Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Ruokamenot yhteensä säästökuukauden aikana!

Helmikuu oli säästökuukausi jolloin pyrimme minimoimaan ruokakustannukset. Teemme ruokakulujen suhteen aina niin, että otamme kuitit talteen ja maksetaan homma puoliksi kahden viikon välein. Kuiteilla on myös mukana tarvittavia hygieniatuotteita, wc-papereita yms. Niitä en laskenut kuiteilta pois.

Kuinka paljon rahaa meni kuukaudessa ruokakauppaan säästökuukauden aikana?

Teimme 3 isoa kauppareissua ja tarvittaessa täydennyksiä pikkujutuista viikolla. Vietimme myös helmikuussa vauvan puolivuotiskahvitteluja ja laskin sen kuitin myös tähän mukaan.

Kuukaudessa meni yhteensä 274,32e ruokakauppaan. Kauppareissujen hinnat oli 60e, 69,35e 60,46e ja 84,51e.

Tammikuun ruokakauppojen kuitteja en valitettavasti löytänytkään (sen takia tämän postauksen julkaisu kesti niin kauan kun yritin etsiä niitä). Keskimääräisesti meillä menee normaalisti ruokakauppaan n. 80-100e riippuen ostoksista. Lukuunottamatta Miinan puolivuotiskahvittelu kuittia keskimääräinen ostosten hinta oli n. 60e. Eli n.20-40e vähemmän kuin normaalisti.

Säästökuukautena syötiin paljon kiusauksia, keittoja, wokkeja ja uuniruokia. Ainakin kiusauksia ei huvita nyt niin usein syödä..huhtikuussa ajateltiin tehdä säästökuukausi hieman sovellettuna ja keventäen; arkipäivisin edullisempaa ja miehen vapailla sitten parempaa.

Huomasin miten paljon erikoisjuustoilla, leikkeileillä, erikoisleivillä, herkuilla ja extempore pikkujutuilla on merkitystä. Nyt ollaan taas käytetty ruokiin mm. koskenlaskijaa, aurajuustoa ja ostettu laadukkaita juustoja niin eron kyllä huomaa kauppakuiteissa.

Lue myös muut säästökuukauteen liittyvät postaukset

Suunnitelma säästökuukauteen

Säästökuukauden ensimmäinen kauppareissu

Säästökuukauden ensimmäisen viikon ruokia

Säästökuukauden toinen kauppareissu+ruuat

Säästökuukauden kolmas kauppareissu+ruuat

Kommentit (33)

 1. Emilia

  Huh huh, kylläpä sais kuukaudessa paljon säästöön jos ruokakustannukset sais minimoitua tolleen 😁 Meillä.on hurjan kalliita kauppareissuja kun mulla on keliakia ja gluteenittomat tuotteet on niin mielettömän kalliita 😕

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Gluteiinittomat tuotteet on kyllä hirmuhintaisia kun olen joskus kattonut :/. Olisi niin kätevä jos keliakiaa sairastavat saisivat vaikka kelakorvausta tai jotakin tuotteista 🙂

 2. Omppu

  Wow! Meillä menee kuussa 3 hlö taloudessa n. 800 euroa kk ruokaan. Tuo teidän kk-summa on meidän yksi kauppareissu. Onko teillä poikkeuksellisen pieniruokaista porukkaa, vai miten saatte ruoan riittämään ja kulut noinkin pieniksi? Tuntuu, et kerran kun ostaa vaippoja ja jotain tiskiaineita niin kuitin loppusumma huitelee jo 70-80e väkisin. Meillä yhdestä laatikkoruoasta syö yleensä kerran koko perhe ( 2 aikuista ja 1 1,5 lapsi). Hatunnoston paikka kyllä teille ehdottomasti 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Mie ja Eetu syödään aika pieniä annoksia , mies sitten isompia :). Nyt kävi hyvin kun tiskiaineita tai esim. hygejä ei pahemmin tarvinnut ostaa. Tuo alle 300e oli isot kauppareissut, täydennyksistä tuli toki parikymppiä lisää (kuten kirjoitin postaukseen, että täydennyksiä piti viikolla tehdä) mutta onnistuttiin kyllä yllättävän hyvin :). Me saadaan laatikkoruuasta syötyä yleensä 2-3 kertaa

  • Amy

   Paljon teillä meni yhteensä siis kuussa kauppaan? Mukaanlukien nuo täydennykset ja vaipat ym mitä ei ollut näillä kuiteilla?

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Vaippoja ei tarvinnut ostaa siis kuten sanoin,täydennyksillä oli esim.maitoa,leipää yms,arviolta 5-10e per täydennys 🙂

 3. Xxx

  Kasvisruokia tekemällä saa kauppalaskua alemmas, esimerkiksi kananmunat, linssit ja osa pavuista ovat lihatuoteita halvempia.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Totta, meidän miesväki on vain kasvisruokanirsoja :(. Yritin pari viikkoa sitten syöttää niille linssivuokaa, josta ite tykkäsin, niin ei tehnyt kauppaa ei yhtään…Pitää itelle tehä silloin tällöin linsseistä jotain niin saa monipuolistettua ruokavaliota :).Kananmunaruokia olisi kiva keksiä enemmän. Hyödynnän kananmunaa tosin päivittäin omaan puuroon valkuaisella, sitten smoothiehen monesti laitan valkuaisen 🙂

 4. Kaisa

  Siis ymmärsinkö nyt ihan oikein, että naimisissaoleva pariskunta, jolla on yhteiset lapset ja toinen puoli hoitovapaalla, laskee tarkasti että kuka kulloinkin perheen ruokaostokset maksaa?

  • Terttu

   Samaa ihmettelin myös 🙄

  • Tiia

   Mun mielestä siinä ei ole mitään outoa. Ite ollut 10 v. naimisissa, 2 lasta ja AINA puolitettu kaikki kulut, siis myös silloin kun olin hoitovapaalla. Mulle itelleni on todella tärkeää, etten elä kenenkään muun rahoilla. Mies tienaa n. 60 000 e vuodessa enemmän kuin minä.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Tiia tuosta näkökulmasta :)! Kaikilla raha-asiat ei mene ns. vanhan kaavan mukaan, että mies maksaa kaiken. Ei meilläkään niin

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kyllä, nyt kun miulla on melkein samat tulot kuin töissä käydessä, maksetaan kaikki puoliksi :). Kodinhoidontuki kun alkaa niin hän maksaa sitten enemmän.

 5. Sanja

  Minunkin on nyt pakko kysyä, että kuinka ihmeessä kuukauden kauppalaskunne voi olla noin pieni? Ja tuohonko sisältyy esim. hygieniatuotteet? Vau! Näit varmaan paljon vaivaa suunnittelemisiin ym. Paljonko teillä kuluu ihan normikuukautena? 🙂 Kiitos muuten kivasta blogista, minullakin kohta 5-kuinen vauva.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hygieniatuotteita ei tarvinnut ostaa muistaakseni kuin itselle ja miehelle dödö, piilarinestettä ja ei muistaakseni muuta :).Piilarinesteen ja dödön ostin omalla kortilla niin ei oo kuiteilla. Joo vaati kyllä miettimistä, mutta tuntuu melkein, että halpoja ruokia keksi helpommin kuin nyt kun voi ostaa vapaasti. Normaalisti ruokakauppaan meillä menee per kerta yleensä 70-100e per kerta, riippuen ruuista mitä tehään.
   Kiitos Sanja, kiva kuulla että tykkään ja iloa vauva-arkeen <3

 6. amy

  Tosi hyvin olette kyllä saaneet säästettyä!

  Meillä menee vajaa tuplat tuon verran kuussa kauppaan. Esim pelkästään vaippoihin menee noin 40 eur/kk ja käytetään ihan perus Pamperseja.
  Myös vauvan 9kk ruokiin menee ihan jonkun verran rahaa. Vauva syö ehkä noin puolet ja puolet omatekemiä ja kaupan ruokia. Esim. hedelmä/marjasosetta menee määrällisesti päivittäin 1-2 pientä Piltti-purkkia (tämä esimerkki määrästä eli tuoreina hedelminä 2 kokonaista hedelmää joka päivä). Omatekemiin lämpimiin ruokiin yritän laittaa aina monenlaisia vihanneksia eli en vaan pelkkää perunaa ja porkkanaa eli varmasti vauvan ruokiinkin menee useampi kymppi kuukausittain.

  Saatteko blogin kautta jostain esim. vaipat sponssina? Mielestäni en nähnyt ostospostauksissa vaippoja lainkaan ja samoin vauvan ruokia tosi vähän (varmaan teet ison osan itse, mutta esim. tuorehedelmiäkin oli tosi vähän kuiteilla).

  Itse olen ihan järkyttynyt omien ostosten määrästä nykyään. Ennen lasta käytiin kaupassa aina ostoskorin kanssa ja tuskailin ostoskärryn kankeutta. Nyt tehdään isot ostokset kerran viikkoon ja ei ole puhettakaan mistään korista. Kärry on täynnä vaikka ja mitä ruokatarviketta 😀 😀 .

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Saatiin kyllä, tuli kiva fiilis kun onnistui noin hyvin :). Meillä Miinalla on ruokamäärät vielä melko pieniä ja teen isoja satseja aina kerralla josta pakastan sitten osan. Pakkasessa on nytkin varmaan 5 erilaista ruokaa :D. Hedelmäsoseita ostetaan jonkinverran, tai sitten teen ihan niin että mössöön banaanin ja laitan sekaan vaihdellen marjoja (esim. puolukka, punaviinimarja, mustikka, mustaviinimarja).
   Miina syö varmasti terveellisemmin kun ite :D. Säästökuukautena kävin pari kertaa Citymarketissa johon parkkeerasin auton, 1e ja sen saa ostoksista takaisin, loput maksoin kolikoilla. Ostin ainakin palsternakkaa ja kesäkurpitsaa tuona kuukautena. Pakkasessa oli entuudestaan vauvan ruokia mm. bataatti-perunaa. Sitten 6kk ruokana oli avokado-maissi-kanapastaa. Hedelmäsoseita tein mm. jossa oli päärynää/omenaa sekä marjaa. Vauvanruuista teen jossain vaiheessa muuten postausta kun sitä on toivottukin.

   Tammikuussa ostettiin pari pakettia vaippoja, sitten sain pari pakettia blogin kautta vaippoja mutta en ole ihan sata varma olikohan se helmikuun lopussa vai maaliskuun alussa.

   Hehe joo ei onnistuisi enää korin kanssa isot ostokset 😀

 7. Mau

  Taidatte olla aika pieniruokaisia?

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Mie ja Eetu joo 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Joo mie ja esikoinen ollaan 🙂

 8. Nimetön

  Käytättekö kestovaippoja? Vaippoihin saa kyllä uppoamaan useamman kympin kuukaudessa.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Ei käytetä, tammikuussa ostettiin muistaakseni 2 pakettia vaippoja 🙂

 9. Katri

  Mitä nyt olen seuraillut postauksia teidän ruuanlaitosta ja säästöstä, niin herää kysymys mitä pidätte tärkeänä? ruuasta voi säästää paljon mutta se että syödään halvinta sika-nautaa ja muuta suoranaista sontaa, on varsin hämmentävää. Yhtään hedelmää tai marjaa en ole nähnyt, pari palaa salaattia. Silloin jos oikeasti neljänhengen perhe selviää 50-60e:llä kaupassa per viikko, sisältäen vaipat ja kaikenmuun niin jossain mättää.
  Se on kiva että säästetään ja lähdetään rahoilla vaikka sinne reissuun, mutta se että lapset saavat syödä monipuolista ruokaa ympärivuoden, saaden tarvittavat ravintoaineet, on minulle ainakin kaikista tärkeintä.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moi Katri, jos katsot säästökuukauden muita postauksia, niin huomaat kyllä, että ostettiin myös hedelmiä. Lähinnä omenaa, banaania ja mandariinia. Marjoja syödään päivittäin, säästökuukautena ostettiin 1kg puolukkaa ja lisäksi pakkasessa oli entuudestaan mustaherukoita sekä mansikoita. Salaatti-salaattia ei ostettu kuin pari kertaa, se on totta. 50e:lla ei selvitty kertaakaan, eikä tasan 60e:lla, koska täydennyksiä piti tehdä viikolla aina joku juttu. Niistä pienistä kauppareissusta ei ole postauksessa kuittia, mutta kerroin kyllä että täydennyksiä pienistä jutuista piti ottaa.
   Yksi kuukausi elettynä vähemmillä ravintoaineilla ei nirhaa ketään :). Kiitos kuitenkin omasta mielipiteestäsi ja kivaa viikonloppua :).

 10. Vegehulluus jo korvista ulos.

  On se kyllä kummallista miten riittää näitä ”ei salaattia oo tossa vaan täyttä paskaa kaikki” – kommentoijia. KUKAAN ei kuole siihen jos lampaan ruuat jätetään kuukaudeksi vähemmälle, ja palataan normaaliin sen jälkeen. SÄÄSTÖkuukauden idea taitaa olla nimenomaan tässä se säästäminen laadusta tinkimällä kokonaisen kuukauden ajan (hui!). Jääpähän teille pakkomielteisille rehuhipeille enemmän puputettavaa. Ottaa päähän tämmöiset fanaatikot jotka eivät ymmärrä jutun juonta. Menkää sinne kasvimaalle ja ryömikää porkkanoidenne viereen kauhistelemaan.

  • Omppu

   Kiitos päivän nauruista. :DDDDD

  • Saara

   No en sanois, että tässä siitä oli kyse. Satokausituotteet on todella edullisia, vähärasvainen naudanliha parempaa kuin sika-nauta. Esimerkiksi kaalikeittoon voisi ostaa edullista kaalta ja porkkanaa ja valita näin ollen se parempi jauheliha. Ja esimerkiksi avokadon satokausi oli ihan vasta ja vaikka avokadopasta olisi ollut hyvä kasvisvaihtoehto viikon ruokiin. Ei tarkoita, että pitää olla joku vegepupu, jos haluaa syöttää lapsille vihanneksia, marjoja, hedelmiä ja juureksia sen proteiininlähteen lisäksi. Itse suunnittelen 5 hengen taloudessa viikoksi ruuat eteenpäin, suosin suomalaista, lähiruokaa sekä satokausituotteita, mutta olen myös kulinaristi ja ruokien PITÄÄ maistua hyvältä. Ja meillä menee kauppaan noin 100€ kuussa, sisältäen myös vaipat (suomalaisia muumi tai pirkkavaippoja).
   Hienoa, että Tiina on jaksanut tehdä myös suunnittelua ruokien suhteen, uskon että myös hävikki on ollut pieni? Suosittelen myös seuraamaan satokausituotteita, saat terveellistä, halpaa ja maukasta ruokaa, kun jaksat miettiä niistä aineksia ruokiin. Ja kannattaa huomioida esimerkiksi salaattia ostaessa, että yleisesti ottaen mitä vaaleampi salaatti, sen vähemmän sisältää hyviä ravinteita ja taas mitä tummempi, sen enempi ravinteita. Itse aloitin aikoinaan pikkuhiljaa siirtymisen tummempiin salaatteihin sekä yrtteihin, ja nyt jäävuorisalaatti ei maistu miltään. 😬☺

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kaalilaatikkoa tehtiin säästökuukauden aikana kerran, esikoinen sitä ei tosin suostu syömään joten söi risottoa sen sijaan. Porkkanoita ostettiin melkein joka viikkoa ja survoin moneen ruokaan :). Naudanliha on parempaa kuin nauta-sika ehdottomasti maultaan, mutta säästökuukautena oli tarkoitus SÄÄSTÄÄ mahdollisimman paljon -joten kalliimpi jäi hyllylle maistui paremmalta tai olikoon terveellisempää. Tässä kuussa ollaan ostettu esim. naudan 10% jauhelihaa ja kyllähän se parempaa on tottakai. Avokadopasta olisi hyvää omasta mielestä, mutta miesväki taas ei siitä tykkäisi.
   Taisi tulla siulla 0 -virhe, ei 100e:lla kuukaudessa varmasti ostoksia tee :).

   Hävikki oli kyllä erittäin pientä, ainoastaan 1 bataatti meni kuukauden aikana roskiin :D. Mikä on erittäin hyvä saavutus, normikuukausina valitettavasti unohtuu esim. leipää kaappiin. Toivottovasti saadaan jatkossakin yhtä pienellä hävikillä. Joo tuo salaattijuttu on tuttu, jäi mieleen yhdestä jaksosta minkä katsoin. Babypinaattia olen normikuukausina välillä käyttänyt normisalaatin sijaan 🙂

  • Vilma

   Siis anteeksi Saara, mutta viiden hengen taloudessa 100€kuussa ruokaan sisältäen vaipat? Ei voi mitenkään pitää paikkaansa

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Miekii luulen,että virhe tullut siinä, olisikohan 1000e pikemminkin? 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Haha :D. Aika kärkkäästi kommentoitu, mutta joo säästökuukausi oli säästökuukausi. Tarkoitus oli säästää, silloin ei voi ostaa mitä mieleen juolahtaa ja vaikka mitä

  • Saara

   Hehee. Juu, 100 euroa/viikko tarkoitin. 😂 huomasinkin ton kaalikeiton kun selasin uudemman kerran teidän ruokia. Laitahan ne miehet aisoihin, meilläkin nuo (2kpl) syö nykyään mukisematta kasvisruokaa ja kasvissosekeitto molempien lempiruokaa. 😊💪

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Yritys on kova, linssivuokaa koklasin pari viikkoa sitten tehdä ja lievästi sanottuna huono vastaanotto :’D. ”minä tykkään lihasta, minä oon iskän poika” tokas Eetu 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.