Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

RASKAUSAJAN RUOKAHIMOT

”Arvaa mitä miulla tekee mieli” on lähes päivittäin suusta pääsevä lausahdus ja kirjasin huvikseni ylös mitä ruokahimoja raskauden aikana onkaan ollut.

Lattea maitovaahdolla

Salmiakkia

Lakua

Marjoja

Kasvissosekeittoa

Pinaattikeittoa

Appelsiinimehua

Kivennäisvettä

Sweet chili kastiketta+friteerattua kanaa ja riisiä

Omenakaurapaistosta

Jauhelihapiirakkaa

Tuc-suolakeksejä

Juustokakkua

Juustosämpylää tuorejuustolla

Jääkahvia

Vohveleita

Heh tuossa jokunen. Asioita mitä miulla ei ole tehnyt niin paljoa mieli on just joku paistettu ruoka kuten paistettu kananmuna yäks, suklaatakaan ei ole tehnyt mieli niin paljoa kuin vaikka Eetua odottaessa.

Vaikka listasta voisi muuta päätellä, tässä raskaudessa olen herkutellut paljon vähemmän kuin mitä esikoisen odotusaikana. Painokaan ei ollut noussut kuin 400g ensimmäisessä ja toisen neuvolan välissä niinkuin 2 neuvola postauksessa kerroinkin.

Saa nähdä mitä himotuksia vielä tulee, nyt rv16+3.

Oliko sinulla raskausajan ruokahimotuksia?

Kommentit (22)

 1. miltsu

  onhan noita 😀 puuro,paahtoleipä meetwurstilla, pähkinät, appelsiinit, porkkana.. appelsiinit ehkä pahin voisin syödä niitä vaik kuin monta! tavis ruokaa ei oikein tee mieli vaan jotai raikasta niin oon ottanu tuhdit välipalatyyppiset ruuat käyttöön 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oi miullaki oli itseasiassa jossai vaiheessa mandariini/klementiinikausi ja söin niitä päivittäin 🙂 Nyt tullu kyllästyminen:D

 2. Nelli

  Mä oon himoinnut ihan hirveästi ksikkea kirpeetä. Hedelmiä, marjoja, karkkia! 😅 monta kertaa ollu ikenet ihan rakoilla kaikesta kirpeestä!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Miulla oli Ceposta just tuolleen, että kirpeet karkit himotti ihan hulluna! Tästä ei oo niinkään niitä himoinnu 🙂

 3. Johanna

  Mulla oli poitsun aikaan törkee himo koulunäkkileipään, Polar-juustoon ja kevytmaitoon. Näitä piti syödä siis yhtäaikaa ja joskus yölläkin! Esikoistytsyn aikaan ei himoja ollut, mut yökkiä oli kana ja juustokuorrute ruoissa! Hassua kyllä että mistä tuollaiset johtuu raskausaikoina 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oi Polar-juusto! Miulla oli himona nyt sulatejuusto ja oi onnea kun sitä sai leivän päälle :). (pastoroitua joo)

 4. Annika

  Ensinnäkin onnea raskaudesta! 💖💖 IHANAA!!! Ja mietinpä vain olisiko teille tyttö tulossa kun sitähän sanotaan että himot kertoo kumpi tulee… taikauskojuttuja mutta usealla pitänyt paikkaansa. Terveellisiä juttuja tekee mieli jos tyttö tulossa, epäterveellisiä jos poika. Itse olen pojan äiti ja raskaana halusin vain roskaruokaa ja karkkia ja kaikki terveellinen ällötti ihan hirveästi. Just ja just sain kurkkua syötyä leivällä ja omenan yritin joka päivä syödä yökkimättä 😅 ja jännää tässä on se että normaalisti minulla aina ollut päinvastoin! Roskaruokaa en syö ja kaikki terveellinen on lempparia esim kasvikset ja sosekeitot ym. Jännää odottaa kuinka käy😉 voimia kovasti! 💖

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos, on kyllä ihanaa todellakin<3. Eetusta himoitsin itseasiassa enemmän kaikkee epäterveellistä kuten lössöleipää, suklaata ja karkkia hulluna ja sillon söinkin niitä aika paljon :D.
   Rakenneultra kuukauden päästä, saa nähdä hih. Kiitos <3

 5. ulla

  Muistan vaan että oisin voinut elää ruileivällä ja purkkihernekeittoo tuli vedettyä suoraan purkista 😀 se oli niin hyvää. Myös puolukat ja muut marjat pakastimesta maistui.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Paahdettu ruisleipä on ihanaa <3. Marjoja oon iteki syöny paljon, smoothieta oon juonu tosi usein mihin just puolukkaa tai muuta marjoja

 6. Milla

  Muistathan kuitenkin ruokarajoitukset! 🙂 Eli salmiakkia ja lakua ei saa syödä. Olisi kiva jos kirjoittaisit miten noudatat rajoituksia muutenkin.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Syön niitä silti kohtuullisesti, olen keskustellut siskoni kanssa joka on terveystieteiden maisteri ja ihan ammattinsa että vapaa-ajallakin ravintotietoinen, niin salmiakista ja lakusta voi mahdollisesti olla haittaa, mutta ne määrät joita haittaa aiheuttaakseen pitäisi vetää on ihan älyttömät :). Joo voisin jossain vaiheessa kirjoittaakin, aiheena vaan aika voimakkaita mielipiteitä herättävä enkä nykyisin halua niin paljon työntää negatiivista bensaa liekkeihin (toisin kuin ennen :D).

  • sara

   Hei!

   Itsekin olen raskaana (vasta ihan alussa rv 6+1), mutta mietin tuota salmiakki-lakuasiaa.. Miksihän se kiellettiin ihan kokonaan.. Tai toisaalta on sanottu, että muutamasta ei ole haittaa. Mut se oli kuitenkin tutkimuksessa jotain yli 500 mg glykyrritsiiniä/vko, joista oli EHKÄ tullut ongelmia lapsien kehityksessä..Määrä vastasi jotain yli 250g lakritsaa/vko. Lähde: mediuutiset.
   Tekis hirveästi kans mieli salmiakkikarkkia 😀 En oo vielä uskaltanu yhtäkää ottaa. Paitsi muutaman halvan kirpeän auton oon syöny, kun varmistin , et niissä ei ole lakritsijuurta vaan on vain ammoniumkloridia 😀 Mutta ehkä joku päivä kyllä syön pari salmiakkia!! Niiden ei onneksi ole tosiaan todettu aiheuttavan mitään. Ja kuten luki tuolakin, että sitä glykyrritsiiniä voi saada muistakin makeisista, limsoista, kekseistä tms valmisruuista. joita ite en syö juuri yhtään. Toiset vetää sitten niitä 🙂 Joten salittakoon ehkä muutama salmiakki.

 7. Linda

  Eilen teki mieli joululimppua joulukinkulla ja sinapilla xD Harmi, ettei ole joulukausi ja noita on nyt vähän huonosti saatavilla. Tyydyin syömään kokonaisen oranssin paprikan 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hehe, aikamoisia himotuksia, naurahdin :D. On raskaushimot kyllä aikamoisia 😀

 8. Emma Karoliina

  Voi ihana, miten paljon juttuja 😀 saako muuten salmiakkia tai lakua syödä, kun jostain kuulin, ettei sais, enkä kyllä tiedä, miten ite sit joskus vuosien päästä pärjään, jos ei saa 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hehe joo on listaa kyllä ja lisää himotuksia tulee vaan :D. Salmiakkia ja lakua ei saa liikaa syödä, mm. verenpaine voi nousta. Verenpaine miulla on ollut neuvolantädin sanojen mukaan täydellinen, joten sen suhteen ei ressiä. Niitä siis kyllä syön kohtuullisesti, viimeksi eilen :D.

 9. sara

  Hei!

  Itsekin olen raskaana (vasta ihan alussa rv 6+1), mutta mietin tuota salmiakki-lakuasiaa.. Miksihän se kiellettiin ihan kokonaan.. Tai toisaalta on sanottu, että muutamasta ei ole haittaa. Mut se oli kuitenkin tutkimuksessa jotain yli 500 mg glykyrritsiiniä/vko, joista oli EHKÄ tullut ongelmia lapsien kehityksessä..Määrä vastasi jotain yli 250g lakritsaa/vko. Lähde: mediuutiset.
  Tekis hirveästi kans mieli salmiakkikarkkia 😀 En oo vielä uskaltanu syödä. Paitsi muutaman halvan kirpeän auton oon syöny, mutta varmistin , et niissä ei ole lakritsijuurta vaan on vain ammoniumkloridia 😀 Mutta ehkä joku päivä kyllä syön pari salmiakkia!! Niiden ei onneksi ole tosiaan todettu aiheuttavan mitään. Ja kuten luki tuolakin, että sitä glykyrritsiiniä voi saada muistakin makeisista, limsoista, kekseistä tms valmisruuista. joita ite en syö juuri yhtään. Toiset vetää sitten niitä 🙂 Joten salittakoon ehkä muutama salmiakki.

 10. kadi

  Meillä taitaa olla lasketut ajat ihan lähekkäin! <3 Minulla tässä toisessa raskaudessa ruokahimoja on ollut jäätelö, appelsiini/mandariini, croissant, mäkkärin kananugetit :D, kurkku, porkkana, vaalea leipä. Jauheliha maistui yhdessä vaiheessa pahalta, samoin kana.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oi kiva 🙂 <3. Miulla oli Eetun odotusaikana hirmuinen vaaleanviljan himo, just croissantit ja höttöleipä oli nannaa. Nyt ei oo niihin ollu himoja onneks :). Jätski täälläki yks himotus! =)

 11. SYÖMINEN ILMAN NIPOTUSTA – Fit Fat Mama

  […] RASKAUSAJAN RUOKAHIMOT […]

 12. #VAIN RASKAUSJUTUT – Fit Fat Mama

  […] RASKAUSAJAN RUOKAHIMOT […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.