Realistinen aamupäivä lasten kanssa

Aamulla heräsin 07 maissa. Oltiin sovittu edellisenä päivänä miehen kanssa, että hän hoitaa aamuhommat lasten kanssa ja mie saan jatkaa unia. Otin peiton ja tyynyn vierashuoneeseen, jonne menin jatkamaan unia.

Nukuin YKSIN 1,5 tuntia ja voin kertoa, että teki niiiiiin hyvää! Herättyä katsoin nopeasti puhelimen läpi ja menin tekemään aamupalaa itselle.

Meillä oli näköjään mennyt sitten unihommat miehen kanssa läpsystä vaihdolla, koska nyt hän oli nukkunut edellisen yön todella huonosti. Jeppis jee. Onkohan meidän perheessä unen määrä vakio, aina joku nukkuu päin persettä.

Keitin puuroa, samalla autoin vauvaa menemään kävelykärryyn.

Esikoinen alkoi vaatia heti heti heti helikopterin lennätystä, jonka oli edellisenä päivänä saanut anoppilasta. Sanottiin, että ensin aikuisille aamupalarauha. Herra kiukustui ekan kerran.

Söin nopeasti ja ehdotin esikoisella kirjan katselua sillä aikaa. Se kelpasi hetken. Menin juomaan aamukahvin sohvalle hänen viereen.

Esikoinen härkkäsi univelkaisen miehen kimpussa, joten nappasin kummatkin lapset Eetun huoneeseen jotta mies saa rauhan. Treenattiin kirjaimia ja numeroita edellispäivänä hankitulla pelillä. Oli muuten älyttömän hyvä löytö; 3e!

Vauva kiskoi vaatekaapista housut alas ja pyysin Eetua laittamaan ne päälle. Suostui jopa laittamaan kiltisti. 15-minuuttia aikaisemmin kun pyysin samaa, se aiheutti raivarin.

Pelattiin yhdessä peliä ja vauva leikki veljensä leluilla. Mentiin ulos trampoliinille hetkeksi. Sälli ei viihtynyt kuin hetken ja meni takaisin sisälle. Mies tuli lenkiltä kotia ja sanoi, että on liian tuulista helikopterin lennätystä varten. Käyttöohjeissa kielletään lennättäminen tuulisella säällä.

Sepäs myrskyn lykkäsi, josta alkoi armoton raivari.

Sälli huusi ja huusi ja huusi. Heitteli sohvatyynyt sohvalta ja karjui. Sanoin, että ymmärrän, että harmittaa. Mutta käyttöohjeissa kielletään lennätys tuulisella säällä, niin ei voi mitään. Jospa illalla ei tuulisi niin lennätys onnistuisi.

Päätin, että lähdetään leikkipuistoon, jotta jätkä saa tekemistä ja purettua virtaa. Otin hänen pyöräilykypärän. Eetu meni trampoliinille huutamaan. Huusi, huusi, huusi. Tuli trampalta pois ulkorappusille ja potki kiviä. Otin instastoryn jossa hehkutin, että unien takia saan pidettyä ittseni feng shuina. Eli niinkuin rauhallisena.

Helikopteri huuto vaihtui ”minä haluan kukkakaalileikkipuistoon” huutoon. Meinaa siis yhtä leikkipuistoa, jonne on vähän pidempi matka. Sanoin ettei mennä nyt sinne, voidaan mennä joskus toiste.

Esikoinen kävi seisomalaudan ja laitoin sen kiinni vaunuihin. En todellakaan alkanut pakottaa polkemaan pyöräilemään, just kun hän oli rauhoittunut.

Lähdin hölkkäämään kohti puistoa. Eetu kiukkusi vielä, että oisin halunnut autoleikkipuistoon. Silloin jo nauroin tilanteelle, että ensin halusit kukkakaalileikkipuistoon ja nytkö vaihdoit sen autoleikkipuistoon haluamiseksi. Onneksi minimies ei jatkanut vänkäämistä vaan oli jo ihan fine.

Sitten vauva alkoi huutamaan.

Oltiin melkein perillä, kun pyysin Eetua nousemaan pois kyydistä ja kävelemään loppumatkan, jotta hän saa liikettä. Siitä tuli raivari. Sälli meni puskaan, jossa oli nokkosia. Nokkonen satutti kättä ja polvia.

Puhalsin käteen ja menin edeltä. Odotin matkan päässä ja sälli huutaa takana. Vauva rauhoittui. Eetu rauhoittui. Päästiin puistoon, jes!

Puistoilu meni jees. Juoksin pikkuspurtteja, päästin vauvan konttailemaan ja laskemaan avustetusti liukumäkeä. Leikkipuistossa sattui olemaan mamma, jolla oli melkein saman ikäinen vauva kuin Miina. Sain vertaistukea unijuttuihin ja lärpätettyä. 

Tilanteessa, jossa kummatkin huusi, tikusta tuli härkänen voisi miettiä., että noniin koko aamupäivä on tätä paskaa. Tai sitten voi päällimmäisenä miettiä, että jes! Sain pidettyä hermon kurissa, puistoilu meni jees huonosta alusta huolimatta ja sain vertaistukea. Mieluummin jätän päällimmäisenä mieleen sen jälkimmäisen.

 

Realistista päivän jatkoa 🙂

 

Lue myös muut viikon postaukset;

Äidin iltakooma

Lapsiperheen hyviä hetkiä x 8

Hyvä ja halpa meikki x 3

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *