Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

TAVISBLOGGAAJAN MERKKILAUKUT

Blogimuuton jälkeen googlettelin Fit Fat Mamaa kun halusin varmistua sanahaulla ihmisten löytävän oikeaan paikkaan. Törmäsin vauvapalstalla kirjoitukseen otsikolla tavisbloggaajan merkkilaukut:

mistä ihmeestä hyvin taviksen oloinen äiti, bloggari fitfatmama, repii rahat joka viikkoisiin lv ym merkkilaukku shoppailuihin?! Onko tuolla joku kauhea näyttämisen tarve? Muuten itse ja lapsi kulkee kuitenkin tavallisissa vaatteissa eikä elämä muuten vaikuta mitenkään äveriäältä? On ostanut kevät-kesä aikavälillä varmaan kymmenen laukkua.. Aina uusi lv tupsahtaa jostain..

louisvuittonazur

En oikein tiennyt ensin miten suhtautua, mutta halusin hieman pohtia asiaa. Mietin kirjoitanko mitään, mutta menköön.

Ensinnäkin tavisbloggaaja termin voisi ajatella jotenkin negatiivissävytteisesti, niinkuin ensireaktoni oli. Mutta. Alusta asti blogia olen kirjoittanut omana itsenäni ja halunnut tuoda kirjoituksillani, sekä kuvillani myös sitä normiarkea perkeleineen ja pumpuleineen. Sitä realismia, mitä lukijanikin kuulemma arvostavat. Tavisbloggaajaan on varmasti helpompi samaistuakin, kuin pelkkään kiiltokuvabarbinukkeen. Meillä on sotkuista, miulla on mustat silmänaluset ja kaapista löytyy myös halppisrättänää niiden merkkijuttujen lisäksi. Mutta se, että on Tavis Tallukka ei tarkoita etteikö voisi, tai saisi kiinnostua ostamaan myös niitä laadukkaita tavaroita.

Se, että satun pitämään kalliimmista laukuista ei tarkoita, että haluaisin esittää jotain. Reilu vuosi sitten innostuin hankkimaan pikkuhiljaa laadukkaampaa ja selkeämpää linjaa laukku, kenkä ja vaaterintamalle.  Mie olen sama mie, kannanko sitten 20e hm:n räppänälaukkua vai Vuittonia. Aikaisemmin hankin tuotteita liiankin extemporena, mutta nykyisin yritän suunnitella ja pohtia päätöksiä tarkemmin.

Joskus tulee vieläkin hutiostoksia, mutta ne olen sitten myynyt eteenpäin, kuten esimerkiksi ensimmäisessä kuvassa olevan Neverfull PM:n. Laukut ovat minulle tavallaan harrastuskin.

louisvuittonpochette

Laukut on vaan laukkuja, kokoelma vaihtuu ja elää. Merkkitavaroissa on sen verran hyvä jälleenmyyntiarvo, että yhdestäkään Lv:stä en ole jäänyt tappiolle. Ja laatu! Miulla on vintagena ostettu laukku joka on kuukautta vaille samanikäinen kuin minä itse. Eli 26-vuotta, Ostapas hm:ltä laukku ja kurkkaa näyttääkö samalta 20-vuoden päästä. En usko.

Mistä revin rahat shoppailuihin? Omalta pankkitililtäni. Ostan osan käytettynä ja osan uutena. Äitiyslomaa edeltävässä työpaikassa ohjeistin asiakkaitakin säästämään ja opin itsekin sen jalon taidon. Isompana esimerkkinä meidän häät. Joka ikisen pennin omasta puoliskostani säästin palkasta. Pariinkin otteeseen olen tehnyt kahta eri työtä, kuten vielä hetki sitten kun olin kuukausipalkkalaisena bloggaajana sekä kokopäiväisenä asiakaspalvelijana. Laiskaksi minua ei todellakaan voi sanoa, joten miksi en saisi hemmotella itseäni? 

Säästän joka kuukausi ja omilla rahoillani saan tehdä mitä lystää. Jotkut vetää röökiä ja rellestää baareissa, jotkut ostaa monilla sadoilla lastenvaatteita ja jotkut nyt sattuvat kiinnostuvan myös niistä muista materiasta, kuten esimerkiksi laukuista. Jotenkin kummastuttaa, ettei esimerkiksi rellestykseen rahaa laittamista arvostella niin kovalla kädellä kuin jos ostaa jonkun arvokkaamman merkkituotteen.

louisvuittontotally

Kuten kirjoittaja sanoi ”ei vaikuta elävän äveriästä elämää”, se on totta. Olen hyvin tavis ja elän oravanpyörä keskiluokkaisen arkea. Mutta olen sellainen tavis, joka nyt sattuu pitämään myös niistä kalliimmista tuotteista. Sellainen tavis joka kaipaa harmaaseen arkeen pientä luksusta. Tuntuu, että aina tuollaisten kommenttien tausta-ajatus on se, että on synnytty kultalusikka perseessä, tai että mies maksaa viulut vöttösistä. Voin kertoa, ettei mieheni tai kukaan muukaan ole laittanut pennin pyörylää laukkuharrastukseeni. Enkä sitä häneltä vaadikaan.

Ne on vaan laukkuja. Joitakin ei kiinnosta hölkäsen pöläystä mitä kainalossaan kantaa ja joitain kyllä. Mie nyt vaan satun kuulumaan jälkimmäiseen ja se ei ole keltään pois.

Oletko sinä TAVIS kiinnostunut ostamaan myös niitä merkkituotteita?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA

Kommentit (19)

 1. MäSäMutsi

  I feel you! Mä oon saanut kanssa kuulla siitä, että löytyy joitakin kalliita tuotteita vaikka en kuitenkaan ole mikään rikas. Olen usein tähän vaan vastannut, että köyhällä ei ole varaa halpaan! Ihan totta! Miksi ostaisin sen 10€ polyesteri paidan, joka ei kestä edes ekaa pesua, käytöstä puhumattakaan ja lisäksi vielä aiheuttaa hikoilua? Eli ostan mieluummin sen 50€ paidan ja käytän sitä vielä 2 vuoden päästä. Sama homma laukuissa. Ja jos on vielä jälleenmyynti arvoa, niin sen parempi. Eli miksi ostaisin hirveän kasan henkkamaukkaa, jota ei enää edes myydä kirppiksellä? Enimmäkseen merkkivaatteissa ja laukuista joita meidän perheen hameväellä on, ostetaan käytettynä ja kun tavaraan kyllästytään myydään eteenpäin. Ja aina olen tuota ihmetellyt, että mitä se kenellekään kuuluu mihin kukakin rahat laittaa? Toinen ostaa merkkivaatteita, toinen käy baareissa ja kolmas matkustelee. Ei kai mikään noista ole väärä tapa?
  Ps. Ihania noi sun laukut!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Niimpä, ostaa jonkun sekundan niin sepä ei niin pitkään kestä. Muistan aina kun ostin ulkomailta vuosia sitten jonkun ihan merkittömän laukun basaarista, käytin 2 viikkoa ja oli jo rikki :D.
   Toki joskus hinta-laatusuhde on joissain pielessä ja aina kallis ei ole hyvä ja halpa ei ole huono. Jotkut hm:n Eetun paidat kestää paremmin kuin vaikka Vero Modasta itelle ostettu paita… eroja on.

   Miekin olen pikkuhiljaa ruvennu panostamaan myös vaatteisiin, yks lemppari on tällä hetkellä Noshin vaatteet :). Sitten second handina, alennuksista yms löytyy jos ei aina huvita maksaa täyttä hintaa.

   Nimenomaan, ”normi-ihminenkin” voi panostaa :)! Kiitti MäsäMutsi laajasta kommentista 🙂

 2. Reetta

  Hyvin kirjoitettu vastine ilkeään ja kateelliseen juoruiluun!!! Vaikka ei itselläni taida mitään merkkihimotuksia olla, tai ainakaan siinä määrin että niitä toteuttaisin, niin kyllä sitä jokainen vaan saa rahan menemään omiin mielitekoihin. Kuten kirjoitit, on väärin, että niitä ei samalla tavalla arvostella, jotka pistää isot summat rahaa kiinni juhlimiseen, merkkilastenvaatteisiin tai omaan kauneudenhoitoon. Jokaisen perheen talous on sitä paitsi perheen oma asia. Niin kauan kuin tulot ja menot on tasapainossa kannattaa arvostelijoiden pitää mölyt mahassaan. Ja mun mielestä on pelkästään positiivista, että olet ”tavisbloggaaja”- tosi paljon helpompi samaistua vaikka, elämmekin isolta osin erilaista elämää (minä kun en kuntoilusta tai muodista ole niin jyvällä), mutta silti jaksan kiinnostua blogistasi ja myötäelää täällä ruudun toisella puolella. Jatka samaan malliin!!!! 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Reetta :). Niimpä, talous -ja raha-asiat ovat henkilökohtainen asia, jos poikkeaa tietyllä lailla ”muotista”, eli ostaa jotain hinnakkaampaa, niin hirveä spekulointi että mitä ihmettä.
   Jännä todellakin kun silloin rimpsatessa kukaan ei arvostellu että miten menee rahaa alkoholiin, se oli ihan fine kaikille. Ihme juttua.

   Tosi kiva kuulla <3. Postausidiksiäkin saa ehotella jos tullee jottain mieleen :). Kivaa vkl!

 3. Suta

  Olen nimenomaan alkanut säästää rahaani YHTEEN kalliiseen laukkuun jotta minulla olisi yksi hyvä, eikä kymmentä sinne päin (H&M) – laukkua. Uskon että kiitän itseäni sinä päivänä kun olen tyhjentänyt krääsävaraston ja tilalle tulee yksi, kestävä ja kaunis esine.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Varmasti :)! Tilaakin säästyy ja onhan se paljon ekologisempaa ostaa vähän kunnollista, kuin jätesäkki kaupalla sekundaa. Itellä oli aikoinaan halppislaukkuja varmaan 30kpl jotka lopulta päätyi kierrätykseen tai roskiin ilman kunnon jälleenmyyntiarvoa. Ei kovin järkevää. Tsemppiä säästöprojektiin!

 4. Janna

  Toi on kyllä niin totta, jos ihminen laittaa rahansa röökiin ja rellestelyyn, silloin ei tuu mitään sanomista, vaikka röökiinkin menee varmaan se tonni vuodessa. Itse saan aina kuulla kuinka mulla on niin kallis maku miehen sukulaisilta ja sitten niillä on itella esim. autot ihan viimisen päälle.. Vitutta kyllä tuommoinen, eikö ihminen saa laittaa omat rahansa mihin lystää. 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Niimpä! Silloin kun poltin, kukaan vanhempia lukuunottamatta ei kyseenalaistanut sitä. Nyt kun ostaa kalliita laukkuja, niin tuntemattomat ihmettelee vauva.fi:ssä 😀
   Nimenomaan,omat rahat joten saa todellakin päättää mihin niitä survoo =)

 5. Riikka

  Ai että oli hyvä kirjoitus! 😊 Tykkään siitä, kun siun kirjotustyyli on suorapuheista ja osaat ilmaista omat mielipiteesi hyvin. Minnuu välillä oikein vihaksi pistää, kun pitää toisten elämää tuolleensa arvostella. Itsekin olen niitä ihmisiä, jotka enemmin maksaa laadusta vähän enemmän kuin siitä krääsästä. Jokunen vuosi itse hullaannuin Vallilan verhoihin pahemman kerran ja tiesinhän sen ettei ne oo halpoja. Ostin silti, vaikka tavisimmeinen oonkin eikä vuorotyöläisen palkka oo mikään maailman suurin. Tämä verhohulluus, kun sitten laantui niin sain myytyä kaikki verhot pois suht hyvään hintaan.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hih kiitti Riikka, pyrin nykyisin siihen, että ilmaisen ajatukseni suorapuheisesti, mutta en ehkä niin provosoituneesti kuin aikaisemmin :). Ehkä kirjallinen ilmaisu on ”aikuistunut” jollain lailla suorapuheispostauksissa 🙂

   Se on just kivaa, jos on joku itseään kiinnostava intressi -kuten siulla nuo verhot :). Vallilan verhot on kyllä kivoja =)

 6. Anri

  Sinun blogisi yks lemppareistani just siksi kun on niin tavallinen ja postaukset aiheet laidasta laitaan. 🙂 kyseinen kateuksissaan ihmettelijä vois miettiä itse mihinkä omat rahansa tuhlaa ja olla hiljaa. Itse olen kotihoidon tuella kotona pienten lasten kanssa ja minun tililtä maksetaan kuitenki ruoka/päivittäistavara ostokset, lähes kaikki vaatehankinnat ja silti voin silloin tällöin ostaa jotain extraa kuten sisustusjuttuja tai itelle jotain ei niin pakollista tyttöjen hömppää. 🙂 rahaa ei menekään tupakkaan tai rellestämiseen.

  Tsemppiä sulle Tiina, jatka samaan malliin! 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos paljon Anri :). Kiva kuulla, että tykkäät monipuolisuudesta, välillä oon taas miettiny oonko liian sekasoppa, mutta tällänen tuntuu luontevalta 🙂
   Niimpä, tupakkaan ja viinaan kun ei upota rahaa, niin säästyy aika paljon. Sie olet kyllä järkevästi organisoinu raha-asiasi, kuulostaa siltä -hieno juttu 🙂
   Kiitti ja kivaa vkl 🙂

 7. Maijuli

  Tykkään kun kirjoitat ja kuvaat asioita laidasta laitaan. Avoimesti ja luonnollisesti. Jatka samaan malliin !
  Olisi kivaa kuulla miten voit ja postausta teidän uudesta kodista 🙂
  Hyvää viikonloppua!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiva kuulla Maijuli, kiitos :). Otin itseasiassa tänään videota meidän asunnosta ja julkaisen sen huomenna :)! Fiiliksistä voisikin myös kirjoittaa jossain vaiheessa…
   kiitti ja kivaa vkl siullekin =)

 8. Jk

  Moikka,
  Täytyy tulla kehumaan, kuinka sun kirjotustyyli on ottanut viime aikoina isoja harppauksia eteenpäin! Oon tykännyt sun mielipidepostauksista aina, mutta nyt oli hyvin jäsennelty ja selkeästi etenevä teksti, joka oli vielä mielestäni täyttä asiaa!

  Itse opiskelen ja käyn siinä ohessa töissä. Kaikki ylimääräinen meneekin säästöön ja sen avulla olen voinut saavuttaa myös paljon mukavuuksia kuten oma auto ja muutama ulkomaan matka. Olen saanut arvostelua ihan lähipiiristä kuinka helppoa se on ku vanhemmat on säästänyt rahaa ja tukevat rahallisesti. Kyllä, olen onnekas että vanhempani pystyvät minua rahallisesti tukemaan, mutta jokainen sentti on autosta maksettu itse säästetyillä rahoilla ja samoin ulkomaan matkat. Itse olen työskennellyt koulun ohella jo lukiossa ja minulle on tärkeää olla myös taloudellisesti itsenäinen ja kohta olen siinä pisteessä, että siihen pystyn myös yllättävien kulujen kohdalla! Joten pieni luksus sallittakoon kaikille 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moi, kiitos paljon :). Kiva kuulla, että kirjoitustaito on kasvanut. Ehkä jotenkin olen aikuistunut ja fiksuuntunut etten ihan niin provosoiva ole, se vie vaan turhaa energiaa.

   Hatun nosto siulle, että opiskelet ja käyt töissä samaan aikaa! Itselläni oli vuosia sitten tilanne, että opiskelin avoimessa amk:ssa ja tein kahta työtä samaan aikaan -oli aikamoista.

   Typerää jos vielä lähipiiri arvostelee tuolla lailla -luulisi että pikemminkin tulisi arvostusta ja kehua fiksusta rahankäytöstä. Miullakin porukat on aina tukenut jos on tarve tullut, mutta sellaista ei vuosiin ole tullut kohdalle :). Pieni luksus on parasta <3. Kiitos kommentista 🙂

 9. Milla

  Hyvä postaus ja paljon asiaa! 🙂 Tätä ollaan joskus pyöritelty kavereidenkin kanssa, kun monille on sattunut eteen joku kyseenalaistaminen – omalla kohdalla esim. laadukkaat kengät, moottoripyöräily, matkustelu ja se, että meillä toinen auto on suht paljon polttoainetta syövä urheiluauto, jolla mie ajan pääsääntöisesti. Olen kyllä ihan suoraan sanonut et se, että on varaa näihin edellä mainittuihin johtuu ihan siitä että olen ollut työelämässä heti valmistumisestani lähtien enkä hassaa rahoja vaikkapa siihen baareiluun tai tupakointiin. Tai tee muita turhia ostoksia, joilla ei varsinaisesti tee mitään. Vaatteisiinkaan miulla ei mene nykyisin rahaa paljoa, vaatekaappi on toimiva ja jos jotain uutta haluan niin teen itse kun en ole tyytyväinen laadun ja matskujen osalta ketjuliikkeiden vaatteisiin. 🙂 Paljon saa säästettyä kun vähän miettii millä tavalla sitä rahaa käyttää ja mikä on itselle tärkeää. 🙂

 10. Sss

  Moi! Löysin tän sun blogin vahingossa noin vuosi sitten ja täytyy kyllä sanoa että tykkään tosi paljon sun tyylistä olla ja ilmasta ajatuksia 🙂 Eka ehkä aattelin että mitä vöttiä, taas joku liibalaababloggaaja uusine rytkyineen ja meikkeineen, mutta nyt ku oon tätä pidempään ”salaisesti” seuraillu, oon tullu siihen tulokseen, että tää sun on ehottomasti aidoin ja elämänmakusin blogi mihin oon törmänny. Kiitos sinulle, että jaksat kirjottaa ja jatka samaan malliin! <3

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moi, voi että kiitos! Tuli kyllä ihan huippu kiva mieli ankeeseen päivään <3. Kiitos kun tulit kommentoimaan ja tervetuloa jatkossakin ihan ei salaisesti lukemaan :)!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.