Paska Äiti hetkiä x 6

Kaikille Äideille niitä varmasti tulee joskus: Paska Äiti hetkiä. Hetkiä, joissa vanhemmuus ei mennyt ihan niinkuin oli ajatellut. Hetkiä, joiden jälkeen tuli mietittyä, että olisihan tämän tilanteen voinut hoitaa paremminkin.

Älä huoli, et ole yksin tuntemustesi kanssa ja tässä vertaistukea hetkistä joissa tunsin piston sydämessä.

kuvat vuodelta 2016. esikoinen oli silloin alle 3-vuotias ja kuten kuvista näkee, uhma oli Uhmaa isolla uulla ajoittain.

1. Lähdin kodinhoitohuoneeseen pyykkejä laittamaan (ts. karkuun esikoisen kiukuttelua). Jäin ottamaan selfietä ja sillä aikaa Taapero kiipesi pyykkikopan päälle ja tumpsahti siitä nurin.

2.Olin saanut palautetta siitä, etten anna Taaperon kiipeillä koskaan rauhassa sohvalla. No, ajattelin että nyt neiti saa kipittää rauhassa sohvalla. Otin kännykän ja rupesin ottamaan juuri videota, niin eikös vaan neiti tipahtanut sohvalta.

3.Esikoinen kiukkusi aamulla päiväkotiin lähtiessä ÄÄÄÄÄÄ en haluu näitä kenkiä. Vikurointi jatkui päiväkodin pihalla. Nappasin sällin kainaloon kantoon ja huusin että NYT RIITTÄÄ!! Hupsista saakeli, saattoi dala lama äidit katsoa päiväkodin pihalla vähän.

4.Olin komentanut ja pyytänyt 5-vuotiaalta useaan otteeseen ettei jätä puista, terävää keppiä maahan jottei Taapero rupea leikkimään sillä ja puhkaise silmäänsä. Esikoinen ei totellut sitten millään. Otin kepin käteen, katkaisin sen näyttävästi hänen nenän edessä ja laitoin kepin roskikseen. Ei kovin aikuismaista mutta pipo kärähti.

5.Pitkän työpäivän jälkeen olin ihan dööd. Tulin kotiin ja Taapero alkoi heti kiukutella joka ikisestä asiasta. Juuri sellaista ei kunnon itkua, vaan vinkumista. Tiuskin ja menin hetkeksi vessaan lukkojen taakse.

6. Mies oli iltavuorossa, joten minun piti nukuttaa Taapero. Imetys olohuoneen sohvalla, josta kannoin hänet makuuhuoneeseen pinnasänkyyn ja pidin hetken kättä selällä. Poistuin huoneesta. Huoneesta kuului hetken kuluttaa ÄÄTÄÄ. Sitten neiti karkasi pinnasängystä ja seistä törötti makuuhuoneen ovella. Pari ensimmäistä kertaa se huvitti, mutta viidennen kerran jälkeen olin jo niin tatti otsassa. Vein hänet sänkyyn, sanoin hyvää yötä ja poistuin. Kirosin mielessäni ja ehkä vähän ääneenkin, miksi nukutus menee perseelleen taas juuri silloin kun pitäisi tehdä hommia?! Laitoin makuuhuoneen oven kiinni ja hetken päästä neiti raivohuutaa oven sisäpuolella. Annoin hänen kiekua hetken kunnes menin huoneeseen ja savu nousi korvista. Tuli huono omatunto, miksi miulla aina palaa käpy jos nukutus kestää. Jotenkin odotan aina niin paljon sitä hetkeä, että saan päivän oman ajan etten jaksa enää yhtään olla lässyttämässä ja silittelemässä makuuhuoneessa.

 

Samaistutko? Kerro joku sinun paska äiti hetki :D?

 

 

Lue myös

 

Päivä kun lapset huvitti myydä torilla

Realistinen aamupäivä lasten kanssa

SEURAA MAMAA

Facebookissa / Instagramissa

Kommentit (11)
  1. Keskimmäinen oli tosi huono nukkuja, sekä öisin että päivällä. Öisin heräsi 10-30 kertaa. Puolentunnin vaunujen hytkytyksellä nukku max. 20min päikkärit. Takki päällä istuin sohvalla kun hetken päästä piti mennä kuitenkin taas hytkyttään. Muutaman kerran olin ehtinyt jopa keittää kahvin ja istua sohvalle mutta kun kuppi oli huulilla kuulu itkarista tuttu ÄÄÄ. Paska äiti -fiilis tuli siinä kohtaa kun käänsin itkarin kiinni ja istuin takas sohvalle juomaan sen kahvikupillisen, sitten menin taas jatkamaan hytkyttelyä 🙈

    1. Voi ei, varmasti ollu tosi rankkaa noin usein herätä :/. Perseestä, että päivälläkään et saanut relata. Meillä Miinalla oli tosi pitkään kausi, että päiväunet meni tyyliin 30minsan pätkissä, niin on kyllä ihanaa kun nykyisin nukkuu vähintään tunnin putkeen. Tossa tilanteessa olisin varmasti toiminut samoin välillä; ei se vauva säry jos ei ihan välittömästi reagoi aina itkuun. Toki ihan pikkupikkuvauva aikana tarkemmin 🙂

  2. Voin niin samaistua kohtiin 3 ja 6. 😂 varsinkin tuo 6, miulla on ihan sama juttu, että odotan sitä pikku hetkeä jolloin saa hetken tehdä niitä omia juttuja. Ja varsinkin jos ois tekemistä niin silloinhan taapero ei nukahda helpolla. 😅

    1. Joo siis tuntuu siltä, että aina kun on joku TO DO juttu mikä on pakko tehdä just sinä päivänä, niin varmasti nukutus kestää ja menee perseelleen 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *