Taaperon unikuulumiset

Kysyin tänään blogin facebookin puolella lukijoilta mielipidettä teenkö ensin postauksen Eetun uniasiasta vai välipalavinkistä, joten kannattaa tykkäillä sielläkin suunnalla mikäli haluaa vaikuttaa silloin tällöin postausajankohtiin :). Enemmän kannatusta sai siis unikuulumiset.

TP5D3268

Kerroin teille aikaisemmin kohta 2-vee lapsemme uniongelmista Isojen Poikien sänkyyn siirtymiseen jälkeen. Illat oli ihan perseestä. Nukuttaminen kesti kauan ja jos liuettiin alakertaan, Eetu huusi ja huusi. Erityisen vahvasti minimies reagoi siihen jos mieheni oli häntä nukuttamassa ja kun hän yritti lähteä pois huoneesta. Jos itse nukutin hänet, joinakin kertoina sain vaan liueta paikalta hyvän yön pusujen ja toivotusten jälkeen. Välillä taas minunkin kohdalla hän huusi ja huusi.

On riskipeliä kirjoittaa tästä, koska yleensähän hommat kusee täysin jos hehkuttaa jonkun muuttuneen, mutta otan sen riskin ja sanon, että tilanne on nyt helpottunut. Thänk gaad!

Asian helpotus oli se, kun jäätiin suosiolla yläkertaan viereiseen huoneeseen tai oven rakoon istumaan ja odottelemaan että minimies nukahtaa. Odotusajat olivat ensin melko pitkiä ja Eetu saattoi tulla pari kertaa omasta huoneesta pois, mutta vietiin vaan takaisin sänkyyn ja sanottiin, että nyt nukutaan. Mitään ylimääräistä ei puhuttu, eikä tehty. Jämptisti vaan omaan sänkyyn takaisin. Odotusajat lyheni pikkuhiljaa ja poitsu nukahti aikaisemmin.

TP5D3270

Tehdään iltatoimet normaalisti, iltapalan jälkeen pesujen kautta sänkyyn. Luetaan iltasatu ja laitetaan unihärveli soittamaan sävelmää. Lässytän yleensä jotain oletrakasäitinpienimussutimussutittia, annan iltapusun ja toivotan hyvää yötä. Sanon lapselle joko ”Äiti menee viereiseen huoneeseen suihkuun” tai ”Äiti menee viereiseen huoneeseen”. Suihkuiltoina minimies on monesti jo simahtanut pesuni jälkeen ja pääsen ilman probleemaa alakertaan. Toisina iltoina menen vierashuoneeseen hengailemaan hetkeksi ja odottelen hetken ennen kuin hipsuttelen alakertaan.  Yritän mennä rappuset aina mahdollisimman hiljaa ninja tyyliin, mutta joskus minimies herää silti narahdukseen ja kyttäyskeikka alkaa uudelleen.

Miehen aamuvuoro viikkoina hän tekee pojan iltapuuhat ja juuri nyt Tuomas odottaa yläkerrassa, että mini nukahtaa. Mies teki iltapuuhat ja kävin antamassa Eetulle iltasadun jälkeen pusun ja hyvän yön toivotukset. ”Isi nukkuu” -Isi menee nukkumaan omaan huoneeseen. ”Mopoo”. -Etitään mopo huomenna, Isi menee nyt nukkumaan omaan huoneeseen kuului vähän aikaa sitten. Tuomas datailee kännykällä sen aikaa, että muksu varmasti nukkuu ja sitten tulee alakertaan.

TP5D3262

Meillä saattaa mennä pitkiäkin aikoja, että Eetu nukkuu hienosti kunnes tulee taas jostain syystä takapakkia. Viime yönä pieni mies heräili sen verran usein, että loppujen lopuksi menin patjalle nukkumaan sängyn viereen. Onneksi olen itsekin aika taskukokoinen, niin mahdun pinnasängyssä olleen patjan päälle nukkumaan :D. Pikku-ukkelilla pukkaa flunssaa, juuri paskimpaan saumaan kun lauantaina juhlitaan 2-vee synttäreitä. Toivottovasti kuume sentään ei nouse. Huomenna minillä on muuten parturi, lähtee Elli-tukka pois ja tulee Ison Jätkän hiukset tilalle.

 

Näin meillä. Kyttäystä ja askelta parempaan, höystettynä ajottaisilla patjalla nukkumisilla. Miten teidän 2-veet nukkuu?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kommentit (8)
 1. Meidän 1v10kk nukkuu hyvin. Nukutan viereen,parasta! Tyttö nauttii ja äitikin tykkää! En oikeen ymmärrä miksi pitäisi edes nukahtaa yksin, kaikista enitenhän sitä läheisyyttä usein kaipaa unille mennessä, joten miksi ei saisi sillon kun tarvitsee..

  Herää yöllä 1-4 kertaa, mutta nukahtaa Heti uudestaan ja vaihtelevasti nukkuu omassa sängyssään tai perhepedissä <3

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   9.9.2015, 22:18

   Ei olla ikinä nukutettu viereen, joten ei olisi mitään järkeä aloittaa sitä tapaa :). Eri tavat käy eri lapsille :).

   1. Juu kukin tyylillään. Halusin vain kertoa meidän kiintymysvanhemmuus tyylisen tavan. Mukavaa syksyn jatkoa sinne teille!

    1. Tiina / Fit Fat Mama
     10.9.2015, 09:21

     Hyvää syksyä siullekin 🙂

     1. Meillä kans nukkuu vielä perhepedissä 1,8v 🙂 Luulen että senkin takia meillä nukuttu aina täydet yöt, pieniä poikkeuksia lukuunottamatta. Saa nähdä koska viitsii omaan sänkyyn opettaa:D

 2. AsphaltRose
  10.9.2015, 01:12

  Meidän poitsu on kanssa päälle 1,5 vuotias ja oon vähän alkanut miettimään tota lasten sänkyä. Aina tuun kuitenkin siihen tulokseen että ei todellakaan vielä, poitsu on niin menevää sorttia ettei nukahtaisi ikinä, enkä uskaltaisi kyllä jättää poitsua yksin huoneeseenkaan jos pystyisi kiipeämään sängystä itse pois (nimimerkki tänään päiväkodissa tapaturmapaperin kirjoittaneena kun poitsu veti naama liusun hiekalla). 😀 Lisäksi poju pyörii ihan hirveästi yöllä ja onkin yleensä siellä ihan ylösalaisin että pitäisi olla myös kunnon turvareunat sängyssä. Ehkä mietin asiaa siinä kahden ikävuoden jälkeen taas. 🙂 Minkälainen lastensänky teillä muuten on?

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   10.9.2015, 09:24

   Alussa varmaan sit teilläkin on sängystä karkailua :D. Ainii huomaa etten oo mikää sisustus bloggaaja kun en oo ees kuvannu sänkyä hups,ikean sellane perusvalkee,en muista nimee :). Me pidettiin patjan aika pitkään sängyn vieressä kun kerran Eetu tumpsahti sängystä alas :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *