Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

SÄÄSTÖKUUKAUSI

Viime vuonna pidimme säästökuukauden maaliskuussa, nyt päätimme ajoittaa kitukuukauden helmikuulle. Tammikuussa kuluja oli ihan hitokseen Riikan reissun, Kuopion reissun ja kaikkien muiden kulujen suhteen.

SÄÄSTÖKUUKAUSI

Tavoitteena on tänä vuonna sama kuin edellisenä; kesälomareissua varten. Sen lisäksi säästökohteita löytyy mm. tulevan kodin hankinnoissa. Uusi keittiönpöytä, kuivausrumpu ja kaikkea muuta pienempää ja isompaa.

Kiinteistä kuluista kuten asuminen, hoitomaksu, puhelinlasku yms. ei voi tietenkään karsia. Focus on toisiksi suurimmassa menoerässä eli ruokakustannuksissa sekä ei-niin-pakollisissa jutuissa.

säästökuunpelisäännöt

Shoppailuhimot on nyt onneksi aika nollassa, mutta karkkisääntö 3€ per viikko kismittää eniten haha! Ruokakulujen pienentämisestä saatiin jo osviittaa ensimmäisellä viikon ostosreissulla kun lasku oli reilu 60€, kun normaalisti on vajaa 100€.

Pienet heräteostokset kuten erilaiset kosmetiikkajutut ja lähikaupasta minimiehelle rinkeli tmv. on vaikein jättää tässä pois. Emme myöskään käy tässä kuussa yhdessä ulkona syömässä. Yleensä pyrimme käymään perheenä n. kuukausittain jossain ravintolassa dinnerillä.

Aikaisemmin käytiin sekä Lidlissä että Prismassa, mutta nykyisin on laiskottanut ja ollaan käyty vain Prismassa. Säästökuukauden aikana ruvetaan käymään taas Lidlissäkin.

Heräteostoksia isoilla kauppareissuilla ei saa nyt tehdä, vaikka uusia pannuja tai muutakaan uusia tavaroita jotka ei ole pakko saada just nyt.

Poikkeuksena tässä kuussa Ystävänpäivän vietto kun menen sovitusti viettämään ystävänpäivää parhaiden tytsien kanssa. Amarilloon syömään ja vaihtamaan kuulumisia <3.

Harrastatko sinä/teidän perhe silloin tällöin säästökuukausia?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (17)

 1. Tiia

  Säästökuukaudet on niin mielenkiintosia ja etenkin kuulla, kuinka muut säästävät! Meillä on viimeiset pari vuotta rakennusprojektia varten mennyt säästöön 1/3 palkasta ja loput 2/3 menee vuokranmaksuun, auton vakuutuksiin ja muihin pakollisiin kustannuksiin. Pienituloisina on välillä tehnyt erittäin tiukkaa.

  Pidettiin myös viime syyskuussa ”super” säästökuukausi. Viikon ruoat määräyty tarjousten mukaan, ostettiin edullisia ruokia, leivät leivottiin itse, ei herkkuja, ei ulkona syömistä tai muita heräteostoksia. Ja lopputuloksena kahden hengen taloudessa ruokaan ja kodin taloustarvikkeisiin kului 200€/kk. Tyypillinen summa on ollut 700-800e/kk joten olin kyllä niin ylpeä tästä superkuukaudesta! Oli myös erittäin avartava kokemus. Sitä luulee säästävänsä kaikki mitä pystyy, mutta todellisuudessa näin ei ollut. Tuosta 200e summasta saa varmasti sellaisen kuvan, että ei syöty kunnolla tai monipuolisesti, mutta oikeasti syötiin paljon paremmin ja useammin kunnon ruokaa kuin ennen.

  Olen muuten aina ihmetellyt, kun sanotaan lidlissä käymisen pienentävän ruokalaskua. Me syödään terveellistä ja monipuolista ruokaa ja niitä ostamalla tulee lidlissä asiointi kalliimmaksi. Siellä ei myöskään hedelmät ja vihannekset ole niin tuoreita, kuin prismassa, jolloin niitä saattaa joutua heittämään kotona roskiin. Meidän taloudessa edullisimmin pääsee käymällä prismassa, josta saa vielä kätevästi bonuksia! Kauppana ei ole mitään lidliä vastaan, ihmetyttää vaan mitä itse ostelen väärin, kun en pidä sitä halvimpana vaihtoehtona? :’D

  Tulipas pitkä kommentti, huh, paljon asiaa! 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Todella hyvä, että olette tehneet tuollaisen pitkän tähtäimen säästösuunnitelman, rakentaminen vie paljon rahaa, mutta on varmasti sitten sen arvoistakin :)!

   Ohoh ihan huikean hieno supersäästökuukausi :o! Joo se on kyllä jännä miten paljon heräteostokset vie ruokalaskua ylöspäin…kasvikset,lihat ja juustot on meillä myös yksi rahasyöppö. Varmasti todella avartava kokemus kun 700e:sta 200e tiputus.

   Me itseasissa käytiin nyt viikonloppuna sittenkin pelkästään Prismassa, mietittiin juurikin tuota bonusjuttua ja monessa tuotteessa on vain muutaman sentin ero. Aiotaan silti katsoa mainokset jne ja jos Lidliin tulee jotain supertarjouksia niin sinne myös 🙂

   Kiitos kommentista 🙂

 2. Iina

  Haha, mie yritän myös säästää sitä ensimmäistä kotia varten. 😀 Miulla on oikeastaan kokoajan sellainen säästö päällä, mutta tuleehan sitä laiminlyötyä väliajoin. 😀 Kaikki menot on tarkkaan huomioitu ja tietää kokoajan about summan joka jää säästöön palkasta – siitä hyvillä mielin saa laitettua johonkin pakolliseen paheeseen 😀

  http://jasminalexandr.blogspot.fi/

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oo se onkin ihan loistava säästökohde! Vuokra menee toisten taskuun, omaa saa maksettua koko ajan itselleen pois :). Itse säästän normaalitilanteessakin, mutta kyllä tulee laiminlyötyäkin turhien shoppailuiden suhteen välillä 😀

 3. Hande

  Täällä kans säästökuuri päällä. Matka ostettu toukokuulle ja siksi mennään vähän pienemmällä budjetilla. Toisaalta olen myös kyllästynyt jatkuvaan kuluttamiseen ja turhien tavaroiden ostamiseen. Ruokaa ja vaatteita täytyy toki ostaa (urheilevia ihmisiä kun olemme ja lapsi nyt vaan kasvaa ulos vaatteista), hoitomaksut, sähköt, vakuutukset on maksettava mutta shoppailu ja sisustus on jäänyt. Ruuassa on pakko katsoa mitä ostaa ja aina ei tarvii olla sisäfilettä ja niitä trendikasviksia lautasella. Myös kalliit lisäravinteet on jätetty pois. Joskus ostan toki chia siemeniä ym ja pähkinöitä haen lidlistä. Prismaa suosin ja lähikauppa on itseasiassa edullinen, kun sieltä ei saa mitään ns. ylimääräistä ostettua ”vahingossa”. Kampaajalla en ole käynyt 3kk (ja siltä näyttääkin) mutta tukalle tekee hyvää levätä välillä ja 120e säästö on todelakin iso säästö! Shampootakin oon ostanut kaupasta, lorealilla on itseasiassa ihan hyviä shampoita ja vähän kalliimpia 4reasonsia ostan joskus. Säästön tavoitteena on säästää matkaan ja pahan päivän varalle. Kesäkin on tulossa niin olisi kiva lomalla matkailla vaikka ihan Suomessa . 😊

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Reissaaminen on parasta, meilläkin toukokuussa reissu :). Kuluttaminen ja turhien tavaroiden ostaminen herätti kyllä itsenikin jossain vaiheessa…luin KonMari kirjan joka avasi silmiä ja sen jälkeen en ole ostanut esim. vaatteita jotka olisivat jääneet lojumaan kaappiin, vaan olen oikeasti tykännyt ja pitänyt kaikkia hankintoja. Aina se ei ole ollut selviö.

   Lisäravinteisiin saa kyllä tarvittaessa upotettua paljon rahaa, niitä jossain vaiheessa harrastin myös. Nyt lisäproteiinikaan ei ole maistunut varmaan puoleen vuoteen. Ei ole tosin tarvekaan kun salitreeni ei ole enää niin tavoitteellista kuin ennen.

   Mie en käynyt vuosiin kampaajalla, mutta viime vuoden tammikuusta asti olen ehkö kerran vain värjännyt itse hiuksia. Nyt säästökuukauden aikana pakko varmaan värjätä itse kun juurikasvu alkaa olla häiritsevä..shampoot jne hankin onneksi ennen säästökuukautta 🙂

   Tsemppiä siullekin reissusäästöihin, matkailu avartaa =)

 4. Elina

  Ihana tuo Tiinan karkkiraha 😀 joka kuukausi yrittää itsekkin säästää sen summan minkä vaa pystyy. Välillä vähemmän toisinaan enemmän. Ku on laina maksettu pois, aattelin alkaa jemistää samansumman asuntoon/autoon tai muuhun isompaan. Kyllä se siitä kertyy, ku vaan malttaa oottaa 🙂 ja todellaki ruoka on aika iso säästökohde, pitäs olla säntillisempi ilman herätteitä.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hehe niin se on vähän hassu :D. Säästäminen varsinkinkin isoihin kohteisiin voi olla pitkä projekti, mutta sitten se palkitsee ja eipähän tarvitse ottaa niin paljoa lainaa 🙂

 5. miltsu

  säästökuukausi on joka kuussa, kun töitä ei löydy ja rahantulo on aika vähäistä. en kyllä muista millon olisin itelleni ostanu esim vaatteen? varmaan kolme vuotta sitten.. pakollisista hygieniatarvikkeistakin joutuu valitsee kaikista halvimman. jokaisen pitäs kokeilla tällastakin elämää vaikka puol vuotta,että elämiseen saa mennä maks 180e kuussa 😉 siis ruuat,bensat,lääkkeet mitä nyt tarvii.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Harmi kuulla :(. Työllisyystilanne on kyllä joillain paikkakunnilla haastava. Tsemppiä ja kiitos kommentista 🙂

 6. Anna^

  Eipä juuri koskaan. Pyritään joka kuu aina pitämään järjellisenä ja tasapainoillaan tilanteen mukaan. 🙂 Se on helppoa, eikä tarvi stressata. 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hyvä että ootte löytäny teille sopivan rahanmeno tilanteen :). Meillä ei ole vielä stressannu tämä, tosin alle viikko vasta mennytkin hehe 😀

 7. Pampu

  Oon niin pihi että säästökuukausia ei tarvii, mutta kun muutettiin ruokakauppatoimintaa ni rahaa saastyy ihan huimasti jatkuvasti! Meillä on yhdelle kauppaketjulle kuukausitoimitusmaksu, viikonloppuna luetaan mitä on tarjouksessa ja sen pohjalta tehdään ruokalista seuraavalle viikolle ja tehdään tilaus netissa ja tuovat sit kotiin. Sen avulla säästetään paitsi hermoja (mitä tänään syödään, vois tehdä sitä ja tätä mutkun puuttuu se ja se jne., saati lasten kanssa kaupassa pyoriminen ja kotiin selviaminen…) myös satoja euroja kuussa! Ostetaan myös kaikki taloustuotteet jne. silloin kun ne on tarjouksessa vaikka ei olis vielä tarve (esim. astianpesutabut norm. 15e, tarjouksessa 2 pakettia yht. 15e). Toivottavasti saatte kuukauden aikana paljon saastoon 🙂 ! Herkuista en mäkään luopuis 😀 !

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oho kuulostaapa hermoja säästävältä todellakin! Eetulla on nimittäin paha tapa vinkua leluhyllylle ja itkupotkuraivarit tullu toki muutamia kertoja :D. Täällä päin ei varmaan tuollaista palvelua ees ole :c

 8. Hanna

  Hei huippua lukea teidän säästökuurista! Me juuri varattiin lomareissu maaliskuulle ja helmikuuta eletään meilläkin säästökuurilla. Säännöt aikalailla samat kuin teillä; ei mitään turhia ostoksia ja yritämme ruuan suhteen pärjätä 50e/vko. Pakolliset menot on toki mitä on.

  Oikeesti suosittelisin tätä kaikille joskus kokeiltavaksi. Herättää ja pakottaa hyvin ajattelemaan omia kulutustottumuksia.

  Onnistunutta säästökuuria teille, toivottavasti reissukassa karttuu! 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiva kuulla Hanna että tykkäät näistä säästöpostauksista :). Todellakin aika herättävää kun ei osta mitään ”turhaa”. Tsemppiä teillekin säästökuuhun ja kivaa reissua jo etukäteen 🙂

 9. SÄÄSTÖKUUKAUDEN RUOKIA – Fit Fat Mama

  […] SÄÄSTÖKUUKAUSI […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.