Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Päiväkodin vaihto Lapselle -IIK!

Eetu aloitti päiväkodin tämän vuoden tammikuussa. Alku oli todella hankalaa, varsinkin ulkoilun aikana ja hoitoon viedessä pienellä miehellä tuli suru. Myös itselleni uuden arjen aloitus oli haastavampaa kuin olin etukäteen osannut arvella. On niin eri asia olla kotiäitinä kuin töissä käyvänä Äitinä, voin kertoa. Töissä itkin monet itkut Paska Mutseismi tuntojani, tietäen kuitenkin ettei minusta ikinä olisi kotiäidiksi pitkäksi aikaa.

Pikkuhiljaa päiväkoti arki alkoi maistua minimiehelle ja muistan ikuisesti kun hoitaja sanoi ensimmäisen kerran ”tänään Eetulla oli hyvä päivä”.

Taidot karttuivat, tuli lemppari hoitajia sekä tyttöystäviä joiden kanssa pikkumies kuulemma käveli aina käsi kädessä kikatellen. Eetu on reipastunut tammikuusta niin paljon, ettei voi edes ymmärtää.Kyseessä on iltahoitoa tarjoava päiväkoti, mutta kun vaihdoin työpaikkaa keväällä, iltahoidon tarvetta ei meillä enää ollut. Jossain vaiheessa tuli ohjeistus ilmoittaa viikottain vanhempien työvuorot ja heti siinä vaiheessa arvasin, että noniin. Lähtö tulee.

TP5D4032

Reilu kuukausi sitten päiväkodin johtaja soitti ja kysyi iltahoidon tarpeestamme. En voinut valehdellakaan, vaan myönsin miten työvuoroni menee. Tuli aika etsiä uusi päiväkoti. Iso klunks.

Eetu tykkää nykyisestä hoitopaikastaan ja me, vanhemmat tykätään myös todella paljon.  Ahdistaa, tiedän nykyisin aamun kulkumme minuutilleen mihin aikaan minun pitää lähteä polkemaan päiväkodilta että ennätän ajoissa töihin. Voi olla, että olen punajuuri parin ensimmäisen päivän jälkeen kun poljen tukka putkella töihin. Uusi päiväkoti kun on eri suunnassa ja hieman kauempana.

Aloittaminen ja sopeutuminen kesti monta kuukautta ja nyt kun Eetu on hoidossakin todella onnellinen, hän joutuu irtaantumaan tutusta ja turvallisesta paikasta. Surettaa todella paljon lapsen takia. Minimies varmasti ihmettelee miksi ei enää pääse entiseen paikkaan ja hyvä se on noin pienelle selittää miksi ei enää näe entisiä leikkikavereita.

TP5D4022

Kävimme maanantaina keskustelemassa uuden päiväkodin hoitajan kanssa ja minua suoraan sanottuna jännitti. Olin hieman ennakkoluuloinenkin, entä jos meillä ei synkkaa yhtään, entä jos uudet hoitajat vaikuttaa ihan pölviltä, miten he suhtautuvat sokerittomiin välipalatoiveisiimme? Minulle on kuitenkin tärkeää se, että tulen myös itse lastani hoitavien ihmisten kanssa toimeen. Onneksi huoli osottautui aiheettomaksi, koska ainakin ensivaikutelma oli hyvä.

Uudessa päiväkodissa painotetaan kiireettömyyteen, sylittelyyn ja liikunnallisuuteen. TSEK, TSEK, TSEK! Arki on monesti niin hektistä, että on todella ihana kuulla heillä kiireettömyyden olevan yksi avainasema arjessa. Sylittely on myös todella tärkeää ja liikunnallisuudesta on varmaan turha sanoakaan mitä mieltä siitä olen.

Uusi arki alkaa ensi viikon maanantaina. Miehellä on iltavuoroviikko joten hän vie pojan hoitoon uuteen paikkaan.. Hieman harmittaa kun en ole itse muksua viemässä, mutta toisaaltaan parempi niin. Itse jäisin vatuloimaan ja Eetu varmasti huomaisi oman jännittyneisyyteni. Lähden pari tuntia aikaisemmin töistä, että ensimmäinen päivä alkaisi hieman kevyemmin.

Jännittää.

Auttakaa ja kertokaa kokemuksianne! Onko teidän lapset joutuneet vaihtamaan päiväkotia? Miten meni?

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kommentit (9)

 1. hanna

  Moikka, eipä ole vielä vauveli maailmassa jotta voisin kokemuksiani kertoa, mutta täytyy sanoa että tuo kiireettömyys on kyllä aika helmi juttu päiväkodissa :). Ja liikuntaan painottaminen, pojilla kun energiaa ymmärtääkseni on. Mä löysin tiäkkö nyt vasta sun blogin uudelleen vaikka kirjoiteltiin pitkään samaan aikaankin, en tiedä miten oot menny multa huomiotta… tätyy pistää osoite muistiin.
  -Hanna
  http://fitfataitiys.blogspot.fi/

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiireettömyys on kyllä mahti juttu :). Sie olitki miun ensimmäinen rekisteröitynyt lukija evör, kiva että oot ruvennu taas bloggaamaan ja onnea odotukseen <3. Joo kirjotin FitFashionilla aikasemmin ja et oo ainoa joka on tipahtanut kelkasta siirroksen jälkeen :/ 😀

 2. Niina

  Meillä poika vaihtoi vuoden jälkeen päiväkotia. On ollut nyt siellä 2 kuukautta.
  En oikein tiedä miten siellä viihtyy… en oikein ole saanut mitään palautetta päiväkodista vaikka päivänkulusta aina kyselenkin. Sanovat aina että poika on tosi helppo, niin pelottaa että pikkumies hukkuu siihen ryhmämassaan eikä saa tarvitsemaansa huomiota…
  Ensi viikolla on vasu-keskustelu, niin ehkä sitten saan paremman käsityksen.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Höh aika kummaa etteivät ole kertoneet päivän kulusta sen enempää :/. Toivottavasti vasu avaisi kuulumisia enempi 🙂

 3. AsphaltRose

  Meille on kanssa pari kertaa tullut miehen kanssa puheeksi mahdollinen muutto toiselle paikkakunnalle, mutta itseäni jarruttelee todella paljon poitsun päiväkotipaikka. Poitsun tämän hetkinen päiväkoti on aivan mahtava, panostavat pienryhmiin, liikkumiseen ja jokaisen lapsen kohteluun omana persoonanaan eikä massana. Saadaan aina päivän jälkeen kuulla kaikki mahdollinen pojan päivästä ja poitsu aamuisin oikein juoksee tarhantätien syliin antamaan haleja. Päiväkoti on lisäksi ihan uusi ja tarjoaa lapsille ihan mielettömän määrän aktiviteetteja omissa liikunta- ja taidesaleissa. Ehkä muutetaan vasta sitten kun poitsu menee kouluun, en ehkä pysty riistämään pojulta tota paikkaa jos on vaihtoehtoja. 😀 Toivottavasti Eetulla menee kaikki hyvin, jännityksellä odotan siitä kirjotteluja! 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oi kuulostaa ihan täykyltä päikkäriltä <3! Me ollaan jossain vaiheessa etsimässä uutta asuntoa niin saa nähdä mihin sälli sitte mene. Ei olla tosin vielä aloitettu edes uuden etsintää. Kiva, miepä kirjoitan myöhemmin miten uusi päikky sujuu:)

 4. Maria/LoveBeyondWords

  Hassua, taas ollaan ihan samassa tilanteessa! 😀 Me löydettiin uusi ihana koti, jonne muutetaan joulukuussa, joten päiväkodin vaihto saattaa olla myös meillä edessä. Tosin mikään pakkahon sitä ei ole vaihtaa, mutta kyllähän se arkea helpottaa paljon, jos päiväkoti on suht lähellä. Nyt se sijaitsee tien toisella puolella, joten mitään ongelmia aitataulujen kanssa ei yleensä ole, vaikka minä menen töihin julkisilla. Ainakin alkuun yritetään selvitä pitemmän välimatkan kanssa, sillä olisi ikävää joutua vaihtamaan, kun nyt taas on alkanut sujua päiväkoti arki.

  Mutta olen kyllä kuullut lähipiiristä, että päiväkodin vaihto on sujunut todella kivottomasti. Ehkä tämäkin on vaan omassa päässä, että lapsi sais jotain kamalia traumoja siitä. Kyseessä on kuitenkin vielä niin alkuvaihe ja mitään elinikäisiä kaverisuhteita ei ole kerennyt syntymään. Se on sitten jo ihan eri asia kouluiässä 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hehe meillä kyllä menee monesti elämäntilanteet yksiin :D. Ooii ihanaa, onnea jo etukäteen uuteen kotiin! Joo kyllä se sijainti vaikuttaa paljon. Meillä oli nyt ensimmäinen päivä ja hyvin meni, toivottovasti ei ala huonontumaan 🙂

 5. Ensimmäinen viikko uudessa päiväkodissa – Fit Fat Mama

  […] minimies aloitti tämän viikon maanantaina hoidon uudessa päiväkodissa. Ajatus jännitti ja hieman ahdisti. Entä jos Eetu ajattelee tehneensä jotain väärin kun ei […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.