Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Toivepostaus: Salin ja Vauva-arjen yhteensovitusta

Heitin teille kysymyksen, onko toiveita mistä kirjottelisin ja nanannee heitti tälläsen:
” 🙂 sitä että miten saat nämä kaikki yhdistettyä toisiinsa? Mie haluaisin tietää mimmosella aikataululla sun elämä kulkee :).”
Kiva idea ja ajattelin toteuttaa sen heti!
Sillä aikaa kun mie oon salilla, Isimies on pojan kanssa. Hänellä on kolmivuorotyö, joten miun sali aikataulut kulkee niitten mukaan. Plus Isimieskin pyrkii käymään myös 3 kertaa viikossa salilla. Yleensä Isimies käy salilla maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Pyritään tekemään niin, että käydään vuoropäivinä. Jos tulee jotain sovittuja juttuja, kikkaillaan niitten mukaan. Nyt kun miulla on salimotivaatio taas aika korkeella, en haluu jättää reenejä väliin. Jos jättäsin, miulla jäisi jotkut lihasryhmät kokonaan treenaamatta sillä viikolla. Kolmijakosessa pitää käydä kolme kertaa salilla, luonnollisesti. 
Toteutan toiveen kolmessa eri osassa: iltavuorosali, aamuvuorosali ja yövuorosali. 
Tää viikko Isimiehellä on iltavuoroo 15-22.20
Eilen Eetu heräs about 9.20. Yleensä jäädään sänkyyn köllöttelemään hetkeks. Miusta on ihana tuijotella ja höpötellä tyhmiä Eetulle kun sillon se on yleensä hyvällä tuulella. Jaksaa ehkä paremmin mahdolliset päivä ja huuto kiukut :D. Isimies teki Eetulle aamupesut ja mie laitoin itteni sillä aikaa valmiiks.
 
Alakertaan tultiin joskus 10 aikoihin. Laitettiin Eetu sitteriin ja syötiin aamupalaa. Aamupalan jälkeen aloin syöttää poikaa ja datailin samalla. Kun Eetu oli saanu buubseista tarpeekseen, Isimies laitto pojalle ulkovaatteet päälle ja alko valmistautumaan pihalle lähtöön.
jee pihalle!
 
Salin pukkarissa olin 11.35. Kuljen matkan aina pyörällä ja siihen menee about vartti. Eilen täällä oli yli -20 astetta pakkasta, joten Jopo ei kulkenu kovin kevyesti. Toimii lämmittelynä ennen salii, itessään salin vempeleillä en lämmittele. Oon nykyisin muutenkin tosi laiska aerobisessa.
Vuorossa oli rinta-ojentaja-olkapäät. Rintaa tein prässissä ja penkillä flyessit. Kulki ihan ookoo, ei mitään ihmeellisyyksiä. Rinnan tekemisessä en saa ikinä mitään wow-efektejä aikaan. 
Tännekin oon useeseen otteeseen valittanu, että olkapäät ei kulje niin hyvin kuin ennen. Eilen olin et jurkele, kokeilen nouseeko 12kg kässärit ollenkaan pystysoudussa. Nousihan ne! Tosin aika nihkeesti ja vaan 6 toistoo, mutta silti nousi. 
Ojentajat oli eilen liekeissä. Käsipaino päänyli maaten – Enkat paukahti! 
Muistan kun tein ekan kerran sitä liikettä 10kg käsipainolla ja tuntu iha kauheelta : 
Tänään tein samaa 18kg kässärillä, Wouw jee! Enkkoja on yksinään toisaaltaa ärsyttävä kokeilla jos ei jaksakaan nostaa painoo, nii voipi sattuu. 18kg puntti vei voimat kun taljassa ojentajat meni nihkeemmin, mutta eipä tossa vaiheessa enää ärsyttäny.
Extraliikkeen tein olkapäille. Kikkailin taas yhdistelmäsarjaa. Eteen, sivulle ja rinnalle. Kaks ekaa sarjaa 4kg kässäreillä ja viimenen 5kg. Se ei enää heilunu niin kepeesti , kun aikasemmin olin olkapäille tehny pystysoutuu ja tota sivulle heittoo. Tykkään tehdä yhdistelmäsarjoja, siinä saa treenille sellasen viimeisen silauksen :).
Rintaprässi
12/20kg
12/25kg
8/25kg
Flyes
3×12/18kg

Pystypunnerrus
6/24kg
5/24kg
6/20kg
Olkapäät sivulle
3×12/10kg
Ojentaja k-painolla ranskalainen
12/16kg
2×8/18kg
Olkayhdistelmä
2×12/8kg
12/10kg
                                          

Kello oli 12.54 kun tulin kotiin. Eetu nukku vielä kun tulin kotia. Söin, pesin pyykkii ja höpöteltiin Isimiehen kanssa.

makaronilaatikkoo,raejuusto,kurkkuu. aijjaij ketsuppia, mut se on pakollista lootassa 


Pikku-Ukkeli heräs vähän ennen kun Isimies lähti ajelemaan töihin. Eetu söi ja mie join päiväkaffee

 
Päiväkaffen jälkeen tehtiin salkkarijumppaa.
 
Jumppailun jälkeen otin kuvia ja kameran asettelun ajaks laitoin Eetun vähäks aikaa sitteriin. Kiukkuhan siinä tuli kun sylissä oli paljon kivempaa. Syliteltiin ja laitettiin kuvat koneelle jonka jälkeen käytiin laittelee pyykit ja Eetu söi.

Ruuan jälkeen jaksoi hetken hengailla leikkimatolla

Ja sitterissä.

Tehtiin ruokaa. Vauvan kaa oppii yksikätisyyttä kun samaan aikaan pidin vauvaa, pesin marinadi mössön kanoista, tein ite marinadin ja heivasin fileet vuokaan. Oma tekemä marinadi on terveellisempää ja paremman makustaki. Ykskätisenä en sentään vuokaa saanu uuniin, sillo piti laittaa Eetu sitteriin. Käytiin vaunuilee ja Eetu nukku pari tuntii iltapäikkäreitä. Eetun nukkuessa söin pari kananmunanvalkuaista + kanapiffii +join litran vettä. Datailin ja valmistelin postausta. Sitten pitikin jo ruveta herättelemään poikaa kun kello oli jo 19, että malttaa nukahtaa sitten myös yöunille. Kateltiin koneelta Teiniäitejä, Eetu söi ja välillä piti työntää sormia Eetun suuhun kun ikenet oli kipeet.

                                      

Lähettiin yläkertaan valmistautuu unipuuhiin.

Tein iltapesut, vaihettiin yökkäri, syötiin ja nukutin pojan.  Meni hetki että asettu unille, tutin kun tuuppas suuhun niin rauhottu.
Tulin ite vielä alakertaan tekemään omia juttuja. Tein ruuan valmiiksi seuraavalle päivälle ja datailin (taas) hetken ja sit Isimies tuli kotia n.23 aikaan. Ulkona oli satanu hitosti lunta ja kauhee tuuli niin sillä kesti pitempään polkee pyörällä. Söin vielä rahkan ja lähin itekki nukkumaan.
Päivän liikunnat oli siis sali treeni 50min + jumppa 20min. Vaunuiltiin vaan pikasesti n.15minsaa. Salikäyntiin miulla menee yleensä n. 1½ tuntia, koska matkoihin menee vartti suuntaansa. Miettii jos päivässä on 24h, niin 1½ h ei ole aika eikä mikään. Ei päde tekosyyt: ei ole aikaa.
ps. Tänään pohkeet ja persaus on kipeenä salkkarijumpasta, eli kantsii kokeilla :D.
-Tiina

Kommentit (9)

 1. nananne

  Kiitos Tiina 🙂 toivon niiiin totta että se pieni hetki päivästä ei oo paljon! Joten josko tänään tulis pikajumpat illalla!

  • Tiina FitFatMama

   Eipä mitään, eiku kokeilemaan :). Teen ens viikolla aamuvuoro salipäivä postauksen. ps. liity toki lukijaksi nii bloggerissa näkyy aina etusivulla ku tulee postaus 🙂

  • nananne | hopesanddreams.blogspot.fi

   Mie en ossaa 😀 oon yrittänyt tutkia mutten jotenki niinku löydä.. Mutta kyllä mie tätä kurkin päivittäin kun omaa kirjottelen 😛 liityn toki heti kun osaan 🙂

  • Tiina FitFatMama

   Blogin etusivulla oikeella lukee sinisellä pohjalla ”Liity tähän sivustoon” :).

 2. nananne | hopesanddreams.blogspot.fi

  Ai kiitti!liitytty on 🙂

  • Tiina FitFatMama

   Ole hyvä ja kiitos 😀 🙂

 3. Jonna // Monna Sunshine

  Ihana tää sun postaus. Mulla on ollut hieman ongelmana liikunnan ja vauva-arjen yhteenliittäminen.
  Lennin synnytymän jälkeen (tiedä sitten johtuiko vain sektion vuoksi langetetusta liikuntakiellosta..) vetelin vaunujen ja koiran kera 5-10 km reippaita vaunulenkkejä päivittäin ja olin muutenkin tosi tosi energinen: imuroin joka päivä pikaisesti (koira ja 2 kissaa), pidin kämpän siistinä muutenkin ja ja.. Sit jossain kohtaa tapahtui jotain, en vaan oikein tiedä mitä. Uloslähtemisestä tuli pakkopullaa, liikunnasta tuli pakkopullaa, sohva alkoi tuntua houkuttelevammalta.

  Mullehan ei raskauskiloja tullut kuin seitsemän ja ne jäi synnärille – synnäriltä kotiuduin kaksi kiloa laihempana kuin plussatessa painoin.

  No nyt alkaa joulu olla ohi ja kesään mennessä tavoite -25kg ja siitä ensi jouluun mennessä vielä -10kg. Ei loppujen lopuksi ole paha tavoite, sillä mun keho kyllä on tottunut ruumiilliseen työhön ja liikuntaan, kun vaan saisi selkärangan suoristettua.

  Mut siis tää sun postaus oli kyllä aika inspiroiva <3

  • Tiina FitFatMama

   Kannattaa tehdä matkalle myös pieniä välitavotteita niin homma pysyy mielekkäämänä kun tiputus tavote on niin paljon :). Kannattaa ettii itelleen se mieluisin liikuntamuoto, kaikki ei tykkää samasta :). Motivoi paljo enemmän ku ei tuu tunnetta ”pakko mennä, vaan mie haluun mennä”.

   Ihana kuulla että miu postus inspiroi sinuu 🙂 <3

 4. Ihan tavallinen päivä – Fit Fat Mama

  […] en töihin menon jälkeen olekaan tehnyt. Yksi vauvavuoden meidän päivä postaus löytyy täältä,joka on tehty ihan blogin […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.