TAVALLINEN TIISTAIPÄIVÄ

Otin ylös viime tiistaina päivän tapahtumia ja tässäpä postausta miten tavallinen tiistaipäivä sujui. Eetulla ei ollut päiväkotipäivää, vaan oltiin kotona. Jo se, että yritin ottaa tapahtumia ylös puhelimeen oli hieman haastavaa ja postauksessa muistiinpanoja silleen, miten olen ne kirjannut ylös. Kellonajat ja tapahtumat ei ole ihan tarkalleen, mutta suurinpiirtein näin;

n. 7.15 – vaille 08

4-vee oli tullut meidän sänkyyn ja alkoi heti 07 jälkeen vaatia, että etsin hänen edellisenä päivänä saadut pastillit. Silmät ristissä sanoin, että äiti on nyt tosi väsynyt ja pakko köllöttää vielä hetki. Taisin torkahtaa uudelleen ja Eetu leikki sillä aikaa omassa huoneessaan. Edellisenä yönä Miina oli 02-04 aikaan hereillä, kitisi ja önisi. Juuri kun olin kirjoittanut edellisenä päivänä miten teillä nukutaan postaukseen, että toistaiseksi yöt on menneet hyvin.

Hilauduin ylös ja laitoin vauvan unipesään ja tein aamupalaa Eetulle.

8.10 Sain idean ottaa ylös päivän tapahtumia postausta varten. Vauva oli tississä ja yritin samalla syödä. Laitoin vauvan valokuvan oton ajaksi unipesään ja nappasin heti sen jälkeen takaisin syliin kun kitinä alkoi. Esikoinen söi, ruuan jälkeen hän kiukutteli ”mie meen äidin ja isin sänkyyn ikuisiksi ajoiksi” kun sanoin, että saa ohjelman vasta kun äiti ensin tekee aamupuuhat ja siivoaa.

8.25 Eetun aamupesut. Laitoin itselle pikakasvonaamion. Kännykän muistiinpanoissa päivän kulusta lukee ”miimam maamio” joka vissiin tarkoittaa, että tein myös miinan aamupuuhat. ”vaohto” ”itku” vauva itki ”tissille älä hypi sohvslla”. vauva tissille ja komensin Eetua ettei saa pomppia sohvalla.

tyhjensin ja täytin astianpesukonetta, siivoilin keittiötä. vaihdoin omat päivävaatteet.

9.10 Smurffit netflixistä sällille

vauva nukahtaa ja teen kevyen pikameikin

9.25 sohvalle eetun kaikkuun ja räplään puhelinta

9.36 Smurffit loppuu ”hawuan toisen”, mutta jätkä on sillä tuulella, että arvaan käytöksen muuttuvan kiukkuiseksi jos annan toisen jakson, joten ehdotan jotain muuta. Vauva herää ja ruvetaan tekemään junarataa. Roudaan Eetun huoneeseen leikkimaton ja sitterin. Vauva jaksaa hetken olla kummassakin, mutta sylittelen ja tissittelen siinä vähän väliä ja yritän samalla tehdä junarataa.

10.30 Ehdotan ulos lähtöä. Imetän. Toisesta tissistä lentää maitoa kaaressa melkein puhelimen päälle.

10.45 Vauva sylissä syön välipalaksi juhlista jäänyttä punajuuripiirakkaa ja kalkkunarullaa. Eetu syö 2 karjalanpiirakkaa ja pari minitomaattia. Laitan kulhoon pinaattipalan ja hernemaissipaprikat tulevaa munakasta varten.

11.08 Ulos.  Ulos lähtiessä autan jätkälle ulkovaatteet päälle, koira höyryää eteisessä ja vauva kirkuu. Hytkyttelen vaunuja ja mennään lähipuistoon. Otan Miinan rattaista hetkeksi ja hyssytän. Laitan takaisin rattaisiin ja kävelen puistoa ympäri ämpäri, Eetu leikkii. Vauva nukahtaa onneksi työntelystä.

11.41 Tullaan sisälle ja teen munakasta lounaaksi, koska ei ole muutakaan. Eetu tappelee vastaan, eikä halua syödä munakasta. Väitellään asiasta varmaan 15-minuuttia ja itse pysyn ihmeen coolina jes. Sanon minille että vaikka ei tykkää, on maistettava ja ettei äiti anna periksi vaikka miten huutaisit. Sanon että 3 lusikallista, mutta 15-minsan väittelyn jälkeen ehdotan 2. Se käy.

12.20 Eetu päivälevolle. ”En hawua nukkua”. Kuitenkin simahtaa.

12.30 Vauva herää. Tissiä. Laitan salkkarit pyörimään ja syön kakkua.

Yritän välillä siirtää Miinaa unipesään, mutta tyttö virkoaa heti kun hänet siihen laittaa. Olen siis sohvan vankina. Tissitellään, katotaan puhelimesta jotain ja laitan siskonpedin pyörimään.

14.20 vauva unipesään. Tyhjennän astianpesukoneen ja täytän.

14.25 vauva meinaa herätä

14.20 Eetu heräsi. Annan välipalaa ja kehun unista.

14.50 Miina heräsi

15-15.30 Pelataan Eetun kanssa ekapeliä puhelimella jossa harjoitellaan kirjaimia. Vauva tissillä.

15.40 Ohjelma Eetulle

16.00 Mies tulee töistä. Hän oli käynyt ruokakaupassa suoraan töistä -jes ei siis pahaa munakasta enää lounaaksi seuraavana päivänä haha!

Tuosta eteenpäin en ottanut enää tarkkoja kellonaikoja ylös. Mies purkaa ostokset ja rupeaa tekemään ruokaa. Mie menen Eetun+Miinan kanssa jätkän huoneeseen jatkamaan junarataleikkejä.

n.17.20 syödään

syönnin jälkeen ehdotan käytäiskö porukalla pihalla, mutta jätkät ei innostu. Mies pitää Miinaa ja mie leikin Eetun kanssa ”trapetsi leikkiä” eli makaan selällään sängyllä ja Eetu on miun jalkojen päällä ja riehutaan.

Trapetsileikin jälkeen pyydän Eetua raivaamaan legot. ”En laivaa”. ”Minä likon kaikki”. Jaahas. Sanon että viimeinen varoitus ja legot joutuu takavarikkoon jos ei tottele. Ei raivaa, joten takavarikko. Eetu saa uhmakohtauksen ja huutaa. Hoidan tilanteen ja sitten sälli menee iltapalalle.

Mies hoitaa esikoisen iltapuuhat ja menen kylvettämään vauvan ja teen iltapuuhat hälle.

n. 20.00 Luetaan Eetulle iltasatu

Menen suihkuun. Mies pitää kitisevää vauvaa sylissä kylppärin edessä samalla kun olen suihkussa. Pikasuihku koska Miina on levoton. Syötiin päivälliseksi lindströmin pihvejä ja googletetaan, että punajuuri voi käydä vauvan mahaan. Great. Hyssyttelen n. 1 ½ tuntia vauvaa seisaaltaan, välillä istun kun selkään alkaa särkeä. Katsotaan samalla sarjaa.

Mennään nukkumaan n. 22.30.

Sellainen oli meidän tiistaipäivä!

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (2)
  1. Mukava postaus! Muistu mieleen ajat kun omat lapset olivat pieniä ☺

    1. Tiina / Fit Fat Mama
      18.10.2017, 20:30

      Kiva että tykkäsit :). Näitä on kiva tulla sit itekin myöhemmin lukemaan kun lapset on isompia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *