Sunnuntain selkäreenii

Eilen kävin reenailemassa selkää, takaolkapäitä ja habaa. Aikaisemmin en tykännyt yhtään tehdä selkää, koska ajattelin että eihän se edes näy minnekään. Pyh pah, selkähän näkyy aina toppia pitäessä. Varsinkin kun miulla on lapaluussa tatuointi, joten ihmisten katseet kohdistuu sinne suuntaan helpommin.

Takaolkapäitä en oo säännöllisesti treenaillu kovinkaan pitkään, koska luulin pitkään että olkapää on vaan se, mikä näkyy etupuolella. Todellisuudessahan olkapäässä on monta eri kohtaa (etu, taka ja sivuolkapää) , joita jokaista pitäs treenailla tasapuolisesti jos haluu kunnon olkapäät. Ensimmäisenä salilla väänsin selkää.

  Tällä kertaa tajusin ottaa salin puolelle vetoremmit mukaan ja huomasin heti alataljaa tehdessä, että kyllä kannatti! Sai keskitettyy ajatuksen selkään, eikä siihen että käsiin sattuu. Energyllä on kaksi eri alataljalaitetta käytössä ja ite tykkään paljon enemmän goljat-merkkisestä masiinasta. Toinen alatalja löytyy nk. akka puolelta.

Alataljan vetelyn jälkeen oli vuorossa ah niin ärsyttävät takaolkapäät. Ärsyttävät siksi, koska ne on niin heikot. Pienillä painoilla mentiin ja viimeset toistot meni hammasta purren.Tein ne tällä kertaa smith:ssä, viime viikolla tein vapailla painoilla.

Ohjelman mukaan selällä olisi pitänyt jatkaa, mutta ylätaljan ollessa vieläkin varattu hyppäsin tekee hapoja.  Ekana vasarakäännöt käsipainoilla jonka teen yleensä penkillä istuen, mutta penkit oli varattu, joten menin venyttelypuolelle tekemään hapoja seisten. Pari ekaa sarjaa tein pienimmillä painoilla, mutta pitemmillä toistoilla kun viime viikolla. Viimeseen sarjaan isommat painot ja vähemmän toistoja. Vasarakäännöt on miulle suht uus tuttavuus ja suosittelen ehdottomasti.

 Hauista tein seuraavaks veivaamalla niitä kippuratangolla seisten. Jokaiseen sarjaan sain lisäiltyy painoja, tosin viimesessä sarjassa toistoja en jaksanu kun 8. Ennen tein hauista isommillakin painoilla, mutta en kiinnittäny ollenkaan huomiota lasku vaiheeseen. Kun lasku vaiheen tekee ajatuksella, on tuntumakin sen mukainen. Monta kertaa  salilla on teinipojat vääntäny hervottomilla painoilla hauista ja heilunu kuin heinämiehet välittämättä ollenkaan laskuvaiheesta, koska kovat jätkäthän vääntää isoilla painoilla, haha.

Just kun olin kippuratangon laskenu käsistäni ja ajattelin pääseväni goljat ylätaljaan niin joku nappas sen miun nenän edestä. Kuinka ärsyttävää! Onneksi akkapuolen ylätalja oli vapaana. Ensin kolme sarjaa leveellä otteella jonka jälkeen 3 sarjaa kapeella otteella. Kapeessa otteessa tein myötä-ja vastaotteella.Yhden myötäotteella ja kaks vastaotteella. Perus jeesii, ärsyttää tosin kun tuntuu ettei ylätaljan painot kehity mihinkään suuntaan.

perus pukkari pose :D.

 Alatalja
3 x 12/34kg
Takaolkapäät smithissä
12/10kg
10/10kg
10/10kg

Hauis vasarakäännöt k.painoilla seisten
12/16kg (2x 8kg)
12/16kg (2x8kg)
10/18kg (2x9kg)
Hauis kippuratangolla seisten
12/17kg
10/19,5kg
8/22kg
Ylätalja leveä ote
3x 12/35kg
Ylätalja kapea ote
12/35kg
12/35kg
10/40kg
+ Hapat meni hyvin ja sain hyvän tuntuman
– Takaolkapäät argh miten ne on nykyisin niin heikot

Tunti olikin jo mennyt ja eikun kotia polkemaan. Poika nukkui, joten räpsäsin vielä muutaman kuvan.

                                                           
                                                                    Toppi Reebok
                                                                    Housut Adidas

Sain myös tällä viikolla tilaamani paketin Fitnesstukusta ja kun tilauksen hinta ylittää tietyn määrän, saa valita jonkun kylkiäisen. Valitsin Fitnesstukun t-paidan, joka olikin yllättävän hyvä.

 Whey-80 protskuu oon käyttänyt aikaisemminkin ja tällä kertaa uutena makuna itselleni Vanilla/Pear.
 Oli muuten tosi hyvää :). 

Goodlife patukat oli huikeessa tarjouksessa ja yhden patukan hinnaksi tuli n. 70 senttiä, mikä on todella halpa verrattuna siihen , että monesti perus proteiinipatukka kaupassa maksaa n. 2 €.
Blueberry delight :ia en ollut aikaisemmin maistanu ja oli melkeimpä liian hyvää, ei uskoisi sen olevan proteiinipatukka :D.
  Syöttekö itse proteiinipatukoita?

Loppuun kuva meidän ei-ihan sylikoirasta :D.

-Tiina

Kommentit (2)
 1. Henna-Riikka
  26.11.2013, 14:19

  Hei! Kiva blogi siulla! Muutenkin mukava lueskella muiden energyläisten kuulumisia. Aika usein taidetaan myös treenailla vieläpä samaan aikaan 🙂

  Heh, ítselläkään ei kovin pitkä aika ole kun aloin treenaamaan tietoisesti olkapään eri osia. Kyllähän ne toki perusliikkeillä kuten pystypunnerruksella rasittuu, mutta on tuo kohdentaminen tosiaan järkevää. Aluksi tuntui ihan toivottomalta kun tuntu ettei niillä jaksa mitään painoja liikutella. Nyt ovat onneksi kehittyneet jo. Ootko taljassa kokeillu takaolkapäitä treenata? Ite saan siinä parhaan tuntuman 🙂

  Salilla nähään! Mukavia treenejä 🙂

 2. Moi ja kiitos :)! Joo niin ollaan oltu samaan aikaan ja oonki kattonu siusta et huomaa et tuo tyttö reenaa tosissaan :).
  Itseasiassa oon monta kertaa kattonu ku jotkut on tehny taljassa takaolkapäitä, mut ite en oo kertaakaan kokeillu.
  Joka kerta ku ois huvittanu kokeilla, on joko taljat ollu varattuina tai salilla tosi paljon populaa etten oo kehannu ruveta säätämään jos teenki sen väärin :D.

  Miepä rupeen seurailee siun blogii :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *