Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

TIMMITÖN TAMMIKUU

Miksi juuri tammikuussa on se yleisin aika aloittaa parempi elämä? Talvi pimeimmillään, päivät tuntuvat pitkältä ja kuukaudessakin on 31-päivää.

Kun luen omia vanhoja blogitekstejäni tammikuilta, huomaan itsekin käyttäytyneeni monesti tammikuisin ”nyt rotia perkele”.

 Dodiin, nyt perse rusinaks, niinkuin Juha Tapio sanoi Vain Elämää-jaksossa. Tänään siis alkoi kyykkyhaaste + ruokavalioremontti.  Dietin starttaus postaus tammikuu –14

Haluan yrittää jeesiä ja potkia muita (ja myös itseäni) persauksille, joten aloitan MOTIVAATIO MAANANTAI- Postaussarjan! Motivaatio Maanantai postaussarja tammikuu-15

käsipainot

sali

fruits

Tässä tammikuussa on jotenkin eri fiilis. Sokeri ja leipäkoukku on jäänyt päälle ja monena päivänä olo on ollut kaikkea muuta kuin Fit Mama. Salitreeniä olen tehnyt joo, mutta jotenkin niistäkin puuttuu nyt tietty buusti ja hohto. Tuntuu vain pakkosuorittamiselta ja pitää miettiä joka kerta mitä siellä oikein tekisi. Olisi vissiin hyvä pitkän ajan jälkeen miettiä oikeasti joku runko mitä noudattaisi X-aikaa. Jospa se toisi uutta intoa.

Olen jotenkin kesäisin ja syksyisin paljon motivoituneempi liikkumaan. Silloin hölkkä maistuu, nyt en edes muista millon olisin viimeksi vetänyt kunnon hölkkälenkin… Tammikuussa pitää pelätä liukastumista, kun en ole yllärillä saanut aikaiseksi hankittua talvijuoksukenkiä.

Hölkän sijaan olen kävellyt aika usein. Minä, joka ennen vihasi kävelemistä! Kävin viikonloppuna ystävän kanssa juorukävelemässä ja hällekin juuri kerroin, miten miun on pitänyt opetella niinkin yksinkertainen asia, kuin kävely ilman musiikkia. Aikaisemmin oli pakko hölkätä niin paljon kuin jaksoin ja aina mp3 korvilla. Muuten tuntui vaan laiskottelulta, eikä liikunnalta ollenkaan. Nykyisin olen oppinut nauttimaan myös reippaista kävelylenkeistä ja nilkkapainoilla saa myös pientä lisäbuustia.

kaakao

kävely

vohvelit

Tammikuussa olen todellakin herkutellut enemmän kuin pitkään aikaan…toisaaltaan tuntuu kovin vapauttavalta, kun on ollut itselleen niin tiukka niin pitkään. ”Ei arkisin herkkuja ikinä hyi hitto yäks siitä lihoo” jne.

Olkoon vaikka tilapäinen mielenhäiriö tai mitä ihmettä, mutta TIMMITÖN Tammikuu eikä edes ahdista. Tällä mennään toistaiseksi.

Vaihteleeko siun motivaatio ruuan/liikunnan suhteen vuorokauden aikojen mukaan? Elätkö TIMMI vai TIMMITÖNTÄ tammikuuta?

Kommentit (13)

 1. Elina

  Riittää se että itsellä on hyvä olla, kaikesta hyvästä (herkusta) ei tarvitse kieltäytyä, koska lopun elämää ei kuitenkaan tule olemaan syömättä. Sopivasti liikettä ja herkkuja mieleln mukaan 🙂 Yksi tämän vuoden tavoitteista oli säännöllinen ruokarytmi, liekkö sen ansiosta tipahtanut 1,6 kg että ei nyt niin timmi tammikuu, mutta silleen sopivasti timmitön.. 🙂 Niin ja salikorttikin on kaiken lisäks jäähyllä 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Nimenomaan, hyvä periaate tuo että kunhan itsellä on hyvä olla :)! Ohoh hieno tiputus! Säännöllinen ruokarytmi on kyllä a ja o, arkisin noudatan aina mutta viikonloppuisin on haastavampaa=)

 2. Anna^

  Ei vaihtele motivaatio mihinkää vuodenaikojen mukaan. Nyt raskaana on liikunta jääny vähemmälle marraskuu meni pahoinvoidessa eikä joulukuukaa täysin ilman. Aloitin viime viikolla mammajumpan, että sais jotai liikuntaa, kun väsymys on Älytön ja kroppa (maha) hannaa jo vastaan. Ruokavalio on onneks pysynyt hyvänä. 🙂 No joskus tulevaisuudessa sit liikunta taas kondikseen!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Ai oot raskaana,onnea paljon <3 Ja peukut pystyyn että kaikki menee loppuun asti hyvin :). Paljon viikkoja kasassa?

  • Nimetön

   Rv16 paukku just tänää 🙂 Kiitos! Eiköhä tämä mene hyvin tällä kertaa, toivottavasti 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Huippu juttu :)! Onnea odotukseen (:

 3. Johanna / The best version of myself

  Elän timmiä tammikuuta. En tosin ehkä niinkään tammikuun takia, vaan siksi että syksy meni motivaatiopulassa ja sitten flunssakierteessä ja olen kaivannut jo hetken aikaa ryhtiä treeniin ja syömiseen. Olen pärjännyt ihan kohtuullisesti 20/80-periaatteella mutta nyt vaan tekee mieli olla hiukan enemmän ruodussa ja kiristellä. Mikään herkuton tammikuu tää ei kuitenkaan ole – mun tän hetken ruokavalio sallii herkkuja kerran viikkoon mikä sopiikin mun päälle paremmin kuin monien viikkojen totaalilakko 🙂 Ja mun valmennus myöskin tulee jatkumaan yli tammikuun pitkin kevättä, että siinä mielessä timmi tammi-helmi-maalis.. jne. 😀

  dabestversionofmyself.blogspot.fi

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiva kuulla, että oot sairastelut sairastellut ja saanu uutta buustia :). Tuo kuulostaa hyvältä,että kerran viikossa saat herkutella, motivaatiolle tekee varmasti hyvää 🙂

 4. henna

  Suosittelen ottamaan ammattilaiselta saliohjelman, itseäni se ainakin motivoi paljon enemmän kuin haahuilu ilman kunnon suunnitelmaa:) tulee haastettua itseään että saisko edes yhdessä sarjassa isommat painot kuin edellisellä viikolla. Ei kannata olla huolissaan herkuttelusta jos määrät ovat kohtuullisia ja niitä herkkuja oikeasti tekee mieli. Et kuitenkaan ole millään dieetillä ja kokonaisuus ratkaisee. Itse syyllistyn välillä tavan vuoksi ostamaan herkkupäivän namit vaikka ei oikeastaan edes tekisi mieli.. hölmöä

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Olisi kieltämättä kivaa vaihtelua vuosien omien kikkailujen jälkeen :). Osaan itsekin keksiä ohjelmia sinällään, mutta onhan ammattilainen aina ammattilainen.
   Joo miekin huomaan joskus ostavani viikonloppuisin karkkia, vaikka ei tekisi niiin överisti mieli..

 5. taitsu

  Ärsyttää olla tällainen v*tun pilkunviilaaja mutta pitäisikö nuo vuosiluvut kuitenkin olla -14 ja -15? Tuskin viittaat kuitenkaan yli kymmenen vuoden takaisiin teksteihin? 🙂 Anteeks kun tartuin näinkin typerään inhimilliseen erehdykseen.

  Kiitti mahtavasta blogista! Tykkään! 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Heh joo totta, kiitos huomiosta :D. Miepä korjaan ja kiva kun tykkäät =)

 6. ELÄMÄÄ AHDISTUNEISUUSHÄIRIÖN KANSSA – Fit Fat Mama

  […] TIMMITÖN TAMMIKUU […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.