Sairas Blogimaailma-HÄVETKÄÄ!

Olen viimeaikoina ollut todella järkyttynyt siitä paskan määrästä mitä blogimaailmassa liikkuu. Mutsis On-blogin Emilia kirjoitti täydestä sydämestään syömishäiriön herättämistä tunteista pyytäen vertaistukea ja mitä hän sai? Entistä enemmän paskaa niskaan. Tilanne kärjistyi niin pahasti, että kommentointi piti sulkea kokonaan hetkellisesti. Hän palkkasi henkilön joka toimii paskasuodattimena kommenttien julkaisemisen välissä. Ensimmäinen bloggari joka joutui tuohon pisteeseen.

Toisena esimerkkinä Katri Sorsan blogi. Katri vaikuttaa todella sydämelliseltä ihmiseltä ja rakastaa perhettään enemmän kuin mitään maailmassa. Nyt mediassa liikkuu niin sairaita kirjoituksia hänestä, niin sairaita ja oksettavia kommentteja etten voi edes uskoa.

Näiden lisäksi saa jatkuvasti ihmetellä miten niin monien blogien  kommenttiboksit ovat täyttä taistelutannerta välillä ja tätä olen huomannut nimenomaan Äitiyteen tai muotiin liittyvissä kirjoituksissa. Muotibloggareiden saamat kommentit ovat myös välillä todella järkyttäviä. Eräs sympaattinen, ihanalta persoonalta vaikuttava lifestyle bloggari näytti videollaan laukkukokoelmaansa ja joku kommentoi ”tapa ittes”. Henkilölle, joka oli samassa blogissa aikaisemmin kertonut toipuvansa masennuksesta.

Vaikka oman blogini kommentointi on vähentynyt aika lailla, luen paljon muiden blogeja ja olen vaan niin järkyttynyt tästä negatiivisuuden ja kiusaamisen aallosta.

Maailma on julma ja blogimaailma vielä julmempi. Sairasta kuvitella, miten niiden oksettavien, kuvottavien kommenttien takana on oikeasti ihminen. Jonkun lapsi, ehkä jonkun äiti ja jonkun ystävä. Miltä itsestäsi tuntuisi jos joku haukkuisi sinua rumaksi, lihavaksi, sairaaksi, kuvottavaksi, huonoksi äidiksi ja miljoonaksi muuksi negatiiviseksi adjektiiviksi? Mitä v*ttua ihmisten päässä liikkuu?

Milloin ihmisistä tuli niin sairaita? Minne katosi ihmisten käytöstavat? Jos joku tulisi huutamaan VITUN LÄSKIä ja HUORAA keskellä katua, hänet toimitettaisiin mahdollisesti jopa putkaan. Mikä antaa oikeuden avata se sanainen arkku internetissä haukkumalla? Nettimaailma on kuin iso hiekkalaatikko, jossa kiusaajat paukuttaa lapiolla päähän.

Ihmiset voi ja saa olla asioista eri mieltä, mutta mihin helvettiin joidenkin käytöstavat ovat menneet? Itse joitakin blogeja lukiessa olen ollut monistakin asioista täysin eri mieltä, mutta olenko haukkunut heitä? En koskaan, enkä hauku. Älä hauku sinäkään.

IMG_3684

Helvetin sairas blogimaailma.

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kommentit (26)
 1. Asiaa, Tiina. Jos teksti ei miellytä,voihan sen jättää lukematta seuraavalla kerralla. Ei silti tarvitse loukata toista vain koska itsellä on paska olo tai on kateellinen.

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   24.10.2015, 13:16

   Niimpä!

 2. Selina| Kun äiti kelaa
  22.10.2015, 22:32

  Ihmiset tuntuvat unohtavat alkeellisemmatkin käytöstävät, kun pääsevät piiloon netin luoman anonymiteetin taakse. 🙁 Itse en voisi ikinä haukkua ketään niin rumasti, millaisiin kommetteihin olen täällä blogimaailmassa törmännyt. Käsittämätöntä.

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   24.10.2015, 13:18

   Todellakin. Lisäksi anonyymitkin saa ip-osoitteen perusteella mahdollisesti jäljitettyä ja voi nostaa kunnianloukkaus syytteen. Kiusaaminen ei ole ok livenä eikä myöskään netissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *