PÄIVÄ REISSU+PÄIVÄN ASU

Luetaan ahkerasti minimiehelle Miina&Manu kirjoja, ja  yhdestä niistä mies sai ajatuksen. Lähdetään käymään Savonlinnassa katsomassa Olavinlinnaa! Joten tuumasta toimeen. Ajettiin täältä Joensuusta Savonlinnaan eilen.

Olavinlinnaan mentiin siltaa pitkin ja puistossa oli paljon ankkoja sekä muutamia patsaita. Aika lähellä puistoa olisi kuulemma ollut myös joku iso leikkipuisto, mutta siellä ei käyty kun en edes tiennyt sen olemassa oloa.

Linnakaupassa oli turistikrääsää sekä paikallisia makeisia. Ostin lakritsitoffeen ja maku oli aika ärhäkkä, erosi aika paljon kaupan lakuista.

olavinlinna

olavinlinnab

olavinlinnatykki

Linnassa oli sekä maksuttomaa nähtävää, että maksullinen opastus. Otettiin opastus joka maksoi 9e per aikuinen. Alle 7-vuotiaat lapset pääsi ilmaiseksi.

Opas kertoi ensin linnan historiasta jonka jälkeen kierrätti ryhmää eri huoneissa kertoen samalla huoneiden entisiä käyttötarkoituksia. Todella hienoa ja mielenkiintoista, että täällä meillä Suomessakin on tälläistä nähtävää. Yleensä nähtävyydet, erikoiset kirkot yms on vaan ulkomaanreissujen juttuja.

noshpeppimekko

asuolavinlinna2

asuolavinlinna

 

Mekko Nosh / Huivi Balmuir / Legginsit Vimma / Kengät Nike / Laukku Longchamp

eetunasu

Paita Nosh / Housut Gugguu / Kengät Nike

 

Kierros kesti n. 45-minuuttia ja oli sopivan pitkä. Sai kivaa pientä reeniäkin kiipeillessä rappusia ylös alas kerrosten välillä.

Olavinlinnan jälkeen käytiin tsillailemassa puistossa jossa oli todella paljon ankkoja. Olen hieman lintukammoinen ja kun yksi niistä tuli tosi lähelle nokka auki, pomppasin korkeammalle penkille haha! Eetu sen sijaan huhuili ankalle meidän lähdettyä, että ”tule pelättä”.

Puistoilun jälkeen mentiin kiinalaiseen ravintolaan syömään. Eetulle otettiin lasten annos kanaa,kasviksia ja riisiä, itse otin kana+cashew+kasvis riisikombon ja mies pekingin ankkaa. Oma annos oli miun makuun liian tulinen, mutta minimiehen annoksessa oli ihanan rapeita rehuja ja Pekingin ankka oli hyvää.

Jälkkäriksi otettiin Eetun kanssa puoliksi friteerattua banaania ja jäätelöä. Käytiin taistelua jätskin osuudelta, minimiehen lemppariherkkua kun jätski on. Sain olla kärppänä lusikoimassa että kerkesin itse ottaa jätskiä :D.

olavinlinnakävelt

olavinlinnabb

ankka

lintupelko

Ruokailun jälkeen käytiin vielä paikallisesta Cittarista irtokarkkeja ja posotettiin kotiin. Mukava viikonloppu kaikenkaikkiaan, minireissu toiseen kaupunkiin oli piristävä kokemus 🙂

Kuvissa näkyvä mekko on muuten Noshin uusimmasta mallistosta Peppi mekko taskuilla. Siitä on tullut ehdoton yksi lempparini! Ihanaa materiaalia ja taskut on huiput. Tässä ja tässä postauksessa näkyy pari muutakin Noshin mekkoani. Jälkimmäistä on tullut muuten pitkähihainen versio joka houkuttelisi paljon. Lokakuussa tulee varsinainen naisten mallisto, hiljattain julkaistussa oli vain muutamia juttuja naisille.

Savonlinna vaikutti kyllä ihanan rauhalliselta ja pieneltä kaupungilta :). Muutenkin tämä viikonloppu oli kiva. Käytiin minimiehen kanssa kaverini luona perjantaina, eilen Savonlinnan reissu ja tänään lenkki sekä kahvakuulatreeni leikkipuistomatkalla.

Kivaa viikon alkua <3

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (2)
  1. Ihanalta kuulostaa reissu! 🙂 kuin pitkä ajomatka oli?

    1. Tiina / Fit Fat Mama
      4.9.2016, 21:54

      Joensuusta ajoi sinne reilu 2 tuntia :). Päiväreissuja olis kiva tehdä useamminkin,harmi kun Joensuusta on vähä kaikkialle pitkä matka 😀 :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *