Lisäravinteet joita käytän just nyt

Olen käyttänyt monta vuotta ravintolisiä säännöllisen epäsäännöllisesti. Joskus innostun niistä ihan hirmuisesti ja testaan eri tuotteita onessaan ja joskus on kausia etten muista syödä mitään ravintolisää säännöllisesti. Nyt on menossa kausi, että pääsääntöisesti syön päivittäin jotakin ravintolisää.

Tässä ravintolisät joita käytän just nyt! Osaa säännöllisesti ja osaa hieman epäsäännöllisemmin.

Aamuisin sekoitan veteen tätä Puhdistamon jauhetta joka sisältää mm. kollageenia sekä optimsm. Lähestyvä 30-kriisi lähentyy kun olen ruvennut kiinnostumaan ravintolisistä joissa on kollageenia mukana. Vaikka osa tutkimustuloksista kyllä kertoo ettei siitä ole kovinkaan paljon hyötyä. Uskon kuitenkin ja onhan se faktakin, että kun suolisto voi hyvin (saa tarpeeksi ravinteita) niin se vaikuttaa suoraan ihoon ja ulkonäköön.

Fitlinen Activizeä olen käyttänyt nyt pari viikkoa ja en oikeastaan ole satavarma onko tästä niin paljon hyötyä itselle, mutta monelle tästä tulee paljon pirteämpi olo. Yleensä oma fiilis on suht pirteä, joten ehkä tämä ei potki niin hyvin kuin möllimmille ihmisille. Jauhe sisältää mm. rautaa ja kofeiinia.

C-vitamiini, B-vitamiini sekä D-vitamiini löytyy myös. Näistä parhaiten muistan syödä d-vitamiinin ja sitä napsin ihan joka päivä ympäri vuoden. Tämä on pureskeltava versio ja maistuukin hyvältä, joten varmaan senkin takia muistan ottaa sen hihi. C- sekä B- vitamiinin ostin vasta hiljattain joten niitä en ole ennättänyt kovin pitkään käyttää. C-vitamiini tekee hyvää mm.iholle ja b-vitamiinin puutostila altistaa mm. väsymykselle.

Monivitamiinina löytyy tällä hetkellä tämä, joka sopii sekä imettäville että raskaana olevalle. Vitamiinissa on mm. e-vitamiinia, magnesiumia ja magnaania. Ohjeen mukaan tätä pitäisi syödä 2 kpl päivässä, mutta pihistelen ja otan vain 1.

Ostin juuri omega 3:sen ja tämä purkki on itseasiassa korkkaamaton. Omega 3 oli pitkään yksi yleisimmistä lisäravinteista joita käytin, mutta tajusin juuri viime viikolla etten ole muistanut syödä sitä moneen kuukauteen. Omega 3 tekee mm.aivoille ja muistille hyvää, joten kävin viime viikolla ostamassa sen.

Iltaisin hampaanpesun jälkeen otan Fitlinen restoratea 2-3 mitallista sekä magnesiumin. Restorate sisältää mm. magnesiumia ja sinkkiä. Se maistuu tosi hyvältä, raikas sitruunan maku. Tuotteen tarkoituksena on taata paremmat yöunet ja herätä virkeämpänä. Joinakin päivinä toimii ja joinakin ei, en tiedä onko osittain placebo vaikutustakin mutta muistan esim. yön kun Taapero heräili monta kertaa yön aikana ja aamulla oli herätys klo 4.00 -eikä väsyttänyt niin paljoa mitä luulisi! Miusta on kivempaa ottaa ravinteet sekoitettuna veteen kuin kapseleita, ainakin jos ne maistuu hyvältä. Saa samalla juotua vettäkin.

Mitä lisäravinteita sie käytät just nyt? Oliko mukana samoja vitamiineja mitä itse käytät?

Lue myös

Lisäravinteet raskaana

Ravintolisät joita käytän (2017)

SEURAA MAMAA
Facebookissa / Instagramissa

Kommentit (8)
 1. Kuulostaa melko paljolta. Oletko tarkistanut, ettei esimerkiksi monivitamiinissa ole noita muita mitä syöt erikseen, esimerkiksi C, B ja magnesium? Osa vitamiineistahan ei ole vesiliukoisia, vaan kerääntyy elimistöön. Jos olet tutkinut niin hyvä, ja pahoittelut ylihuolehtimisesta 🙂
  Itselläni on säännöllisessä käytössä vain biotiini+sinkki, ja aina kun muistan niin D+C.

  1. Kaikkia en muista syödä päivittäin, tänään kun purkit oli pöydällä niin muistin :D. Monivitamiinissa on myös c ja b, mutta ne on tosi pieniä pitoisuuksia 🙂
   En oo tutkinut tarkemmin, nuo pitoisuudet on aika pieniä :). Biotiini tekis muuten hiuksille hyvää! =)

 2. B- ja C-vitamiinit on nimenomaan niitä vesiliukoisia, ja magnesiumiakin on hyvin haastavaa saada liian isoja määriä elimistöön jos ei nyt puolta purkkia nappaa naamaan kerralla 🙂 Eli noi toimii ihan hyvin! Sen kyllä vinkkaisin että vaikka pureskeltava D-vitsku voi olla hyvän makuinen, niin hyötyä siitä saisin huomattavasti enemmän vaihtamalla sellaiseen joka on öljykapseleissa, sillä rasvaliukoisena vitamiinina se imeytyy niistä huomattavasti paremmin. Kuitenkin, jos yleisesti ottaen perusvointi on hyvä ja pirteä niin tuskin ainakaan suurempia D-vitamiinivajeita sulla on, niin eipä tuo ole niin vakavaa, mutta sitten seuraavan purkinnan hankinnassa kannattaa pitää mielessä 🙂

  1. Heh joo en ihan puolta purkkia vedä naamaan :D. Tossa restoratessa on sitä ja sitten toi erillinen magnesium. Jos otan restoratea 3 mitallista niin en ota magnesiumia erikseen.

   Ahaa kiitos tuosta d-vitamiini vinkistä :)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *