapsen talouteen on saatava kunnollinen kantoreppu. Tutkin netistä eri vaihtoehtoja ja usea suositteli Tula Free-to-Grow kantoreppu mallia. Yhteistyössä Ipanaisen kanssa tulin kertomaan oman kokemukseni kyseisestä repusta.

Esikoisen kanssa kokeilin kantoliinaa tasan kerran, sitominen oli vain liian vaikeaa, joten liina jäi lipastoon pölyttymään. Jonkun kantorepun sain siskoltani lainaan, mutta en jotenkin osannut sitäkään laittaa paikalleen ilman miehen apua. Kantorepussa tärkeimmät ominaisuudet itselleni ovat, että saan laitettua sen päälle ilman apua, ja että kantoreppu on ergonominen eikä selkä ala kenkkuilemaan parin minuutin jälkeen. Tula Free-to-Grow täyttää kummatkin seikat ihan heittämällä;tässä mallissa on selkeästi ajateltu lapsen lisäksi myös kantajan ergonomiaa. Parissa äitien facebook ryhmässä myös moni selkäongelmainen kertoi voivansa käyttää tätä Tulan FTG- mallia.

Reppua voi käyttää 3,2kg aina 20kg saakka, joten käyttöikä on todella pitkä. Meidän 4-veetäkin kokeiltiin kerran kantaa ja Eetuhan kikatteli ihan hulluna hihi. Kantoreppu kasvaa siis lapsen mukana, ”free to grow” kuten nimi kertoo. Lasta voi kantaa sekä etu että takapuolella, kasvot aina kantajaan päin. Pientä vauvaa aina etupuolella.

Kuosivaihtoehtoja on free-to-growssa runsaasti naisellisista ruusukuoseista yksinkertaisiin unisex väreihin ja ne värivaihtoehdot myös vaihtuvat usein. Oman reppuni kuosi on Stormy. Ihastuin eniten mustavalkoisiin kuoseihin, mutta päädyin tähän unisex malliin jotta miehenkin on mukavampi tarvittaessa käyttää reppua.

Kantoreppua käytän ihan normaaleissa arkitekemisissä kuten näistä arkisista kuvista voi päätellä; tällä viikolla esim. ruokaa laittaessa. Miina on aikamoinen sylittelijä tyttö ja reppu on kyllä helpottanut montaa tilannetta. Kun kävimme ristiäistarvikkeita ostamassa isosti kaupassa, niin vauva nukkui kaukalossa, mutta otin onneksi mukaan kantorepun. Miinahan nimittäin heräsi itkemään. Laitoin hänet reppuun, hyssyttelin ja hän sitten nukahti reppuun. Itseasiassa juurikin nyt tätä kappaletta kirjottaessa Miina heräsi kesken päikkäreiden, joten nyt hän nököttää repussa, imetän samalla ja kirjoitan.;Äidin multitaskaamista. Kun vauvan asento on oikein laitettu, myös imetys on siis mahdollista.

Suosittelen ehdottomasti Tula Free-to-grow kantoreppua mikäli haluat saada molemmat kädet käyttöön ja pitää vauvaa silti lähellä! Ipanaisen kivijalkaliike löytyy Helsingistä jossa henkilökunta voi opettaa repun käyttöä, tai ei-pääkaupunkiseudulla asuvat kuten itse, voi tilata Tulan verkkosivujen kautta.

 

 

Oliko sinulla kantoreppua vauva-aikana käytössä?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Yhteistyössä Ipanainen

Reppu saatu

En hyödy linkkien klikkaamisesta

Kommentit (12)
 1. Eikö pienellä vauvalla pidä jalat olla sammakkoasennossa kantorepussa?

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   13.10.2017, 11:30

   Tulee olla M-kirjaimen muodossa,yleensä tarkistan asennon peilistä mutta kuvan/videonotto hetkellä se jäi välistä :/ :). Hieman enemmän koukummassa tulee jalat olla siis mitä kuvassa näkyy. Tulan mukana tuli myös hyvä ohje missä näkyi eri kantoasentoja 🙂

 2. Mietin myös, että saako noin pienellä jo ”avata” lonkat? 🤔 koska omaa 2kk ikäistä en ole viel uskaltanut kantaa ilman vauvatukea 😕
  Hyvä jos saa, niin ehkä uskallan ottaa oman ergon käyttöön 😊

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   13.10.2017, 20:18

   Muissa kantoreppumalleissa pitää olla erillinen vauvatuki,joka mahdollistaa pienen vauvan kantamisen, mutta free-to-growssa ei tarvitse 🙂
   *”Free-to-Grow kantoreppuun ei tarvitse hankkia erillistä Tulan vauvatukea. Kantorepun paneelissa on säätömekanismi, jolla repun saa riittävän kapeaksi myös vastasyntyneelle. Paneelin olkahihnoissa olevien kiristyshihnojen avulla repun korkeutta saa säädettyä siten, että repun yläreuna taittuu haitariksi sisäänpäin. Pienen vauvan kanssa paneelin yläreunassa on siis enemmän kangasta tukemassa pienen vauvan niskaa ja repun korkeus on vauvalle sopiva.”

   *”Tula Free-to-Grow kantorepussa on ainutlaatuinen säätömekanismi, jonka avulla repun paneeliosa voidaan kaventaa pienille vauvoille sopivaksi ja jota voidaan käyttää leveämmillä säädöillä isompien lasten kanssa. Free-to-Grow kantoreppua voi käyttää kaikkiaan kolmessa eri leveydessä, joten reppu on aina sopiva lapsen kokoon nähden. ”

   *ipanaisen sivulta
   Tuo olikin syy valita kyseinen reppu kun ei tarvitse mitään lisäosia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *