Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Terveellisiä välipaloja lapselle

Lukija esitti toiveen tehdä postaus, missä kertoisin mitä Eetu syö välipalaksi. Mitä terveellistä ja nopeaa voi tarjota Taaperolle?

IMG_2993

Niinkuin olen ennenkin kertonut, olen aika tarkka siitä mitä lapseni syö. Yleensä meillä ei ole maustettuja jogurtteja, ei sokerimuroja, eikä ylipäätänsä mitään sellaista joka sisältää överisti piilosokeria. Herkku herkkuna ja välipala välipalana. Hitaat hiilihydraatit pitää paremmin nälkääkin.

Useimmiten välipalana Eetulla on maustamatonta rahkaa. Ei vaadi suurta vaivaa maustaa ne itse ja tiedän tasan tarkkaan mitä välipalassa on. Makeutukseen käytän yleensä pilttejä, mehukeittoja ja joskus viikonloppuisin laitetaan hieman hunajaa. Pilteistä löytyy makuvaihtoehtoja laidasta laitaan ja jo niillä saa vaihtelua välipala rahkaan.

IMG_8596

IMG_8592

IMG_8593

Maustamattomien jogujen lisäksi Skyr-välipalat on oikein mainioita! Niissä on vähemmän sokeria ja rasvaa kuin jogurteissa sekä proteiinia myös reippaasti enemmän. Makuvaihtoehtoja on paljon, lemppareinta on ainakin kuningatar sekä ananas.

IMG_8594

Esimerkiksi:

*Valion maustetussa arkijogurtissa on 100g / 80 kcal / Hiilihydraatit 12g / Proteiini 2,9g

 Skyr Ananaksessa 100g / 58 kcal / Hiilihydraatit 4,2g / Proteiini 10,0g

*lähde

EDIT: Kukkahattutädeille tiedoksi jotka kommentoivat tuotteen lisäaineista, ettei Eetu syö näitä päivittäin, ehkä 1-2 viikossa.

IMG_8643

Yksi hyvä keino lisätä c/muiden vitamiinien saantia on marjajauheet. Ne ovat melko hinnakkaita, mutta aika riittoisia. Pussissa on siis kuivattua marjajauhetta ja makuja on erilaisia. Meillä on tällä hetkellä käytössä karpalo, seuraavaksi ajattelin ostaa tyrniä. Ripottelen jauhetta myös puuron joukkoon.

Hedelmiä tarjotaan lisäksi lähes aina lisänä, myös aamu -ja iltapalalla. Päärynä, omena, banaani ja mandariini ovat yleisemmin käytetyt.

Markkinoilla on myös sokeroimattomia lasten hedelmäsmoothieta, jotka ovat käteviä esim. kauppareissulta kotiinmeno matkalla jos nälkä kerkeää yllättää.

IMG_7783

Banaanilettuja tehdään usein viikonloppuisin. Kaksi eri raaka-ainetta joista syntyy todella maukkaita lettuja. Hoksasin laittaa taikinan joukkoon myös hieman kaurahiutaleita joten annoksesta saa niin enemmän kuituja. Eetu tykkääkin banaaniletuista enemmän kuin normipannarista tai letuista. Ne on myös helpompi paistaa, silloin harvoin kun teen normilettuja, paisto menee monesti pyllylleen ja tuloksena on joko kärähtäneitä lättyjä tai löllökasoja.

Leipää ei tarkoituksella osteta Eetulle kovin usein, koska sitä hän syö päiväkodissa usein välipalana muutenkin.

Välipalan lisänä käytetään myös esim. keitettyjä kananmunia, riisikakkuja tai pähkinöitä.

Tälläisiä välipaloja meillä. Mitä teidän lapsenne syö välipalaksi?

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Kommentit (57)

 1. Niina

  Noissa Skyr rahkoissa on makeutusainetta. Maistuukin läpi tosi pahasti. itse en lapselleni sitä todellakaan syöttäis. Eikä pieni lapsi tarvitse niin hirveitä määriä proteiinia. Mielummin antaa niitä maustamattomia rahkoja ja maustaa hedelmillä.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Meidän mielestä noi maistuu hyvältä (tosin nyt dietillä en noita voi syödä) ja niin Eetunkin mielestä. Hän syö niitä 1-2 kertaa viikossa ja niinkuin postauksessa kerroin, yleisin hänen syömänsä välipala on nimenomaan maustamaton rahka joka on itse makeutettu esim. piltillä. Lapsi tarvitsee eri ravintoaineita johon kuuluu myös proteiini.

 2. tiitii

  Meidän 2v syö välipalaksi hedelmiä, ruisleipää, partaäijäjugua, marjoja jne. Makeutusta tarvittaessa hunajalla. Ei ikinä mitään Skyr-sukraloosipaskaa ja muutenkin välttelen lisäaineita mahdollisimman tarkkaan.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Mieluummin silloin tällöin sukraloosiipaskaa kuin usein sokeripaskaa :). Hyvältä kuulostaa teidän välipaalat, partajugusta myös meidän sälli tykkää!

 3. Henni

  Koetko sä oikeesti että skyrin sisältämä askartelu on todella pienelle lapselle parempi vaihtoehto kuin sokeri?

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Niinkuin edellisellekin kommentoin; mieluummin silloin tällöin sukraloosia, kuin usein mitään piilosokeripaskaa :).

 4. Ulla

  Skyreissä taitaa olla keinotekoista makeutusainetta, en antaisi ainakaan joka päivä pienelle lapselle…

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Et tainnut lukea postaustani, heti alkuun totesin että useimmiten Eetu syö maustamatonta rahkaa+pilttiä/muutaa makeutusta ja silloin tällöin skyrriä. Ei siis päivittäin joten no worry! 🙂

 5. Selina

  Ravitsemusterapeutit eivät suosittele proteiinituotteiden antamista lapsille (ei tietysti haittaa jos silloin tällöin, mutta tästä postauksesta sai kuvan, että on ihan tavallista että syötätte esim. tuota Skyriä lapsellenne)

  http://yle.fi/uutiset/tarkkana_valipalojen_kanssa__ravitsemusterapeutti_ei_ylimaaraista_proteiinia_lapsille/7122056

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hän ei syö sitä päivittäin, niinkuin heti postauksen alkuun laitoin – useimmiten välipalana on maustamaton rahka+hedelmä. Skyr on vaihtoehtona välillä, n 1-2 kertaa viikossa.

   Ja mitä tulee linkittämääsi artikkeliin jossa todettiin runsaan proteiinin syönnin altistavan ylipainolle. Mites ne piilosokeri, rasvaiset tuotteet, einekset yms?? :DD. Ne on todellakin isompi ongelma lasten ruokailuissa. Kiitos kuitenkin kommentista.

  • Selina

   No on on einekset, piilosokerit ja -rasvat myös pahoja, mutta tässä olikin kyse siitä proteiinista eikä eineksistä. Nyt kun on tämä liikunta- ja protskubuumi ollut kuumana jo pidemmän aikaa, niin ihmiset ovat alkaneet tyrkyttämään proteiinituotteita myös lapsille, jotka eivät lisäproteiinia tarvitse. Lapsi saa tarvittavat ihan normaalista ruuasta. Mutta kuten sanoinkin, niin ei tietenkään haittaa ihan silloin tällöin syötynä. Itse en antaisi edes viikottain, mutta jokainen tekee omat päätökset 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Skyrrissä on saman verran protskua kuin normirahkassakin :). En mie hälle ”tyrkytä” ylimääräistä proteiinia :).

 6. peppilotta

  Kivoja muut välipalat mutta ei missään nimessä pieni tarvitse proteiinituotteita ainakaan säännöllisesti käytettynä. Meillä luonnonjogurttia marjojen, marjakeittojen kanssa, ruisleipää, jos ollut intoa itsetehtyjä sämpylöitä vihannesten kanssa, kiisseleitä (nyt vaan marjat kesältä loppu). Kesällä helpompaa kun kaikkea tuoretta vihannesta saatavilla ja ne marjat josta keksii mitä vain!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Itsetehdyt sämpylät on nams, pitäisikin leipoa Eetun kanssa joku viikonloppu :).

 7. Nelli

  Meillä yleisin välkkäri on luonnonjugua ja muksun soseita sekä talkmuruja. Niistä saa parhaan mössön 😀 ja melkein yhtä usein on leipä ja bansku tai joku smoothie. Eli oikeestaan noita kolmea vaihdellen ja varioiden 😀

  Mä en oo antanut pojille oikeestaan makeutusaineita, vaikka ite niitä jonkinvertan syönkin. Niissä ehkä pelottaa se keinotekoisuu s joten jätän mielummin antamatta. Mutta aina ne skyrriä kerjää kun sitä ite syön 😀

  Muksun soseet on mun mielestä parhaita, kun niissä on vaan se luonnollinen sokeri eikä ollenkaa lisättyä niinku piltissä 😀 bonnen soseita käytetään kans paljon, ne on vaan niin isoja et välillä olisi kiva kyllä vaihdella makua! 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Meilläki on sitä yleensä muksun hedelmäsössöä, nimitän vaan kaikkee hedelmäsössöi pilteiks :D. Muksulla on käteviä ne isot pakkaukset! Niin joo bonnekin, kiittii muistutuksesta, sitä meillä ei oo ollu aikoihin :)!

  • Nelli / Mistä on pienet pojat tehty?

   Hahah, no nii joo. Niin sanon muuten iteki 😀 Enpä ees tajunnu.. ja muksut taitaa olla halvimpiakin.. Sikspäkkejä meilläkin aina, se vadelmaherkku on omaankin suuhun tooosi hyvää! 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Se vadelma on nam :)!

 8. Äiti kahdelle

  Meillä syödään välipaloina hedelmien ja marjojen lisäksi (joita tarjolla aina) pääsääntöisesti maustamatonta jukurttia/viiliä/rahkaa ja/tai ruisleipää. Toisinaan marjapuuroja ja kiisseleitä. Toki silloin tällöin esikoinen saan myös maustettua jukurttia tai esimerkiksi viiliksen. Kaikkea kohtuudella. Näin ”makumaailmakin” pysyy laajana ja välipaloissa vaihtelua:)

  Mainittakoon, että herkkuja meillä ei Ole edes, limua, leivoksia, keksejä yms

  • Tiina / Fit Fat Mama

   MAUSTAMATON VIILI! Hittolainen sitä en oo pitkään aikaan ostanu :D. Kiitti muistutuksesta :)!

 9. eevi

  Meillä 2v syö aika usein välipalaks ruisleipää, hedelmiä, itsetehtyhjä smoothieita(marjoja hedelmiä, luonnonjugua tai rahkaa)..
  Jokaisen edellisen piti tarttua tuohon skyrriin :’D meillä ei sitä syödä ihan vaan siksi koska meistä kukaan ei sen mausta tykkää 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Joo moni tarttu näköjää just tohon skyr jutskaan ja jätti kaikki muut asiat mainitsematta ( tai varmaan eivät edes lukeneet postauksesta muuta kuin au kauhee SKYR vei heidän ajatukset 😀 ).
   Oi ruisleipää nammm, nyt dietillä ei vaan osteta sitä ollenkaan kotia kun Eetu ois ainoa joka sitä voisi syödä :D. Päikkärissä syö usein leipää kyllä 🙂

 10. äiti ja kaksi lasta

  Oho kommentti lähti liian aikaisin, eli herkkuja meillä ei olla edes maisteltu. Mitä ei tiedä sitä ei osaa kaivata, eikös? 😉

  Ja mitä näihin Skyr välipalojen taivastelijoihin tulee, niin Skyr rahkat sisältävät täsmälleen saman verran proteiinia (10g/100g) kun normaali maustamaton rahka. Mitään ”jättiprotsu” tuotteita ne eivät ole, joten soveltuvat taaperon suuhun jos ei makeutusaineita pelkää. Itse en ole niitä käyttänyt (kun en itse pidä niiden mausta niin niitä ei meillä kotona ole), mutta voisin lapselleni sellaista tarjota jos joskus tulisi vastaan. Ei se myrkkyä ole. Kaikkea kohtuudella.

  Itsekin kannatan terveellisien elämäntapojen opettamista lapselle, mutta tärkeintä on mielestäni se että lapsi omaa terveen suhtautumisen ruokaan, oppii ennakkoluulottomaksi ruokailijaksi ja arvostaa tavallista ravitsevaa kotiruokaa.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kun ei opeta lapselle liikaa herkkuihin niin ei osaa kaivatakaan, niimpä :)!

   No niimpä! Ei ne ole mitään proteiinipommipaukkuja, ihanaa kun siekin sanoit tuosta -ehkä muutkin lukijat ymmärtää etten ”yli proteiinita” lastani :D.

   Hyviä ajatuksia ja olen ehdottomasti samalla linjalla. Miulle on tärkeetä se, että Eetu maistelee eri makuja ja saa kokemuksia eri ruuista. ”Pakko ei ole syödä, mutta maistaa pitää” opetettiin miullekin pienenä ja samaa ideaa haluan opettaa lapsellenikin.

 11. Emmi / & something daily

  Sun ansiosta meillä
  Syödään banaanilettuja <3

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hihi kiva kuulla <3!

 12. Maria

  Hei! Reseptivinkki: 4munaa ja neljä banaania sörssättynä. Laitat ne piirakkavuokaan ja esipaistat 225c n. 15min. Päälle laitat pari desiä turkkilaista jogurttia, mustikoita, lusikallisen hunajaa ja ripauksen vaniljasokeria. Paistat puoli tuntia vielä uunissa ja on hyvää 🙂 Hunajan ja vaniljasokerin voi jättää poiskin ja on silti tosi hyvää. Kannattaa kokeilla, sopii välipalaksikin 🙂 Meidän poika syö yleensä välipalalla hedelmää tai maustamatonta jogurttia ja esimerkiksi talk-muroja siellä seassa. En halua totuttaa mihinkään erityisen makeaa, koska aikuinenkin jää sokeriin niin helposti koukkuun, saatikka lapsi. Leipää annetaan välillä, yleensä näkkileipää. Monesti teen sämpylöitä itse kun sitten tietää konkreettisesti suolan ja sokerin määrän.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oiii kiitos Maria vinkistä, kuulostaa tosi namilta -ja silti terveelliseltä :)! Totahan voisi tehdä vaikka ensi viikonloppuna :)! Vähän niinkuin paistettu banaanilettu lisukkeella, kätevää!

   Niimpä, itse kun olen niin kova sokerinarkkari joten en todellakaan halua altistaa lastani turhille sokereille ja aiheuttaa samaa sokeririippuvuutta myös häneen

  • Mar

   Lisään vielä että mustikoiden ja jogurtin sekaan tulee laittaa vielä yksi kananmuna!

 13. Nappi

  Heh, hirmu hulabaloo skyr-rahkasta. Noh, ite annan mielummin sellasen kuin jotain sokeripommi jogurttia tai jotain berliininmunkki linjaa.. Yllättävän paljon näkee, että pikku naperot vetää hirmu ison munkin naamariin. Itelleki aika tuhti yksi annos niin saati naperolle.. Maustamattomalla linjalla meilläki mennään niin jogurtissa kuin rahkassa, perushedelmiä ja marjoja syyään paljon. Noita banaanilettuja häätyy ens viikolla kokeilla. Tällä viikolla vähän synttärihärdelliä, meiän neiti täyttää torstaina 1vee!!!! Voi mahoton, kyllä oon jo monet itkut itkeny <3

  • Tiina / Fit Fat Mama

   NIIMPÄ :D! Yäk, en voi ymmärtää tuollaista… Eetu sai vappuna maistaa munkista yhden sakaran eikä yhtään sen enempää. Ei lapsille kuulu herkut isoissa määrin.

   Oiiii iso neiti, onnea Äipällekin <3! Ja tsemppiä juhlavalmisteluihin, älä liikaa ressaa :)!

 14. Ninnu

  Meidän poika tykkää kreikkalaisesta jugurtista hedelmien kanssa. Se on rasvaista, mutta sitä ei tarvitse antaa paljoa, koska on niin riittoisaa. Joskus myös annetaan leipää tai raejuustoa. Suurta herkkua on myös koneessa sekoitettu smoothie, jossa rahkaa, tilkka maitoa ja marjoja tai hedelmiä. Tähän rahkaan en lisää edes sokeria, koska poika ei sitä vaadi. Kyllä lapsetkin tarvitsevat proteiinia siinä missä hiilareitakin. Rasvaa myös koska kuluttavat paljon. Meillä laitetaan puuron päälle aina nokare kunnon voita.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Rasvat kuuluu myös ravintoon fiksuissa määrin, Eetu kun on niin minimies niin laitan aina puuroon rasvaa/öljyä lisäksi :). ´Niimpä, ei sitä sokeria edes tarvitse laittaa rahkaan. Enhän mie itekään laita rahkaan ikinä sokeria, joten en kyllä Eetullekaan.

 15. Parempi jogurtti

  Oletko tutustunut Arlan Luonto+ jogurtteihin? Mietin kävisivätkö pojallesi. Niihin ei ole lisätty sokeria, makuna mm ihana mango. Löydät lisätietoja helposti vaikkapa näin netin kautta. Meillä lapsi ei ole saanut perusjogurtteja mutta tätä on nyt kaupasta kotiutettu kyllä. Olen itse jaksanut vuodesta toiseen hämmästellä miksei tuontyyppistä jogurttia saada markkinoille ja jospa näitä tulisi nyt lisääkin. 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   En ole tutustunut, kiitos vinkistä, pitää käydä tutkimassa! 🙂

 16. veera

  Hauskoja nämä kukkahattutädit 😀 Heti ollaan arvostelemassa toisia ja tietysti heidät omat lapset saavat parasta mahdollista ruokaa ( ei koskaan mitään missä on makeutusaineita tms.) Sinulla on ihan huippu blogi ja kommenttiboksi 😉

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kommenttiboksi repesi kun erehdyin linkkaamaan tän postauksen Äityleihin -VIRHE :D. Halusin vaan kuulla toisilta mammoilta mitä heidän lapset syö välipalaksi, oli hieman ylläri kun tulikin sormet sohossa porukka soosottelemaan skyrristä :D.

   Kiitos Veera, kiva kuulla että tykkäät <3.

 17. AsphaltRose

  Hoho kylläpä repes ton Skyrrin takia. Meillä ei syödä sokeria eikä makeutusaineitakaan, mutta johtuen lähinnä siitä että poju on niin vahvasti maitoallerginen ettei mitkään maitotuotteet sovi, ei edes laktoosittomat. Sokeria aion vältellä niin kauan kuin mahdollista, se ei ole aikuiselle ihmisellekään missään suunnassa tarpeellinen aine, ja vielä vähemmän lapselle.
  Teen poitsulle juurikin banaanilättyjä, banaania ja päärynää muksu tykkää syödä muutenkin. Leivätkin on pojalle ihan herkkua! Teen myös pojun piltit itse heittämällä blenderiin banaania, päärynää, avokadoa ja mitä hedelmiä nyt kotoa sattuu löytymään. Joskus saatan keittää kananmunia joista poju syö valkuaiset. Ton proteiinin suhteen joudun itse vähän kikkailemaan, kun poju on jo kuukausia kieltäytyny syömästä mitään lihaa. Papuja, linssejä, kananmunaa siis. 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Niimpä haha :D. Voih, maitoallergia on ikävää, toivottovasti teillä lähtee poikkeen iän myötä :/.

   Päärynä on myös meidän minin mieleen :)! ”Lissää” viimeksi eilenkin pyysi :). Avokadosta saisi hyviä rasvoja, harmi kun Eetu ei tykkää siitä yhtään :/.

  • AsphaltRose

   Meidönkään poitsu ei syö avokadoa sellaisenaan, mutta puolikkaan avokadon saa huijattua juurikin heittämällä blenderiin sen lisäksi banaanin ja pari päärynää sekä kaurajogurttia. Pojan kummitäti vihaa avokadoa, mutta maistaessaan tota mixiä sanoi että eihän se edes maistu tässä. 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Okei, tehään yyber harvoin smoothieta, mutta kunhan tehään nii pitää laittaa :). Kiitti vinkistä!

 18. Johanna

  Minä ajattelin, että täällä jaetaan välipalavinkkejä kun kommenttiboksi täyttyy 😀 Kiitos banaanilettuohjeesta,lähtee ehdottomasti kokeiluun! Uskon, että maistuu ja on herkkua.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hihi, niinhän sitä olisi luullut mutta ei :D. Kokeile ihmeessä ja laita korvan taakse myös lukijan vinkkaama uunibanaanitorttu :). Ite ajattelin kokeilla sitä viikonloppuna :).

 19. riina

  Sulla on ihana blogi! Meillä on melkolailla samanikäinen poika kuin teillä ja mielenkiinnolla oon lukenu sun kirjoituksia elämästä taaperon kanssa. Meillä on epäilty maitoallergiaa (lievää tosin) mutta nyt näyttää onneksi siltä että päästään siirtymään laktoosittomasta takaisin normimaitoon. Normijugurtteja,viilejä jne poika on kyllä saattanut syödä jo hyvän aikaa. Onneksi relatipat on keksitty! Meillä syödään pääasiassa kotiruokaa mutta välipalana pilttejäkin joita syödään jugurtin/viilin/rahkan jne kanssa. Vaihdellen hedelmiä/marjoja.leipää poika ei välipalana tykkää syödä vaan esim.lounaalla.Rypäleet on meillä ihan suosikkihedelmä välipalalla. Oon antanu monenmoisia jugurtteja kun sokeria on kaikissa kuitenkin, myös maustamattomassa jugurtissa. Ei poika niitä kuitenkaan valtavasti päivittäin syö. Muita herkkuja syö harvakseltaan mutta esim.pullaa ja kakkua on saanut maistella kun eivät ole jokapäiväisiä juttuja. Ja kuitenkin ehdottomat suosikit pojalle ovat puurot, kasvikset ja hedelmät. Maalaisjärjellä meillä syödään, pojalla on säännölliset ruoka-ajat (saisi olla äidillä myös!:)) ja ns.herkut saa ruuan yhteydessä.Tuntuu että nykyään pitäisi olla täydellinen äiti joka suhteessa, mutta kun vertaa siihen mitä on ite saanu syödä lapsena niin ihan normaali minusta on silti tullut. Mukavaa kevättä teille. Kirjoita jossain vaiheessa poikanne päiväkotikuulumisia, meillä päiväkoti kutsuu puolen vuoden päästä. -Riina

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oi ihana kuulla, kiitos paljon Riina <3! Eetulla on itseasiassa maitoherkkyyttä myös, hän juo kauramaitoa ja söi pitkään ainoastaan kaurajogua. Nyt tilanne on tasoittunut onneksi.

   Niimpä, maalaisjärjellä pääsee pitkälle! Päiväkotikuulumisia en olekaan aikoihin kirjoittanut, kiitos ideasta :)! Edelliset päiväkotipostaukset löytyy hakusanalla päiväkoti.

   Kiitos kommentista ja ihanaa kevättä siulle <3!

 20. Jonsku

  En luokittelisi itseäni kukkahattu-tädiksi, mutta kyllä minäkin säpsähdin tuota skyrrin ja rahkan syömistä. Skyrri niiden makeutusaineiden ja rahka ihan vain protskun vuoksi. En lihomisen, vaan ihan munuaisten hyvinvoinnin vuoksi en antaisi lapselleni rahkaa päivittäin, jogurtit ym olisivat mielestäni parempi vaihtoehto. No ei se protskun saanti siltikään taida ylittyä, olikohan se suositus tuon ikäisellä taaperolla n. 1g/painokilo/ vuorokausi. Tarkoitus ei ole syyllistää valinnoistasi, mutta halusin vaan kertoa omasta säpsähdyksestä (huono sana) ja sen syistä. Terveisin Kukkahattuinen äiti =)

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Eetuhan syö itseasiassa melkein aina päiväkodissa välipalan, keskiviikot + viikonloput on sitten kotona välipalan aikaan :). Kiitos asiallisesta kommentista Jonsku :)!

 21. Pippi

  Minusta on outoa, että nimität itseäsi ruokanatsiksi ja painotat että olet tarkka siitä mitä lapsesi syö, mutta silti haukut kukkahattutädeiksi niitä jotka kommenttien perusteella ovat vähintäänkin yhtä tarkkoja kuin sinä. Eli vissiin olet omasta mielestäsi tosi tarkka, mutta jos joku on tarkempi niin se on sitten jo kukkahattuilua?

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Mielestäni oli typerää miten osa lukijoista hyökkäsi kimppuuni, he ignoorasivat täysin kaikki muut nimenomaan terveelliset välipala esimerkit, takertuivat ainoastaan tuohon YHTEEN ainoaan asiaan joka on itselläni näköjään ”heikkous”. Eivät noteerannut ollenkaan sitä, että kaikki muut postauksessa olevat välipala esimerkit ovat kaikilla mittapuilla terveellisiä, joten kyllä, sen takia kutsun heitä kukkahatuiksi ja sormilla osoittajiksi.

 22. Elina

  Voi, hyvää päivää!! Jos nuo mainitsemasi rahkat olisivat niiiin epäterveellisiä, ei niitä taatusti kaupan hyllyiltä löytyisi! Hyvät, helpot ja terveelliset välipalat teillä. Mieluumin skyrriä kun esim pullaa. Hyvä linja sulla niissä, koska toteat ettei poikasi syö niitä kuitenkaan usein. Ois eri asia jos hänen ruokavalionsa koostuisi vain skyrristä. Ja tarttee ne lapsetkin protskua koostaan tai iästään huolimatta. Sulla on hyvät kirjotukset, aina. Jatka samaan malliin! 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Niimpä, nuo ei todellakaan ole mitään överi epäterveellisiä. Ainoa miinus on tosissaan ne lisäaineet, joita en rehellisesti sanoen edes tiennyt tuossa olevan ennen eilistä kun porukka hyökkäsi kimppuun ja sormella sohottelemaan. Hehe, joo ei muodostu pelkästään skyrristä :D.

   Kiitos Elina paljon kommentista <3 :)!

 23. Milla

  Tää rahkahaloo syntyi varmaan siitä, kun kirjoitat kuitenkin haluat tietää, mitä lapsi syö ja sitten et toisaalta tiedostanut tuon skyrin lisäaineita. En siis tarkoita tätä mitenkään pahalla enkä halua arvostellavtai hyökätä. Mun (ja lapsen) suosikkeja on smoothiet, erityisesti vihersmoothiet joihin saa todella kompaktiin pakettiin paljon ravintoaineita. Laitan esim banaania, pinaattia, lehtikaalia, avokadoa ja kurkkua. Sit oon myös tehnyt itse välipalakeksejä, joita voi myös tehdä ilman mitään lisättyä sokeria.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   En ottanu siun kommenttia millään lailla arvostelevasti enkä hyökkäävästi kun se ei sellainen ollut <3. Joo siis en edes tiennyt että Skyrrissä on lisäaineita, mutta kommenteista viis, aion kyllä jatkossakin silloin tällöin niitä Eetulle antaa :).

 24. 3 lapsen äiti

  Moikka! Hirvee haloo tuli tästä skyr hommelista.. 😀 Meidän 4v. poika vetelee kans näitä skyrejä ihan vaan sen takia että olen ostanut niitä itselleni, hän on sitten niihin tykästynyt, mutta siis vain pari kertaa viikossa ehkä. En kyllä nää siinä mitään väärää. Mieluummin annan näitä keinomakeutettuja pari kertaa viikossa kuin sitä sokeripaskaa päivittäin, ja tiedän että sitä tehdään useammassa perheessä. Itseasiassa minulle suositeltiin näitä skyrejä kun minulla oli raskausdiabetes, eivät nämä makeutusaineet niin pahoja ole kuin ihmiset luulee. 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Nimenomaan, mieluummin silloin tällöin ”lisäaine hirviötä” kuin usein jotain piilosokerimömmöä :)! En osaa itse pelätä mitään makeutusaineita fanaattisesti

  • Siis häh?

   Miksi olisi vain kaksi vaihtoehtoa: överisokerit vs. makeutusaineita joskus?
   Miksei kolmas vaihtoehto: sokeria vain vähän ja harvoin, mutta ei myöskään lainkaan keinotekoisia makeutusaineita (stevia lienee ok, mutta en sitäkään itse käytä)?

   Tässä nyt vain yksi uutinen asiasta. Itse en ole koskaan käyttänyt mitään light-tuotteita (lue: tuotteita, joissa on keinotekoisia makeutusaineita). En itselle enkä lapsille.
   http://www.kauppalehti.fi/uutiset/kevytlimsoista-paljastui-hengenvaarallisia-piirteita—pahempaa-luvassa/SvzmGMzD?_ga=1.26434553.593535412.1359042883

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.