Positiivisia asioita lapsista päiväkodin kertomana

Lasten päiväkodissa tehtiin positiivinen ansioluettelo. Positiivinen pedagogiikka on ajatuksena todella ihana. Itselleni on tärkeää kehua lapsiani joka päivä ja se tulee minulle luonnostaan. Sanon monta kertaa päivässä, että rakastan ja monta kertaa kehun heitä eri asioista.

Tulin kertomaan tässä postauksessa päiväkotitätien kertomat positiiviset asiat meidän lapsista. Monesti nimittäin päiväkodeista kuulee melkein kauhutarinoita ja tämä postaus on samalla kiitos päiväkodille jos meidän lapset ovat.

Vanhempien lisäksi lasten on tärkeää kuulla positiivista palautetta myös muilta. Se rakentaa hyvää itsetuntoa ja itseluottamusta kun saa kuulla positiivisia asioita itsestään.

Eetu

Eetu on kohtelias ja omaa hyvät käytöstavat. Eetu keskittyy siihen mitä tekee ja jaksaa tehdä asioita sinnikkäästi ja pitkäkestoisesti. Eetu rohkea maistelemaan kaikkia ruokia.

Miina

Olet hellyttävä ja herttainen tyttö. Olet sopeutunut nopeasti päiväkotiin. Pidät pelleilystä ja se saa ihanan hymyn huulillesi. Tykkäät askarrella, leikkiäa,jumpata  ja katsella kirjoja. Nukkeleikki on sinulle mieluista. Tulet ihanasti höpöttelemään. Olet tyytyväinen, iloinen ja rohkea tyttö.

Tällä Äidillä tuli melkein tippa linssiin noita lukiessa <3. Olen niin tyytyväinen meidän lasten päiväkoti / eskarihoitajiin. Taapero luottaa hoitajiin ihan täysillä, juoksee aamuisin heidän syliinsä kuulemma ja on yhtä aurinkoa.

Esikoisen esikoulu on alkanut muuten tosi hienosti ja hänen hoitajat vaikuttaa todella ihanilta. Heistä huomaa, että tykkäävät työstään eikä ole sellaista tatti otsa-meininkiä. Eetu on saanut muistukkeita -eli kiitoslappuja hyvästä käytöksestä mm. ohjeiden kuuntelemisesta.

Lapset ovat samassa päiväkodissa, vaikka toinen on esikoulussa. Helpottaa huomattavasti aamuja kun riittää ajaa yhteen paikkaan ja viedä esikoinen ensin eskariryhmään ja siitä pari ovea neidin ryhmään.

 

Onko teidän päiväkodeissa ollut käytössä positiivinen pedagogiikkaa? Miten se on ilmennyt?

Lue myös

Viikon 5 positiivista

Lapsiperheen hyviä hetkiä x 8

Lapsiperheen kaaos on ok

SEURAA MAMAA
Facebookissa / Instagramissa

Kommentit (8)
  1. Wau! Kuulostaa ihan super hienolta! <3 Positiivinen palaute kantaa ja kasvattaa kaikkein pisimmälle!
    Valitettavasti mein lasten eskarissa tämä ei oo toteutunu ollenkaan,sieltä on aina tullut pelkkää negatiivista palautetta, positiiviset saa oikein kaivella ja vähän niinku lukee rivien välistä. Tällä hetkellä onneks siellä ei mein lapsia ole. Koulussa onneks opettajat on ihan supereita!! <3 Koulussa siis alkaa kova työ ja paikkailu eskariaikaisesta negatiivisuudesta. Tästä on väännetty ja tullaan vääntämään jatkossakin, jos samat aikuiset jatkaa eskarissa vielä mein pienempien lasten kanssa.
    Esikoiseni kun meni kouluun ja oli eka keskustelu opettajan kanssa, niin olin oikeesti silmät pyöreitä että wau, miten ihana opettaja, miten valtavasti hän löysi lapsestani hyviä puolia ja heti lähti vahvistamaan niitä lapsen vahvuuksia! Jos jotain kehitettävää olikin, niin sekin mainittiin todella rakentavaan ja kannustavaan sävyyn eikä siihen takerruttu sen enempää. Tulee ihan tippa linssiin taas, kun aiheesta lähden avautumaan..
    Ihana postaus! Tuli niin hyvä mieli tein lasten puolesta! <3

  2. Ihana idea! 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *