Puoli vuotta päiväkodin irtisanomisesta -miten menee?

Päiväkodin irtisanomisesta on nyt reilu puolivuotta aikaa. Tulin kertomaan fiiliksiä miten meillä menee.

Marraskuusta asti esikoinen on käynyt avoimessa varhaiskasvatuksessa, joka on maanantai-keskiviikko klo 13-16.00. Hoitajat on ihania, lapsiryhmä on ihana ja voi ihana kertaa miljoona. Eetu on saanut uusia kavereita ja kävi pari viikkoa sitten yhden kerhokaverin synttäreilläkin.

Vihaan aamukiirettä ja me ei olla todellakaan niitä tyyppejä, jotka tykkää olla menossa jo kello 9.00 aamulla. Päivänä jolloin kirjoitan tätä postausta, mentiin ulkoilemaan vasta 12.00 jälkeen. Yökkärihousuissa olin vielä 11 maissa. Kerhotoiminta on ihan älyttömän hyvään aikaan kun alkaa vasta 13.00. Ainoa miinus kun kerho sijaitsee eri kaupunginosassa. Sinne ajaa tosin about 10 minsassa ja Iskäni on auttanut tosi paljon kyydityksissä, mikä helpottaa ja auttaa ihan älyttömästi meidän arkea <3!

Esikoinen on siis suurimmaksi osaksi kotihoidossa. Puoleen vuoteen on mahtunut iloa, kikatusta ja höpötystä, mutta myös niitä hetkiä kun huvittaisi myydä koko lapsi torilla. Tämä on kuitenkin Eetulle ihana mahdollisuus olla kotona, aikataulutettua päikkäri-työrumbaa kerkeää sitten ensi vuonna ihan tarpeeksi.

Kysyin Eetulta mikä on ollut kivointa kotona kun ei ole tarvinnut olla päiväkodissa;

Kun on saanut olla iskän ja sun kanssa ja leikkiä. 

Olen muutenkin esikoisen kanssa paljon jutellut siitä mitä hän tykkää tehdä kotona, mikä on lemppareinta ja näin pois päin. Joinakin päivinä on aivan ihanaa. Kerran istuttiin peilin edessä kun vauva nukkui, heiluttelin sälliä sylissä ja kysyin mitä hän haluaisi tehdä ”olla vain tässä”. ”Äiti on ihana ja lakas.  Toisena päivänä Tyhmä Äiti, olet ihan kakka kuului jo kello 9.00.

Välillä tuntuu, että vauvavuosi on vaikeampi kun pitää hoitaa, keksiä tekemistä ja kestää 4veen ajottaiset kiukuttelut. Nyt vauvavuosi ei ole kuitenkaan läheskään niin tylsää kuin esikoisen aikaan. Kun mukana hengaa 4-vee, tekemistä pitää ja haluan keksiä ettei jätkä rupea hyppimään ihan seinille.

Mitäs me sitten tehdään? Esim. Katsotaan ohjelmia, kuunnellaan äänisatuja, käydään joskus Perheentalolla, kirjastossa tai kaupungilla, nähdään mammakavereita, askartellaan jotain simppeliä (näiden puolen vuoden aikana olen askarrellut varmaan enemmän kuin 4-vuoden aikana yhteensä), Eetu leikkii legoilla paljon ihan itsekseen, luetaan, tehdään youtubesta jumppia, joskus tehdään kotiin jumpparatoja, kuunnellaan musiikkia, pelataan eka peliä, käydään leikkipuistossa ja monesti Eetu leikkii ihan omassa pihassa ja naapurin lasten kanssa aika paljon.

Avoin varhaiskasvatus loppuu toukokuun vika päivä. Vapaata kerhosta on kesäkuu sekä heinäkuu. Hain elokuulle paikkaa ja toivottovasti iltapäiväryhmä toteutuu silloinkin. Tuo kesä -ja heinäkuu voi tuntua aluksi hieman nihkeältä, mutta eiköhän me jotain tekemistä keksitä.

Päiväkodin irtisanominen oli ehdottomasti oikea ratkaisu.

Käykö teidän perheessä lapsi/lapset avoimessa varhaiskasvatuksessa/kerhossa joka kestää vain muutaman tunnin? Onko se auttanut teidän arkea?

Lue myös: Päiväkodin irtisanominen ja Avautuminen kahden lapsen arjesta

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *