Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Parempi smoothie 3 helpolla tavalla!

  1. Smoothiet on siinä mielessä kivoja, kun sekaan voi survoa melkein mitä vaan.  Tässä 3 helppoa keinoa jolla saat smoothiesta helposti parempaa! 

Käytä pakastettua banaania, älä tuoretta.

Tämä! Pilko banaani pakkaseen vaikka edellisenä päivänä ja sekoita jäätynyt banaani tuoreen sijasta. Smoothien rakenteesta tulee huomattavasti kuohkeampi ja pakastettuna banaani ei puske liikaa makua läpi -mutta antaa kuitenkin makeutta kivasti. Makuero johtuu kuulemma siitä, että jäätyneenä banaanin hiilihydraatti toimii erilailla.

Proteiiniksi kananmunanvalkuainen

Joskus salibeibe aikoina meidän kaapit pursuili kaikenmaailman erilaisia proteiinijauheita. Oli heraproteiinia, soijaproteiinia, isolaattia ja vaikka mitä. Nykyisin en voi sietää ”feikkiproteiinin” makua…jotenkin se puskee niin läpi. Luin jostain vinkin, että laita smoothien kananmunanvalkuainen -ja se toimi! Valkuainen antaa smoothien proteiinia, ei maistu läpi plus antaa rakenteeseen kuohkeutta.

Älä tee sauvasekoittimella, käytä blenderiä.

Itse tein laiskana aikaisemmin smoothiet aina sauvasekoittimella, mutta sillä suristamalla esim. auringonkukansiemenistä jäi liiankin isoja kökkösattumia.Kun tein pitkästä aikaa smoothien blenderillä, kaikki sekoittui niin täydellisen pehmeäksi ettei tosikaan. Sain tällä tavoin ujutettua smoothien mukaan auringonkukansiemeniä sekä pinaattia joita meidän 4-vee inhoaa yli kaiken. Tuolleen hän ei huomannu mitään hahaa! Pinaatin lisäämisessä vaan maltti on valttia; jos sitä lisää liikaa, smoothie menee ruman väriseksi. Mustaherukka ja mustikka on hyviä peittämään vihreyttä.

Kannattaa hankkia kerralla laadukas blenderi. Meillä oli ensin joku 20e vehje mikä toimi ehkä pari kuukautta, kunnes rupesi savuttamaan. Todella turvallista…joten panosta ja hanki kerralla hyvä! Nykyinen on oikein soiva peli.

Viikko sitten kävi blogifail kun vahingossa olin ajastanut tämän sille päivälle ilman kuvia, vaikka tarkoitus oli julkaista tänään. Älkää siis te muutamat jotka ennätitte postauksen silloin lukea ihmetelkö :D. Haha ensimmäistä kertaa 4-vuoden aikana kun noin kävi.

Pieniä helppoja keinoja joita hyödyntämällä olen tehnyt smoothieta useammin. Niin kätevää kun saa juomaan upotettua juurikin vaikka pinaattia, jota muuten meidän sälli  ei suostu millään syömään.

Kivaa viikon alkua <3

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.