Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Maha 3kk synnytyksen jälkeen

Asia, mitä varmasti jokainen vauvan pullauttanut nainen miettii:
Miten maha palautuu raskauden jälkeen?

Itse uskoin sokeasti siihen, että maha palautuu alta aikayksikön. Kun eihän mahaan tullut edes raskausarpia.  Paskan marjat. Sama kylkihöttö hengailee mukana, mikä siellä plussauksesta asti on pitäny majapaikkaansa. Tänään tuli tasan 3kk siitä kun meidän minimies pullahti maailmaan eikä viholliseni kylkiläski ole kadonnut. Raskausajan herkuttelu porsasteluilla on varmasti osansa, mutta osa varmasti pelkkää virunutta nahkaa. Nahkaa tai läskiä  -samalla tavalla se silti v*tuttaa.

Isimies kiikutti synnärille herkkuja miun pyynnöstä ja herkuttelu jatkui vielä kotona. Rotinoita rotinoitten perään jonne sukulaiset kiikutti herkkuja. Olin niin tottunu herkutteluun, että tavasta oli hankala päästää irti. Vähän ennen ristiäisiä koin Läski herätyksen kun ähelsin sovituskopissa.
Ennen raskautta sujahdin vaivatta xs-koon skinny dressiin ja nyt näytin M-kokosessa mekossa metwurstipötköltä. Kävin samana iltana lenkillä ja päätin, että tänään vielä herkuttelen ja sitten ristiäisiin asti nolla linja herkkujen suhteen. Illalla mätin tarkoituksella niin paljon herkkuällötyksiä, että tuli paha olo.

3 viikkoa olin täysin ilman herkkuja ja outoa kyllä, ei tehnyt edes vaikeaa. Muistelin makkarankuori näkyä sovituskopissa jos karkkipussi alkoi huutaa miun nimeä. Ristiäisissä herkkutoleranssi oli laskenu, ja jo muutaman kakkupalan jälkeen alkoi ällötttää. Ristiäisten jälkeen sallin herkuttelun ainoastaan viikonloppuisin. Sitä linjaa pidin toissa viikkoon asti. Viime viikolla herkuttelin ilman huonoa omatuntoa, mutta tänään iski morkkis kun otin mahakuvat.

Pälinät sikseen ja kuvat tiskiin. Plussauspäivänä – paksuna – paksuuden jälkeen.
Ugly but true.

Plussaus päivänä Tammikuu 2013

Ennen synnärille lähtöä  lauantai 14.9 yöllä

17.9 Päivä synnytyksen jälkeen

19.9 kun kotiuduttiin sairaalasta

4.10 2 viikkoa 4pvää synnytyksestä

Tänään 16.12

Tiiän joo, pahempikin voisi olla ja silleen. Mut kyllä se ärsyttää yrittää piilottaa jenkkiksiä kiskomalla housuja ribsejen yli ja vetää paitaa alas. Vanhoista farkuista päälle mahtuu tasan yhet.
Monet kinnaa jo reisien kohdalta, osa on siinä ja siinä että mahtus kiinni. Tuntuu niin typerältä kun miulla on ylä-ja alakroppa niin eri paria. Kädet ja yläkroppa on saanu vuoden aikana lihaksia, mutta maha, reidet ja perse on ihan eri maata. Meillä alkaa vauvauinti ens kuussa, onneks miulla on toppimallinen uikkari niin saa edes jotenkin ribsejä piilotettua.

Enkä halua kuulla parpatusta siitä, että ”vatsassasi on kasvanut elämän suurin lahja”.
Kyllä Eetu on ihana ja rakas, mutta en silti halua näyttää laardilöllöltä vaikka hän on siellä mahassa kasvanu ja köllöttäny. Kaikkien ei tarvitse olla fitti ja tikissä, mutta tämä on miun kroppa ja en halua että se näyttää tältä.

Toukokuussa lähdetään Isimiehen ja Eetun kanssa Kreetalle. Tavoitteena on, että saisin alakropan siihen kuosiin ettei hävetä kekkuloida bikineissä. Maha ei pienenny valittamalla siitä blogiin ”yhyy oon läski” ja syömällä viikonloppuisin suklaata, vaan se vaatii työtä. Tammikuussa alkaa taas natsikausi.

Miten olet itse palautunut raskaudesta?

-Tiina

Kommentit (20)

 1. Noora- NellaBella

  Mullakin alkaa kyllä tammikuussa taas kunnon dieetti. Pari kiloo tullu takasi vaikka kävi jo lähtöpainon alapuolella. Pöhhh!

  • Tiina FitFatMama

   Miulla on lähtöpainoon vielä muutama kilo myös :c

 2. nananne | hopesanddreams.blogspot.fi

  🙂 kiva ku joku ossoo ajatella että ei mun tarvii näyttää tältä vaikka siellä mahassa sellanen elämäsi suurin siunaus onki ollu! Mulla alkaa tammikuussa myös elämänmuutos/suuren suuri laihdutus operation! Voidaan kaikki tsemppailla toisia 😛

  • Tiina FitFatMama

   Tsemppaillaan sit :). Nyt vielä nautitaan suklaasta 😀

 3. miima89/ Mimin Tarina

  Mullakin on muuten hyvin palautunu kaikki, mutta masu on edellee semmone löllö.. istuessa. Ja just farkuista huomaa, että ne menee muuten jalkaan mutta ei mahan kohdalta kiinni! 😀 Oon tehny lankkuu, voimapyörää, vatsalihaksii, laihuttanu eikä oikee mikkää auta tuoho rasvalöllykkään. 😀

  • Tiina FitFatMama

   Mie alotin vasta tänään tekemään suoria vatsoja :). Meni jonki aikaa et se maharako umpeutu. Sivuvatsoja tein jo aikasemmin.

 4. Lindiz ~ Tutipuu

  Tammikuussa lähtee =D muistat sit tsempata mua!!! =D

  • Tiina FitFatMama

   Bloggaajat Fittaa ja potkitaan perseelle toisiamme 😀 🙂

 5. Jo Karhapää

  <3 Tammikuussa mieki!!

  • Tiina FitFatMama

   jeej kaikki vaan :D.

 6. M.H

  Tsau,mielenkiintoinen juttu oli. Niin,ihminen on loistava tekosyiden keksijä :). Mulla kuusi lasta,joista nyt juhannuksena viimeisin siiss :). Raskaus ajan painon nousu 12kg eli aika perus. Syyskuussa 16pvä alotin 8vkon kuntokuurin(4*vkossa treenit)jabruokavalio. Vatsalihakset tuli esiin ja voima kasvo,niinku pitikii :). Ei lörppiä siis jääny. Liikunta taustasta vähän jeesiä kyllä ;). Mut tsemppii,pysy lujana kohti tavotetta ;)! Mulla ny takana 2 vkon tankkaus ja pikku hiljaa taas lähen noudattaan ruokavaliota jahka nää juhlat tästä juhlittu (kato,tekosyyhän se livahti =D).

  • Tiina FitFatMama

   Kiitos tsempeistä ja huikee suoritus siulta jos 6 lasta oot pullauttanu ja saanu vatsapalt näkyviin :). Miulla on nahkaa vielä osa löllöstä ku kokeilin laihistaa ja silti oli lölleröö ;/. Tammikuuta odotellessa

  • M.H

   Joo,raskaus ajankin kävin salilla ihan normisti :D. Mutta on hienoa nähdä kuinka moni äiti tarttuu tuumasta toimeen eikä lysähdä sohvalle :). Ihanaa joulua ja herkutellaan nyt ja ruotuun sitten tammikuussa 😉 :D. Ja liian tiukka itselle ei auta olla,voimien mukaan eiks je..

  • Tiina FitFatMama

   Mieki kävin raskaus ajan salilla: loppuun asti kun torstaina kävin salilla ja maanantaina synnyrin :D.
   Hyvää joulua siullekin! 🙂

 7. Tania

  Kyllä omasta vartalosta pitää huoli kantaa, vaikka siellä kantaa vauvaakin sen 9kk 🙂

  • Tiina FitFatMama

   Nimenomaan! 🙂
   Vauvan saanti ei tarkota sitä, että tarvitsee ”tyytyä” jäämään lölleröksi :).

 8. Vivian

  Miulla tuli raskaudesta ainoo arpi tuohon napalävistyksen kohdalle, mutta sitä ei edes nää enää. Rupesi siitä kohin kinnaamaan joku viikko-kaksi ennen synnytystä ja piti pitää ihoteippiä tukemassa tuota, kun lävistyksen takia ei joustanut. 🙂 Mie palauduin takasin normaaliin jossain 6-8 viikossa, joskin imetyksen takia paino kävi lähtöpainosta monta kiloa alempana ja lähtöpainoon palautui jonkun kahden kuukauden päästä imetyksen lopettamisesta. Yllätyin nuin nopeasta palautumisesta, odotin itse pidempää aikaa ja olin varma, että iho ei jousta tarpeeksi, vaikka päivittäin ihoa rasvasin. :O Siulla on asenne kohdillaan, tsemppiä ensi vuodelle! ♥

  • Vivian

   Eikä, anteeksi ajatusmoka! :DD Hyvin oot onnistunut tavotteessa, siehän oot tosi hyvässä kunnossa ja varmaan pysytkin! ^^

  • fitfatmama

   Hehe, joo siis tuo on tilanne vuosi sitten :D.

  • fitfatmama

   Mie otin napakorun raskauden keskivaiheen jälkeen pois kun rupes tuntuu inhottavalta :/. Laitoin sitten takasi synnytyksen jälkeen :).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.