Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Taapero oppi kävelemään!

Oumaikaad. Nyt sitä menoa ja meininkiä on sitten sillä viisiin, että. Meidän Taapero oppi kävelemään! 

Ensimmäiset askeleet neiti otti paria päivää vaille vuoden. Alussa askeleet olivat ihan ykkös, kakkoskertoja. Saattoi olla monta päivääkin ettei hän töpsytellyt menemään lainkaan.  Konttasi vain tuttuun ja turvalliseen tyyliin. Kävin mammakaverin luona kylässä jolla on Miinaa kahta viikkoa nuorempi tyttö. Kaverin muksu käveli pikkumatkoja eteenpäin ja kaksi päivää siitä – Miina rupesi kävelemään matkoja! Pari ensimmäistä päivää matkat oli pieniä; eteisestä olohuoneeseen. Olohuoneesta veljensä huoneeseen. Parin päivän tuumailun jälkeen neiti näpsä otti turbovaihteen päälle ja mennä hönttäisee kuin vanhakin tekijä <3. Nyt konttaus on lähestulkoon jäänyt kokonaan.

Niin ihanan näköistä kun tuollainen minimimmi kävelee, en kestä. Nämä on sellaisia hetkiä, jotka jää ikuisesti sydämeen ja verkkokalvoille. Jos on paha päivä ja kiukuttaa, katsoessani Miinaa joka kävellä töpsyttää hymy suussa tulee pakostikin parempi mieli. Tulipa lässysti, mutta kävelemään oppiminen on kuitenkin iso juttu. Meillä ei ole enää vauvaa.

Taapero oppi kävelemään kunnolla 13-kuukauden ikäisenä. Osaamista olisi ollut jo aikaisemmin, mutta vauvakaverilta saatu tsemppi sai Miinan varmasti ajattelemaan, että ”hitsi kun tuokin osaa, niin nyt miekin!”. 

Sisällä kävely menee hirmuista vauhtia, ulkona kengät jalassa rauhallisempaa tahtia. Ulkona meininki on hieman tahmeampaa, mutta etenee kuitenkin.

Arki on muuttunut omalta osaltaan paljon hektisemmäksi kävelemään oppimisen jälkeen. Uusi taito on tuonut myös paljon rohkeutta. Aikaisemmin neiti lähinnä roikkui miun jalassa kiinni, nyt pitää olla huhuilemassa vähän väliä missä neiti luuraa haha!

Kävelytaidon lisäksi myös kiipeilytaidot ovat valitettavasti parantuneet. Kirjoitin juuri meidän eteisen muutoksesta kun sain sinne toivovani eteispenkin. No, kippas kappas -meidän pitikin jo laittaa lipastot päällekkäin ettei neiti pääse enää kiipeilemään lipaston päälle. Myös miehen kajarin päälle on kiva kiivetä, veljen sänkyyn, veljen lipaston päälle ja vaikka mihin.

Kävelytaito on tuonut myös tumpsahduksia matkaan, mutta se kuuluu opetteluun. Vaikka välillä tuntuu, että huvittaisi koko muksu laittaa kuplamuoviin haha! Esikoisen aikaan ei ollut niin paljon tönttäilyjä, neiti on sellainen menijä, että huhhutihui.

Mm. kauppareissut on nykyisin astetta hektisimpiä kun minimimmi ei viihdy enää sylissä, vaan haluaa kävellä itse. Laskin hänet kaupassa maahan. Karkasi jonnekin ja menin perään. Otin syliin, alkoi heti potkiminen ja kiukkuaminen. Olin kassalla ja laskin maahan jotta sain maksettua. Miina karkasi takaisin kaupan puolelle. Otin syliin, taas potkiminen ja huuto. ”No okei, vielä kerran pääset maahan, mutta nyt älä karkaa”. Ja neiti näpsä karkasi henkilökunnan taukotilaan :D.

Niin ihanaa, vaikka toisaaltaan niin haikeaa.

Minkä ikäisenä teidän bebet oppi kävelemään? Tuliko alussa köpsähdyksiä?

Lue myös:

Miina 1-vuotta

1-vuotissynttärit

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (6)

 1. Haaveita ja hauiskääntöjä / Emma

  Onnea Miinalle hienosta saavutuksesta! <3 Miekin juuri yksi päivä katselin, kun joku pieni lapsi tepasti niin söpösti, kun oli varmaan juuri oppinut kävelemään!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Miina kiittää :). Joo se on kyllä ihanan näköistä kun pieni kävelee hih

 2. Memmi

  Redissä on kyllä selkeät taulut hisseissä ja niissä kerrottu mikä kauppa missäkin on 🙂 sieläkin myös hyviä ravintoloita ja katolla leikkipuisto!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos paljob vinkistä :). Leikkipuistossa pitää kyllä käydä, siitä en tiennytkään

 3. Nappi

  Oi pienet on niin ihania kun alkavat kävellä 🤩. Meillä on molemmat lähteny vajaa 9kk kävelemään niin todellakin kopsahduksia tuli. Ja kiipeily kiipeily ja kiipeily on kivaa.. Varsinkin kun oppii vetämään esim. Keittiöntuolin ja sitä kautta ottamaan sivipöydältä jotain. 😜 Kävelyyn oppiminen on niiin selkeä ”vauvavuoden loppumis” juttu. Tsemppiä sinne 💕

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oi teillä on aikaseen opittu kävely taito :). Kiipeily on kyllä aikamoista…apua en odota tuota, että Miina oppii ton tuolitempun 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.