Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

KUN RASKAUSTESTI NÄYTTI PLUSSAA

Noniin nyt on luvassa Fit Fat Mama blogin ensimmäinen raskausajan postaus! Hihii, hassua ja huippua päästä vihdoin näistä kirjoittamaan. En koe itseäni mammamammaksi edelleenkään, enkä mikään överi Äitibloggaaja ole raskaudesta huolimatta, mutta sanomattakin selvää, että tulen kirjoittamaan tottakai myös raskausajasta paljon. Onhan tätä odotettukin.

Halusin aloittaa ihan alusta; siitä kun tein positiivisen raskaustestin. Mitä tuntemuksia ja mitä toimenpiteitä tein ennen sitä.

Syksyllä yritin tasapainottaa mahdollisimman paljon arkea ja elämää, toipuen heinäkuisesta keskenmenosta. Kierto oli ensimmäistä kertaa vuosiin aika tasainen, joten se osa kropasta onneksi toimi. Kävin akupunktiossa marraskuussa jolloin laitettiin perna-pisteisiin magneetit. Perna on yksi naiseuden pisteistä ja se oli hoitojen aikana miulla aina todella jumissa. Magneetteja pidettiin viikko.

Olin salilla kun tunsin voimakkaan vihlaisun vatsassa, ihan kuin puukolla olisi isketty. Tunne oli täysin samanlainen kuin edellisen raskauden ovulaatiossa. Hypin tasajalkaa ja pomppuja penkille, ajattelin sen jotenkin buustaavaan mahdollista ovulaatiota/kiinnittymistä haha! Varmasti monen tekijän summa, että sain vihdoinkin ovulaation, mutta uskon akupunktiolla olevan siihen ainakin buustavan vaikutuksen.

Ehkä parin viikon päästä tunsin aivastaessa ja sohvalta noustessa vihlaisuja vatsassa. Se herätti hieman jo pieniä toiveita, mutta halusin kuitenkin suojella itseäni olematta asiaa liikaa miettimättä.

Ennätin käydä lääkärissä itkemässä sekundaarista lapsettomuutta sekä saada lapsettomuuspolin lähetteen kun huomasin ettei menkat alkaneetkaan normaalisti kp28 johon kierto oli tasaantunut.

Oli jouluviikko, itseasiassa Tuomaksen nimipäivä kun päätimme ostaa raskaustestin. Mies räpläsi juuri ostettua Macia, laitoin kasvonaamion ja kävin tekemässä testin kp33. ”Kuhan kusen, ei siitä kuitenkaan mitään viivoja tule”. Jotenkin kuitenkin oli pieni toivenkipinä yllä.  Tällä kertaa kävi toisin ; 2 viivaa tummeni samointein! Tulin vessasta tikun kanssa ja mies nosti miut syliin ja pyöritti. ”No selvispähän miks sun menkat ei alkanutkaan”. 

En itkenyt, muistaakseni hihittelin vain. Jatkettiin päivää normaalisti eteenpäin. Ei sitä jotenkin edes tajunnut, että olen raskaana. Kun vieläkin on vaikeaa sitä uskoa.

Raskaudesta kerrottiin heti miun ja miehen vanhemmille sekä siskolleni. Muuten pysyin monta monta viikkoa raskaudesta ihan hissukseen. Np-ultran jälkeen kerroin asiasta ihan yleisesti.

Siinä miun plussatarina. Alkuraskauden kuulumiset + liikunta sitten seuraavassa raskausaiheisessa postauksessa :).

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (8)

  1. T

    Liikuntapostaus kiinnostaa! 🙂 Miten olet liikkunut alkuraskauden aikana? Entä oletko pyöräillyt?

    • Tiina / Fit Fat Mama

      Niistä kirjoitan sitten seuraavassa raskauspostauksessa :)! Eli alkuraskauden kuulumiset + liikunta (:
      Mutta pähkinässä sanottuna, niin liikunta ei ole todellakaan sujunu samallalailla kuin normaalisti 🙁 😀

  2. Johanna

    Se on aina niin jännittävää tehä testi…kun plussaa näyttää niin tunne on jotain uskomattoman, jännän ja ilon sekamelska. Tyttären kohdalla tein testin kirjaston vessassa kun en malttanut ajella kotiin asti! Sen jälkeen oli hyvä käydä lainaamassa läjä opuksia ja lehtiä, jotka liittyivät raskauteen. Mukavaa loppuviikkoa!

    • Tiina / Fit Fat Mama

      Miulla negatestejä ja pettymyksiä sekä Eetun että tässä kasaantui niin paljon niin en mistään plussatestistä osannu heti kunnolla iloita :/. Vasta sitten myöhemmin on tajunnu että hei oikeesti se oli plussa :). Kivaa viikkoa sinnekin (:

  3. Nappi

    Jännä mitenkä sitä tuntee aivastaessa tai noustessa niitä pieniä vihlasuja ja siitä pystyy vähän aavistelemaan jo. Itselläni kävi samallalailla. Odottelen innolla raskauspostauksia! 🙂 Itse tein plussatestin samanapäivänä kun täytin 30! <3 Kiinnostaa kuulla myös pikkumiehen ajatuksia tulevasta vauvasta! 🙂

    • Tiina / Fit Fat Mama

      Eetusta eikä Ceposta ei ollut noita vihlaisuja,mutta tässä oli :). Muistan jostain lukeneeni että niitä voi tulla raskauden alussa niin siitä osasin yhdistää.
      Oi ihana synttärilahja siulla ollu <3

  4. Outi Karita

    En tainnut vielä onnitella jaan, joten ONNEA! ❤
    Tässä postauksessa pääsi kyllä fiilikseen mukaan, ihanaa odotusaikaa 🙂

    • Tiina / Fit Fat Mama

      Kiitti Outi <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.