Perhepedistä pinnasänkyyn -Näin se meni!

Vauva tippui sängystä tyynyvallista huolimatta kun torkahdin. Päädyttiin siihen, että vauva siirtyy pinnasänkyyn nukkumaan. Tulin kertomaan miten meidän uudet unijärjestelyt on menneet!

Viimeinen yö nukuttiin kokonaan vierekkäin kun oltiin miehen ja vauvan kanssa hotellissa yö. Se yö meni tosi katkonaisesti, joten seuraavana päivänä olin tarmoa täynnä, että nyt perhana vauva pinnikseen ja myös mie saan paremmin jatkossa unta! Oli kuitenkin tosi haikea olo, hyvä ettei itku tullut.

Rymsteerasin makuuhuoneessa niin, että siirsin pinnasängyn ihan meidän sänkyyn kiinni. Työnsin sängyn seinään kiinni, jolloin yli puolet oli seinää vasten. Loppuosaan tein tyynyistä+pikkupatjoista esteen.

Ensimmäisenä yönä syötin vauvan ja sain siirrettyä hänet pinnasänkyyn n.20.40. Miina nukkui n. 00.00 asti jolloin syötin hänet. Sitten heräsi 02 ja 04 jolloin otin vauvan sitten viereen.

Toisena yönä nukutin about samaan aikaan, mutta vauva heräsi ensimmäisen kerran kätisemään jo puolen tunnin päästä. Ensin kokeilin silitellä vähän aikaa, mutta olin kärsimätön joten otin vaan syliin ja tissi suuhun. Sen jälkeen heräsi vielä toisenkin kerran lyhyen ajan sisään ja sitten nukku muistaakseni 04 asti jolloin otin viereen.

Parina iltana oli niin, että nukutus meni ihan jees. Sitten 23 jälkeen kun heräsi, syötin ja laskin pinnasänkyyn, alkoi heti sydäntärepivä itku. Nukuttiin sitten koko yö vierekkäin.

Siitä eteenpäin en oikein muista tarkalleen muuta kuin, että lipsuttu on ja pahasti. Välillä nukutus menee tosi jees ja Miina jää nukkumaan sinne n. 23-00 tai jopa 02 asti ennenkuin herää ensimmäisen kerran. Joskus taas on niin, että kun vauva nukahtaa n. 20.40, niin herää ensimmäisen kerran kätisemään puolentunnin-tunnin päästä.

Jos Miina herää 02 aikaan, niin useimpina öinä olen ottanut hänet jo silloin viereen. Pitäisi ehkä tormistautua ja tehdä joku unikoulu, mutta onhan hän vasta vajaa 9-kuukautta. Mutta toisaaltaan, eihän tuon ikäinen enää ravinnollisesti tarvitse maitoa yöllä? Ehkä olen vaan laiska, helpompi on ottaa viereen. Mutta jotenkin silti, entä jos hän tippuu toisen kerran, vaikka nyt on muurit paremmat? Voi hitsiläinen.

Perhepedistä pinnasänkyyn meni siis parina yönä ihan jees, kunnes mamma laiskistui :D.

Miten teillä on mennyt siirtyminen perhepedistä pinnasänkyyn? Teittekö jonkun unikoulun, menikö homma helposti vai reisille? 

Lue myös: Vauva tippui sängystä

Vauvan siirto omaan huoneeseen(esikoisen vauva-aikana)

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (25)
 1. Meillä siirtyi perhepedistä omaan sänkyyn 6kk iässä.. mutta sänky myös ihan meidän sängyn vieressä 😀 aluksi meni tosi hyvin.. mutta kun jouduttiin luopumaan unipesästä, niin nyt pyörii siellä pitkin yötä kuin väkkärä 😅 mut olettaisin et sekin pian menis ohi! 2 kertaa syö edelleen ja on jo 10kk eli sitä tarvetta ei varsinaisesti myöskään enää ole, et tapa taitaa lähinnä olla, mut en itse ole valmis unikouluun. Kyllä tän sit vaan jotenkin kestää 😅

  Oletko ajatellut yhtään kuinka pitkään aiot imettää? Kuinka pitkään imetit esikoistasi vai imetitkö? 😊

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   27.5.2018, 19:21

   Unipesä oli kyllä ihan huippu pikkuvauva aikana :).
   Esikoista imetin viikkoa vaille vuoden, nyt varmaankin vähän pidempään…ennen 2-vuotta lopetan viimestään :). Tilanteen mukaan toki =)

 2. Mulla tippui 3,5kk ikäisenä sängystä, ihan mun oma syy oli kun olin varomaton. Jatkettiin perhepedissä mutta mies siirrettiin viereiseen sänkyyn,meidän viereen siis. 10kk ikäsenä ku alko peruutella ja karkailla niin otin sängystä jalat pois, eipä pudonnut enää(ainakaan korkealta). Pinnsänkyyn yritin kyllä miljoona kertaa saada sitä mutta oli liian raskasta yöheräilyt niin vasta 1,5v sain unikoulutettua yötissin pois ja nukku pinnasängyssä hyvin. Takapakkia tuli 1v7kk iässä ja nyt on kuukauden verran oltu vierekkäin ja yöimetetty taaaas. Mulla on edelleen jalaton sänky ja pinnasängystä on laita irti niin on sivuvaununa kätevästi, taapero osaa ite kiivetä tissille jos haluaa. 😀

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   28.5.2018, 20:48

   Teillä mies sentään samassa huoneessa, vaikka eri sängyssä :D. Meillä mies nukkunut tän 9kk lähes kokonaan vierashuoneessa. Aina välillä on nukkunu meidän kaa tuolla, mutta paremmin nukkuu vierashuoneessa…on tää vauva ja nukkumisjuttu aikamoista.
   Kätevää kyllä, että osaa kiivetä itse tissille, ei tarttee itse nousta :D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *