Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Tehokas kropan puhdistus -ohjeet

Kävin kuntosalilla ja en melkein tunnistanut itseäni peilistä. Jenkkakahvoja ei saanut piiloon edes housuja ylös kiskomalla ja se olo -ihan hirveä. Päätin, että nyt on ryhtiliikkeen aika ja tehdä kropalle puhdistusbuustausta. Karistaa turvotusta ja suklaakiloja joita kertyi joulunalus ajalta ihan liikaa.

Tässä ohje tehokkaaseen kropan puhdistuskuuriin jonka avulla paino tippui melkein 4kg alle viikossa. En ole pt, enkä ravintotieteilijä. Kuuri ei toimi kaikille varmasti yhtä tehokkaasti ja joillakin höttöä voi karista vielä enemmän. Jokainen kroppa on erilainen.

Puhdistuskuurissa varioin hieman Foreverin C9 kuuria jonka tein muutama vuosi sitten. Sama tämä ei kuitenkaan ole, mutta otin siitä joitakin tipsejä käyttöön.

Pari ensimmäistä päivää vedetään hyvin matalilla kaloreilla. Ilman maitotuotteita, ilman lihaa, ilman vehnää. Päivän ravinto muodostuu käytännössä hedelmistä, kasviksista ja proteiinista.

Parin päivän jälkeen toiselle ruualle otetaan mukaan hiilihydraatti + liha/muu proteiinin lähde.

Hikiliikuntaa en suosittele kuurin aikana, kalorit on sen verran matalat.

Veden juominen on erittäin tärkeää, että nesteet pääsee kropasta veke.

Jokainen aamu aloitetaan aloe vera juomalla. Otin 3 mittakupillista tyhjään vatsaan (1 mittakuppi 15ml). Aloe Vera juomaa saat ostettua esim. ECOteekistä tai Foreverin jälleenmyyjältä.

Puhdistuskuurin 2 ensimmäistä päivää söin näin;

Aamupala

Omena + mandariini. 1 lasi vettä, 1 lasi vettä johon sekoitettu monivitamiinipore +  1 tlk nokkosjauhetta.

Kupillinen kahvia jonka seassa kauramaitoa.

Lounas

Kauraproteiinijauhetta 3rkl sekoitettuna kauramaitoon, puolikas kurkku, minitomaatteja.

Välipala

Mandariini

Päivällinen

Aloe Vera juomaa saman verran kuin aamulla, 5 keitettyä porkkanaa, minitomaatteja.

Iltapala

Tummia viinirypäleitä, mansikoita, mandariinia. 1 kananmuna.

Toisena päivänä

Aamupala

Monivitamiinipore + nokkosta  1tl , kananmuna, omena ja ananasta. Kahvia kauramaidolla.

Lounas

Drinkable super meal jauhe sekoitettuna veteen, puolikas kurkku.

Välipala

Mandariini

Päivällinen

Minitomaatteja, paprikaa, kurkkua, kananmunaa.

Iltapala

Mansikoita, Ananasta, mandariinia, omenaa.

Kolmantena päivänä muuten melko samalla lailla, mutta

Aamupalalle lisäsin 2 valkuaista. En ottanut nokkosta.

Päivällinen

1dl jauhelihaa (mausteisiin ei suolaa), 1 dl makaronia (keitinliemeen ei suolaa), babypinaattia, tomaattia.

Neljäntenä päivänä söin päivällisenä jo ”normaalia” ruokaa kun olin kaverin luona käymässä. Otin kinkkukiusausta, salaattia (salaatti, fetajuusto, kurkku, persimon) ja vähän porkkana+lanttulaatikkoa. Muuten söin päivän ateriat ”kuurimaisesti”.

3 päivän ero

Tämä on nimenomaan KUURI, jolla karistetaan turvotusta ja ns. puhdistetaan sitä ylimääräisestä pöhötyksestä. Imetän edelleen ja maidon tuloon tämä ei vaikuttanut. Matalakalorinen setti jossa syödään enimmäkseen kasviksia ja hedelmiä, joten mitään ”maidon myrkytystä” tämä ei todellakaan ole.

Tavoitteena on jatkaa kevyempää linjaa, mutta ei näin tarkasti. Jatkuvaan ruokailuun tämä kuuri ei ole tarkoitettu todellakaan, kalorit on niin matalat. Mutta buustauksena kevyempään oloon ja arkeen erittäin hyvä.

Katsotaan mihin suuntaan tämä muikkeli muotoutuu! Teen kroppapäivitystä viimeistään helmikuun alussa.

Meinasitko siekin tehdä puristuksen näin vuoden alkuun?

Lue myös

30-day shred tulokset!

Kropan muutos kuukaudessa

Forever C9-huikeat tulokset!

SEURAA MAMAA

Facebookissa / Instagramissa

Kommentit (11)

 1. Emma

  Ai kauhee, mie en pystyisi 😂 Mie otan mieluummin vähän hitaammin pöhöt pois, koska miusta tulee niin kärttysä ja huonovointinen, jos en saa protskuja ja hiilareita tarpeeksi! 😀

 2. Emma

  Lieköhän tää lähetti miun kommenttia 🤔 Mutta mie oisin liian kamala nälkäsenä ja kiukkusena, joten teen puhdistuksen vähän hitaammin 😀 Mutta tehokkaalta vaikuttaa!

  • tiinafit

   Tehokas oli kyllä ja en onneks ollu kiukkusempi kun normaalistikaan jee 🙂

 3. Outi

  Ihan mielenkiinnosta, onko sama paino viel vaik viikon/kahden päästä? 🙂

  • tiinafit

   Varmasti tulee jonkinverran takasin kun tuossa on kalorit niin matalat, mutta miten paljon, se riippuu mitä tuon jälkeen syö :). Kävin pari päivää sit vaa’alla niin oli about 500g tullu painoa eli ei paljon. Pitää tehä tsekkaus vaikka kun pari viikkoa on kulunu 🙂

 4. K

  Moikka, ymmärrän, että jouluhässäköiden jälkeen varmasti turvottaakin ja tottakai haluat päästä epämukavasta olosta mahdollisimman nopeasti eroon, tottakai. Itsellä oli myös samanlainen fiilis arjen taas alettua, ihmisiähän me vain ollaan :).

  On kuitenkin väärin kutsua tätä kehon puhdistuskuuriksi, sillä minimaalisilla kaloreilla poistuu pelkästään nesteet. Varsinaisesta kehon puhdistuksesta huolehtivat maksa ja munuaiset, jotka suodattavat kaikki kuona-aineet/myrkyt.

  Tämä on nyt varmaankin ihan turhaa nillitystä, mutta äh kun mulla aina särähtää korvaan sana ’puhdistuskuuri’. :/ Toivoisin niin, että pääsisimme tuosta fraasista eroon, koska se on niin harhaanjohtava.

  Pahoitteluni, jos kommenttini kuulosti turhan kärkkäältä.

  • tiinafit

   Joo hyh oli kyllä aikamoinen olo :D.

   Totta, että maksan tehtävä on poistaa myrkyt mutta selvitin tuota asiaa pari vuotta sitten ja sain tälläisen vastauksen;

   Selvitin asian ja tässä vastaus:

   Maksa puhdistaa suurimman osan kuonasta ja elimistö on rakennettu niin, että mitään ylimääräistä kuonaa ei pitäisi kertyä, mutta… Nykyaikana on lähes mahdoton välttyä kehon kuonaantumiselta vaikka söisikin todella terveellisesti. Ruoka jota suurin osa meistä syö, sisältää liian vähän sulamatonta kuitua kuten kokojyväviljaa, juureksia, papuja, marjoja ja hedelmiä.

   Sen sijaan ruoassamme on paljon eläinvalkuaisia, maitotuotteita, sokeria, valkojauhotuotteita ja huonoja rasvoja. Tämän seurauksena normaalin 18 tunnin sijasta ravinto on elimistössämme jopa 72 tuntia, ja siinä ajassa haitalliset aineet alkavat jo imeytyä takaisin elimistöön aiheuttaen mm. päänsärkyä, nivelsärkyä, ummetusta ja ripulia. Kuona-aineiden kertyminen elimistöön voi aiheuttaa myös mm. ihottumaa ja ihon kutinaa, väsymystä jne. Lisäksi muut huonot elämäntavat (tupakka, alkoholi) kuormittavat entuudestaan maksaa ja munuaisia, samoin lääkkeet, e-pillerit yms. Siksi on siis suositeltavaa pari kertaa vuodessa ”auttaa” omaa elimistöä puhdistuksessa.

   Maksa siis pystyy suurimmassa määrin kyllä puhdistamaan kaiken kuonan, mutta ei siinä tahdissa, mitä nykyiset elämäntapamme sitä kuormittavat. Siksi ylimääräinen kertyy ja varastoituu elimistöömme.

   Ei ollu liian kärkäs :). Kivaa viikon jatkoa (:

 5. Karo

  Kuten ylläoleva kommentoija niin minuakin ”puhdistuskuuri”-termi tuottaa vain negatiivisia tunteita. Tuo kuuri ei puhdista yhtään mitään ja paino tippuu vain ja ainoastaan sen takia, että kalorimäärä on pieni. Puhdistuskuuri terminä alkaa olla vanhanaikainen eikö mikään tieteellinen tutkimus puolla näitä.

  Toisena asiana ahdistaa aloe veran käyttö. Kai olet tietoinen että sisäisesti nautittuna aloe vera on potentiaalisesti hyvinkin maksatoksinen? Näitä aloe veran aiheuttamia maksan vajaatoimintatiloja esiintyy ihan oikeasti ja myös Suomessa. Aloe veraa sisäisesti ei missään tapauksessa suositella ainakaan imettäjälle… en luottaisi näissä asioissa aloe Vera -tuotteiden myyjiin, koska heillä on oma talouslehmä ojassa.

  • tiinafit

   Aloe Verahan on kasvi, joten en rehellisesti sanottuna usko siihen, että pieni määrä sen juomista tekee mitään pahaa -päin vastoin. Tunnen monta ihmistä joilla sen juominen on tuonut todella ison terveydellisen hyödyn monellakin eri tapaa :). Jos juo ihan överipaljon, niin varmaan voi olla haittaa, mutta eikös se ole niin, että mitä tahansa jos käyttää liikaa voi olla haitaksi 🙂

  • Karo

   Vaikka tunnet useita, jotka ovat kokeneet apua aloe verasta, niin se ei silti tarkoita, että aloe veran hyödyistä olisi tieteellistä näyttöä. Jos haluat uskoa aloe veran hyötyihin siksi, että jotku random tyypit vain kertovat, että tulipa positiivisia juttuja, niin toki saat niin tehdä. Minä taas haluan tieteellistä näyttöä.

   Aloe Vera on kyllä suun kautta otettuna todettu maksatoksiseksi. Se on puhdas fakta. Vaikka se on kasvi ja ”luontainen” aine, niin se ei muuta asiaa. Sinun logiikallahan voi myös sitten nauttia kärpässientö kohtuudella…

   Tämä ei ole mikään henkkoht hyökkäys sinua kohtaan. 😊 inhoan vain suoramarkkinoituja terveysväittämillä mainostettuja huuhaatuotteita, jotka ovat potentiaalisesti vaarallisia.

  • tiinafit

   Mie taas uskon ihmisiin enkä tutkimuksiin mustavalkoisesti, että se on ainoa totuus mikäli niin tutkimuksessa sanotaan. Joissain asioissa ehkä hieman sinisilmäisestikin, mutta tuosta on oikeasti ollu monelle hyötyä :).Joo ei mitään, kiitos kommentista 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.