SUUNNITELMA SÄÄSTÖKUUKAUTEEN

Vuosi sitten pidimme helmikuussa säästökuukauden. Tavoitteena oli saada rahaa säästöön tulevaa muuttoa varten, sekä ulkomaanmatkakassaan. Tarkkaa säästösummaa en muista, mutta kuukaudessa saatiin tehtyä iso parannus varsinkin ruokakustannuksissa.

Myös tänä vuonna pidämme säästökuukauden ja tässä suunnitelma säästökuukauteen. Matkakassa on jo säästetty, tällä kertaa tavoitteena kerryttää kassaa tulevaa kodinhoidontuki pätkää ajatellen.  Aloitin säästämisen vauvavuotta varten jo hyvissä ajoin ja pottia on laskennallisesti tarpeeksi, mutta haluan saada kerrytettyä pesämunaa vieläkin lisää. Poikkeuksena on kampaajalla käynti jonka varasin jo aikoja sitten sekä ystävänpäivä miitti kavereiden kanssa, mutta muuten pyrin elämään kuukauden mahdollisimman edullisesti.

Tässä suunnitelma miten saan säästettyä rahaa kuukauden aikana

Otan facebookissa lastenvaate kirpputoriryhmien ilmoitukset pois päältä. Useimmista ryhmistä olen sen tehnyt jo, mutta joistakin tulee vielä feediin ilmoituksia. Saan välillä joistain tietyistä vaatteista must have fiiliksen ja metsästän niitä sitten kaikista mahdollisista ryhmistä. Sellaisia must haveja miulla oli vauvalle papun pinkit paikat, papun mustat paikat sekä gugguun kaksiväri legginsit. Viime viikolla sain noista metsästettyä viimeisimmät joten jej! Nyt hyvillä mielin pystyn ottamaan ilmoitukset pois käytöstä. Eli ei lastenvaate ostoksia.

Ei noutoruokaa. Emme kyllä kovin usein syö noutoruokia, mutta viime viikolla syötiin extempore lounaaksi kebabrullaa. Aamusta kävin äiti-vauva jumpassa, joten oli kyllä todellakin sellainen Fit Fat päivä haha!

Ei kosmetiikkaostoksia. Välillä useasti tulee ostettua jotain pientä kivaa, kuten vaikka hyvän arvostelun saaneen silmänympärysvoiteen tai peiteaineen.

Ei extempore ruokaostoksia. Itse käyn kaupassa aika harvoin, mutta silloin kun käyn, mukaan voi tarttua helposti jotain pientä. Mieleen tulee esim. viime viikolla ostin lakritsijauhepäällysteisiä taateleita. Oli muuten ihan älyttömän hyviä! Tämä kohta on varmasti miehelle se suurempi ongelma.

Ei verkkokauppa pörräilyä. Eikä tori.fi seikkailuja. Ostin edellisen kerran extempore tori.fi:stä calvin kleinin paidan (joka ei ole vieläkään tullut postissa voi ärrr) ja spartamoresta Håglöfsin takin. Takki on kyllä ihan superihana ja aikuisten oikeasti tarvitsin kevyt untsikan.

Ei sisustusjuttujen surffailua netissä. Miulla on nyt sellainen kausi, että huvittaisi hirveästi opetella sisustamaan ja tuntuu, että joka huoneesta löytäisi jotain mihin haluaisi jotain pientä tai isompaa juttua. Ei siis sisustussurffailua jottei tule tehtyä vahingossa mitään tilauksia. Mutta toisaaltaan voisihan sitä etsiä inspistä?

Ruoka

Ruoka on yksi isoin meno-erä, joten siitä ihan erillinen väliotsikko. Ostosreissuihin ja ruokalistan tekemiseen pitää kiinnittää vieläkin enemmän huomiota. Normaalistikin suunnitellaan ja käydään kerran viikossa isosti ruokakaupassa, mutta nyt pitää miettiä vielä enemmän.

Ei erikoisjuustoja. Ei siis aurajuustoa, fetaa, parempaa normijuustoa.

Ei leikkelettä leivän päälle.

Tuorekasviksista katsotaan mahdollisimman edullinen vaihtoehto. Ostetaan yleensä kirsikkatomaatteja, salaattia, kurkkua sekä paprikaa. Kaikkia kasviksia ei tulla tietenkään poistamaan, niissäkin se kilohinta merkitsee eniten.

Maustamaton edullisin jogu.

Marjoista ei luovuta, mutta niitä vaikka 1 laatua, kuten isossa pussissa mustikoita joissa kilohinta edullisempi.

Jos myyn vaikka pieniä lastenvaatteita ja niistä tulee käteistä, sen voi käyttää kirpparilla käymällä, mutta korttia en vinguttele mikäli kirpparilla käyn. Joka kuukausi ei välttämättä tule edes käytyä, mutta tein muutaman huipun löydön edellisellä kerralla, joten kynnys extempore käyntiin on matala.

Katsotaan miten käy! Toivottovasti kasaan kilahtelee mahdollisimman paljon. Pidättekö tekin välillä säästökuukausia? Mikä on omalla kohdallasi ”pahe” joka vie rahaa?

Lue myös: Säästövinkkejä: Kilpailuta palvelut

Säästövinkkejä: Ruoka

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (18)
 1. Ihanko todella lapsiperheessä säästämistä on jättää kasvikset ostamatta, että se tomaatti ja paprika on ne menoerät jotka poistamalla säästöä kertyy? Nyt valoja päälle taas.

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   31.1.2018, 13:37

   Tuossa juurikin pohdin että millä lailla säästöä eniten tulee 🙂 Ei tietenkään kaikkia kasviksia poisteta .kilohinnat ja kaikki sellaiset vaikuttaa.Valot on päällä kyllä.Monta muutakin kohtaa oli tuossa pohdittuna.

 2. Pakko kans todeta, että jos kerran vuodessa pitää pihistellä niin että jää puolet vihanneksista kauppaan niin ehkä kannattaisi miettiä esimerkiksi koko vuoden lastevaatebudjettia..? Siis oikeasti ihan kaikella ystävyydellä, mutta mun mielestä ihmiset käyttää nykyään ihan hurjia summia lasten merkkivaatteisiin, mitä sunkin blogissa vilahtelee. Kuukauden pihistelyn sijasta itse ehkä tuossa tilanteessa miettisin vuositason budjettia ja sen kautta lähtisin pitkäjänteisesti tekemään säästöjä. En pihistelisi paprikan kohdalla.

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   31.1.2018, 14:10

   KAikkia kasviksia ei missään nimessä tulla poistamaan, niissäkin se kilohinta on tärkein -muokkasin tuon tekstiinkin jotta väärinkäsityksiltä vältytään muiden osalta. Ollaan pidetty useina vuosina säästökuukausia ja ikinä ei olla jätetty kaikkia kasviksia todellakaan pois. Tämä oli nimenomaan suunnitelma ja ajatusten kirjoitusta ylös, kilohintojahan ei voi tietää ennen kauppaa.

   Lasten merkkivaatteista on mielipiteitä puolesta ja vastaan. Itsehän ostan varmaan 80%:sti käytettynä lastenvaatteet sekä alennuksista. Normihinnoilla melko harvoin, riippuen tuotteesta. Merkkivaatteilla on myös huomattavasti isompi jälleenmyynti arvo; jos ostan vaikka käytettynä mini rodinin housut, myyn ne eteenpäin lähes samalla hinnalla kuin itse ostaessani. Jos sen sijaan ostaa vaikka Name itin, lindexin tmv vaatteen joka maksaa uutena esim. 9,90e -kun sen myy, saa ehkä 3e jos sitäkään. Pitkäjänteistä säästämistä olen tehnyt kuten postaukseen kirjoitin,monta tonnia. Tämä säästökuukausi on rutistus jossa kaikki kulut yritetään minimoida :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *