Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Tarvitseeko Lapsi aina leluja?

Taaperon touhuja seuratessa olen huomannut, että leluilla leikkiminen jää monesti vähiin.  Sen sijaan hauskempaa on työntää vaikka laatikkoa ympäri asuntoa ja nimetä se laatikkoleikiksi, tai vaikka kaivaa kaapista tyhjä kenkälaatikko ja työntää se päähän.

Nykypäivänä on kaikenmaailman hiluvitkuttimia joilla pyritään aktivoimaan lapsen motoriikkaa ja muita taitoja. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että lapsen mielikuvitus on kuitenkin asia joka kantaa pitkälle. Vuonna nakki ja keppi kun kellään ei ollut varaa hienoihin leluihin, silloin leikittiin oikeasti jollain käpylehmillä ja tavallaan se on todella hienoa! Aikaisemmin lapsille ei survottu koko ajan naaman eteen tavaraa ja illistelty, että leikipä tällä.

Lelut on tottakai hyvä juttukin, meillä minimiehen parhaimpia aarteita on erilaiset autot, mopot ja tietenkin rakas Aatu-pupu. Mutta on kuitenkin hauskaa seurata, miten hän keksii leikkiä vaikka maassa olevasta karkkipaperista. Luovuutta parhaimmillaan.

Kysyin instagramin ja facebookin puolelta tulisiko lukijoilta mieleen jotain kysymyksiä meidän kohta 3-veelle jotka olisin julkaissut videopostauksessa. Hiljaista oli, joten päätin salakuvata Eetua hänen touhutessa ei mitään ihmeellistä, mutta silti niin hauskaa. Pahvilaatikko päähän ja menoks!

videopostaustaaperotouhuaa

Olisi kiva tehdä useamminkin videoita, pitäisi vaan ottaa selvää editoinnista yms ja toki keksiä aiheita josta höpöttää. Toisaaltaan videot on aidoimmillaan kertalaakista otettuna ilman sliippailuja. Videobloggaaminen tuntuukin olevan kovassa huudossa nykyisin. Itse otin ensimmäiset videot ihan vaan tietokoneen webbikameralla ja TÄSTÄ postauksesta löytyy ensimmäinen video ever jossa vastasin lukijoiden kysymyksiin pari vuotta sitten. Hih. Onkohan kysymyspostaukset ihan out? Olisi hauskaa tehdä tuollainenkin postaus pitkästä aikaa vai mitä olette mieltä?

taaperotouhuaakuva

Paita Mini Rodini / Housut Nosh minimiehen (ja mamman) yhdet lempparit

minirodinipaita

Siinäpä pientä pohdintaa kera murun videon. Kivaa viikon jatkoa <3

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (8)

 1. Riksi

  Ehdottomasti videopostauksia! Aihe kuin aihe, minkä vain päästään keksii 😊

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Pitää ottaa työn alle useammin tehdä videoita, puhuminen livenä kun on itelle muutenkin niin luontaista 🙂

 2. Rosa

  Se on kyllä todettu, että monesti parhaat viihdykkeet on jotain ihan muuta kuin leluja. Vuosikas kulkee koiran tyhjää ruokakuppia työntäen pitkin asuntoa ja paperinpala voi olla joskus hyvin arvokas. 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Joo meilläkin oli jossain vaiheessa koirankuppi pop 😀

 3. Annika

  Ihan samaa mieltä näistä leluasioista. Vaikka meilläkin huoneeseen on kertynyt leluja vähän liikaakin, kyllä niistä tosi harvoilla vaan leikitään ja lisäksi halutaan jotain vanhoja,tyhjiä vitamiinipurkkeja yms leikkeihin. 😀

  Oon muutenkin kiinnittänyt huomiota siihen miten moni lähipiirin lapsista ei edes leiki ollenkaan yksin. Vaan koko ajan kaivataan aktiviteetteja ja äitiä ja isää leikkikavereiksi jos ei muita oo.
  Oma 6-vuotias tyttö saattaa leikkiä tunnin jos toisenkin tyytyväisenä hiljaa ihan yksikseen. Kyllä mun mielestä lapsella kuuluu sen verran sitä mielikuvitusta olla, että osaa yksinkin keksiä leikkejä.
  Tottakai joskus saa ja pitää olla myös muuta aktiviteettia. Onhan aikuisillakin välillä kivoja erikoisia piristeitä arjessa. 🙂

  Nykyaikana lasten ei tarvisi osata edes leikkiä itse, kun uudet nykyaikaiset lelut tekee senkin lapsen puolesta :/ 😀 Puhumattakaan siitä, että mitä pienemmät ja pienemmät pelaavat vaan tableteilla ja puhelimilla yms :/ En tykkää.

  Ja kun nyt aloin avautua.. 😀 Niin mä oon nuori äiti (26-vuotias 6-vuotiaan tytön äiti) ja mua ärsyttää se, että moni kuvittelee tälläisen nuoren, nykyaikaisen äitin antavan lapsensa vaan pelata tableteilla yms. ”Kun sä nyt itsekin tuota kännykkää ja tietokonetta käytät niin hyvin ja paljon” yms. Meillä tyttö ei saa edes koskea aikuisten puhelimiin ilman lupaa, tietokonetta ei oo käyttänyt ja tablettia pelaa välillä kerran kahdessa viikossa, välillä kerran kahdessa kuukaudessa.

  Meni ehkä ohittain ohi aiheen, mutta innostuin niin kovasti. 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Eetukin on keksinyt leikkeihin hyvin nuo tyhjät purkit, esim. tyhjät maustepurkit on jees :D. Mini leikkii myös hyvin yksin ja hän myös kaipaa varsinkin päikkäripäivän jälkeen hetken omaa rauhaa.

   Tuo on hyvä, että olet ollut tarkkana elektroniikka vempeleiden kanssa. Niitä kun tungetaan nykyisin jopa koulussa tablettien muodossa, mikä on miun mielestä ihan pöljää. Eetu saa katsoa välillä liikaakin lastenohjelmia, tabletilta pelejä pelaa lähinnä pitkillä automatkoilla :). Heh, avautuminen helpottaa välillä 😀

 4. henza

  Voi vitsi olipas iloinen video 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hih kiitos 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.