SÄÄSTÖKUUKAUSI

Viime vuonna pidimme säästökuukauden maaliskuussa, nyt päätimme ajoittaa kitukuukauden helmikuulle. Tammikuussa kuluja oli ihan hitokseen Riikan reissun, Kuopion reissun ja kaikkien muiden kulujen suhteen.

SÄÄSTÖKUUKAUSI

Tavoitteena on tänä vuonna sama kuin edellisenä; kesälomareissua varten. Sen lisäksi säästökohteita löytyy mm. tulevan kodin hankinnoissa. Uusi keittiönpöytä, kuivausrumpu ja kaikkea muuta pienempää ja isompaa.

Kiinteistä kuluista kuten asuminen, hoitomaksu, puhelinlasku yms. ei voi tietenkään karsia. Focus on toisiksi suurimmassa menoerässä eli ruokakustannuksissa sekä ei-niin-pakollisissa jutuissa.

 

säästökuunpelisäännöt

 

Shoppailuhimot on nyt onneksi aika nollassa, mutta karkkisääntö 3€ per viikko kismittää eniten haha! Ruokakulujen pienentämisestä saatiin jo osviittaa ensimmäisellä viikon ostosreissulla kun lasku oli reilu 60€, kun normaalisti on vajaa 100€.

Pienet heräteostokset kuten erilaiset kosmetiikkajutut ja lähikaupasta minimiehelle rinkeli tmv. on vaikein jättää tässä pois. Emme myöskään käy tässä kuussa yhdessä ulkona syömässä. Yleensä pyrimme käymään perheenä n. kuukausittain jossain ravintolassa dinnerillä.

Aikaisemmin käytiin sekä Lidlissä että Prismassa, mutta nykyisin on laiskottanut ja ollaan käyty vain Prismassa. Säästökuukauden aikana ruvetaan käymään taas Lidlissäkin.

Heräteostoksia isoilla kauppareissuilla ei saa nyt tehdä, vaikka uusia pannuja tai muutakaan uusia tavaroita jotka ei ole pakko saada just nyt.

Poikkeuksena tässä kuussa Ystävänpäivän vietto kun menen sovitusti viettämään ystävänpäivää parhaiden tytsien kanssa. Amarilloon syömään ja vaihtamaan kuulumisia <3.

 

Harrastatko sinä/teidän perhe silloin tällöin säästökuukausia?

 

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (17)
 1. Säästökuukaudet on niin mielenkiintosia ja etenkin kuulla, kuinka muut säästävät! Meillä on viimeiset pari vuotta rakennusprojektia varten mennyt säästöön 1/3 palkasta ja loput 2/3 menee vuokranmaksuun, auton vakuutuksiin ja muihin pakollisiin kustannuksiin. Pienituloisina on välillä tehnyt erittäin tiukkaa.

  Pidettiin myös viime syyskuussa ”super” säästökuukausi. Viikon ruoat määräyty tarjousten mukaan, ostettiin edullisia ruokia, leivät leivottiin itse, ei herkkuja, ei ulkona syömistä tai muita heräteostoksia. Ja lopputuloksena kahden hengen taloudessa ruokaan ja kodin taloustarvikkeisiin kului 200€/kk. Tyypillinen summa on ollut 700-800e/kk joten olin kyllä niin ylpeä tästä superkuukaudesta! Oli myös erittäin avartava kokemus. Sitä luulee säästävänsä kaikki mitä pystyy, mutta todellisuudessa näin ei ollut. Tuosta 200e summasta saa varmasti sellaisen kuvan, että ei syöty kunnolla tai monipuolisesti, mutta oikeasti syötiin paljon paremmin ja useammin kunnon ruokaa kuin ennen.

  Olen muuten aina ihmetellyt, kun sanotaan lidlissä käymisen pienentävän ruokalaskua. Me syödään terveellistä ja monipuolista ruokaa ja niitä ostamalla tulee lidlissä asiointi kalliimmaksi. Siellä ei myöskään hedelmät ja vihannekset ole niin tuoreita, kuin prismassa, jolloin niitä saattaa joutua heittämään kotona roskiin. Meidän taloudessa edullisimmin pääsee käymällä prismassa, josta saa vielä kätevästi bonuksia! Kauppana ei ole mitään lidliä vastaan, ihmetyttää vaan mitä itse ostelen väärin, kun en pidä sitä halvimpana vaihtoehtona? :’D

  Tulipas pitkä kommentti, huh, paljon asiaa! 😀

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   5.2.2017, 21:33

   Todella hyvä, että olette tehneet tuollaisen pitkän tähtäimen säästösuunnitelman, rakentaminen vie paljon rahaa, mutta on varmasti sitten sen arvoistakin :)!

   Ohoh ihan huikean hieno supersäästökuukausi :o! Joo se on kyllä jännä miten paljon heräteostokset vie ruokalaskua ylöspäin…kasvikset,lihat ja juustot on meillä myös yksi rahasyöppö. Varmasti todella avartava kokemus kun 700e:sta 200e tiputus.

   Me itseasissa käytiin nyt viikonloppuna sittenkin pelkästään Prismassa, mietittiin juurikin tuota bonusjuttua ja monessa tuotteessa on vain muutaman sentin ero. Aiotaan silti katsoa mainokset jne ja jos Lidliin tulee jotain supertarjouksia niin sinne myös 🙂

   Kiitos kommentista 🙂

 2. Haha, mie yritän myös säästää sitä ensimmäistä kotia varten. 😀 Miulla on oikeastaan kokoajan sellainen säästö päällä, mutta tuleehan sitä laiminlyötyä väliajoin. 😀 Kaikki menot on tarkkaan huomioitu ja tietää kokoajan about summan joka jää säästöön palkasta – siitä hyvillä mielin saa laitettua johonkin pakolliseen paheeseen 😀

  http://jasminalexandr.blogspot.fi/

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   5.2.2017, 21:35

   Oo se onkin ihan loistava säästökohde! Vuokra menee toisten taskuun, omaa saa maksettua koko ajan itselleen pois :). Itse säästän normaalitilanteessakin, mutta kyllä tulee laiminlyötyäkin turhien shoppailuiden suhteen välillä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *