Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

STRESSIN VAIKUTUS ULKONÄKÖÖN

Lievä stressi on terveellistä, se buustaa ihmistä parempiin suorituksiin ja onnistuessaan siitä tulee kiva fiilis. Mutta kun stressi menee liian pitkälle, se vaikuttaa henkisen hyvinvoinnin lisäksi myös fyysiseen hyvinvointiin kuten itselleni kävi viime vuonna.

Hiusten lähtö, suolistovaivat, iho-ongelmat, sydämen tykytykset sekä paniikkikohtaukset. Löysin aika herättäviä kuvia joissa tilanne kun stressilevelit oli päällä ja rajusti, verrattuna tilanne tähän vuoteen.

Muistan kommentin blogiin niiltä ajoilta ”miksi ihosi on niin vanhan näköinen ja hiuksesi rasvaiset?”. Osasyy oli nimenomaan se stressi ja sen vaikutus ulkonäköön. Pikemmittä puheitta;

Miten stressi vaikutti omaan ulkonäkööni?

Iho oli huonommassa kunnossa. Näytin myös paljon vanhemmalta.

Tänä vuonna

Stressitilassa kroppani oli myös aika kuikelo.

Laiha, kaunis? Luinen ja kuivunut pikemminkin.

Verrattuna tähän vuoteen

Tuossapa vierekkäin vielä perinteiset kökkölaatuiset #selfiet

Stressin vaikutusta terveyteen vähätellään. Kun se aikuisten oikeesti mene yli, siinä ei ole mitään hienoa.

Vai mitä mieltä olet kuvista, herättikö sinuakin? Oletko itse huomannut stressin vaikuttavan mielen lisäksi myös sinuun ulkoisesti?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (6)

 1. Hanna

  Saaa mieltä ja saman kokenut. Olet tosi kaunis ja hienoa, että olet saavuttanut tasapainon. 😊

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Hanna :). Ikävä kuulla, että sieki olet kokenut saman, toivottovasti sinullakin jo tasapainoisempi olo 🙂

 2. Nenna

  Itse oon aina ollut stressaaja ja sitä mieltä että pienessä stressissä olen parhaimmillani. Viime vuonna stressi meni yli ja en todellakaan ollut parhaimmillani. Suolisto ongelmat, unettomuus/painajaiset, kärttyisyys, unohtelin kaikkea… Lisäksi en kyllä näyttänyt mitenkään hehkeältä, turvotti koko ajan, unettomuus toi hurjat silmäpussit, iho oli kuin murrosikäisellä täynnä näppyjä. Voin siis hyvin samaistua postaukseen!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Joo itelläkin oli postauksessa mainittujen juttujen lisäksi myös tuo, että unohtelin kaikkea ja keskittyminen oli vieläkin huonompaa kuin mitä normitilanteessa.Ja ne iho-ongelmat, hyr :/.

 3. Emma

  Ihan selkeä ero on kyllä siun ulkonäössä ja näytät nyt paljon terveemmältä ja kauniimmalta, vaikket ruma ole koskaan ollutkaan <3 Stressi vaikuttaa kyllä ihan kaikkeen ja uskon, että itselläni ainakin osasyynä väsyneeseen ulkomuotoon stressiaikakaudella on se, ettei ehdi liikkua ja syödä järkevästi ja se heijastuu heti ulospäin!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos ja kiva, että sieki huomasit tuon eron :). Herätti kyl aika paljon kun kuva-arkistoja selailin..syöminen ja liikunta heijastuu myös ehdottomasti ulospäin 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.