Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

SAIRAALAKASSI

Sairaalakassi synnytystä varten on nyt lähestulkoon pakattu. Kaikkia tuotteita en voi valmiiksi laukkuun laittaa, koska niitä käytän päivittäin. Tässä kuitenkin kuvattuna ja selostettuna mitä aion kassiin pakata. Eetun aikaan olin sairaalassa 3 päivää hänen pienen kokonsa takia ja niin tässä tulevan vauvankin aikana luultavasti tulee olemaan. Raskausajan diabeteksen saaneena kun vauvan sokeriarvoja pitää synnytyksen jälkeen seurata ja niitä muutenkin pitää mittailla Myyn pienikokoisuuden takia. En nimittäin usko, että hänestä millään tulee yli 3kg:sta. Nelisen vuotta sitten ainakin oli nimittäin automaattisesti sokeriseuranta kaikilta alle 3kg:lta vauvoilta.

Sairaalassa pidän vauvalla ihan sairaalavaatteita niinkuin Eetunkin aikana. Vauvan kotiutumisvaatteet mies tuo sitten kun on kotiin lähdön aika, niitä en sairaalaan valmiiksi vie. Ne olen valmistellut turvakaukaloon valmiiksi, jotta tulee varmasti oikeanlaiset.

En muista yhtään mitä kaikkea oli viimeksi sairaalassa mukana…silloin taisin haahuilla ihan sairaalan olovaatteissa, mutta nyt haluan pakata mukaan myös omia vaatteita mikäli tulee fiilis, että haluaa sen pinkin yökkärin vaihtaa ihan omiin.

HYGIENIATARVIKKET

Hammasharja+tahna

Hammaslanka

Topsipuikot

Kasvojenpuhdistusaine

Seerumi

Silmänympärysvoide

Kasvorasva

Shampoo

Hoitoaine

Vartalosaippua

Dödö

Piilolinssineste + kotelo + rillit

Muutama meikki (mineraalimeikkipuuteri+sivellin, kulmatuotteet, ripsari, peitevoide, highlighter ja huulirasva/kiilto)

Hiusharja+pompula

Lihaskipugeeli

VAATTEET

Parit pikkarit + sukat (sairaalan verkkopikkarit on järkyt, mutta jälkivuodon takia hyvät)

Villasukat

Olohousut

Imetysliivit + parit liivinsuojukset

Imetys t-paita

Perustoppi x 2

Kotiutumisvaatteeksi musta mukava mekko + neuletakki

SYÖMISET/JUOMISET

Pari pillimehua+mustikkakeittoputelli

Pähkinöitä

Tuc-suolakeksejä

Suklaapatukka

3 x proteiinipatukkaa

Kivennäisvesi + sporttikorkillinen vesipullo

MUUTA

Vihko+kynä

Kännykkä+laturi

Neuvolakortti

Kamera

Lisäravinteet

Tavarat pakkaan Longchampin Neó Largeen.

Saa nähdä tuleeko lähtöhässäkässä mieleen jotain yyber tärkeää jota vielä pakkaan lisäksi, mutta tässä tämän hetkinen suunnitelma.

Mitä pakkasit itse sairaalakassiin? Mikä oli must have, entä mikä jäi turhakkeeksi?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (8)

 1. miltsu

  mulla oli ihan vaatimaton kassi mukana 😀 siellä oli vaan imetysliivit, toppi, alushousut, sukat, vauvan vaatteet, laturi, kasa protskupatukoita, purkkaa, hammasharja ja vitamiinit. lähdin kotiin samoissa housuissa millä menin sairaalaan ja käytin sairaalan perusvoidetta ja shampoita 🙂 hiusharjakin jäi kotiin mutta viispiikkisellä selvis ku heitti tukan ponnarille hah.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Miulla oli Eetun aikana tosi vähän mitään mukana,ihme jos shampoota muistin :D. Nyt vähä enempi ja mies voi tuua sit tullessaan jotain jos tarve tulee 🙂

 2. taika

  Turhake: lehdet ja kirjat. Niitä ei tuu vilkastuakaan! Sitä vaan tuijottaa herkeämättä omaa vauvaansa.

  Turhaan oli omia vaatteita sairaalassaoloo varten. Ei niitä tullu pidettyy ku jatkuvasti tulee hikee, verta tms niin mielummin vaihtaa kokoajan puhtaita sairaalakuteita ja säästelee omiaan.

  Olisin tarvinnu: shaveria. Olin 6 pvää jona aikana kerkes kasvaa kauheet karvat joka paikkaan.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Seki varmaan riippuu sairaalassa oloajan pituudesta,jos synnytys kestää pitkään niin lehtiä varmaan voi tarvitaki 🙂 Itekää en niitä kyl pakannu…nojoo 6:ssa päivässä sheiverille vois olla jo käyttöä 🙂

 3. mari

  Missä kaikki herkut! Synnytys tai sen jälkeinen aika on elämässä ainut, kun herkkuja saa vetää kaksin käsin hyvällä omallatunnolla:D
  Maitoakaan ei heti tule kuin muutama tippa, niin ei tarvitse huolehtia, ettei vauvan maha kestäisi lisäainemyrkytystä.
  Nyt vielä irtokarkkeja ja konvehtia ostamaan!
  Mari

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Lakupussi,suklaapatukka ja tuc-keksit oli tossa :D. Mies saa roudaa lissää jos himo iskee, kuten viimeksikin toi karkkia synnärille sitten hih

 4. Ups

  Mulla oli esikoisen kanssa ihan vääriä kamoja mukana! Suklaatkin jätin kotiin äitini suosituksesta, koska sanoi sen aiheuttavan vauvalle helposti vatsanväänteitä. Ja just sitä olisin synnytyksen jälkeen tarvinnut!

  Muita tällä kertaa mukaan lähteviä juttuja on ehdottomasti:
  -oma rintapumppu (esikoinen oli teholla ekaa kolme päivää ja tälle olisi todella ollut käyttöä, jottei olisi tarvinnut tukeutua toisten maitoihin)
  -omat korvikkeet (meidän seuraava lapsi ei tule enää kärsimään nälästä siksi, että hoitajat ei lapsivuodeosastolla suostu antamaan maitoa, jottei imetyksen käynnistyminen häiriinny)
  -luumusosetta ummetukseen
  -ponnareita (nämä jäi viimeksi matkasta)
  -suklaata (koska olen sen ansainnut)
  -liivinsuojuksia (näitä olisin tarvinnut enemmän edellisellä kerralla)

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Meillä Eetu reagoi vauva-vauvana suklaaseen, mutta olisikohan ollut jostain 1kk iästä eteenpäin..tai no en muista yhtään mutta ihan ekoilla viikoilla ei ollu mitään vatsaongelmia ainakaa :).
   Täh ompas järkyttävää tuo, että mieluummin on annettu kärsiä nälkää :o.
   Ponnari on ehoton, miulla hiukset varmasti synnärille lähtiessä tosin valmiiksi nötskällä :). Liivinsuojia pakkaan itsekin tällä kertaa mukaan, viimeksi ei niitä ollu ja maito pomppasi sitten yht’äkkiä kunnolla ja kaikki paidat meni inhottavasti märäksi

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.