Pitääkö kaikkien käydä kuntosalilla?

Joka tuutista tungetaan päin turpavärkkiä miten kuntosali on kaiken aa ja oo, ja miten monta kertaa viikossa siellä käynti on oikein. Ihmiset ei ole samasta muotista tehtyjä, joten en ymmärrä oletusta että KAIKKIEN jotka haluavat harrastaa liikuntaa pitäisi käydä smitheilemässä ja sumomavettelemassa.

Omalla kohdallani liikunnan harrastaminen alkoi kotijumpista, josta etenin ryhmäliikuntaan ja vasta sen jälkeen innostuin kuntosaliharjoittelusta. Sitten tuli ajanjakso jolloin salille meneminen enemmänkin ahdisti ja nosti sitä itteensä otsaan. Nyt olen onneksi löytänyt pitkästä aikaa itselleni hyvän balanssin ja sopivan intensiteetin kuntosaliharjoittelua kohtaan.

IMG_1463

Rupesin kuitenkin miettimään sitä ahdistusajankohtaa jota koin kuntosalia kohtaan. Koin huonoa omatuntoa siitä, että en käynyt reenaamassa punteilla. Sen sijaan kävin juoksemassa ja tein jumppaa kotona. Minun ei olisi pitänyt syyllistää itseäni salilla käymättömyydestä, vaan pikemmin taputtaa olkapäälle :hei, hyvä että liikut edes jollain lailla!

Liikunnassa tärkeintä ei ole pelkästään se fyysinen olemus jonka treeni aiheuttaa. Ei, vaan myös se, että saa intoa ja tykkää siitä liikuntamuodosta jota harjoittaa. Jos punttipelleily tuntuu ihan perseeltä, kokeile ihmeessä jotain muuta vaihtoehtoa. Mieti mikä on tavoitteesi ja miksi haluat liikkua? Haluatko lisää lihasta, laihtua, lölleröitä pois, parantaa kuntoa, saada virtaa elämään vai joku muu syy? Lajeja ja mahdollisuuksia on maailma täynnä.

Kuntosaliharjoittelu on todella monipuolista ja kehittävää, se on päivän selvää. Reilu vuosi sitten kun kävin monta kertaa viikossa puntilla, kädet alkoi piirtyä jo melko kivoiksi ja selässä erottui lihakset. Sen ajanjakson jälkeen innostuin ”sohvalla on kivaa jee, sali on perseestä” vaiheesta, jonka jälkeen hölkkäämisestä. Ihmisellä tulee erilaisia vaiheita elämässään ja pitää miettiä liikuntaa laajemmalta näkökulmalta. Jos se aiheuttaa ahdistusta ja kirosanoja, ei ole väärin kokeilla jotain muuta liikuntamuotoa. Tee kotijumppaa, käy crossfitissä, spinningissä tai vaikka vesijumpassa jos se tuntuu mielekkäältä. Treenin jälkeen parasta on se jeejee fiilis. Kyllä sie ja mie huomaa sen eron selkeästi sen oman jutun jälkeen.

IMG_3033

tankotanssi

IMG_1486_edited-1

Tänään puntilla

Tänään kävin salilla, eilen kävin lenkillä. Kumpikin hyvä tapa liikkua.

 

Myönnän, että aikaisemmin olin hieman putkinäköinen salitreenin suhteen ja ajattelin sen olevan ainoa oikea, mutta nyt olen saanut putken veks ja ymmärtänyt kokonaisuuden laajemmin.

Eli vastaus postauksen otsikkoon: Ei todellakaan ole.

 

Koetko samoja fiiliksiä kuntosaliharjoittelun ”tuputtamisen” puolesta? Jos harrastat liikuntaa etkä käy salilla, miten treenaat?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kommentit (10)
 1. treenaaja taiteilija,mutsi
  26.11.2015, 21:36

  no mä joogaan ja käyn pilateksessa kuntosalilla treenaan soutua lähinnä.harvoin teen enää laitteita ja helposti tulee tehtyä liikaa kun vanhat vammat oireilee,treenaan selkiä ja vatsoja lähinnä salitreenissä.Sillee.:)Paikat hajoilee joskus enemmän joskus vähemmän sen mukaan menee.
  Ennen kävin enemmänkin salilla.nyt on supistunut oma treeni ohjelma tietynlaiseksi,ehkä voi sanoa”olen löytänyt itseni!sit sillain.

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   28.11.2015, 13:29

   Ehottomasti pitää huolta extrakovasti kun kerran vammoja :/. Jooga ja pilates varmasti erinomaisia vaihtoehtoja 🙂

 2. Kyllä tunnen! Oikein ärsyttää, kun aina pitäisi olla menossa salille, vaikka itse kertakaikkiaan inhoan a) julkisia paikkoja, joissa on paljon vieraita ihmisiä ja b) tylsiä toistoja toistojen perään. 😀 Jumppailen kotona erilaisten youtube-videoiden (sieltä löytyy ihan mitä vaan, mutta parhaita esim. fitnessblender & blogilates) ja Yoogaian tahtiin, venyttelen, yritän treenata leukojen vetoa ja lenkkeilen koiran kanssa – juosten tai kävellen. Kyllä sitä pystyy tekemään vaikka mitä ja taatusti kunto kohoaa. 😀

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   28.11.2015, 13:28

   Onneks oot löytäny oman keinon liikkua mikä tuntuu mieluisalta :)! kiitos youtube vinkeistä, voisinkin kokeilla :)! Koira on siitä jees, että on pakko käyä pihalla 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *