Testissä aikuisten telinevoimistelu tunti!

Monta vuotta olen ajatellut, että haluan käydä kokeilemassa telinevoimistelua. Näin vajaa kolmekymppisenä ei kuitenkaan mihinkään lasten prinsessa ryhmään ei ole asiaa, mutta bongasin aikuisten telinevoimistelu tunnin jolla kävin eilen!

JES kun vihdoinkin sain aikaiseksi käydä kokeilemassa aikuisten telinevoimistelua

 

Aikuisten telinevoimistelu tunti Joensuussa on JoenVolin järjestämä. Kyseessä on aika matalan kynnyksen tunti; ennakkoilmottautumista ei tarvita ja kertamaksu on vain 5e. Tunti pidettiin Urheilutalon telinesalissa.

Jotenkin jännitti ennen tuntia. Ajattelin, että kaikki on kuitenkin sellaisia nuoria, blondeja nutturapäitä jotka vetää voltteja edestakaisin. Sit tulee tälläinen tauno sinne toheltamaan. No, ennakko ajatus oli onneksi väärä; ryhmässä oli monenlaisia osallistujia eri ikä-ryhmistä sekä myös pari miestä. Eli ihan laidasta laitaan.

Tunnin alussa lämmiteltiin kroppaa. Ensin käveltiin pari kierrosta, jonka jälkeen hölkättiin sekä eteen että taaksepäin. Seuraavaksi oli lihaksille vahvistavia liikkeitä mm. syvät vatsalihakset ja niska. Niska on kyllä alueena sellainen jota unohdan aina huoltaa ja harjoittaa.

Lihashuollollisten liikkeiden jälkeen siirryttiin takaisin aktiivisempaan lämmittelyyn. Askelkyykkykävely ja mittarimato oli aika perusliikkeitä, mutta sen jälkeen oli vähän haastavampia: ensimmäinen niistä tehtiin pareittain. Toinen oli kädet maassa ja peppu kohti kattoa. Pari piti toisen jaloista kiinni ja käsivoimilla piti kävellä salin toiseen päähän.

Toinen haastavampi oli käsilläkävely, tai siis sen yrittäminen haha! Muutama ryhmäläisistä osasi kävellä käsillä, mutta suurin osa otti maassa vauhtia ja ponkaisi itsensä käsille. Jänskätti heilautanko itseni liian lujaa käsille ja taitan selkäni mäsäksi, tai sitten toinen ääripää etten jaksa edes ponkaista itseäni käsille. Pari käsille heilautusta meni ihan kivasti :).

Lämmittelyn jälkeen kasattiin rata jossa oli eri pisteitä. Puolapuita vasten pystyi harjoittelemaan käsillä seisomista. Helpompi vaihtoehto oli nostaa jalkoja puolapuita pitkin pikkuhiljaa ja vaikeampi hujauttaa suoraan käsiltä puolapuita kohti. Tuossa pisteellä vietin eniten aikaa. Ensin kokeilin helpompaa tapaa, mutta halusin haastaa itseäni. Ohjaaja otti jalat vastaan kun otin vauhtia heilautukseen, mutta lopputunnista tein usean kerran käsille seisomisen ihan itse, jej! Tuli huippu fiilis siitä.

Toisella pisteellä oli hyppynaru hyppely, jossa kävin vain pari kertaa vähän heiluttelemassa.

Kolmannella pisteellä harjoiteltiin takaperin volttia, tai jotain sinnepäin. Sitä en tietenkään itse osannut tehdä ensikertalaisena, mutta pöytävoltti taakse onnistui monta kertaa aika kivasti.

Salissa oli myös trampoliini ja ryhmän edistyneet teki ihan hienoja voltteja ja jotain ihme kieputuksia. Huikean näköistä!

Kokeilin myös ensimmäistä kertaa moneen vuoteen tehdä kärrynpyörän. Jalat pysyi suorana, mutta lähtivät kuulemma vähän haralleen.

Välillä tuntui hieman ulkopuoliselta katsoa kun monet oli niin taitavia voltteineen ja pyörityksineen, mutta onneksi käsilläseisontaharjoitus ja pöytävoltti taakse meni ihan kivasti muutamia kertoja.  Kysyin ohjaajalta, että miten pitkään muut ryhmäläisistä on harrastaneet, niin osa oli jo pari vuotta. Joten ei ehkä näin ensikertalaisena kannattanut pitää itseään ihan huonona.

Temppuilun jälkeen oli venyttelyt ja loppurentoutus.

Moni liike näytti niin helpolta ja kevyeltä tehdä, mutta ei se ollutkaan niin iisiä. Muistan kun lapsena kiepuin telineillä vaikka sun miten paljon ja kärrynpyörät onnistui niin näppärästi. En ole siis koskaan harrastanut telinevoimistelua, tykkäsin ala-asteen liikuntatunneilla kaikista kieppumis ja temppuilusysteemeistä ihan älyttömästi ja kavereiden kanssa temppuiltiin niitä vapaa-ajallakin.

Olisi huippua oppia kävelemään käsillä ja tekemään vaikka joku pieni, yksinkertainen voltti. Olen aina katsonut ihaillen tyyppejä, jotka osaa kieppua niin. Näyttää siltä ihan kuin lentäisi. Haluan ehdottomasti käydä kokeilemassa joskus uudelleen!

 

Milloin olet itse mennyt epämukavuusalueelle ja kokeillut jotain uutta lajia?

 

Lue myös

Uusi harrastus aikuisena?

 

ja viikon muut postaukset;

 

Tavoitteet ei ole aina hyvä juttu liikunnassa -miksi olen sitä mieltä?

Äidin lapsivapaa -yksin kotona 6-tuntia!

Huulipuna pikkujouluihin alle 3e

 

SEURAA MAMAA

Facebookissa / Instagramissa

Kommentit (2)
 1. Jenni Maria
  2.12.2018, 20:04

  Juu, olishan noita kiva osata, mutta kun ei rohkeus riitä 😩
  Mutta en kyllä osannut, enkä uskaltanut niitä lapsenakaan tehdä.
  Pt:n kanssa harjoittelin joskus käsillä seisontaa, mutta tarvitsisin sen harjoitteluun paaaaljon pidemmän ajan.
  Kiva, kun pääsit kokeilemaan uutta juttua 😊

  1. Oli kyllä huippua kokeilla uutta :). Kiva, että PT on siulle opettanut käsillä seisontaa, vaihtelua perus salitreeniin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *