Terveellisiä välipaloja lapselle

Lukija esitti toiveen tehdä postaus, missä kertoisin mitä Eetu syö välipalaksi. Mitä terveellistä ja nopeaa voi tarjota Taaperolle?

IMG_2993

Niinkuin olen ennenkin kertonut, olen aika tarkka siitä mitä lapseni syö. Yleensä meillä ei ole maustettuja jogurtteja, ei sokerimuroja, eikä ylipäätänsä mitään sellaista joka sisältää överisti piilosokeria. Herkku herkkuna ja välipala välipalana. Hitaat hiilihydraatit pitää paremmin nälkääkin.

Useimmiten välipalana Eetulla on maustamatonta rahkaa. Ei vaadi suurta vaivaa maustaa ne itse ja tiedän tasan tarkkaan mitä välipalassa on. Makeutukseen käytän yleensä pilttejä, mehukeittoja ja joskus viikonloppuisin laitetaan hieman hunajaa. Pilteistä löytyy makuvaihtoehtoja laidasta laitaan ja jo niillä saa vaihtelua välipala rahkaan.

IMG_8596

IMG_8592

IMG_8593

Maustamattomien jogujen lisäksi Skyr-välipalat on oikein mainioita! Niissä on vähemmän sokeria ja rasvaa kuin jogurteissa sekä proteiinia myös reippaasti enemmän. Makuvaihtoehtoja on paljon, lemppareinta on ainakin kuningatar sekä ananas.

IMG_8594

Esimerkiksi:

 

*Valion maustetussa arkijogurtissa on 100g / 80 kcal / Hiilihydraatit 12g / Proteiini 2,9g

 Skyr Ananaksessa 100g / 58 kcal / Hiilihydraatit 4,2g / Proteiini 10,0g

*lähde

 

EDIT: Kukkahattutädeille tiedoksi jotka kommentoivat tuotteen lisäaineista, ettei Eetu syö näitä päivittäin, ehkä 1-2 viikossa.

IMG_8643

Yksi hyvä keino lisätä c/muiden vitamiinien saantia on marjajauheet. Ne ovat melko hinnakkaita, mutta aika riittoisia. Pussissa on siis kuivattua marjajauhetta ja makuja on erilaisia. Meillä on tällä hetkellä käytössä karpalo, seuraavaksi ajattelin ostaa tyrniä. Ripottelen jauhetta myös puuron joukkoon.

Hedelmiä tarjotaan lisäksi lähes aina lisänä, myös aamu -ja iltapalalla. Päärynä, omena, banaani ja mandariini ovat yleisemmin käytetyt.

Markkinoilla on myös sokeroimattomia lasten hedelmäsmoothieta, jotka ovat käteviä esim. kauppareissulta kotiinmeno matkalla jos nälkä kerkeää yllättää.

IMG_7783

Banaanilettuja tehdään usein viikonloppuisin. Kaksi eri raaka-ainetta joista syntyy todella maukkaita lettuja. Hoksasin laittaa taikinan joukkoon myös hieman kaurahiutaleita joten annoksesta saa niin enemmän kuituja. Eetu tykkääkin banaaniletuista enemmän kuin normipannarista tai letuista. Ne on myös helpompi paistaa, silloin harvoin kun teen normilettuja, paisto menee monesti pyllylleen ja tuloksena on joko kärähtäneitä lättyjä tai löllökasoja.

Leipää ei tarkoituksella osteta Eetulle kovin usein, koska sitä hän syö päiväkodissa usein välipalana muutenkin.

Välipalan lisänä käytetään myös esim. keitettyjä kananmunia, riisikakkuja tai pähkinöitä.

 

Tälläisiä välipaloja meillä. Mitä teidän lapsenne syö välipalaksi?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Kommentit (57)
 1. Noissa Skyr rahkoissa on makeutusainetta. Maistuukin läpi tosi pahasti. itse en lapselleni sitä todellakaan syöttäis. Eikä pieni lapsi tarvitse niin hirveitä määriä proteiinia. Mielummin antaa niitä maustamattomia rahkoja ja maustaa hedelmillä.

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   5.5.2015, 21:19

   Meidän mielestä noi maistuu hyvältä (tosin nyt dietillä en noita voi syödä) ja niin Eetunkin mielestä. Hän syö niitä 1-2 kertaa viikossa ja niinkuin postauksessa kerroin, yleisin hänen syömänsä välipala on nimenomaan maustamaton rahka joka on itse makeutettu esim. piltillä. Lapsi tarvitsee eri ravintoaineita johon kuuluu myös proteiini.

 2. Meidän 2v syö välipalaksi hedelmiä, ruisleipää, partaäijäjugua, marjoja jne. Makeutusta tarvittaessa hunajalla. Ei ikinä mitään Skyr-sukraloosipaskaa ja muutenkin välttelen lisäaineita mahdollisimman tarkkaan.

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   5.5.2015, 21:20

   Mieluummin silloin tällöin sukraloosiipaskaa kuin usein sokeripaskaa :). Hyvältä kuulostaa teidän välipaalat, partajugusta myös meidän sälli tykkää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *