TAVISBLOGGAAJAN MERKKILAUKUT

Blogimuuton jälkeen googlettelin Fit Fat Mamaa kun halusin varmistua sanahaulla ihmisten löytävän oikeaan paikkaan. Törmäsin vauvapalstalla kirjoitukseen otsikolla tavisbloggaajan merkkilaukut:

 

mistä ihmeestä hyvin taviksen oloinen äiti, bloggari fitfatmama, repii rahat joka viikkoisiin lv ym merkkilaukku shoppailuihin?! Onko tuolla joku kauhea näyttämisen tarve? Muuten itse ja lapsi kulkee kuitenkin tavallisissa vaatteissa eikä elämä muuten vaikuta mitenkään äveriäältä? On ostanut kevät-kesä aikavälillä varmaan kymmenen laukkua.. Aina uusi lv tupsahtaa jostain..

louisvuittonazur

En oikein tiennyt ensin miten suhtautua, mutta halusin hieman pohtia asiaa. Mietin kirjoitanko mitään, mutta menköön.

Ensinnäkin tavisbloggaaja termin voisi ajatella jotenkin negatiivissävytteisesti, niinkuin ensireaktoni oli. Mutta. Alusta asti blogia olen kirjoittanut omana itsenäni ja halunnut tuoda kirjoituksillani, sekä kuvillani myös sitä normiarkea perkeleineen ja pumpuleineen. Sitä realismia, mitä lukijanikin kuulemma arvostavat. Tavisbloggaajaan on varmasti helpompi samaistuakin, kuin pelkkään kiiltokuvabarbinukkeen. Meillä on sotkuista, miulla on mustat silmänaluset ja kaapista löytyy myös halppisrättänää niiden merkkijuttujen lisäksi. Mutta se, että on Tavis Tallukka ei tarkoita etteikö voisi, tai saisi kiinnostua ostamaan myös niitä laadukkaita tavaroita.

Se, että satun pitämään kalliimmista laukuista ei tarkoita, että haluaisin esittää jotain. Reilu vuosi sitten innostuin hankkimaan pikkuhiljaa laadukkaampaa ja selkeämpää linjaa laukku, kenkä ja vaaterintamalle.  Mie olen sama mie, kannanko sitten 20e hm:n räppänälaukkua vai Vuittonia. Aikaisemmin hankin tuotteita liiankin extemporena, mutta nykyisin yritän suunnitella ja pohtia päätöksiä tarkemmin.

Joskus tulee vieläkin hutiostoksia, mutta ne olen sitten myynyt eteenpäin, kuten esimerkiksi ensimmäisessä kuvassa olevan Neverfull PM:n. Laukut ovat minulle tavallaan harrastuskin.

louisvuittonpochette

Laukut on vaan laukkuja, kokoelma vaihtuu ja elää. Merkkitavaroissa on sen verran hyvä jälleenmyyntiarvo, että yhdestäkään Lv:stä en ole jäänyt tappiolle. Ja laatu! Miulla on vintagena ostettu laukku joka on kuukautta vaille samanikäinen kuin minä itse. Eli 26-vuotta, Ostapas hm:ltä laukku ja kurkkaa näyttääkö samalta 20-vuoden päästä. En usko.

Mistä revin rahat shoppailuihin? Omalta pankkitililtäni. Ostan osan käytettynä ja osan uutena. Äitiyslomaa edeltävässä työpaikassa ohjeistin asiakkaitakin säästämään ja opin itsekin sen jalon taidon. Isompana esimerkkinä meidän häät. Joka ikisen pennin omasta puoliskostani säästin palkasta. Pariinkin otteeseen olen tehnyt kahta eri työtä, kuten vielä hetki sitten kun olin kuukausipalkkalaisena bloggaajana sekä kokopäiväisenä asiakaspalvelijana. Laiskaksi minua ei todellakaan voi sanoa, joten miksi en saisi hemmotella itseäni? 

Säästän joka kuukausi ja omilla rahoillani saan tehdä mitä lystää. Jotkut vetää röökiä ja rellestää baareissa, jotkut ostaa monilla sadoilla lastenvaatteita ja jotkut nyt sattuvat kiinnostuvan myös niistä muista materiasta, kuten esimerkiksi laukuista. Jotenkin kummastuttaa, ettei esimerkiksi rellestykseen rahaa laittamista arvostella niin kovalla kädellä kuin jos ostaa jonkun arvokkaamman merkkituotteen.

louisvuittontotally

Kuten kirjoittaja sanoi ”ei vaikuta elävän äveriästä elämää”, se on totta. Olen hyvin tavis ja elän oravanpyörä keskiluokkaisen arkea. Mutta olen sellainen tavis, joka nyt sattuu pitämään myös niistä kalliimmista tuotteista. Sellainen tavis joka kaipaa harmaaseen arkeen pientä luksusta. Tuntuu, että aina tuollaisten kommenttien tausta-ajatus on se, että on synnytty kultalusikka perseessä, tai että mies maksaa viulut vöttösistä. Voin kertoa, ettei mieheni tai kukaan muukaan ole laittanut pennin pyörylää laukkuharrastukseeni. Enkä sitä häneltä vaadikaan.

Ne on vaan laukkuja. Joitakin ei kiinnosta hölkäsen pöläystä mitä kainalossaan kantaa ja joitain kyllä. Mie nyt vaan satun kuulumaan jälkimmäiseen ja se ei ole keltään pois.

 

Oletko sinä TAVIS kiinnostunut ostamaan myös niitä merkkituotteita?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA

 

Kommentit (19)
 1. MäSäMutsi
  10.6.2016, 08:44

  I feel you! Mä oon saanut kanssa kuulla siitä, että löytyy joitakin kalliita tuotteita vaikka en kuitenkaan ole mikään rikas. Olen usein tähän vaan vastannut, että köyhällä ei ole varaa halpaan! Ihan totta! Miksi ostaisin sen 10€ polyesteri paidan, joka ei kestä edes ekaa pesua, käytöstä puhumattakaan ja lisäksi vielä aiheuttaa hikoilua? Eli ostan mieluummin sen 50€ paidan ja käytän sitä vielä 2 vuoden päästä. Sama homma laukuissa. Ja jos on vielä jälleenmyynti arvoa, niin sen parempi. Eli miksi ostaisin hirveän kasan henkkamaukkaa, jota ei enää edes myydä kirppiksellä? Enimmäkseen merkkivaatteissa ja laukuista joita meidän perheen hameväellä on, ostetaan käytettynä ja kun tavaraan kyllästytään myydään eteenpäin. Ja aina olen tuota ihmetellyt, että mitä se kenellekään kuuluu mihin kukakin rahat laittaa? Toinen ostaa merkkivaatteita, toinen käy baareissa ja kolmas matkustelee. Ei kai mikään noista ole väärä tapa?
  Ps. Ihania noi sun laukut!

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   10.6.2016, 15:54

   Niimpä, ostaa jonkun sekundan niin sepä ei niin pitkään kestä. Muistan aina kun ostin ulkomailta vuosia sitten jonkun ihan merkittömän laukun basaarista, käytin 2 viikkoa ja oli jo rikki :D.
   Toki joskus hinta-laatusuhde on joissain pielessä ja aina kallis ei ole hyvä ja halpa ei ole huono. Jotkut hm:n Eetun paidat kestää paremmin kuin vaikka Vero Modasta itelle ostettu paita… eroja on.

   Miekin olen pikkuhiljaa ruvennu panostamaan myös vaatteisiin, yks lemppari on tällä hetkellä Noshin vaatteet :). Sitten second handina, alennuksista yms löytyy jos ei aina huvita maksaa täyttä hintaa.

   Nimenomaan, ”normi-ihminenkin” voi panostaa :)! Kiitti MäsäMutsi laajasta kommentista 🙂

 2. Hyvin kirjoitettu vastine ilkeään ja kateelliseen juoruiluun!!! Vaikka ei itselläni taida mitään merkkihimotuksia olla, tai ainakaan siinä määrin että niitä toteuttaisin, niin kyllä sitä jokainen vaan saa rahan menemään omiin mielitekoihin. Kuten kirjoitit, on väärin, että niitä ei samalla tavalla arvostella, jotka pistää isot summat rahaa kiinni juhlimiseen, merkkilastenvaatteisiin tai omaan kauneudenhoitoon. Jokaisen perheen talous on sitä paitsi perheen oma asia. Niin kauan kuin tulot ja menot on tasapainossa kannattaa arvostelijoiden pitää mölyt mahassaan. Ja mun mielestä on pelkästään positiivista, että olet ”tavisbloggaaja”- tosi paljon helpompi samaistua vaikka, elämmekin isolta osin erilaista elämää (minä kun en kuntoilusta tai muodista ole niin jyvällä), mutta silti jaksan kiinnostua blogistasi ja myötäelää täällä ruudun toisella puolella. Jatka samaan malliin!!!! 🙂

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   10.6.2016, 15:56

   Kiitos Reetta :). Niimpä, talous -ja raha-asiat ovat henkilökohtainen asia, jos poikkeaa tietyllä lailla ”muotista”, eli ostaa jotain hinnakkaampaa, niin hirveä spekulointi että mitä ihmettä.
   Jännä todellakin kun silloin rimpsatessa kukaan ei arvostellu että miten menee rahaa alkoholiin, se oli ihan fine kaikille. Ihme juttua.

   Tosi kiva kuulla <3. Postausidiksiäkin saa ehotella jos tullee jottain mieleen :). Kivaa vkl!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *