RUISLEIPÄ JOKA EI TURVOTA

 

 

En ole varmasti ainoa, jolle leipä aiheuttaa välillä vatsaongelmia. Ruisleipä joka ei pieretä, onko sitä? Vai onko vatsaongelmaisten vaan tyydyttävä olemaan ilman leipää tai tyydyttävä turvotukseen?

Markkinoille on tullut vihdoinkin Fazer vatsaystävälliset tuotesarja, joka tarjoaa leipänautintoa ilman vatsanväänteitä. Vehnätön koostumus, maailman ensimmäinen ruisleipä jossa FODMAP-hiilihydraattipitoisuutta on vähennetty. Se on nimenomaan syy, miksi tämä leipä ei aiheuta vatsaväänteitä.  Siemenet tuovat myös lisäkuitua leipään, ja kuitujen saaminen suoliston toiminnan kannalta on hyväksi. Leipä on myöskin vähäsuolainen ja valmistettu Suomessa, kotimaisuuden tukeminen kannattaa aina.

fazervatsaystävällinen2

fazerruiskuuluukaikille

fazervatsaystävällinen

fazerruis

”Kehittämämme taikinajuuren luontainen maitohappobakteeri pilkkoo taikinajuuren sisältämät FODMAPit pois, jolloin leipä sisältää FODMAPeja vain noin 0,4 g/100 g. Tavallisessa ruisleivässä FODMAPeja on noin 1-2 g/100 g.  -Fazerin sivulta.

FODMAPit tarkoittavat siis huonosti sulavia hiilihydraatteja, jotka aiheuttavat monelle vatsaongelmia. Normaali ruisleipä sisältää kyseistä hiilihydraattia runsaasti, joka aiheuttaa herkkävatsaiselle epämiellyttävää pörinää.

Olen ostanut monenlaisia erikoisleipiä aikaisemminkin, kuten esimerkiksi karppaajille tarkoitettu vähähiilarista leipää, mutta niissä ongelmana mielestäni on ollut rakenne. Monesti eri tavalla valmistetut leivät ovat rakenteeltaan liian höttöisiä ja ne halkeilevat helposti. Tätä ongelmaa ei Fazerin vatsaystävällisessä ruisleivässä onneksi ole. Olen testannut rakennetta valmistaen sitä eri tavalla; paahdettuna, sellaisenaan, mikrotettu kananmuna välissä sekä uunissa valmistettuna lämpimänä voileipänä.

Fazerin vatsaystävällistä Ruisleipää olen ostanut ihan Prismasta ja S-marketista. Löytyi ruisleipähyllystä aika ylhäältä.

fazervatsaystävällinenruisleipä

fazerlämpimätvoileivät

ruisleipävatsaystävällinen

 

fazerruisleipävatsaystävällinen

 

Tällä viikolla söin töissä kananmunaleivän jonka jälkeen oli suoraan tunnin mittainen palaveri, jossa luonnollisestikin istuttiin. Istuessa suolisto on kasassa ja näin ollen ilma pääsee pörisemään helpommin ja epämiellyttävää tunnetta muodostuu. Leivän syönnin jälkeen ei turvottanut tai pörisyttänyt istumisesta huolimatta.

Fazer Vatsaystävällinen Ruis on sellaisenaan on pehmeää, mutta ei halkeile liian helposti. Lapsenkin on siis helppo syödä sitä. Miehen kommentti oli ”maistuu ihan ruisleivältä”. Niimpä.

Hankin ensimmäisen kerran tätä leipää jo monta kuukautta sitten, heti syyskuussa sen tultua markkinoille. Ensivaikutelma jo silloin oli erinomainen. Omassa vatsan hyvinvoinnissa olen huomannut se, että mitä enemmän stressiä, sitä herkemmin vatsa reagoi hiilareihin. Pahimman stressivyyhdin ollessa päällä en olisi voinut kuvitellakaan syöväni normaalia leipää…

 

 

Saatko vatsavaivoja leivästä? Suosittelen kokeilemaan Fazer vatsaystävällistä sarjaa :)!

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

 

Kommentit (2)
  1. Ehdottomasti täytyy kokeilla! 🙂 Rakastan leipää mutta juurikin näistä syistä leivän syönti on jäänyt minimiin..Jospa tästä olisi apua.

    1. Tiina / Fit Fat Mama
      21.1.2017, 20:30

      Suosittelen :)! Tuossa Fazer vatsaystävällisessä on muuten myös kauraleipää sekä sämpylää, kauraa olen kokeillut ja sekin hyvä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *