RAHAN SÄÄSTÖ KUUKAUSI!

Raha-asiat puhuttaa, kiinnostaa ja mietityttää monia. Viime aikoina muutamissakin blogeissa ollaan puhuttu rahasta. Kaikki sitä tarvitsee, kaikki sitä haluaa ja se nyt on vaan välttämätön pahakin. Aiheena se on myös yleensä aikamoinen tabu josta ei huudella vieraisiin pöytiin. Itseäni kiinnostaa talousasiat, mutta en ole niistä oikeastaan kirjoittanut aikaisemmin blogin puolella mitään. Nyt ajattelin tehdä poikkeuksen!

louisvuittonminipochetteazur

 

Päätettiin miehen kanssa pitää nyt maaliskuussa säästötalkoot ja tarkkailla mihin sitä rahaa oikeasti menee. Miulla on hankaluuksia asioiden hallinnassa joten avuksi otan wordin johon kirjoitan kaikki menot, sekä tulot.

Eniten menee tietenkin kiinteisiin kustannuksiin kuten asuntolainaan, vastikkeeseen ja Eetun hoitomaksuun, joihin ei myöskään voi vaikuttaa millään lailla. Suurin nipistysvara on heräte sekä ruokaostoksissa.

Kaupassa käydään aina ostoslistan kanssa isosti kerran viikossa, mutta silti unohduksia ja herätteitä nousee esiin. Varsinkin herkkuihin saa menemään ihan liikaa rahaa. Mikä a. paisuttaa jenkkakahvoja, b. köyhdyttää kukkaroa ja c. sokerihumalaöveri ja sitä seuraavana päivänä oleva sokerikrapula ei ole kovin kiva juttu.

money

Paheeni on kaikenmaailman merkkikirpputorit facebookissa sekä muut verkkokaupat. Joten vakiosivustot kieltolistalle ettei tule houkutuksia. Ennätin itseasiassa voittaa yhden trenssin huudon joka pitää tässä kuussa maksaa joten siitä soo soo miulle. Postissa on myös tulossa yksi huivi jonka tilasin jo viime kuussa.

Eetun lapsilisän osuudella saan hänelle ostaa vaatteita/muuta mikäli tarve tulee. Välikausikengät sekä kumpparit pitää ainakin hankkia, tosin Suomen keli kun on sellainen ettei ole varmuutta että tuleeko vielä tässä kuussa tarve. Lisäksi tässä kuussa on parit vaatekutsut, mutta tein päätöksen, että mikäli tilaan itselleni jotain, siihen kuluvan rahan hankin myymällä jotain entistä tavaraa pois.

Tämä kuukausi on myös siitä poikkeuksellinen, että nyt viikonloppuna tulee minireissu Etelä-Suomeen joka on meille koetinkivi. Bensaan kuluu rahaa ja monesti huoltsikoilta tulee ostettua kalliita turhuuksia kuten energiajuomaa. Nyt pitää vaan päättää jättää höpölöpöt pois.

rahaa

Miksi rahan säästö kuukausi? Haluan testata kuinka paljon saan kiristämällä säästöön ja summallekin miulle on jo tavoite mielessä joka tsemppaa eteenpäin. Olen merkinnyt kalenteriinkin 15.4 jolloin tilaan jotain iiiiihanaa. Toivottovasti sitä vaan on verkkokaupassa vielä silloin. Syön hattuni jos ei. Säästän kyllä muutenkin joka kuukausi, mutta innolla lähden testaamaan miten kuukausi menee.

Ei turhia shoppailuja, ei heräteostoksia ja myyn itse tavaroita eteenpäin.

Teettekö te rahan säästö talkoita silloin tällöin? Kiinnostaako teitä talousasiat?

ps. huvittavaa kun juuri pitäisi välttää ylimääräisiä kuluja, niin matkalla töihin miulta tipahti kengästä kantalappu joten popot pitää vielä suutarille.

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA

 

 

 

Kommentit (5)
 1. Jenna Vartio
  4.3.2016, 01:34

  Mä säästin viime vuonna ekaa kertaa silleen, et laitoin aina viikko numeroitten mukaan säästöön rahaa ja kyl siitä tulikin ihan mukava summa loppujen lopuks 🙂

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   4.3.2016, 21:15

   Toihan on kätevää, voisikin joskus kokeilla 🙂

 2. Mä olen talouasioista kiinnostunut vasta ihan parin viime vuoden aikana ja silloin tällöin kirjoitan niistä itsekin. En haluaisi tuhlata, mutta välillä sorrun syytämään rahaa asioihin joita en oikeasti tarvitsisi. Yleensä nämä liittyy kodin sisustukseen tai vaatteisiin. Yritän ostaa mahdollisimman paljon käytettynä ja myydä omia vanhoja pois. Välillä ahkerammin ja välillä vähemmän ahkerasti ::D

  Mä säästän tällä hetkellä syksyn matkaa varten ja laitan joka kuukausi satkun pari säästöön. Lisäksi mulla menee suoraan palkasta pikku summa rahastoon. Tytön lapsilisät olen laittanut hänen tililleen syntymästä saakka. Täysikäisenä hänellä on hyvä pesämuna esim omaan asuntoon 🙂

  Tuutko messuille viikonloppuna?

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   4.3.2016, 21:17

   Meilläkin menee Eetulle säästöön, sit ite säästän myös kiinteitä summia kuukausittain ja ajoittain lisäsummia :). Reissuun säästän itekin, en malta odottaa hihhi.

   En oo menossa messuille (en ees tiennyt mitä messuja tarkotit :D) ,miehen läheisen hautajaisiin :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *