Parasta ja Paskinta viime viikossa

Osa hyvinvointia on opetella näkemään niitä kivoja juttuja, vaikka miten sillä hetkellä ärsyttäisi. Joskus itse oikein huomaa omassa olossaan, että nyt olen kiukkuinen, tai nyt tuntuu jotenkin herkemmältä hermostumaan joka asiasta. Noina hetkinä monesti mietin päivän päätteeksi ”mikä oli päivässä parasta”. Tälleen yleisfiilis ei jää sinne ärrinmurri muudille. Tässä hieman kuulumisia kerrottuna ruusunnuppus positiivisesti, sekä myös niitä ruusun piikkejä eli paskempia juttuja viime viikolta. 

Paskinta

Kuten kerroin sunnuntain postauksessa, vietettiin sairastupaa. Ensin Eetu sairastui, josta se tarttui minuun. Myös vauva oli todella räkäinen ja tukkoinen -onneksi Miinalle ei kuitenkaan tullut kuumetta. En treenannut koko viikkona kahta koiran ulkoilutusta lukuunottamatta ja nekin oli ihan kävelyä vaan. Koko kropassa tuntee liikkumattomuuden, selkä meni jumiin ja koko olemus oli jotenkin paljon ryhdittömämpi.

Se on myös ihan perseestä, kun jos Äiti sairastaa, se ei vaikuta mihinkään. Käytin silti Eetun ulkona, koska a. vauva piti saada nukkumaan ja b. Eetun oli hyvä päästä liikkumaan ja purkamaan virtaa. Mies oli pitkiä päiviä töissä ja ite heiluin kotona räkäpapereiden kera.

Flunssan takia vauva nukkui alkuviikon paljon huonommin kuin normaalisti ja sen kyllä huomasi omasta olosta. Mies tokaisi kuvaavasti yksi aamu että ”näytät ihan haudasta nousseelta” haha! Enkä tuosta mitenkään loukkaantunut todellakaan eikä kenenkään tarviikaan, tottahan se oli ja hyvin kuvaavaa. Ei auttanut edes tummia silmänympäryksiä vaalentava voide...

Öllötin paljon enemmän kotona kuin normaaliviikkoina, luonnollisestikin kun porukka oli kipeänä. Koti räjähti sotkuun entistä enemmän.

Parasta

Yhden paskan yön jälkeen menin vierashuoneeseen ja nukuin YKSIN about 30-minuuttia. Ja ai että teki hyvää! En tajua miksi en ole aikaisemmin tuota tehnyt. Mies köllötteli sen aikaa lasten kanssa ja aloitti aamupalan teon. Vaikka nukuin vaan puolisen tuntia, niin sain siitä tosi paljon virtaa. En nimittäin muista milloin olisin nukkunut ihan yksin…aina vauvan vieressä Miinan syntymän jälkeen.

Kun kukaan ei ollut kuumeessa, käytiin keskustassa pitkästä aikaa. Kuljettiin linja-autolla ja ei tullut yhtään kiire; olin valmis melkein tuntia ennen! Kävin mammatuttavan kanssa syömässä ulkona lounaan. Miina heräsi, mutta istua nakotti onneksi kiltisti syöttötuolissa ja esikoinenkin käyttäytyi mallikkaasti ja söi reippaasti. Ensimmäinen kerta ulkona syömässä kummankin lapsen kanssa.

Vauva opetteli niin hienosti konttausasentoa <3. Todella lähellä eteenpäin meno. Miina vaan muksahti pari kertaa naamalleen lattialle kun voimat loppui käsistä :(.

Kävin sunnuntaina yksin saunassa ilman kiirettä, parasta.

Ja ihanin juttu josta tuli melkein itku; huonon yön jälkeen mies toi miulle selviytymispakkauksen: kukkia, energisoivan smoothien, suklaalevyn ja karkkipussin <3.

 

Nyt menossa uusi viikko ja uudet kujeet! Toivottovasti räkäpaperit voi heittää hetkeksi hiiteen. Mukavaa viikkoa <3!

 

Lue myös: Parasta ja paskinta päivässä

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *