”SÄ OLET HYVÄ ÄITI”

Turkin reissulla eräs nainen tuli juttelemaan ja lopuksi sanoi ”sä olet hyvä Äiti”. Hänelle se oli ehkä ohimenevä lausahdus, mutta itselleni siitä tuli todella hyvä mieli. Sitä lausetta olen miettinyt niissä Paska Äiti momenteissa kun tuntuu ettei mikään onnistu.

Nainen, joka tuli juttelemaan ja sanoi minua hyväksi Äidiksi, oli samassa hotellissa vieraana ja oli ruokailuilla nähnyt huomannut meidän seurueen.

3-vuotta sitten kun pompsahdin Äitien maailmaan, huomasin hyvin nopeasti sen olevan välillä myös todella armoton ja julma. Monet asialliset, neuvoa kysyvät Äidit saivat tahtomattaan tappelun aikaiseksi erilaisilla keskustelupalstoilla. Niinkin yksinkertaiset asiat nostavat taistelutantereet pystyyn kuin imetys, ruokailu eri muodoissaan, harrastukset, lastenvaatteet, nukkumisjärjestelyt. Olenkin tullut siihen lopputulemaan, että teet niin tai näin, asia on aina jonkun mielestä päin persettä.

saolethyvaaiti

osallistuvaaiti

Välillä tuntuu, että mikä piuha joiltakin poksahtaa päästä Äitiyden myötä? Kun napaneura napsaistaan, napsaistaanko siinä samalla naiselta joku käyttäytymiskoodi?

Mitä jos te muutkin arvostelujen sijaan tokaisisitte joskus jotain positiivista muille Äideille? Ja myös itsellenne. Työntäkää negatiivisuus ja arvostelu edes hetkeksi muualle.

Minä aloitan.

Siskoni -SÄ OLET HYVÄ ÄITI. Jaksat pyörittää lapsiperheen arkea remontin, töiden ja kaiken keskellä. Ilman tukiverkkoa päivästä toiseen. Jälkeläisesi, rakas kummipoikani kun ei ole lievästi sanottuna se helpoin lapsi. Harmi kun asut toisella paikkakunnalla.

Itselleni -SÄ OLET HYVÄ ÄITI. Heittäydyn, leikin, pelleilen ja osallistun. Kun kysyin Eetulta, miksi olen hyvä Äiti, vastaus oli:  ”Siksi koska se tuntuu hyvältä”

saolethyvaaiti2

Laitetaan hyvä kiertämään -kerro kommenttikentässä, tai tee vaikka postaus kenelle sinä voisit sanoa ”SÄ OLET HYVÄ ÄITI”. Muista myös itseäsi. Miksi SÄ OLET HYVÄ ÄITI?

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

 

Kommentit (4)
 1. Voi miten ihana kirjoitus <3
  En ole itse äiti vaikka sitä kovasti toivoisin. Oli kuitenkin pakko kommentoida kun niin kirjoituksesi liikautti.

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   10.10.2016, 20:29

   Kiitos Amy, kiva kun kommentoit <3. Toivottovasti pääset joskus Äidiksi kun kerran sitä toivot 🙂 <3

 2. Pistän jakoon omaan blogiin, koska hyvä juttu ja kaikkien meidän tulis muistaa tuo.

  Ja pieni muistutus ei tee pahaa 🙂

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   10.10.2016, 21:13

   Kiva Miia kun osallistut :). Positiivisuutta Äiti maailmaan <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *