Säästökuukauden ruokia x 5

Säästökuukauden tavoitteena oli vähentää ruokakustannuksia ja tässä toinen osa ruuista joita mm. söimme kuukauden aikana.

Peruna-jauhelihavuoka. Maustoin jauhelihan tacomausteella, joten tuli kivasti texmex henkinen peruslootasta.

Niin perus halpa ruoka kuin voi vaan olla eli kinkkukiusaus.

 

Uunimakkaraa peruna-pinaattimuusilla. Hämmentävää, että miulla teki mieli uunimakkaraa vaikka yleensä siitä en niin välitä. Mutta hyvää oli pitkästä aikaa kun valitsi sitä kunnon lihamakkaraa eikä höttörää.

Kanakastiketta. En muista tämän hienompaa nimeä, mies teki tämän ja oli mm. pähkinää kanan lisäksi.

Bolognese. Kyllä siellä kasan alla on spagettia haha!

 

Tavoitteena on edelleen arkisin tehdä aika edullisia ruokia ja vähentää heräteostoksia, mutta huomasi kyllä miten ensimmäisellä ”normikauppareissulla” nappailin kauppalistalta poikkeavia tuotteita jokusen mutta en pahasti. Ei me muutenkaan mitään hanhenmaksapalleroita arkisin syödä, mutta kiinnittää huomiota ainakin noihin turhiin heräteostoksiin.

Toivottovasti saitte näistä jotain vinkkiä omiin (edullisiin) ruokalistoihin!

 

Lue myös

 

Säästökuukauden ruokia x 6

Ruokamenot yhteensä säästökuukauden aikana (edellisen kerran kun pidettiin, nyt ei laskettu)

 

SEURAA MAMAA
Facebookissa / Instagramissa

Kommentit (7)
 1. Onpa sulla pieniä annoksia :O

  1. Makkara oli itseasiassa Taaperon annos 😀

 2. Jauhelihaa, kinkkua ja makkaraa 4/5 ruoasta 🙈😫
  Säästö ok ja edullisemmat ruoat toki, mutta ei kauheen monipuolista säästö settiä 🤔

  1. Olen hieman eri mieltä,koska proteiinin lähteet on kuitenkin ruuissa erit. Jauheliha,kana,kinkku,makkara.Kalaa ei noissa ruuissa ollut,mutta säästökuukauden aikana syötiin myös uunikalaa,siitä en tähän laittanu kun niin monessa ruokaan liittyvässä postauksessa siitä kertonu :D.

   Mitään kasvisproteiineja mifua,tofua tai muuta ei tehty kertaakaan tarkoituksella senkin takia koska haluttiin vähentää myös hävikkiä. Lapset jättää valitettavasti niistä ruuista aina suuremman osan syömättä kuin ”normi” ruuista.

   1. No se juuri oli mun pointti vähän. Nuo on punaisen lihan osastolta kaikki ja siitä se kommentti monipuolisuudesta. Ja tietty tuo makkara voi olla 90% kunnon makkaraa ja kinkku myös oikeeta lihakinkkua. Mutta tietty jos nää on jauho halpis juttuja niin en ees sanois niitä proteiniks 🤔 mutta tietty nämä on varmasti mielipide/makujuttuja joista ei tarvi suuttua.

    1. Oon just se joka kyylää nakkipakettien lihaprosentit läpi,ei niitä jauhomössöjä saisi edes nakiksi/makkaraksi miun mielestä kutsua :D. Eli ihan lihamakkaraa on :).

     Ruuissa mielipide ja makujuttuja ihmisillä on erilaisia ja oma mielipiteeni on,että ruoka voi olla monipuolista ihan lihatuotteillakin :). Kiitos näkemyksestäsi ja kommentista kuitenkin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *