Pintaa vai Perkeleitä?

Julkisen blogin kirjoittaminen herättää keskustelua ja ajatuksia niin lukijoissa, kuin bloggareissa. Marraskuussa ensimmäisen postauksen julkaisemisesta tulee täyteen 2-vuotta ja siinä ajassa on jo tapahtunut paljon. Kolme eri blogikotia, vauvavuosi, häät, treeniä, motivaatio pulaa ja ruuhkavuosien aloitus kun palasin takaisin töihin.

TP5D2279

TP5D2306

Postauksia on ollut laidasta laitaan, alussa painotin eniten treenimateriaaliin ja äitiysasioihin. Mielipide ja ärsytys/avautumispostaukset oli jossain vaiheessa blogin yksi vahva osa-alue, mutta nyt olen tietoisesti jättänyt niitä vähemmälle. Joka ikinen kerta, olkoon aihe mikä tahansa, joku vetää herneenverson nenukkiinsa. Pitkään ajattelin, että hällä väliä, siinäpähän survovat, mutta nykyisin en yksinkertaisesti vaan jaksa sitä paskaa mitä monesti ärsytyspostauksista seuraa. ”Hyvä että sulla on asiat noin hyvin, kun voit tälläisestä asiasta valittaa” lausahdus pomppaa myös jokainen kerta, jos valitan jostakin. Ihmiset ei tunnu tajuavan edelleenkään sitä, että se mitä blogiin kirjoittaa, on vain pintaraapaisu miun elämästä. Henkilökohtaisista syistä olen tietoisesti jättänyt negatiivisuutta vähemmälle blogissa.

TP5D2297

TP5D2298

Se Tiina, joka ärsyyntyy kaikesta kommentoi joskus eräs lukija. En halua vaikuttaa tiukkapipoiselta känkkäränkältä, varsinkin kun luonteeltani olen kaikkea muuta kuin sitä. Kaikki minut tuntevat tietää sen. Viimeksi tänään työkaveri tokaisi hyvin, että sie oot vähän vilkas :D. Välillä kuitenkin mietin, että olenkohan nyt liiankin tasapaksu, kun en julkaise enää niin usein mikä vituttaa tänään tyyppistä tavaraa.

TP5D2337

TP5D2318

Tuntuu myös, että olen jollain lailla pettänyt lukijoita. Tyyppi joka tuli lukemaan treenipimatsun postauksia, huomasikin että eihän tuo löllerö mihinkään enää tiivisty ja sitä rataa. Kun enää en treenaa niin usein kun blogin aloittaessani, tai kun en enää usein kirjoita kommenttivyöryä aiheuttavia kiukkupostauksia. Fakta on kuitenkin se, että elämän tilanteet ja mielenkiinnon kohteet muokkaavat myös materiaalia josta kirjoitan. Kaikkia ei voi miellyttää muutenkaan, eikä se ole edes tarkoitukseni. Jotta bloggaaminen pysyy itselleen miellyttävänä, pitää kirjoittaa eniten sellaisista mielenkiinnon kohteista mitkä itselle tuntuu tärkeältä. Itse olen blogien lukijana myös muuttunut. Kun ennen ahmin kymmeniä treeni ja äitiysblogeja, nykyisin seuraan niitä vähemmän.

Haluan pitää tiettyä balanssia yllä, semisti pintaa ja semisti niistä perkeleitä. Olen mitä olen. Miusta ei tule pelkkää positiivista hattaran kirjoittajaa, eikä myöskään pelkkää perkeleen levittelevää.  Ehkä miulla on joku pienimuotoinen blogikriisi.

Pintaa vai Perkeleitä, siinäpä vasta pulma. Molempi kenties parempi.

Mitä mieltä olet lukijana asiasta? Mikä asioista sinua eniten kiinnostaa ylipäätänsä blogeissa? Miten olet kokenut blogini sisällön muuttuneen, vai onko se edes muuttunut mielestäsi entiseen verrattuna?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

 

Kommentit (32)
 1. Minua blogeissa kiinnostaa aina se elämä. Ajatukset. Tunteet. En edes vilkaise esim. treenipostauksia tai ruokajuttuja, jos en nimenomaisesti sellaisia ole etsimässä kys. hetkessä. Kuulumispostaukset, pohdinnat ja muut ovat sitä, mitä minä tykkään lukea! Eikä niidenkään tarvitse olla niitä ”tänään vituttaa..” – juttuja 😀

  Mutta siis kaiken kaikkiaan hyvin sinä vedät, kirjoita siitä mistä inspis tulee! 🙂

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   27.8.2015, 21:59

   Kiitos mielipiteestä ja kommentista Meriannen :). Miekin tykkää lukea kuulumispostauksia niiltä bloggareilta joita seurailen aktiivisesti :). Tosin töihin menon jälkeen blogien lukeminen on valitettavasti vähentyny kun ei ole aikaa enää niin paljon :(.

   Kunnon draivi-inspiksen iskiessä kirjoittaminen on ihanaa ja nautin siitä eniten silloin <3.

 2. Sanon nyt ihan rehellisesti oman mielipiteeni eikä tarkoituksena todella ole loukata, mutta minusta tästä sun blogista on viime aikoina tietyn varovaisuuden huomannutkin. Varmaankin sun kannattaa miettiä, että miksi haluat pitää blogia, mistä asioista oikeasti haluat kirjoittaa ja mitä blogillasi haluat saavuttaa?Lukijana on vaikeaa kommentoida, jos pitää pelätä että kirjoittaja loukkaantuu tai ärsyyntyy herkästi, kirjoittamalla kun ei saa äänenpainojaan esille tai ei välttämättä osaa valita oikeita sanoja kun kirjoittaa lyhyesti. Siksi itse oon seurannut ja kommentoinut blogiasi harvemmin. Me lukijat emme voi myöskään tietää, mitä muuta sun elämään kuuluu, joten joskus ihan oikeasti tänne ruudun toiselle puolelle välittyy ne kirjoitetut ongelmat aika pieninä. Mua ei kiinnosta laukut/ meikit tai asut, vaan kaipaan vähän kantaaottavampia ja elämänmakuisempia asioita. Mutta moniahan just nuo edellä olevat kiinnostaa, joten sehän on luonnollista, että lukijatkin vaihtuvat blogin muuttuessa. Aurinkoista tulevaa syksyä ja luulen, että saat kyllä ajatuksesi selkiytymään tämän blogisi aiheiden suhteen 🙂

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   28.8.2015, 20:05

   Olet ollut tarkkanäköinen, olen välillä tuntenutkin nimenomaan varovaisuuden tunnetta että mitä postaan ja miten. Jotenkin viime keväisen ”kohun” jälkeen on tuntunut siltä aina välillä.
   Lukijoiden kommentteihin olen kyllä aina vastannut asiallisesti, mutta viittaat varmaan tuolla meidän aikaisempaan kommenttien vaihtoon kun sanoin siulle että loukkaannuin siitä ”onneksi asiat on hyvin” -kohdalle. Silloin oli enemmän pinnalla yksi henkilökohtainen juttu joten loukkaannuin siitä.

   Kiitos ja kivaa syksyä siullekin, toivon että saan selvitettyä tätä ”blogi-kriisiäni” ja kirjoittamaan taas enemmän sydämestä :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *