Taaperon imetyksen lopettaminen

Taaperon imetyksen lopettaminen on nyt tehty. Imetystä kesti melkein 1-vuoden 11-kuukautta, eli melkein tupla-aika verraten esikoisen imetystaipaleeseen. Hänen kohdallaan lopetin imetyksen viikkoa vaille vuoden.

Tulin kertomaan miten meidän Taaperon imetyksen lopettaminen sujui ja miten se toteutettiin.

Jätin päiväimetykset pois jo viime vuonna ja melko pitkään tissiteltiin enää ennen yöunia ja yöllä neiti mönki jossain vaiheessa vieriin ja lupsutteli maitoa. Monesti en edes herännyt siihen vaan hän saattoi lupsutella montakin kertaa yössä.

Iltaisin hän odotti onnellisena hetkeä kun saa maitoa. Iltapalan jälkeen alkoi huutelu ”Äitin tittiiiii”. Jos Miina olisi saanut päättää, imetys olisi jatkunut vieläkin pidempään. Lopetus päätös lähti siis omasta aloitteestani.Imetys oli neidille todella tärkeää ja olihan se ihanaa itsellekin kun meillä oli oma juttu. Koin kuitenkin, että nyt on aika lopettaa. Aikarajana pidin muutenkin 2-vuotta, joten ajoitus oli siinäkin kohdalla oikea.

Mies lähti lasten kanssa mökille ja jäin yksin kotiin. Tissi oli neidille niin tärkeää, joten haluttiin katkaista peli kunnolla poikki niin ettei lapsi nää minua pariin päivään.

Viimeinen imetyskerta oli neidin päiväunien jälkeen sunnuntai päivällä. Istuttiin sohvalla ja poikkeuksellisesti annoin päivätissiä. Istuttiin sohvalla, taustalla soi Lauri Tähkän biisi radiosta ja Miina otti viimeiset huikat.

Sunnuntai yönä Taapero heräsi n. 01 aikaan ja veti hirveet huutokilarit. Potki ja raivosi. Mies sai rauhoitettua ja toisen kerran  heräsi 04  aikaan ja laantui nopeasti kun mies sanoi, että Eetu nukkuu.

Toisena yönä neiti yllätti ja nukkui melkein koko yön. 04 aikaan heräsi pyöri ja puolisen tuntia ja sanoi pari kertaa äitiii. Sitten käpertyi isänsä kainaloon ja nukahti uudelleen.

Kolmantena yönä heräsi 02 hetkeksi raivoamaan sitten nukkui 07 asti.

Neljäs yö oli kotona. Siirrettiin lapset nukkumaan samaan huoneeseen nukkumaan. Neiti nukkui siis aikaisemmin meidän huoneessa, mutta jatkossa nukkuu veljensä kanssa samassa huoneessa. Luettiin iltasatu jonka aikana Miina raivosi n. 5-minuuttia. Silittelin häntä joka rauhoitti. Iltasadun jälkeen mies jäi nukuttamaan. Taapero heräsi 01 aikaa itkemään ja kävin silittelemässä hetken johon hän rauhoittui. Toisen kerran heräsi 5.30 ja otin viereen nukkumaan. Olin laittanut urheiluliivit päälle ettei tyttö yritä heti kiskoa tissiä esiin, mutta hetken raivoamisen jälkeen rauhoittui eikä edes kiskonut paitaa.

Viides yö oli toinen yö kotona. Iltasadun aikaan raivosi vähän aikaa, mutta vähemmän kuin edellisenä iltana. MIINA NUKKUI KOKO YÖN HERÄÄMÄTTÄ! Vähän oli aamulla wtf olo. Toivottovasti tämä taival jatkuu yhtä hyvin eteenpäin.

Imetys on nyt siis virallisesti lopetettu. Ihme kyllä ei ole oikeastaan edes haikea olo.

Siinä mielessä tuntuu haikealta, että nyt viimeistään ymmärrän ettei meillä ole enää vauvaa. Olen todella ylpeä itsestäni ja kropastani, että se pystyi imetykseen melkein 2-vuoden ajan <3.

Miten teillä meni imetyksen lopetus?

Lue myös

Nämä asiat imetyksessä yllätti

Imetyksen vähentäminen

SEURAA MAMAA
Facebookissa / Instagramissa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *