Tavoitteena stressittömät 2-vee synttärit!

Niin se aika on kulunut, että rakas minimiehemme täyttää parin viikon päästä 2-vuotta <3. Ihan tajutonta miten aika on mennyt nopeasti, äskenhän vasta olin puuskuttamassa pikkumiestä pihalle.

Äidit osaa tunnetusti ottaa suorituspaineita ja stressiä juhlien järjestämisestä, enkä varmasti ole ainoa.Viime vuotiset 1-vee partyt meni meillä todella hienosti ja valmistelut meni aika lupsakasti. En ottanut paineita, tai nipottanut koristuksista. En väkerrellyt omin pikku käsin yön pikkutunteita jotain hemmetin ylitarkkoja koristeita. Syömingit oli hyviä ja paikalla oli kummeja, sekä perheet. Se riitti meille.

 

Kuva: Markus Sotikov

Alunperin miulla oli ajatuksena pitää tänä vuonna ensimmäistä kertaa kunnolliset kaverisynttärit, juhlia minimiehen vuosipäivää kahtena eri päivänä, mutta muutinkin mieleni. Ideana onkin stressittömät 2-vee partyt! Lisäksi se, että sunnuntaina on Eetun pari päivää vanhemman kaverin synttärit, joten päivästä olisi tullut liian kiireinen.

Yritän ideoida tarjottavat ja koristeet mahdollisimmat helposti, mutta silti kivasti. En ole normikakkujen suhteen mikään jauhopeukalo, bravuurini on pikemminkin juustokakut, joten tehdäänkin kakku peltityylillä. Eli paistetaan pohjat kääretortuiksi, joista se kasataan. Normaaleihin kakkupohjiin onnistun a-i-n-a saamaan joko lommon keskelle, tai viimeistään leikkaus tai koristeluvaiheessa tulee feilit. Makeaan puoleen haluan myös jotain terveellistä, mutta hyvää, kuten viinirypäleitä.

f1358336

f1968128

f2017280

f2848256

f1308928

Suolaista puolta en ole pahemmin miettinyt, mutta lihapullat voisi olla kivoja. Eetu tykkää niistä todella paljon ja pyörittelemällä pieniä palloja, niistä saisi hyviä sorminaposteltavia.

Stressittömyyden lisäksi teemana on mopot. Eetu rakastaa mopoja yli kaiken. Koristeeksi tulee siis mopoja jollain lailla. Mopon muotoinen kakku olisi muuten aika päheä, mutta sellaista en todellakaan osaa tehdä. Toisaaltaan olisi kivaa tilata kakku kerrankin jostain leipomosta, mutta toisaaltaan tykkään leipomisesta. Ruuanlaittamisessa kun tunnetusti en ole mikään pro cheff ja leipomukset yleensä onnistuukin ainakin maun puolesta erinomaisesti.

En muutenkaan tykkää isosta ihmismäärästä meillä kotona, ihan siitä syystä kun tuntuu ettei tila riitä. Kaksitasoisen asunnon ehdottomasti huono puoli, kun vieraat ei pääse levittäytymään muihinkin kuin olohuoneeseen ja keittiöön. Ulkoterassilla olisi kivasti tilaa, mutta kelit ei taida enää olla siihen otolliset. Lisäksi ihmiset joutuisivat istumaan pyllysillään, roudattiin vanhat ulkokalusteet nimittäin pois, eikä olla ostettu uusia tilalle. Kökköä, olisi ihanaa järjestää juhlia niin ettei tarvitsisi miettiä sitä tunteeko vieraat ”hitto tänne ei mahu”-oloa.

f1871872

Koska meillä on samana päivänä syntymäpäivät, vietän omiani viikon päästä minimiehen juhlista ja nään pitkästä aikaa ei-lapsia ystäviäni ja toivottovasti pääsisi pitkästä aikaa ihan tanssahtelemaan :).

Jotain tästä miun stressiherkkyydestä kertoo kuitenkin se, että mietin: Toisaaltaan, ehkä silloin lauantai-iltana olisi mahdollisuus kaverisynttäreille? Toisaaltaan, liekö kukaan edes pääsisi paikalle kun olen näin jälkijunassa ilmoittelussa. Toisaalta, onko paska mutseismia kun ei panosta niin paljon? Toisaaltaan mitä v*ttua sellaista edes mietit, 2-vee ei muista juhliaan itse jatkossakaan. Tää on tätä :D!

 

Stressaatko juhlista? Miten aikaisin aloitat syntymäpäivä valmistelut?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

 

ps. ei liity aiheeseen, mutta salkkarit palasi vihdoin kesätauolta jee :D.

Kommentit (10)
 1. Mulla on itsellä se tilanne että olen töissä aamuvuoron ja sen jälkeen juhlitaan lasten synttäreitä. Tätä tapahtuu usein. Enkä ota stressiä 🙂 On myös onneksi ihana mies joka joutuu auttamaan tällöin.

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   1.9.2015, 07:30

   Miulla ei ole onneks viikonloppuisin töitä :). Hyvä, ihan oikein, ehdottomasti miehenkin pitää auttaa :)!

 2. Maaria | HULIVILINI
  31.8.2015, 21:36

  I feel you! Minä jo mietin Valtsun ykkössynttäreitä – tai siis sitä että en todellakaan ota stressiä saati mitään teemaa 😀 Rennot bileet joissa pääosassa on hyvät (mutta iisit) tarjottavat ja itse päivänsankari <3 Onneksi niihin on vielä kuitenkin 3 kuukautta 😀 Vitsi miten kivalta Eetun 1v synttärit on näyttänyt 🙂

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   1.9.2015, 07:30

   Ai niin Valtsu täyttää jo vuoden, tuntuu kuin äsken vasta oisit postannut että synnytit 😮 :D. Meneepä aika nopsaan! Rennot bileet kuulostaa hyvältä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *