Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Rahapäiväkirja; minkä verran rahaa kului viikossa?

Rahapäiväkirja viikon ajalta; minkä verran rahaa kului viikossa? Miun on pitänyt toteuttaa niiiin monta kertaa tämä, mutta vihdoinkin otin härkää sarvista kun luin bloggaajakollegojen Jutan sekä Jonnan kulutuspäiväkirjat! Talous ja raha-asiat kiinnostaa itseäni kovasti, joten oli ihan mielenkiintoista ottaa näitä ylös. Otin tähän ylös myös yhteistililtä ostetut jutut. Ne maksetaan miehen kanssa puoliksi. Viikko ei ollut todellakaan ihan yleinen ja se sisälsi mm. trampoliinin ja 2 x ulkona syömisen.

 

Maanantai

  Lounas 6,90e

 Trampoliini 37,5e (75e yhteensä)

Käytiin miehen ja vauvan kanssa lounaalla keskustassa Deli Aladdin:ssa. Söin falafell halloum-annoksen ja oli kyllä tosi jees! Ruokapaikassa oli sen viikon tarjouksessa melkein kaikki annokset 6,90e joten kävi säkä.

Tiistai

Trampoliinin reunasuoja 19,95e ( 39,90e)

Lidl 12,2e (24,59e)

Käytiin ostamassa trampoliinin reunasuoja ja käytiin samalla extemporena Lidlissä. Mukaan tarttui kaurasydämiä ja siihen höysteitä, lohta pieni pala ja esikoiselle uv-puku.

Keskiviikko

Ruokakauppa 6,84e (13,68e)

Ostin esikoisen kerhon hoitajille kukat ja suklaapatukat viimeisen kerhopäivän takia.

Torstai

Ruokakauppa 9,49e (18,98e )

Salaattitavaraa ja jätskit.

Perjantai

Lounas ja jälkiruoka 12,50e

Ruokakauppa 15,60e (22,50e)

Vaippoja ja karkkia.

Käytiin ystävän ja lasten kanssa extemporena syömässä Jukolanportilla olevassa Mrs. Asia:ssa. Ostin friteerattua kanaa, vihanneksia riisiä. Jälkkäriksi friteerattu ananas jätskillä ja hunajalla. Syötiin annos esikoisen kanssa puoliksi. Oli hyvä ruoka ja palvelu; pyysin ostaa vauvalle banaanin ja sain sen ilmaiseksi :).

(Gugguun huppari ja 3 x sukat 26e facebook kirpparin kautta. Tämä suluissa, koska maksoin käteisellä rahalla jonka olin saanut itse myymilläni vaatteilla, joten periaatteessa ilmainen :D)

Lauantai

Ruokakauppa 5,49e

Keksejä, banaaneita ja jätskiä.

Sunnuntai

136,68e iso ruokakauppa joka sisälsi mm. grillattavia juttuja, mehujäämuotit, normi ruokaostokset.

Yhteensä 320,34e

Huhhutihei todellakin vähän erilainen viikko kuin yleensä, huonolla tavalla. Kauppareissuja tuli melkein joka päivä ja herkkuja ihan liikaa. Ulkona syömisiä oli kaksi kertaa, kun normaalisti käyn ehkä kerran kuussa. Kesällä jotenkin tulee elettyä enemmän extemporena. Ostettiin meille torista trampoliini johon piti hankkia erikseen reunapehmuste, sekään ei kuulu tietenkään normiviikkoihin.

Mitäs mieltä tälläisestä postauksesta? Oletko itse pitänyt joskus rahapäiväkirjaa?

Lue myös:

Säästövinkkejä: Ruoka

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (11)

 1. Ainaäiti

  Meillä on yhteiset rahat ollu avioliiton alusta asti. Siksi mua kiinnostaisi tietää, että miten te jaatte maksut? Onko teillä joku yhteinen tili yhteisille kuluille vai miten? Ja ”maksaako” miehesi sulle jotain palkkaa ku hoidat teidän yhteisiä lapsia? Jos ei oo liian Henk.koht. aihe niin kiinnostais tietää. Meillä on siis omat tilit kyllä, mutta yhteiset rahat. Se maksaa kummalla on ja miehen tililtä lyhenee laina. itse olen kotona lasten kanssa niin ei ole niin säännöllisiä tuloja. ☺

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Meillä on yhteistili, josta maksetaan kaikki yhteiset kulut kuten ruoka, laina, vastike, vakuutukset, yhteiset laskut yms. Laitetaan sinne omilta tileiltä yleensä suurinpiirtein sama summa. Kummallakin on omat rahat ollu aina :). Kun opiskelin muinoin, mies maksoi sillon enemmän laskuja. Nyt kun jään kodinhoidontuelle, niin maksan edelleen myös juttuja, mutta mies maksaa enemmän.Teen siitä myöhemmin erikseen postausta tuosta kodinhoidontuki jutusta. Niin ja ei maksa miullee mitään palkkaa :D.

 2. Linda

  Olen ihmetellyt tätä ennenkin mutta ihanko oikeasti sinun olessa kotona hoitamassa yhteisiä lapsia, kaikki taloukulut menevät teillä puoliksi?
  Toivottavasti sinulle säästetään johonkin sivuun eläkettä jne tämän kompensoimiseksi. Itse en näin epäedulliseen ja epäreiluun järjestelyyn suostuisi eikä kenenkään tarvitsisi suostua.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Tähän mennessä kyllä -kaikki yhteiset kulut maksettiin puoliksi. Vanhempainpäiväraha riitti siihen ihan moitteetta ja sain vielä säästöön. Nyt kun kotihoidontuki alkaa niin muuttuu hieman tilanne. Ajatuksena on aloittaa jossain vaiheessa eläkesäästäminen erikseen :). Tämä on meille sopiva vaihtoehto, en koe tätä mitenkään epäreiluna tai epäedullisena, kotona olo aika ei kuitenkaan miulla ole niin pitkä, että se tulevaan eläkkeen suuruuteen niin radikaalisti vaikuttaisi.

 3. J

  Minua kiinnostaisi tietää maksatteko kaiken puoleksi ja jos näin on niin miten olette sellaiseen ratkaisuun päätyneet?

  Raha-asiat on kyllä kiinnostavia joten lisää tällaisia postauksia. Meillä on alusta asti ollut yhteiset rahat ja yhteiset menot. Koetaan se meille helpommaksi mutta kaikki tyylillään.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Aikalailla maksetaan kaikki puoliksi -yhteiset kulut nimenomaan kuten laina, ruoka, yhteiset laskut. Kumpikin hoitaa henkilökohtaiset laskunsa itse ja omat hankintansa. Ruvettiin maksamaan yhteisiä juttuja puoliksi sen jälkeen kun muutettiin aikoinaan yhteen. Se oli meille itsestään selvä asia :).

 4. Nimetön

  Meilläkin maksetaan nyt kaikki puoliksi kun ei ole lapsia, mutta ajattelisin että sit kun joskus lapsi tulee niin äitiysvapaan ajan mies saa hoitaa isomman osan kuluista. Minusta ei ole reilua että toinen ”uhrautuu” olemaan yhteisen edun vuoksi kotona pienemmillä tuloilla ja siten ottaa takkiin raha-asioissa ja toinen saa elellä entiseen malliin ja kartutettua esim omia säästöjään.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Vanhempainpäivärahan aikana eli 9-kuukautta en ottanut takkiin ja sain säästettyä ihan reilusti tulevaa kodinhoitontukea varten :). Myös mies säästi sinä aikana tulevaa kotihoidontukea varten, jotta voin jäädä kotiin maaliskuuhun asti. Hän ei ole kerryttänyt siis omia säästöjä

 5. Riinak

  Raha-asioiden hoito perheissä on kyllä mielenkiintoinen aihe.
  Meillä on yksi lapsi ja hoidin häntä kolme vuotta kotona.Mies piti itsestään selvyytenä että jaetaan kulut tasan,ruoka ja muut menot.Toki tämä toimi siihen asti kunnes jäin kotihoidontuelle,sitten mies maksoi isomman siivun ruuasta.Meillä on omat asuntolainat,lainaa lyhensin säännöllisesti.Autosta en ole koskaan maksanut mitään koska se on täysin miehen käytössä.Kotona en olisi voinut olla noin kauaa jos minulla ei olisi ollut säästöjä.
  Nyt kun olen työelämässä,rahanjako on taas erilainen.Molemmat lyhentää omia lainoja,minä maksan vastikkeen,muksun hoitomaksun ja vaatteet.Mies maksaa auton,sähkön,vakuutukset.Ruokakulut maksetaan niin että mies maksaa 2/3 ja minä 1/3 (jako näin siksi että mies ostaa eväät töihin,itse ostan ruuan työpaikkaruokalassa).Tällä hetkellä molemmat ovat tähän tyytyväisiä.Kaikki isommat hankinnat on maksettu puoliksi.Meillä on omat tilit,yhteinen ei toimisi.Ollaan oltu 13 vuotta yhdessä ja tiedän että joutuisin hyväksyttämään omia hankintoja paljon enemmän miehellä kuin nyt jos olisi yhteinen tili.Oon kyllä tarkka markka ollut aina rahan suhteen ja esim. ruokakaupassa hyödynnän tarjoukset.Palkasta säästän tietyn summan säästötilille ja pienen summan lapsen tilille.
  Jokainen perhe toimii tavallaan,meillä näin.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moi Riina, kiva oli kuulla lähes samantyyppinen ratkaisu raha-asioiden hoidossa kuin meillä :). Meillä ihan sama tuon, että vanhempainpäivärahan ajan maksettiin kaikki puoliksi ja nyt kun kotihoidontuki alkaa, mie käytän säästöjä sekä mies maksaa jonkinverran enemmän. En ymmärrä ihmettyä tästä asiasta, niin yksinkertainen tapa miun mielestä…monikaan Äiti ei vissiin ole säästänyt sitten vauva-ajan kustannuksia varten.

   En voisi kuvitellakaan, että olisi vain yhteinen tili ja yhteiset rahat, tosi ahdistava ajatus jotenkin :D. MEillä on yhteinen sekä omat tilit :).

 6. Riksu

  Moikka!
  Vaikka myöki elellään vielä kahdestaan niin kaikki yhteiset laskut laina mukaan lukien maksetaan puoliksi. Yhteinen tili löytyy, josta lähtee lainan maksut. Molemmilta löytyy omat tilit ja sitte ku on yhteiset laskut maksettu niin molemmat saa käyttää rahansa mihin haluaa 🙂 tää systeemi toimii meillä. Jompi kumpi jos käy vaikka ruokakaupassa niin niitä kuluja ei laiteta enää puoliksi 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.