SYÖMINEN ILMAN NIPOTUSTA

Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen voin todeta: Syön ilman nipotusta ja stressiä. Ja däm kun tuntuu hyvältä!

 

 

Quornkastiketta

Hesburgerin juustoateria ranskalaisilla+pikkuporkkanoilla

Vähähiilarista, vähäsokerista, vähärasvaista vähä sitä ja tota on tullut kokeiltua. Kun töissä kollega kysyi annostani katsoessa karppaanko minä kun annoksessa ei ollut riisiä tai muutakaan, naurahdin ja totesin riisin loppuneen, joten sen takia annos ilman sitä. Silloin tajusin kunnolla, että nyt en noudata mitään ruokavaliota.

Maitotuotteita olen vetänyt joskus ihan hitokseen, rahkaa tyyliin puoli kiloa päivässä ja päälle isot kasat raejuustoa. Kunnes tuli kyllästyminen ja vähensin niitä radikaalisti. Nykyisin syön maitotuotteitakin, mutta huomattavasti huomattavasti pienemmissä määrin. Jos tekee mieli raejuustoa, voin sitä ostaa. En syönyt varmaan puoleen vuoteen yhtään raejuustoa, mutta raskaushimoihin tuli yht’äkkiä mieli kaurapuuro raejuustolla ja maistuipa hyvältä pitkästä aikaa.

Vaihtelun vuoksi kokkailemme silloin tällöin kasvisruokia ja olemme kokeilleet härkistä yms. lihan korviketta, mutta liha on 99%:sti proteiinin lähden jota käytän ruuissa.

Kasviksia syön liian vähän ja herkkuja välillä liikaa. Puoli kiloa päivässä rehuja täyttyy vain harvoin. Olen miettinyt keinoja joilla lisätä helposti kasviksien osuutta ruuissa, ihan babynkin ravitsemuksen takia. Mutta en jaksa ressata siitäkään liikaa.

Perjantai-illan pitsaa. Kuvassa 1 pala, oikeasti söin 3 tai 4.

Lauantai-aamuna munakasta tomaatilla ja puuroa mehukeitolla+marjoilla

Markkinoiden saldoa. Sipsejä, lakuja, viineri, lihoja ja karpalomehua. Kaikkea söin jonkinverran.

Pinaattilettuja omalla reseptillä.

Jätti-isoja paloja kakkua.

Banaanilettua paistettuna vohveliraudalla.

Tortillalasagnea.

Tonnikalasalaattia.

Mustavalkoinen ajatteluni on rentoutunut vihdoin. Jos iskisi yht’äkkinen roiskeläppä tai vanukashimo, voin sitä ostaa kaupasta ilman sen suurempia ou mai kaad ajattelua. Luultavasti kumpikin maistuisi ihan hirveälle, mutta jo ajatuksena antaa itselleen tarvittaessa löysää on puhdistava. Jos tekee mieli herkkua arkena, senkun. Pari vuotta sitten Tiinalle kun tuon olisi sanonut, niin olisin heristänyt sormea itselleni soo soo, älä vaan sorru. Terveellinen ajattelumaailma on terveellä tavalla nyt mukana ruokailussa. Teen sekä oikeita, että vääriä valintoja ja se on just fine.

Miten tarkkaa ruokavaliota sinä noudatat? Onko siellä muita aikaisempia mustavalkoisia ajattelijoita, jotka ovat opetelleet löysäämään otetta?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (10)
 1. Faijahommia
  3.4.2017, 21:54

  Hyvä asenne 🙂
  Pinaatti on todella hyvä ja ravitseva lisuke. Sitä voi laittaa mukaan ruokaan kuin ruokaan ja uppoo kaikille 🙂

  https://faijahommia.fi/

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   3.4.2017, 22:34

   Kiitos,mieki tykkään kun voi olla rennommalla asenteella :). Pinaatti on ihanaa,harmi kun meidän miesväki ei oikein perusta siitä,aina välillä yritän ujuttaa sitä ruokiin 😀

 2. Hyvä kirjoitus! On kyllä todella tervettä jokaiselle joskus höllätä! Toki se voi olla vaikeaakin tiukan ruokavalion jälkeen! Itse pudottelin viimeiset raskauskilot fitgatmin fitmamalla. Siinä ruokavalio on sellainen, jota voi periaatteessa jatkaa pitkäänki. Huomaa, kuinka sitö kangistuu niihin kaavoihin. Välillä pitää ihan päättää, että nyt repästää ja tehään jotain ihan ”ei sallittua” ruokaa ja leivotaan vaikka pullaa. 😀

  Mutta raskauden aikana ei kannata tosiaan reissata liikaa. Lisääntyiskö kasvikset, jos tekisit kerran päivässä kulhon salaattia tai keittäsit ruokien yhteyteen pussin pakastekasviksia? Meillä kolmen syöjen perheessä kasviksia kuluu paljon, kun niitä on joka ruualla tarjolla 😊

  rakkaudestahyvinvointiin@blogspot.fi

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   4.4.2017, 13:13

   Joo on vaatinut kyllä iteltänikin tämä höllääminen :). Mie olin joskus FitFarmin Litellä, mutta ei ollut itselle hyvä kun tuntui liian rajoittavalta ja kun kilojakaan ei ollut oikein mitä tiputtaa. Ruuan yhteyteen yritän just hyödyntää pakasteitakin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *