Päivä kanssani: yksin lasten kanssa

Sain toiveen tehdä postausta meidän arkipäivästä. Mies tekee vuorotyötä, joten meidän viikonloput on välillä kuin arkipäiviä mikäli hän on töissä. Tässä on postaus päivä kanssani, meidän päivää yhdeltä sunnuntailta. Mies oli yövuorossa edellisen yön ja lähti suoraan iltavuoroon 13 jälkeen, joten olin käytännössä moikkia lukuunottamatta päivän keskenään muksujen kanssa.

07.30 Vauva herää. Esikoinen oli jo leikkimässä omassa huoneessa legoilla. Koomaillaan ja pötkötellään hetki yhdessä, Eetukin tulee köllimään. Vauvan aamupuuhille hetken kuluttua; pesut, d-vitamiini, päivävaatteet päälle.

Vähän vaille 08.00 keittiössä. Laitan astianpesukoneen päälle, astiat oli edellisenä iltana jo laitettu (mies laittoi, välihuomatus -tiijän että luet haha!). Lataan kahvinkeittimen ja laitan aamupalaa. Itselle puuroa, Eetulle herkkumössöä (eli maustamatonta jogua höysteineen mm.marjoja ja hunajaa) ja porkkanapannukakkua. Vauva on sitterissä. Aamun ihmetys on kun katson Miinaa kun hän leikkii lelulla; miten pienestä oikeesti kaikki lähtee <3. Ensin ei vauva osaa edes käyttää käsiään ja tuossa se vaan natustaa ja leikkii lelulla. Hihi. Ideoin muistivihkoon tulevia postausaiheita.

8.20 Eetu syönyt ja menee moikkaamaan siskoa lattialle. Laitan instaan Hyviä vinkkejä vauvan ihonhoitoon blogipostauksesta linkin puhelimella. Meillä on sääntö ettei lapsen ollessa ruokailemassa puhelinta käytetä. Kun olen itse syönyt ja juonut kahvin, annan vauvalle vajaan 1 tlk palsternakkaa. Sössö ei ole Miinan mieleen, ilme on hyvin loukkaantunut kun lusikassa ei olekaan banaania jota hän sai edellisenä päivänä haha!

8.44 Vauva maistellut ja mennään Eetun huoneeseen. Miina sylkyssä ja kokeilen edes vähän koota legoja. Olen aika surkea nimittäin siinä hommassa. Menen suihkuun, vauva on unipesässä kylppärin oviaukolla sen aikaa. Laitan olaplexin latvoihin vaikuttamaan. Tyhjennän kuivausrummun veden ja nukkasihdin. Otan lakanat ja taittelen kaappiin, taas jälleen ryttyisiä ja rumasti taiteltuna.

Käväisen koneella ennen sällin aamuohjelmaa ja huomaan mammatuttavan facepäivityksen jossa pyytää tulisko joku heille leikkimään. Laitan viestiä ja sovitaan extempore miitti. Muistan, että miun pitää vielä tehdä ruokakin, joten Eetun katsellessa ohjelmaa kokkailen kinkkuohrattoa. Vauva on sitterissä ja tissittelen hänet välillä. Yritän josko neiti nukahtaisi sitteriin ja laitan viltin päälle, mutta ei uni maita. Ohjelma loppuu ja ruoka porisee. Otan sällille päivävaatteet ja vien ne kodinhoitohuoneeseen jossa jätkä vaihtaa ne päälle, käyn itse pesemässä olaplexin pois suihkussa. Vauva unipesässä. Eetu menee jatkamaan legoleikkiä. Laitan Miinan sitteriin, hoidan ruuan loppuun. Kuivaan kevyesti hiuksia ettei mies heräisi. Vaihdan piilolinssit, rasvaan naaman ja teen pikameikin. Vaihdan omat vaatteet. Valmistaudun ulos lähtöön. Laitan koiran kodinhoitohuoneeseen, vauvan vaunukoppaan ja autan Eetulle vaatteet. Päästän 4veen ulos. Mies herää ja kerkeen sanoo heipat, mennään kylään. Miina kiukustuu ja tulee äkkilähtö enkä kerkeä etsiä omia toppahousuja, ulkona -10 pakkasta.

11.00 about lähdetään kävelemään kylään. Otan pari instastorieta matkalla. 11.15 ollaan perillä ja n. 11.30 syödään jauhelihakiusausta, oli hyvvää. Vauva nukkuu kopassa ja herää kun olen melkein syönyt kaiken. Pojat (Eetu ja E) leikkii keskenään hienosti. Jutellaan mammatuttavan kanssa ja aika menee nopeasti. Saadaan Eetulle lainaan luistimet.

13.15 Kotona. Miehen kanssa keretään vaihtaa pari sanaa ja hän lähtee töihin. Vauva nukkuu rattaissa ulkona, enkä osaa yhtään rentoutua kun itkuhälytin temppuilee ja piti jättää vaan ikkuna auki että kuulen mikäli herää. Eetu leikkii taas legoilla. Laitan vierashuoneeseen verhon ikkunaan ja otan samalla sieltä vauvan leluja. Kyselen Eetulta mitä hän puuhailee legoilla ja mitä haluaisi tehdä.

13.52 Vauva herää. Perus heräämisen jälkeisiä juttuja kuten lässytystä ”kuka on äitin vauvvva mössönmössönmöö”,  vaipanvaihto jne.

14.15 Välipala. Pyydän sällin varmaan 4 kertaa välipalalle. Tulee hattu päässä pöytään, sanon ettei saa istua hattu päässä ja otan hatun pois. Suuttuu ja paiskaa huoneen ovensa kiinni. Otan kuvan myslistä. Sälli tulee pois melkein heti huoneesta ja selvitettiin tilanne, pyysi anteeksi. Otan välipalan jälkeen pari instastorieta. Siivoilen keittiötä ja käyn välillä lässyttämässä vauvalle joka on sitterissä.

15.00 Leikitään hetki sellaista loruttelukirjaa katsomalla ja pöllöillään lattialla.

16.00 Päätän, että nyt ruvetaan valmistaudutaan lähtemään ulos. 4v pönttöilee ja koira höyryää, päästän koiran valmiiksi ulos odottamaan. Otan yhteen kasaan Eetun vaatteet ja laitan ne hälle päälle, päästän ulos odottamaan. Laitan omat sekä Miinan vaatteet. Ulos lähtö meni ihmeen hyvin, jes!

16.35 Ulkona. Jätän puhelimen kotiin. Mennään leikkipuistoon jossa mennään vaijeriliukua, kiikutaan ja tehdään pari kertaa liikuntarataa.

17.30 Kotona.

17.55 Ruoka

18.10 Ohjelma Eetulle. Vauva on leikkimatolla. Keitän itselleni kahvia ja syön salaa muutaman palan suklaata keittiössä. Hehee, ihme kun Eetu ei huomannut. Luetaan ohjelman jälkeen pari kirjaa.

19.00 Soitan ystävälle joka asuu toisella paikkakunnalla. Lärpätetään puolisen tuntia puhelimessa.

19.45 Rupean tekemään iltapalaa. Käyn ottamassa piilarit pois, pesen naaman ja laitan kasvorasvat. Eetu syö ja käyn tekemässä vauvalle iltapuuhat.

Iltapalan jälkeen sällille iltapesut, yökkäri päälle, iltasatu ja rakastan sinua. Nukutan vauvan meidän sänkyyn.

20.45 Lapset nukutettu, tulen olkkariin.

Tunnin aikana aloitan kirjoittamaan tätä postausta, vastaan kommentteihin, vastaan sähköpostiin, katson facebookin+instan. Käyn 3 kertaa vauvan luona antamassa huikat tissiä, ei malta nukahtaa toinen. Teen miehelle iltapalan valmiiksi jääkaappiin.

22.00 Stop. Hengaamaan sohvalle ja koomaan siihen asti puhelin kourassa kunnes mies tulee kotiin about 22.30. Jutellaan hetki, pesen hampaat ja menen nukkumaan n. 23.30.

Ihan yksityiskohtaisesti joka aukossa ei tietenkään kaikkea lue, mutta tässä näin pääpiirteittäin meidän sunnuntai päivää :).

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *