TAAPERON KUULUMISIA

Kivaa sunnuntaita, ihanaa kun paistaa aurinko <3. Sieltä se kevät tulla jöllöttää, saa kaivella kohta aurinkolasit päähän. Viime vuonna ostin elämäni ensimmäiset kunnolliset aurinkolasit, yleensä olen tyytynyt parin euron pilipaleihin. Tyhmää sinällään kun piilolinssien käyttäjänä olisi tärkeää suojata silmät hyvin. No se aurinkolaseista, halusin tulla höpöttämään hieman meidän perheen junnusta. Ensimmäistä kertaa tänne FitFashionin puolelle blogimuuton jälkeen ystävänkirjahaastetta lukuunottamatta.

gapkids

IMG_0641

 

Eetun kuulumiset ja postaukset ovat tarkoituksella vähentyneet huomattavasti sen jälkeen kun hän täytti vuoden. Vauvat on miun mielestä ”vaan” vauvoja, heillä ei vielä niin vahvaa persoonaa tai olemusta niin pienenä. Vuoden jälkeen vauva vaihtui Taaperoksi, taidot ja luonne otti enemmän omaa suuntaansa ja suljin häneen liittyviä asioita enemmän pois. Deletoin 1-vee synttäreiden jälkeen kaikki ensimmäisen vuoden kehityspostaukset omiin word-kansioihini. Selailin niitä juuri tällä viikolla ja oi että mitä muistoja. Onneksi tein päätöksen aloittaa blogin kirjoittamisen! Suosittelen kaikkia muitakin mammoja kirjaamaan ylös niitä lapsen juttuja, jos ei julkiseen blogiin, niin vaikka omiin kansioihin. Miulla on ainakin niin kanan muisti etten ulkomuistista muista lähes mitään tuon vuoden tapahtumia, mutta kun luin postauksia niistä, vauvavuoden niin hyvät kuin huonot muistot pälkähtivät mieleen.

Kuten kerroin, minimies oli tämän viikon varahoitopaikassa hiihtoloman takia. Normaalisti miehen vuorotyön takia saamme hoitoajan suunniteltua niin ettei Eetun tarvitse olla edes 8-tuntia päikyssä, mutta nyt hän joutui olemaan minun työvuoroni mukaan -eli yli 8-tuntia. Sen takia, koska varahoitopäikky oli kauempana, enkä olisi pyörällä häntä voinut lähteä viemään. Normaalisti kuljen työmatkat aina pyörällä ja pyrin muutenkin saamaan paljon hyötyliikuntaa passiivisen istumatyön takia. Jotenkin kroppa raskauden jälkeen ei enää siedä niin hyvin istumista ja selkä on ollut koetuksella tämän viikon kun en ole päässyt salille.

IMG_0633

Paita Gap / Housut Molo / Sukat Pampersin vaippakoodeilla :D. Noi on iha tosi hyviä!

IMG_0629b

Minimies tykkää olla päiväkodissa ja hänellä on siellä kivasti kavereita. Viedessä tulee vieläkin silloin tällöin itku, mutta harvemmin. Päivähoidon aloittaminen meillä ei ollut mitään ruusuista todellakaan…viime syksynä vaihtui hoitopaikka toiseen miun työpaikan vaihdoksen takia ja vaihto menikin onneksi aika hyvin. Normaalisti hän on siellä joka toinen viikko 4-päivää ja yhtenä päivänä Anoppi tulee meille poitsua katsomaan. Olen myös itse silloin tällöin palkattomalla vapaalla ja Eetun kanssa silloin kotona. Yleensä 1-2 kertaa kuussa. Silloin köllötetään pitkään sängyssä ja luetaan kirjoja, käydään vaikka kaupungilla tai ollaan vaan. Arkena kun ei normaalisti nähdä niin paljoa, mikä on aika surullista. Meillä oli tosi hauskaa kerrankin kun käytiin kahdestaan kaupungilla. Kekäleessä kokeilin vaatteita ja Eetu oli makutuomarina, sitten käytiin Arnoldsissa donitsilla ja minikin sai maistiaiset. Hengailtiin Isossa Myyssä hetki ja käppäiltiin kotiin. Sellaista kiireettömyyttä kun olisi osannut arvostaa vauvavuotenakin enemmän.

Nyt näyttää uhkaavasti siltä, että pikkumies alkaa pikkuhiljaa jättää päiväunia väliin. Äiti ei ole tästä yhtään innoissaan. Eilen nukahti autoon ehkä 10minuutiksi, eikä nukkunut päikkäraikaan yhtään ja tänäänkin huhuili vaan huoneestaan että lähdetään Mummon luokse. Kyllä noin pieni vielä tarvitsee unia -ja itsekkäästi sanottuna mie kaipaan edelleen viikonloppuisin sitä että saan keskittyä vaikka blogin kirjoittamiseen valoisan aikaan. Ajatuksetkin lentää jotenkin paremmin kun ainoa valonlähde ei ole tietokoneen näytön himerrys.

tb 2-vuoden takaa <3
tb 2-vuoden takaa <3

Eetu puhuu jo melkoisesti ja mies on kohta hätää kärsimässä kun taloudessa on kaksi höpöttäjää haha! Laulut ja lorut tarttuvat helposti päähän ja perjantaina rallatteli ”mitähän tittua” kun Sanniin biisi tärähti soimaan radioasta. Nice. Jännä vaikka olen itse Kiroileva Äiti, tuhmat sanat ei ole tarttunut Eetuun, mutta sitten kun kuuli laulettuna niin jäi korvamadoksi. Tuiki tuiki tähtönen ja Muumilaulu on myös yhdet vakkarirallatukset.

Ensi viikolla Eetu täyttää jo 2½ vuotta <3.

 

Mitä teidän 2½ veille kuuluu? Nukkuvatko he vielä päiväunia?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA

Kommentit (8)
 1. Ihana postaus, kiva oli lukea teidän muksun kuulumisia. ^^ Meillä muksu on myös useimmiten 4 päivänä viikossa hoidossa ja ei tarvitse ihan kahdeksan tuntisia päiviä olla, kun ollaan saatu järjestettyä työt ja haut aika hyvin. 🙂

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   15.3.2016, 10:23

   Kiitos Milla :). Kiva oli pitkästä aikaa kirjoitella Eetusta.
   Teillä kuulostaa kivalta systeemiltä tuo 🙂

 2. Meillä poitsu lopetti jo ennen 2 vuotta päikkärit (kotipäivinä), ja muistan kyl sen tuskan kun tajusin et omaa aikaa on enää illalla…! Tsemppiä! 😀

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   15.3.2016, 10:23

   Huh Eetu onneksi nukahtikin tuolloin kun kirjoitin postausta :D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *