Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Pitääkö kaikkien käydä kuntosalilla?

Joka tuutista tungetaan päin turpavärkkiä miten kuntosali on kaiken aa ja oo, ja miten monta kertaa viikossa siellä käynti on oikein. Ihmiset ei ole samasta muotista tehtyjä, joten en ymmärrä oletusta että KAIKKIEN jotka haluavat harrastaa liikuntaa pitäisi käydä smitheilemässä ja sumomavettelemassa.

Omalla kohdallani liikunnan harrastaminen alkoi kotijumpista, josta etenin ryhmäliikuntaan ja vasta sen jälkeen innostuin kuntosaliharjoittelusta. Sitten tuli ajanjakso jolloin salille meneminen enemmänkin ahdisti ja nosti sitä itteensä otsaan. Nyt olen onneksi löytänyt pitkästä aikaa itselleni hyvän balanssin ja sopivan intensiteetin kuntosaliharjoittelua kohtaan.

IMG_1463

Rupesin kuitenkin miettimään sitä ahdistusajankohtaa jota koin kuntosalia kohtaan. Koin huonoa omatuntoa siitä, että en käynyt reenaamassa punteilla. Sen sijaan kävin juoksemassa ja tein jumppaa kotona. Minun ei olisi pitänyt syyllistää itseäni salilla käymättömyydestä, vaan pikemmin taputtaa olkapäälle :hei, hyvä että liikut edes jollain lailla!

Liikunnassa tärkeintä ei ole pelkästään se fyysinen olemus jonka treeni aiheuttaa. Ei, vaan myös se, että saa intoa ja tykkää siitä liikuntamuodosta jota harjoittaa. Jos punttipelleily tuntuu ihan perseeltä, kokeile ihmeessä jotain muuta vaihtoehtoa. Mieti mikä on tavoitteesi ja miksi haluat liikkua? Haluatko lisää lihasta, laihtua, lölleröitä pois, parantaa kuntoa, saada virtaa elämään vai joku muu syy? Lajeja ja mahdollisuuksia on maailma täynnä.

Kuntosaliharjoittelu on todella monipuolista ja kehittävää, se on päivän selvää. Reilu vuosi sitten kun kävin monta kertaa viikossa puntilla, kädet alkoi piirtyä jo melko kivoiksi ja selässä erottui lihakset. Sen ajanjakson jälkeen innostuin ”sohvalla on kivaa jee, sali on perseestä” vaiheesta, jonka jälkeen hölkkäämisestä. Ihmisellä tulee erilaisia vaiheita elämässään ja pitää miettiä liikuntaa laajemmalta näkökulmalta. Jos se aiheuttaa ahdistusta ja kirosanoja, ei ole väärin kokeilla jotain muuta liikuntamuotoa. Tee kotijumppaa, käy crossfitissä, spinningissä tai vaikka vesijumpassa jos se tuntuu mielekkäältä. Treenin jälkeen parasta on se jeejee fiilis. Kyllä sie ja mie huomaa sen eron selkeästi sen oman jutun jälkeen.

IMG_3033

tankotanssi

IMG_1486_edited-1

Tänään puntilla

Tänään kävin salilla, eilen kävin lenkillä. Kumpikin hyvä tapa liikkua.

Myönnän, että aikaisemmin olin hieman putkinäköinen salitreenin suhteen ja ajattelin sen olevan ainoa oikea, mutta nyt olen saanut putken veks ja ymmärtänyt kokonaisuuden laajemmin.

Eli vastaus postauksen otsikkoon: Ei todellakaan ole.

Koetko samoja fiiliksiä kuntosaliharjoittelun ”tuputtamisen” puolesta? Jos harrastat liikuntaa etkä käy salilla, miten treenaat?

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kommentit (10)

 1. treenaaja taiteilija,mutsi

  no mä joogaan ja käyn pilateksessa kuntosalilla treenaan soutua lähinnä.harvoin teen enää laitteita ja helposti tulee tehtyä liikaa kun vanhat vammat oireilee,treenaan selkiä ja vatsoja lähinnä salitreenissä.Sillee.:)Paikat hajoilee joskus enemmän joskus vähemmän sen mukaan menee.
  Ennen kävin enemmänkin salilla.nyt on supistunut oma treeni ohjelma tietynlaiseksi,ehkä voi sanoa”olen löytänyt itseni!sit sillain.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Ehottomasti pitää huolta extrakovasti kun kerran vammoja :/. Jooga ja pilates varmasti erinomaisia vaihtoehtoja 🙂

 2. Elina

  Kyllä tunnen! Oikein ärsyttää, kun aina pitäisi olla menossa salille, vaikka itse kertakaikkiaan inhoan a) julkisia paikkoja, joissa on paljon vieraita ihmisiä ja b) tylsiä toistoja toistojen perään. 😀 Jumppailen kotona erilaisten youtube-videoiden (sieltä löytyy ihan mitä vaan, mutta parhaita esim. fitnessblender & blogilates) ja Yoogaian tahtiin, venyttelen, yritän treenata leukojen vetoa ja lenkkeilen koiran kanssa – juosten tai kävellen. Kyllä sitä pystyy tekemään vaikka mitä ja taatusti kunto kohoaa. 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Onneks oot löytäny oman keinon liikkua mikä tuntuu mieluisalta :)! kiitos youtube vinkeistä, voisinkin kokeilla :)! Koira on siitä jees, että on pakko käyä pihalla 😀

 3. Lsura

  Mun mielestä taas nykyään painotetaan paljon sitä että mikä tahansa liikunta on hyvästä. Löytyy kaikkia sovelluksia kotijumppiin ja ties mitä livetunteja, joita voi tehdä kotia käsin 🙂 sali alkaa olla ihan out.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Sovelluksia en olekaan kokeillut, mutta youtubevideoita käyttänyt paljon :). Ja keksinyt päästä jumppia yms=)

 4. Sofia / Kalsinaamainen

  Täyttä asiaa! Jokainen treenaa omalla tavallaan ja oman jaksamisen mukaisesti 🙂 Se salilla käynti ei onneksi ole ainoa vaihtoehto! Meillä treenataan TRX-vastusköyden avustuksella crossfitiä makkarista käsin. En lähtisi salille vaikka maksettaisiin, mulle ne ovat jotenkin ahdistavia paikkoija ihmisineen ja pakotuksineen. Tuntuu siltä, että siellä salilla on sitten pakko treenata kun kerta siellä ollaan. Kotona voi rauhassa istahtaa vaikkapa lattialle katsomaan töllötintä muutamaksi minuutiksi(tai katsoa sarjaa samalla kun treenaa!) levon ajaksi. Mulla vähemmän paineita vaikuttaa suoraan lopputulokseen. Kaikki kuitenkin tavallaan ha tyylillään! 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   TRX-löysiä en olekaan kokeillut, olisi mielenkiintoista kokeilla :). Minuukin jossain vaiheessa ahdisti tosi paljon olla salilla, mutta nytten kun oon käyny toisella salilla jossa on ollut max. pari tyyppiä samaan aikaan on ollut mieluisampaa :). Nimenomaan, kaikki tyylillää =)

 5. Pia

  Mä syöksyin todelliseen salihypetykseen, kun innostuin salitreenaamisesta hulluna ja piti käydä vaan salilla, salilla ja salilla. Ja treenatakkin piti sen tietyn verran viikossa, kun ei muuten kehity.

  Sitten siihen tuli vaan stoppi. En jaksanut enää sitä ulkonäkökeskeisyyttä mitä salitreenaaminen mulle oli.

  Nyt käyn kyllä edelleen salilla vähintään kerran viikossa ja tykkään siitä edelleen, mutta harrastan tosi paljon monipuolisesti kaikkea muuta 🙂 Käyn tankotanssissa, allasjumpassa ja crosstrainingissa. Ensi viikolla menen pitkästä aikaa kuntonyrkkeilemään ja sekin on varmasti tosi kivaa!

  Ja vaikka en käy 4 kertaa viikossa salilla, niin ei mun saavutetut muskelit oo ainakaan vielä kadonneet, kun niitä tulee treenattua muissa lajeissa 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Monipuolisuus liikunnassa on just niin jees! Itekin tosissaan vähän liian putkinäköisesti mietin aikaisemmin että ”sali on se ainoa oikea ja jee jee sali sitä tätä”, mutta en ennää 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.