Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

SÄÄSTÖKUUKAUDEN RUOKIA

Helmikuu oli meidän perheessä säästökuukausi. Ruoka on ehdottomasti isoin menoerä lapsiperheessä, joten mietintämyssyä vaadittiin jotta kuluja saatiin pienennettyä.

Tässä muutamia ruokia kuvina säästökuukauden ajalta

Kalapuikot uuniperunalla ja miehen maustamalla kermaviilikastikkeella sekä paprikaa. Tuomas maustoi kastikkeen ihan älyttömän hyvin, maistui ihan kaupasta saatavalta rach kastikkeelta! Koko perhe tykkäsi.

Lantturanskalaiset, miehen tekemä sämpylä+kananjauhelihapihvit+marinakastiketta. Lantturanskalaisia tehtiin pitkästä, pitkästä aikaa ja nam. Kannattaa kokeilla.

Lihakasvispataa perunoilla. Tämä oli joku viikonlopun ruoka ja liha mureni uunissa todella pitkään, oli ihanan pehmeää ja 3veekin tykkäsi kovasti.

Kanarisottoa. Näyttää tylsältä, mutta maku oli kyllä erittäin hyvä.

Mexikonpata. Tykkäsin kovasti! Eetu ei oikein välittänyt, taisi tulla liian mausteista hänen makuunsa.

Marjapaistos päästä keksittynä missä oli pakastemarjoja mitä sattui löytymään, omenaa+ kaurahiutale-voi seos päällä.

Säästökuukauden aikana syötiin halpoja ruokia, todella paljon jauhelihaa ja vähän kasviksia. Ja makaronilaatikkoa sekä lihapullia, useasti haha! Loppuajasta alkoi tuntua jo aika tunkkaiselta. Kasvisten syönnissä olen muutenkin liian laiska, mutta kyllä kunnon kanasalaattia himoitsin useaan otteeseen säästökuukauden aikana.

Iltapalaksi tein monesti smoothieta johon marjoja, mehukeittoa ja hieman jogua. Marjoista sai sentään sitä kaivattua raikkautta.

Lopullista laskelmaa säästön suhteen en ole tehnyt, mutta maksoin mm. ulkomaanmatkan oman osuuteni lopun ja kuivausrummun puolikkaan, joten mission saavutettu.

Jatkossa ruokien suhteen ajateltiin elää arkea tiukemmin, mutta viikonloppuisin höllemmin. Niin natsisti ei kyllä todellakaan vedetä kuin viime kuussa, mutta kauppalaskut oli kuitenkin niin paljon pienemmät ilman kaikenmaailman turhuuksia joten motivoi jatkamaan tarkkuutta ruokakaupassa myöhemminkin.

Ulkona syömistä odotan, tällä viikolla käydään pitkästä aikaa koko perhe ulkona syömässä, jej!

Mitä ruokia olette syöneet kun olette halunneet säästää rahaa?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (6)

 1. Nimetön

  Harmi että lihan osuus noin dominoiva tällä säästökuurilla! Vihreän määrä jäi aika olemattomaksi :/

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Totta,jauheliha pursui jo korvista :/.

  • Anna^

   Mutta hyvä sinällään. Pikkuinen tarvitsee proteiinia ja rautaa.

   Meillä ei oikeastaan ikinä ns säästetä ruuasta. Eikä oikein muustakaa. Ostetaan aina vain tarpeelliset. Karkit ja suklaat on niitä jotka jätetään hyllylle jos tuntuu, että on menny rahaa riittävästi jo vähälle aikaa 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Meistä on sillon tällön kiva tehä tälläsiä säästöpuserruksia jos on jotain isompia hankintoja :). Karkkeihin ja herkkuihin kyllä saa upotettua paljon rahaa jos antaa vaan mennä, niissäkin ollaan tarkennettu ihan tuon säästökuurin jälkeenkin (:

 2. Annika

  Lantturanskikset on ihan parhautta! 💖💖 nam! Kivaa loppuviikkoa sinne!💕

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Ne on kyllä, samoin bataattiranskikset nams :). Kivaa viikkoa siullekin Annika <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.