Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Sairas Blogimaailma-HÄVETKÄÄ!

Olen viimeaikoina ollut todella järkyttynyt siitä paskan määrästä mitä blogimaailmassa liikkuu. Mutsis On-blogin Emilia kirjoitti täydestä sydämestään syömishäiriön herättämistä tunteista pyytäen vertaistukea ja mitä hän sai? Entistä enemmän paskaa niskaan. Tilanne kärjistyi niin pahasti, että kommentointi piti sulkea kokonaan hetkellisesti. Hän palkkasi henkilön joka toimii paskasuodattimena kommenttien julkaisemisen välissä. Ensimmäinen bloggari joka joutui tuohon pisteeseen.

Toisena esimerkkinä Katri Sorsan blogi. Katri vaikuttaa todella sydämelliseltä ihmiseltä ja rakastaa perhettään enemmän kuin mitään maailmassa. Nyt mediassa liikkuu niin sairaita kirjoituksia hänestä, niin sairaita ja oksettavia kommentteja etten voi edes uskoa.

Näiden lisäksi saa jatkuvasti ihmetellä miten niin monien blogien  kommenttiboksit ovat täyttä taistelutannerta välillä ja tätä olen huomannut nimenomaan Äitiyteen tai muotiin liittyvissä kirjoituksissa. Muotibloggareiden saamat kommentit ovat myös välillä todella järkyttäviä. Eräs sympaattinen, ihanalta persoonalta vaikuttava lifestyle bloggari näytti videollaan laukkukokoelmaansa ja joku kommentoi ”tapa ittes”. Henkilölle, joka oli samassa blogissa aikaisemmin kertonut toipuvansa masennuksesta.

Vaikka oman blogini kommentointi on vähentynyt aika lailla, luen paljon muiden blogeja ja olen vaan niin järkyttynyt tästä negatiivisuuden ja kiusaamisen aallosta.

Maailma on julma ja blogimaailma vielä julmempi. Sairasta kuvitella, miten niiden oksettavien, kuvottavien kommenttien takana on oikeasti ihminen. Jonkun lapsi, ehkä jonkun äiti ja jonkun ystävä. Miltä itsestäsi tuntuisi jos joku haukkuisi sinua rumaksi, lihavaksi, sairaaksi, kuvottavaksi, huonoksi äidiksi ja miljoonaksi muuksi negatiiviseksi adjektiiviksi? Mitä v*ttua ihmisten päässä liikkuu?

Milloin ihmisistä tuli niin sairaita? Minne katosi ihmisten käytöstavat? Jos joku tulisi huutamaan VITUN LÄSKIä ja HUORAA keskellä katua, hänet toimitettaisiin mahdollisesti jopa putkaan. Mikä antaa oikeuden avata se sanainen arkku internetissä haukkumalla? Nettimaailma on kuin iso hiekkalaatikko, jossa kiusaajat paukuttaa lapiolla päähän.

Ihmiset voi ja saa olla asioista eri mieltä, mutta mihin helvettiin joidenkin käytöstavat ovat menneet? Itse joitakin blogeja lukiessa olen ollut monistakin asioista täysin eri mieltä, mutta olenko haukkunut heitä? En koskaan, enkä hauku. Älä hauku sinäkään.

IMG_3684

Helvetin sairas blogimaailma.

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kommentit (26)

 1. Tarja

  Asiaa, Tiina. Jos teksti ei miellytä,voihan sen jättää lukematta seuraavalla kerralla. Ei silti tarvitse loukata toista vain koska itsellä on paska olo tai on kateellinen.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Niimpä!

 2. Selina| Kun äiti kelaa

  Ihmiset tuntuvat unohtavat alkeellisemmatkin käytöstävät, kun pääsevät piiloon netin luoman anonymiteetin taakse. 🙁 Itse en voisi ikinä haukkua ketään niin rumasti, millaisiin kommetteihin olen täällä blogimaailmassa törmännyt. Käsittämätöntä.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Todellakin. Lisäksi anonyymitkin saa ip-osoitteen perusteella mahdollisesti jäljitettyä ja voi nostaa kunnianloukkaus syytteen. Kiusaaminen ei ole ok livenä eikä myöskään netissä

 3. jasmin

  Naulan kantaan! Joskus itsellekkin pahimmat kommentit menee ihon alle mutta ne ei kyllä oo mitään verrattuna esim juuri Emilian ja Katrin saamiin kommentteihin. Järkytyksen vallassa oon seurannut tuota menoa 🙁

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Sama täällä:/

 4. Paprika

  Todellakin! Kamalia juttuja saa lukea 🙁 Itsekin sain ensimmäistä kertaa osani tuon uhkailujutun jälkeen, mutta onneksi tiedän, että toimin oikein. Joku muu samassa tilanteessa oleva ei vältsisti tietäisi. 🙁

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Todella kamalia,menee välillä usko ihmisiin että voiko täällä oikeesti olla niin imbesillejä

 5. The Realm of Maria

  Juuri pyörittelin samoja ajatuksia mielessäni, kun luin tuosta Katrin jutusta 🙁 Ihmiset on niin julmia.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Julmia todellakin :/

 6. Tiia/Lastentapaan

  Vaikuttaa vahvasti siltä, että nykypäivänä ihmisten tyhmyys kasvaa kun pääsee avaamaan suunsa netissä. Ihan käsittämätöntä millaiseksi tämä on mennyt. Olen myöskin Emilian ja Katrin juttuja seurannut sivusta ja kieltämättä leuka loksahti auki, kun näin mihin tilanne on kärjistynyt. Ei hyvä ollenkaan.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Monesti negatiivisilla kommenteilla on nimenomaan tuo joukossa tyhmyys tiivistyy;kun huomaa että 1 nega kommentti on mennyt läpi, niin toiden ihmisen on helpomi lähteä myös tyhmäilyyn mukaan :/

 7. Maaria | HULIVILINI

  Niinpä. Asioista saa olla eri mieltä, mutta ”tapa ittes” tai muut haukkumiset ei jätä kovin rakentavalle keskustelulle. Sitten mietitään että mistä niitä koulukiusaajia oikein sikiää, vaikka toivon että noin ”fiksut” ihmiset ei jätä omaa paskaa fiilistään perinnöksi jälkipolville..

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Niimpä! Moni kuvottavista kommentoijista on itse jonkun äitejä. Opetapa siinä sittenomalle lapselle käytöstavate

 8. Kupla

  Jep! Sitä sontaa on sadellut tännekin niin ettei sateenvarjokaan pysty niitä piteleen…. 🙁 Ja onhan tääl kaksplussallakin bloggaajia jotka on aika törkeitä toisille ihmisille.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Höh ikävää että oot iteki joutunut kestämään negakommentteja:/

 9. Ulla – Kadun aurinkoisella puolella

  Miettinyt ihan samaa näitä samoja tapauksia seuratessani. Että mikä se on se ratkaseva tekijä, mikä saa ihmisen suoltamaan sellasta paskaa näppäimistöllään. Ei tarvi olla samaa mieltä mut ei se oikeuta tollasta, ei todellakaan. Niin sairasta on, todella.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Samaa olen miettiny. Mitä ihmeen mielihyvää toisen ihmisen haukkuminen antaa

 10. mummonen

  Niin se vaan on kun antaa elämänsä itse vapaa ehtoisesti julkisesti esille niin tulee kaikenlaista puhetta ja kirjoitusta. Siihen pitää varautua, meistä aika moni on nainut sängyssä jossa nukkuu lapsi, itse en ole mutta lähellä on ollut yllättäminen muuten, koetetaan jaksaa nämä ihmisten loanheitot, ei me kaikki olla missejä mutta ollaan kuitenkin äitejä lapsillemme.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Mutta vaikka miten kirjoittaisi julkista blogia,se ei ole millään lailla oikeutettua haukkua kirjoittajaa.

 11. Nimetön

  Asiattomat, vain loukkaaviksi tarkoitetut kommentit voisi tottakai jättää kaikki kirjoittamatta. Silti on mielestäni vähän ristiriitaista, että
  silmääni osui Emilian blogia lukiessani, blogin sivussa näkyvät Emilian omat twitter vietit. Nappasin kopion niistä yhdestä: ”Mielenkiintoinen ohjelma tää Narsistiset tavikset. Eiku, siis #hottikset”
  Siis samalla, kun bloggaaja kaipaa asiallisia ja kunnioittavia kommentteja nettiin itsestään, viljelee hän vähemmän asiallisia toisista.
  Olisiko tuo kommentti esimerkiksi ollut sellainen, jonka hän olisi voinut kasvokkain itse sanoa?

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hankalaa sanoa toisen ihmisen puolesta sanoisiko saman myös ”hottiksille” päin naamaa

 12. Alesya

  Tämä maailma on kyllä ihan sekaisin täällä hetkellä. Oon bloggajana myös saanut aika loukkavia ja sydämen pistäviä kommenteja. Mutta se mitä Emilia ja Katri nyt kokenut on menny liianki pitkälle! Mun ymmärrys ei riittä tähään. Todella hyvä ku otit asian puheeksi. Eilen itse julkasin postauksen äityleistä, miten julma meno siellä on! Valitettavasti…

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Äitylit on kanssa yksi taistelutanner ://

 13. Sami-Petteri

  Todella hyvää tekstiä! Blogimaailma on välillä todella raakaa ja kommentit todella asiattomia. Kun itse alotin bloggaamisen, mietin kaksi kertaa että haluanko tehdä sitä edes omalla nimellä.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Sami :)! Joo blogimaailma on kyllä karua monesti.. :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.