Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Pinnallinen Äiti?

Moni pitää pinnallisena sitä jos Äiti meikkaa, ostaa itselleen kivoja vaatteita tai värjää vaikka hiuksia.”Hyi kauhea miten itsekästä ja pinnallista”. Mitä on pinnallisuus? Onko se sitä kun nainen tykkää kauniista tavaroita ja esineistä? Ja auta armias jos nainen sattuu olemaan Äiti. Joidenkin mielestä tuntuu olevan optio se, että kun muksu on pullautettu pihalle, se on bye bye oma elämä ja omat tarpeet.

Mitä haittaa itsensä puunaamisesta ja huolehtimisessa on? Onko se lapselta pois? Ei todellakaan! Jos ostat vaikka monen sadan euron käsilaukun niin jopas haukutaan pinnalliseksi ja itserakkaaksi. Nainen on nainen vaikka pullauttaisi sata lasta pihalle! Äitiyden ei tarvitse sulkea Naiseutta pois millään lailla.  En vaan voi ymmärtää sitä, miten niin moni unohtaa itsensä täysin sen jälkeen kun on tullut Äidiksi. Äitiys muokkaa ihmistä todella paljon henkisesti, mutta tarvitseeko ulkokuorenkin näyttää mammamuotilta? Muotilta josta näkee kilometrin päähän, että ahaa tolla on varmasti lapsia. Kävellään kaupungilla näyttäen linnunpeläteiltä ja maasta nousseilta zombeilta, kun ennen Äitiyttä he ovat valinneet päälle kivoja vaatteita ja ehostettu ennen ihmisten ilmoille menemistä. Totta kai elämä muuttuu lapsen synnyttyä, mutta tarvitseeko synnytyksen jälkeen kuopata oma itsensä? EI.

IMG_2639IMG_2628Äiti kävi kampaajalla, voi ei miten pinnallista -not.

IMG_2626

Itsestään huolehtimisen pitäisi olla itsestään selvyys, ei mikään arjen erikoisuus. Kun Äiti voi hyvin, lapsi voi hyvin. Meikkasin ennen lasta, synnärillä,  vauvavuotena ja nyt työssä käyvänä äitinä. Olen ihan tavallisen tallukan näköinen, joten on kiva kun meikillä saa pärstää edes hieman tuunattua edustavammaksi. Olo on parempi laittautuneena kuin rönttäisenä. Ostin itselleni kivoja juttuja ennen lasta, vauvavuoden aikana ja nyt. Tykkään vaatteista, käsilaukuista ja kaikesta jonkun mielestä ”turhasta” tyttömäisistä jutuista. Kiinnostus vaatteita, laukkuja ja hui kamala niitä merkkituotteita kohtaan on kasvanut enemmän ja enemmän. Itseasiassa tällä hetkellä olen enemmän kiinnostunut kaikesta ihanasta girly jutuista kuin ennen lasta. Ihmettelen sitä miten joidenkin naisten koko persoona muuttuu Äidiksi tulon jälkeen.

Äidit ei kerkeä laittautua on ihan höpöhöpöä. Pikameikkiin menee ehkä viisi minuuttia jos sitäkään. Se on vaan viitsimisestä kiinni. Muistan kun sain joskus kommentin jossa lukija mietti voiko hän värjätä hiuksensa punaisiksi, koska on Äiti. No todellakin voi! Ihmiset ei ole samannäköisiä muutenkaan, joten miksi Äideillä pitäisi olla joku pieruverkkari+hiukset likaisena+naama ilman meikkiä muotti päällä. Juttelin asiasta kaverini kanssa joka tokaisi ”Ei naisen tarttee näyttää paskalta vaikka onkin Äiti!”. Totta.  Mamma av-piireissä tuntuu olevan kilpailua siitä kuka näyttää kaikista kulahtaneimmalta, voivotellaan yhdessä mennyttä kroppaa ja tennispallon kokoisia silmäpusseja. He, jotka ostavat juttuja myös itselleen ja eivät käytä pierucollareita 24/7 syyllistetään ja haukutaan pinnallisiksi. Hoh hoijaa. Vaihtakaa jo levyä.

IMG_4415

Vuosi sitten.

IMG_4408

20140320_082442

Imetysrönttä toppi, mutta naamassa on silti meikkiä -hui kamala.

IMG_8574

Äiti lähdössä viihteelle -hui kamala.

IMG_1393

Äitillä clip on-hiukset päässä ja meikkiä -hui kamala.

IMG_1410

Äitiyden ei tarvitse missään nimessä sulkea NAISEUTTA pois. Perkele, olen aina ollut nainen ja tulen aina olemaan. Lapsi ei muuta sitä millään lailla. Päinvastoin: synnyttänyt nainenhan on vasta naisten nainen.

Kaikkien ei tarvitsekaan puunata, enkä tarkoita arvostella tässä ”rönttä-äitejä”, mutta kummastelen oikeasti sitä, miksi niin moni Äiti uppoaa korviaan myöten lapsikuplaan ja unohtavat itsensä täysin.

IMG_7431b

 En ole unohtanut itseäni Äitiydestä huolimatta. Oletko sinä?

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Kommentit (42)

 1. reppe

  Niin minäkin ajattelin yhden lapsen jälkeen. Mutta nyt kun niitä on kaksi, esikoinen on 1,5-vuotias ja uusin tulokas on 3,5kk, niin ei vain meinaa ehtiä laittamaan hiuksia ja meikkaamaan. Haluaisin kyllä ja tykkään tosi paljon niistä hetkistä, kun pääsen käymään kaupassa ja saan laittaa meikkiä naamaan :p mutta jos ollaan kotona vaan niin sillon en jaksa panostaa,tai ehdi oikeastaan.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   No ajankäyttö on varmasti erilaista kahden kanssa, mutta uskon että jos haluaisi niin kerkeisi kyllä :). Mutta eihän kenenkään pakko ole. Oi muistan kyllä sen ilon kun pääsi ekan kerran yksin kauppaan synnytyksen jälkeen :D.

 2. heidie

  Oon ihan samaa mieltä. Ite tykkään kanssa laittautua ja jotenkin olo on parempi kun on edes vähän meikkiä. Usein silloinkin kun olin töissä sain kommenttia et kuin ihmeessä jaksat meikata AINA töihin ja laittaa hiukset. En vois kuvitellakkaan ilman laittautumista lähteväni töihin.Vaikka oonkin nyt äiti ja kotona lapsen kanssa meikkaan päivittäin. Miusta se tekee ihan hyvää parisuhteellekin ettei unohda omaa naiseuttaan. Ei se ainakaan miusta pinnallista ole et panostaa myös itteensä.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Miullakin on paljon freessimpi olo laitettuna :). Todellakin varsinkin töissä on ihan kanssaihmisiä ajatellen asiallista näyttää ei-niin-linnunpelättimeltä. Ei oo työkavereistakaan kovin kivaa jos toinen haisee pahalta ja ulkoasu on ihan turainen :D. Ja en tajuu tota jaksamista, ei se oo miun mielestä mitään vaivallista. Pari minsaa ja thäts it. Samaa mieltä myös tuosta parisuhde asiasta!

 3. Janna

  Ihan loistava kirjotus! Ja niin totta. Mulla itsellä ei ole lapsia, mutta tunnistan kyllä monta äitiä tästä kuvauksesta 😀
  Sitten kun jotkut äidit haluaa huolehtia itsestään ja näyttää hyvältä, niin tulee just se tuomitseminen. Älytöntä.
  Repesin tälle : ”Äitillä clip on-hiukset päässä ja meikkiä -hui kamala” 😀 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Janna :)! Joo moni mamma on just sellanen, sohotetaan sormi pystyssä niitä jotka panostaa :D.

 4. rönttö äiti

  Puhun ihmisistä pinnallisina jos keskittävät kaiken tarmonsa itseensä ja ulkonäköön tapauksissa jossa sitä rahaa pitäisi pistää talouteen. Tiedän ihmisiä jotka ravaavat sossun luukulla tämän tästä ja laittavat rahan kenkiin ja laukkuihin kun voisi lyhentää vaikka vähän ulosottovelkaa. Itse en todellakaan herää turhan aikaisin meikkaamisen takia kun pitää muutenkin nousta antamaan lapsille aamupala jo klo 6.00 ennen hoitoon ja töihin menoa. Ja miksi ihmeessä pistäisin 200e laukkuun kun voin maksaa sillä esim asuntoa pois. Ymmärrän kyllä pointtisi mutta minusta se on vähän turhan jyrkkä.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hööh, no sellanen toiminta on todella typerää ja omahyväistä :o! Helvetin typerää, minuu ärsyttää todella paljon sellaset sossupummit jotka vaan hakee rahaa eivätkä itse edes yritä hakea töitä. Vähä offtopic, mutta :D. Tottakai talous ensin ja muut vasta sitten. Vauvavuoden aikana karsin monesta asiasta, esim. kalliin shampoon vaihdoin lidlin tuotteeseen jne. Aina ensin maksoin ruokaostokset, asumiskustannukset ja sitten vasta omat juttuni.

   Herään n. 15minuuttia ennen Eetun herättämistä ja kerkeän siinä ajassa tehdä omat juttuni suurinpiirtein kuntoon :). Mielipidetekstit miulla onkin aina jyrkkiä, kiitos kommentistasi :)!

 5. Oikein :))

  Mun mielestä toi on niin tyhmää, se ettei nainen sais olla naisellinen, senkin jälkeen kun on saanut lapsia. Mulla tulee itselle hyvä olo, kun tukka on jotenkuten kuosissa (edes harjattu ja jakaus kiinnitetty lakalla, eikä kilometrin hiirenharmaata juurikasvua), olemattoman vaaleissa kulmissa vähän väriä kasvojen kehyksinä ja ripsissä väriä. Ja paljonko mulla menee tuohon aikaa päivästä? Max 10min.
  Tykkään myös korkokengistä ja koruista. En mistään 15cm koroista, semmosilla en osaa kävelläkään, mutta vaikka nätit saappaat pienellä korolla. Tulee kiva fiilis kun vetäisee semmoset jalkaan ja lähtee kaupungille.

  Vielä ei ole vauvaa, parin viikon päästä kylläkin laskettu aika joten kohta on 🙂 Mutta enpä aio vauvan syntymisen takia ”hukata itseäni” ja näyttää nukkavierulta. En kulje verkkareissa kuin jumpassa tai metsäretkellä, miksi alkaisin kulkea niissä arkisin vain sen takia että olen saanut lapsen? Voin yhtä hyvin vetää ne mukavat ja istuvat farkut jalkaani. Ja ne korkokengät, jos minusta siltä tuntuu. Eikä sen pitäis olla kenellekään syy sanoa että tuossapa on pinnallinen äiti, joka ei omistaudu lapsilleen!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oi ihanaa tulevasta pienestä <3. Tein itselleni lupauksen jo raskausaikana, että en tule unohtamaan itseäni enkä halua näyttää joltain pultsari akalta lapsesta huolimatta. Lupaus on pitänyt. Ei tietenkään aina tarttee puunata, mutta niinkuin sanoit että miksi kulkee arkisin aina verkkareissa vaikka on saanu lapsen :D.

   Miullakin on niin vaaleet piirteet, kulmakarvat ja ripset olemattomat joten näytän ihan hiirulaiselta ilman niitä. Ilman kulmia en lähe edes lähikauppaan, ripsissä on pidennykset -nopeuttaa entisestään arkea, suosittelen :).

 6. Rönttä äiti :D

  Heh, aika hauska kirjoitus 🙂 ehkä kyse on erilaisista prioriteeteista. Itse meikkkaan lähes joka päivittäin, mutta kuljen kotona karseissa verkkareissa. Vauvakerhoihin pyrin valitsemaan edes jotain ihmismäisempää. Itse en ostele parinsadan laukkuja. Mutta sen sijaan laitan paljon rahaa omaan harrastukseeni ja harrastusvälineisiin 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hehe, kiitos :)! Kivaa että siekin pidät itestäsi huolta. On hyväksi Äidille, että harrastaa. Saa ajatuksia muuallekin arjesta :).

 7. veera

  Olen samaa mieltä kanssasi! Tuntuu että ihmiset tuijottaa jos työnnät vaunuja ja olet itse viimeisen päälle laitettuna. En MINÄ kuollut, vaikka synnytin lapsen. Ei minun naisellisuuteni kadonnut synnytyksen jälkeen. On sellainen olo että aina täytyy olla selittämässä muille, miksi olen meikannut ja pukeutunut hyvin. Eihän minun ole ennenkään tarvinnut sitä kellekkään selittää! Tuskin kenenkään miehetkään haluaa, että me muututaan haamuiksi lapsien jälkeen. NAISET PYSYKÄÄ NAISINA!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   NIIMPÄ! Hyvä slogan: Naiset pysykää naisina! 😀

 8. Rönttä-äitix3

  Koko teksti rönttä-äitiyden ymmärtämättömyyttä ja sitten lopuksi ”enkä tarkoita arvostella tässä rönttä-äitejä, mutta…” Voisko sitä yrittää olla verhoilematta jotenkin nätiksi vaan olisi sitten suoraselkäisesti sitä mieltä mitä on. Ei toi lause ainakaan saanut mua ajattelemaan että ”aijaa, no ei sitten mitään. Käsitinpähän vaan väärin.” Mä ymmärrän sun ajatusmaailmaa mutta ilmaisu vaan on aika kärkevää. Ei se että puunaa ja laittaa, tee toisesta yhtään sen enempää/parempaa naista kuin siitä joka ei puunaa ja meikkaa ja ostele merkkilaukkuja. Ääripäitä on tietty molemmilla laidoilla ja ehkä puhutkin niistä. Sä vaikutat olevan sopivasti siinä välissä mutta annahan kaikkien kukkien kukkia. 🙂 Peace.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Mie oon suoraselkäisesti sitä mieltä miten tekstissä kirjoitin ,että en voi ymmärtää miksi niin moni unohtaa Äitiyden mukana oman itsensä. En tarkoita arvostella tarkoitti sitä, että ei kaikkien tarvitse olla puunattuja jatkuvasti ja kokoajan. Kyllä ne kukat saa kukkia 🙂

 9. Susanna

  Hei olipa hyvä kirjoitus ja niin täyttä totta joka sana. Mä en uskalla tästä aiheesta blogiini kirjoittaa koska saisin niin kauhean paskaryöpyn niskaani.:(

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kivaa kun tykkäsit ja olit samoilla linjoilla :). Siitä vaan kirjottamaan, arvostelijat syököön päänsä

 10. Uraäidin Ruuhkavuodet

  Täpäkkää tekstiä taas – jeejee! 😀 Minä en meikannut samalla lailla kuin nyt silloin, kun olin lasten kanssa kotona. Syy oli ihan se, etten ehtinyt. Suihku, pukeutuminen ja laittautuminen vie minulta työaamuina noin 45 min. Ei kotiäidillä ollut sellaista aikaa käytettäväksi itseensä. Kun vauva oli imetetty ja vaippa vaihdettu, kaipasi esikoinen huomiota, aamupalaa ja sitä sun tätä ja pian olikin aika pukea vauva unille ja esikoinen puistokamppeisiin. Aamupalakin piti siinä sivussa loihtia ja valmistella mahdollisesti myös lounasta. Yritin kyllä hormoni-finnit peitellä peitepuikolla ja ehkä sipaista ripsiväriä, kun ehdin.
  Mutta kuule hei, vaikka itsekin tykkään pitää huolta itsestäni niin on liian hieman msutavalkoista kirjoittaa että laittautumaton, ”luonnonkaunis” äiti ei olisi Nainen isolla N:llä. Ei ne meikit, naiselliset vaatteet ja käsilaukut naiseutta tee vaan ihan muu.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Sain inspiksen ja näppäimistö laulo :D. Okei, no mie oon vissiin supernopee kun selviin niin nopeesti :D. Yritän valita vaatteet edellisenä päivänä tai sitten ainakin ajatuksen tasolla valmistelen.

   En mie tolla tarkoittanut, että luonnonkaunis nainen ei olisi Nainen :). Tarkoitin, että Äidit ei saisi unohtaa naiseuttaan. Jotkut nimittäin ovat sitä mieltä, että elävät pelkkää Äitiytä, eivätkä naiseutta ollenkaan

 11. Johanna

  Yritän kyllä panostaa, mutta välillä tuntuu että yritykseksi jää 😀 Siistimpää päälle ihmisten ilmoille ja aina ulkoilemaan lähtiessä laitan pperusmeikin. Käyn edelleen kampaajalla ja kosmetologilla. Ne on ihania pieniä hetkiä vaan itselle kun saa vaan olla. Välillä kyllä väsymys paistaa niin naamasta, ettei sitä mikään meikki peitä 😀 Minusta itsestään huolehtiminen ei tee pinnallista äitiä. Kotona oon kyllä aikamoinen rönttä äiti… Välillä tuntuu hassulta kun mamat ostelee lapsille todella kalliita merkkivaatteita, eivätkä raaski itselleen mitään ostaa. Tottakai lapselle on tärkeää toimivat ja siistit vaatteet mutta tarvitseeko kaiken olla huomattavan kalliita merkkivaatteita. Kumpaa siinä puetaan, lasta vai itseään lapsen kautta.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Tuohan on jo tosi hyvin :). Mie en oo ikinä käyny kosmetologilla, ois kyl ihanaa! Hehe joo miulla on pinttineet mustat silmänaluset, ei lähe meikilläkään täysin piiloon :D.

   Iteki kummastelen niitä jotka panostaa kyllä lapsen vaatteisiin ihan täpöllä, mutta itelleen eivät hanki mitään

 12. AsphaltRose

  Oon kyllä ihan samoilla linjoilla sun kanssa! Mä oon aina pitänyt itsestäni huolta ulkonäöllisesti, eikä se todellakaan loppunut kun poitsu syntyi. Perus arkena ei kellään ole niin kiire ettei ehtisi heittää peitevoidetta silmien alle ja ripsiväriä ripsiin jos vaan haluaa. Ja se farkkujen heittäminen jalkaan pieruverkkareitten sijaan vie ehkä pari sekunttia kauemmin. Tuntuu välillä että äiti ihmiset käyttää kiirettä ja äitiyttä niin hirveänä tekosyynä. Ei kaikkien tarvitse meikata tai laittaa itseään jos viihtyy sellaisena kun on, mutta tarviiko sitä pistää sen äitiyden piikkiin? Oon saanut joskus puolitutuilta kommentteja että ”ehditkö sä viettämään lapses kanssa ollenkaan aikaa kun laitat itseäs noin paljon?” joka on aivan käsittämätön ajattelumaailma. Enhän mä nyt lukittaudu toiseen huoneeseen meikkaamaan tunneiks, herään joko ennen muksua laittamaan itseni valmiiksi tai sitten laittaudun vaikka keittiön pöydän ääressä pitäen poitsulle samalla seuraa. En ole viitsinyt näille fiksujen kommenttien laukojille kertoa pitäväni myös kosmetiikkablogia, siitähän se vasta riemu ratkeis! 😀 Nimimerkki öisin bloggaava

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Tuo oli tosi hyvin sanottu, että äidit pitää kiirettä niin tekosyynä! Samaa mieltä. Ei miulla ainakaan ollu mihinkää kiire :D. Päin vastoin.
   Just joo, helvetti miten tyhmästi sanottu siulle!!! Jotkut vissiin luulee että lapsi särkyy jos sitä ei pidetä sylissä 24/7 ja siihen meikkaamiseenkin kun menee pari minsaa niin hohhoija

 13. Kaze

  Mä oon niin samaa mieltä sun kanssa! En oo ikinä ymmärtänyt, miksi lasten syntymisen pitäisi jotenkin automaattisesti merkitä ditä, että itsestään huolehtiminen loppuu siihen. Okei, ei hoitovapaalla oo varaa ostella kalliita juttuja ja muutenkin rahankäyttö pitää järjestellä uudestaan, mutta ei se raha olekaan minusta se pointti. Mulle ei tuu kuin paha mieli, jos peilikuvasta tuijottaa sellainen rasvatukkainen, kiiltävänaamainen mamma likaisissa vaatteissa 😀 kahdenkin lapsen kanssa oon aina vähintäänkin pessyt ja harjannut tukan, laittanut edes vähän meikkiä ja siistit vaatteet. Myös ”vaan” kotona! Itsellä on sitten vaan niin paljon kivempi fiilis 🙂 mutta kukin tavallaan tietysti 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Niimpä! Kiva et oot samoilla linjoilla :). Miulla oli onneks aika paljon säästöjä niin en joutunu mammavuotenakaan kaikesta luopumaan, mutta piti tietenkin laittaa asiat ihan erilailla tärkeys järjestykseen. Suihkussa käyminen ja perus puhtaanapito ei kuitenkaan paljon rahaa vie :D.

 14. Mary

  Mulle ei ole kyllä kukaan vihjannut että olisin itsekäs tms. vaikka olen äiti ja joka päivä laittaudun. Ehkä se on joku suomalainen juttu, en asu Suomessa. Se on minulle outo ajattelutapa että kotona sitten ollaan verkkareissa ja kulahtaneessa paidassa tukka sekaisin tyynyliinan halaukset poskella. Itse ihan tarkoituksella en koskaan osta mitään ”koti vaatteita” koska pukeudun kotonakin mielellään nätisti, vaikka sitten legginssit ja joku tunika tai mekko on tosi mukavat. Tosin, vaikka itseäni kotiäitinä piristää huoliteltu ulkonäkö todella paljon, niin suurin syy miksi tykkään panostaa ulkonäköön on mun mies 🙂 Tiedän että se nauttii kun on timmi kroppa, siisti meikki, hiukset harjattu ja naiselliset vaatteet. Eikä tämä liity mitenkään siihen etteikö mun mies tykkää musta ihan joka tapauksessa, mutta se on vaan yksi tapa osoittaa että haluan miellyttää. En mä tapailun alkuaikoinakaan olisi mieluiten näyttäytynyt rönttänä, miksi nyt naimisissa ollessakaan? Onhan se laittautuminen kunnon hulina päivinä ollut haastavampaa etenkin vauva vuosien aikana, mutta pahanakin päivänä ehtii edes pienen panostuksen heittämään vaikka hampaita pestessä 😀 Mutta siis kaikki tyylillään 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Meilläkin Tuomas tykkää miusta ihan luomuna, mutta ite koen oloni paremmaks vähän laitettuna joten miks ei. Ja jos yht’äkkii lösähtäsin täysin, lihosin 20kg enkä meikkaisi niin tuskin hän siitä tykkäisi :D. Mutta ei pelkoo, not gonna happen.

   Suhtautuminen täällä Suomessa voi varmasti poiketa ulkomaista, täällä mammat tappelee asiasta ku asiasta :D.

 15. Rönttönenvaiei

  Minä kuulun varmaan rönttökastiin. Yksi lapsi, mutta valvottanut koko ikänsä. Jo ennen lasta kuljin paljon niissä pieruverkkareissa, koska olen mukavuudenhaluinen. Tietenkin kodin ulkopuolella sitten vaikka farkut, mutta lenkilläkin minulla aina ne kulahtaneet verkat jalassa. Hiuksia en kotipäivinä jaksa laittaa, mutta jos ulos lapsen kanssa mennään, niin silloin koetan jotain väkertää. Meikin kanssa sama homma. Kotipäivinä en käytä. Minulla on ne tennispallon kokoiset silmäpussit, ja aamulla katsoessani itseäni peilistä, voisin alkaa itkemään sitä kamalaa peilikuvaa. Hormoninäppyjä, silmäpusseja, sitä jotain äitiyden tuomaa huolta silmissä. Joskus, kun näet rönttöäidin kaupungilla, älä arvostele pahalla. Moni rönttösistä voi olla todella väsynyt, uupunut, ehkä hieman masentunutkin. Silloin pelkkä uloslähteminen (vaikkakin sitten rönttövaatteissa) on jo suuri saavutus.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Meillä monesti vieläkin rikkonaisia öitä, vaikka Eetu 1v5kk :/. Onneks herätykset on monesti alkuyöstä..
   Tietenkin jos ennenkin lasta on kokenut itselleen hyväksi ”rönttätyyliin”, niin mikäs siinä. Tekstissä ihmettelin just sitä kun he, jotka aikasemmin ovat panostaneet, unohtavat itsensä kokonaan lapsen jälkeen.

 16. anne

  Mulla on 2v1kk ja 3kk vauva. Esikoinen ei oo nukkunut koskaan täyttä yötä ( allergioita). Myös vauva valvottaa tietty. Mutta nyt tän toisen lapsen syntymän jälkeen oon siistynyt pieruverkkari muodista ulos. Aloitin käymään salilla ja kiinnostuin ulkonäöstä enemmän. Jaksan paremmin kun niin teen. 🙂 jotenkin ku kolmeen vuoteen ollu kahdesti raskaana ja ollut olen valas-fiiliksellä niin kauan niiin tuli halu rueta pitää huolta myös itsestäni ja ulkonäöstä. Tekee hyvää alentuneelle itsetunnolle jo se 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Ihanaa että olet alkanut löytää ittesi :). Varmasti tekee hyvää taapero+vauva-arjessa :)!!

 17. kupla

  Pinnallisuus on mielestäni sitä, jos ne pinnalla näkyvät asiat on jotenkin elämässä tärkeimpiä. jos siis kuitenkin arvot on kohdillaan muuten ja silti tykkää laittautua niin eihän se ole pinnallisuutta ollenkaan. Mun mielestä pinnallisuus on myös sitä, että pitää arvossa ihmisiä sen perusteella miten he laittautuvat. Silloin arvostus perustuu pelkälle ulkonäölle ja se saa mut kiehumaan 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Aika köyhä elämä pitäisi olla jos pinta asiat ois tärkeempiä kuin vaikka perhe ja läheiset. En tunne onneksi ketään sellaista. Ne menee kaiken edelle :).

 18. Rosalienism

  Mä tunnistan itseni myös tuosta että oon naisellisempi nyt kuin ennen lapsen tuloa. Kamalaa jos joku joutuu oikeasti miettimään hiustensa värjäämistä, koska on _äiti_.

  Huippu teksti! 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiva että siullaki on naisellisuus noussu Äitiyden myötä :). Joo, onneksi lukija sitten tokaisi samassa yhteydessä että kyllä voi värjätä, vaikka on äiti.
   Kiitos :)!

 19. Nappi

  Kylläpä oli huikea teksti! Niimpä niin. Kyllä mie myöskin haluan laittautua ja olla siistinnäkönen vaikka mamma olenki. En lähe edes lähikauppaan ilman ripsaria, vaikka täällä maalla ei välttämättä illalla satu hirveesti ihmisiä liikenteessä olla… 😉 Kotipäivinä välillä tuuletten ihoa ilman meikkiä mutta joskus taas kokeilen ajan kanssa uusia juttuja, sillon kun napero nukkuu. Arkimeikkiin tosiaan menee sen 5min, siihen olen tässä 10kk aikana oppinu 😀 niin ja parasta on kun saa lakata kynsiä, en voi töissä pitää lakkoja hygienia syistä niin nyt on ihanaa välillä sipasta kynnet 🙂 Jos äiti voi hyvin, lapsi voi myöskin, on täyttä totta 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hih, kiitos Nappi :)! Miekään en mene lähikauppaan ilman meikkiä, kun harvoin edes kotona oon ilman meikkiä. Arkimeikki on hiton nopee tehä, just jotai viis minsaa. Juhliin mennessä sit on kiva oikein ajan kanssa tälläytyä, luomiväriä jne :).

 20. lukija

  onhan olemassa kuitenkin välimalli pieruverkkareiden ja täydellisen laittautumiden välillä. En minäkään ymmärrä miten joku voi jättää hiukset pesemättä ja vaatteet likaisina kulkee kylillä, mutta suuresti ihmettelen myös äitejä, jotka tälläävät ja panostavat itseensä, mutta lapsia kulkee rumissa ja epäsopivissa, jopa likaisissa vaatteissa. PS. En käyttänyt meikkiä ennen lapsia enkä käytä nytkään.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   On tottakai olemassa välimuotokin, kirjoituksessa vain hieman niitä ääripäitä. En kyllä tajuu sellasta myöskään jos mamma on nättinä ku rinsessa, mutta muksulla ei kivoja vaatteita..en oo tosin onneksi muistaakseni törmänny sellasiin.

 21. Riikka

  Ne linnunpelättimen näköiset äidit ei aina ole sitä sen takia, että eläisivät jossain äitiyden ihmekuplassa. Ymmärrän toki mitä haet tällä kirjoituksella, mutta itse satuin lukemaan tämän sellaisena aikana, kun olin juuri päässyt hieman tokeentumaan oman vastasyntyneen lapsen vakavan sairauden aiheuttamasta lamaantumisesta. Olen todellakin kulkenut kaupassa näyttäen haamulta/linnunpelättimeltä tms. kun olen kasvot turvonneena itkemiseltä laahustanut ruokaostoksille. Tämä kirjoitus tuntui em. syystä todella pahalta kun tämän luin ja näköjään tekee sitä edelleen kun tänne tauon jälkeen palasin. En oikein tiedä mitä tällä kommentilla haen, ehkä sitä että seuraavan kerran kun jonkun ulkonäköä arvostelee, voisi hetken miettiä sitä, että ei oikeasti tiedä yhtään mitään siitä millaista elämää vieraat ihmiset viettävät/mitä ovat kokeneet. Vaikka se laittautuminen veisi vain sen 5 minuuttia, niin se voi välillä silti olla se viimeinen asia mikä mieleen tulee.
  Lisättäköön vielä että tykkään sun blogista ja sen vuoksi palasinkin tänne lueskelemaan pienen tauon jälkeen 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Voi, jaksamisia teidän arkeen :/ <3. En millään lailla tarkoittanut pahoittaa heidän mieltä jotka ovat hankalassa elämäntilanteessa.

   Kiva kuitenkin kun tulit takasin lukemaan ja tsemppiä teille <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.